* Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (107) *

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

neatza!


irina 39 Rares

http://bd.lilypie.com/RXHAp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceska777 spune:

Buna dimineata, zuze si mamici!
Sunt treaza de la 06:30 in conditiile in care Benji a adormit la 01:20 si a deschis ochisorii abia la 7:00. Se intampla chestii ciudate. In ultimele doua nopti ma trezeam singura chiar in momentul in care Benji incepea sa se foiasca nici nu mai trebuia sa vina mama dupa mine. Noua nu ne merge instalatia de caldura in dormitor e blocat termostatul si e frig pt bebe. Asa ca noi dormim in dormitor si bebe cu mama in living in leagan. Sper sa gasim un mester sa ii dea de cap sau sa il schimbe. De schimbat il schimbam in dormitor ca avem radiator suspendat peste comoda si face f placut in zona respectiva. L-am schimbat ca avea manutele reci si a facut si pisu in plin proces de pus pampers nou. Noroc de reflexe rapide. Intrebare: de ce are mainile reci? doarme cu ele afara, le scoate mereu de sub paturita si nu vreau sa il fac sarma cu mainile pe langa corp. Si trebuie schimbat cand se plange el sau cand simt eu ca e ud? A dormit sase ore si nu imi venea sa cred. Stiam din spital ca la icter sunt somnolenti. Desi tatal lui poate dormi neintors si 10-12 ore in orice conditii! Trag de el in fiecare dimineata si se mai milogeste de cate 5 minute. O sa-si invidieze fiul ca el poate sa doarma asa mult.
Apoi: mare problema BEnji nu vrea sa suga la piept. In spital pana s-a declansat lactatia am inceput sa mulg apoi sa alaptez la san dar nu se satura sau nu considerau asistentele ca a mancat destul. Asa ca acasa pana ieri la pranz sugea la san si doar putin completam. STIU ca nu e bine ce fac sa completez, sanul stg curge f frumos aproape ii picura in gurita lapte. Aseara a picurat in sticluta dupa ce el a refuzat sanul vreo 10 ml fara sa intervin f mult eu asupra sanului. Am incercat in spital cu mameloane dar nu a functionat. Vine azi moasa si mai incercam.
Azi dimineata cand in sf s-a trezit l-am schimbat apoi l-am pus la sani pe rand dr si stg. Mangaiat pe obraz sau tampla se aplica reflex de supt imediat dar dupa 5-6 supturi se impinge cu piciorusele in perna de alaptat si intinde gatul si scuipa sfarcul. DE CE FACE ASA????? HELP! Cred ca mi-am insusit pozitia corecta in care sa il pun la san. Azi mai exersam cu moasa, incercam orice solutie si varianta. Cat il pot duce cu pompat de lapte pe care sa il bea el din sticluta? Eu cred ca e un halos si nu are rabdare deloc. Eu incerc sa ma stapanesc si indur rabdatoare dar mi se rupe inima cand incepe sa maraie si plange. Insist dar parca degeaba.....
Inca o data help!
Scriu f harnicuta la odiseea nasterii lui Benji si daca spuneti ca e ok o trimit ca si doc la adresa zuzelor.
Poze am incarcat pe http://community.webshots.com/user/ceska7777 la album Benjamin. Parca Doc de cap le pune in prezentarea cu toti clopoteii? Unde vad si eu ce colectie mare de zurgalai avem deja? Abia astept sa ii cunosc pe bebelusii zuzelor!
HELP!

Ceska, mamica de Benji
mic si scump

http://community.webshots.com/user/ceska7777
Aici incepe "lumea lui Benji"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

irlandeza, cred ca asta e!!!!!!!!

chiar citeam aseara ca unul dintre semnele dupa care recunoasti contractiile reale este ca ele nu scad in intensitate daca iti schimbi pozitia. hai ca incepe distractia! stiu ca iti e putin frica dar nu poti sa nu te bucuri ca se termina!
hai, curaj, suntem aici, cu tine, toata ziua, pana cand va veni momentul sa fugi la spital.

irina 39 Rares

http://bd.lilypie.com/RXHAp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

miki-finland, baga repede odihna ca urmezi la rand. ellenutsa, tine-te bine de AMR-ul ala ca nici tu nu esti departe. iar maine, laura ioana...doamne, ce zile au zuzele la inceputul asta de an!!!!!!!!!

irina 39 Rares

http://bd.lilypie.com/RXHAp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matgravidut spune:

Neata fetelor... si la multi ani.

La multi ani si pt Carmen_e


La mine este 4 noaptea. Nu am somn pentru ca am dormit frumusel toata ziua, iar bebelina joaca tontoroiul...
Sotul meu e foarte extaziat de nastere. Eu inca nu am nici un frison ... nu mi-e frica... nu ma plang ... parca a dat insensibilitatea peste mine.

In plus, mi-e foame in continuu si mi-e pofta de ciocolata... si nu de oricare... ci de trufe. Parca a dat strechea in mine.


Monica-Matz 36 si Andreea Bianca

AMR 4 SAPTAMANI
http://picasaweb.google.com/M.Creanga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceska777 spune:

Miri_mik,
f tari visele, ar trebui sa te faci scnarista. Poate te iau pt CSI?
AngeliquedeS,
felicitari pt bebe Viktor. Ai nascut curand dupa ce am vb la telefon, asa-i? Felicitari pt succesele la supt! Va invidiem!
Lala D,
utile sfaturile le copy paste intr-un dosar!
La multi ani sarbatoritei zilei!

Ceska, mamica de Benji
mic si scump

http://community.webshots.com/user/ceska7777
Aici incepe "lumea lui Benji"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

miri, stii care e culmea? asta-noapte, pt prima oara dupa mult timp, am dormit beton! nu m-am trezit nici macar o singura data. e drept, tot la 2 si ceva m-am culcat dar m-am trezit la 10:30 odihnita.
acum, dupa ce mi-ai povestit, imi dau seama de ce. am avut o gramada de treaba asta-noapte, se pare. si prin briusel, si in slovacia...or avea porci buni, mai stii?! :-))))))) mi-a fost mila si de primul meu sotz, si de artistii carora le-am pus in scena operele.
am visat tare ciudat si eu, dar nu mai tin minte nimic. bine, la cele 133 de secole pe care le detin, uitucismele cred ca se scuza. :-)


ange, bine faci, luta-te pt lapticul lui bebe viktor, pup fata curajoasa. tare drag mi-e de el cand ii vad pozele, mi se pare ca iti seamana teribil. acush-acush ma bag sa citesc povestea nasterii. sper sa nu plang.

irina 39 Rares

http://bd.lilypie.com/RXHAp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

ceska, uneori, tocmai pt ca curge prea mult si prea dintr-odata se enerveaza la san. fa-te ca nu bagi de seama si insista cu sanul. nu-i mai da sticluta: sa suga la san e un efort: tre sa respire, sa suga si sa inghita ina celasi timp, e epuizant! sticla... e un compromis care ii face viata muuuuuualt mai usoara, dar iti pune tie lapticul in pericol. curaj si rabdare!

mainile reci, si piciorushele reci, contrar a ceea ce spun babismele, n-au legatura cu temperatura inconjuratoare. terminatiile lor venoase nu sutn dezvoltate inca is au o circulatie perifecia de-a dreptul superficiala. ca sa-ti dais eama daca ii e frig, e simplu: atinge-l pe nasuc. daca nasucul e rece, ii e frig. in rest, manutele si talpitele sunt in general reci, pana spre un an chiar la unii copii.

Irlandeza... dupa ce descrii tu acolo, e d emers la spital daca vrei anestezie epidurala. ca poate ai parte de o dilatatie surpriza daca intarzii pea mult si... dupa toata durerea dins arcina... cred ca-ti ajunge totusi:)

miri_mik 38s en cours bebe sacha
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png
http://bd.lilypie.com/25XKp1.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

am mai citit din urma si vad si acum ca mai multora dintre voi li s-0a dat peste cap ritmul de somn, inca dinaintea revelionului, cu treziri f dese (nu neaparat pe motiv de vezica) si stare de veghe. de cel putin o saptamana am de-a face cu chestiile astea si am gasit niste articolase care spun ca povestea asta face parte din pregatirile pt nastere. ca cica mama-natura ne educa organismul pt peiroada in care o sa sarim din pat din 2 in 2 ore sau la fiecare miscare sau scancet de bebelus. daca asa o fi, mi se pare fascinant.

ceska, uite ca mai multe fete au problemute cu suptul. sper sa gasesti si tu aici sfaturi utile de la mamicile experimentate, asa cum au gasit si ele. am amdirat pozele cu bebe benji, mai ales pe cele fix de dupa nastere...doamne, mi se pare extraordinar sa ai fotografii de la chiar primele minute...
o sa rezlvati si cu alaptatul si cu termostatul, icnearca sa nu te stresi prea tare, lasa-i mai mult pe altii sa isi bata capul, mai ales cu chestii administrative. orica incarcare psihica inutila poate sa-ti dea peste cap si lactatia si tot. vorbesc eu, experta...:-) ai grija de voi, pup si, inca o data, felicitari!

irina 39 Rares

http://bd.lilypie.com/RXHAp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matgravidut spune:

Miri.. tu poate stii. S-a uitat cineva peste prezentarea ce am incercat eu sa o fac? O pusesem in draft in contul comun...
Acum nu mai stiu cine ce face... Nici nu am mai intrat pe forum des... Poate imi spuneti ce s-a hotarat.

Apropos... ce imaginatie ai... visele tale sunt bestiale

Monica-Matz 36 si Andreea Bianca

AMR 4 SAPTAMANI
http://picasaweb.google.com/M.Creanga

Mergi la inceput