* Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (107) *

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ginnette spune:

Ciao fetelor,

Intru si eu sa va salut, sa le felicit pe Ven si pe Natalia pentru clopotei (si cei mici si cei mari).

Azi s- aintamplat ceva "ciudat" : buburuza a mancat la 11 doar 40gr (fata de cele 90 obisnuite) si dupa o ora jumate s-a trezit, intr-un tipat; bineinteles c-am tinut-o "de vorba" pana la 1 jumate, ca m-am gandit sa nu-i stric programul. Nu va spun ce s-a "scandalizat" si dupa vre-o jumatate de ora, a inceput sa planga - de fapt, sa tipe ca din gura de sarpe. Si a trebuit sa-i fac laptele.

Intrebare: ce sa fac, dak mai face asa? S-o fortez? (am stat cam 40' cu biberonul pe langa gurita ei) Sau s-o las in pace?
Pediatra mi-a zsi ca ar trebui sa-i pastrez un program (cam din 3h - 3h jumate s-o hranesc)

Saru'mana pt sfaturi.

PS. Poze n-am mai facut, dar promit sa fac pe vineri.
Cred c-am facut o tampenie pe webshots, pentru ca apar doua albume, dar apar si pozele de la Craciun, separat

In fine, o descurc eu pana la urma.

Roxana si Adela !
Ingerasul nostru
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

quote:
Originally posted by miri_mik

angi, regurgitatul e foart eimportant la bebelushi.imagineaza-ti cum ai inghiti tu ceva ce-ti merge pe "calea tiganului", ca te doare si te arde esofagul si poti s acompari cu ce simte bebe cand nu-si face ragaiala. nu-i bai ca adoarme. o sa se invete sa adoarma repede la loc dupa ragaiala cu timpul, dar e vital sa ragaie dupa fiecare masa.
tot angi, 3 ore de supt e prea mult. aia e mai mult joaca cu mamelonul si risti sa faci crevase sau ragade sau rani. cand bebe suge cu adevarat, deci iese lapte, nu auzi nimic, un sasait de lichid, dar nu pleoscaiala, nu tsocaiala. cand incepe sa se joace, ia-l d ela san. asa eviti probleme mai incolo.

adormitul la san e inevitabil in primele saptamani de viata. incepand cu 4-6 saptamani puteti interveni si sa-i treziti penturl sanul nr 2. nu e obligatoriu sa suga doi sani. depinde de cum va simtiti voi confortabil. iar daca ziceti ca se trezeste peste o juma de ora, cu burtica plina totusi... explicatia e alta: l-ati lasat din brate? astia micii au un senzor extraordinar pt modificarile d epozitie, temperatura, spatiu. si daca-l puneti adormit in pat, se va trezi in faza de somn superficial pt ca nu maia re conditiile din brate de la mami. ca sa ii faceti trecerea mai usoara, smekerii: 1. puneti-l cu piciorusele lipite de gratiile de la pat. sa aiba o delimitare. sunt inca dependenti de spatiu restrans din burtica. 2.cele care aveti perne de alaptat, inconjurati-l cu perna. ii da aceeasi senzatie de confort ca si in burtica. 3. la voi in brate e cald, incalziti patul cu o buiota inainte sa-l puneti la somnic.

irinouka si ellenuta, nu inseamna ca daca nua veti colostru acu n-o sa aveti nici cand soseste bebe pe lume. stie mama natura cum functioneaza treburile si bebe s eingrijeste de desfundat tot ce e desfundat. conditia de baza: insistati!

nu mais tiu cine a zis ca n-a avut lapte cand a nascut! NICI O FEMEIE NU ARE LAPTE IMEDIAT DUPA NASTERE! orice femeie secreta mai intai colostrul, o cantitate foarte mica, foarte concentrata si suficienta pentur necesarul lui bebe. nici nua re rost sa produca organismul lapte in primele 3 zile: bebe are un stomacel cat o nuca, si trebuie timp sa inceapa sa se destinda! de unde rezulta ca nici o cantitate imensa de lapte nu are nevoie sa bea! aveti icnredere ca organismul produce cat trebuie, in functie de cererea bebeului. cu cat puneti bebe la san, cu atat creste productia!

Foarte adevarat . Mie de exemplu nu mi-a curs o picatura de colostru inainte de nastere dar la 3 ore dupa deja secretam . A treia zi s-a instalat lactatia si pana acum este in abundenta.
E foarte adevarat ca eu am baut din prima zi dupa nastere minim 2 litri de ceai pentru stimularea lactatiei per zi plus apa plata.
Bebe papa o ora din ambii sani si nici eu nu il las sa stea la mozolit. Cand il vad ca incepe sa linga sfarcul il ridic sa ragaie .
Ragade am facut si eu dar era inevitabil, le tratez, strang din dinti cand se ataseaza bebe la san si sper ca in cateva zile sa treaca.
Faza cu ragaitul nu ne iese nici noua stralucit dar eu il mai pun pe burtica supravegheat. Andrei ieri pus in pat pe burtica si-a intors singur capul de la stanga la dreapta . Si cand nu ragaie ca lumea atunci sigur sughite . Si opritul din sughit il fac punandu-l 2 minute la san.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

ginette, am sa imi permit sa iti raspund eu, atata timp cat nu face in fiecare zi asa, las-o in pace sa pape cat vrea ea, ea stie cel mai bine cat vrea sa pape!! si a mea mai are zile in care papa ff putin si alte zile in care papa peste limita!! sa nu fortezi fetita!! iar daca se intampla sa pape mai devreme de 3 h nu e o tragedie! doar nu o sa tii copilul flamand si urland doar sa treaca cele 3 ore!! bebei isi fac singuri un program!!

-------------------------------------------------------------------------
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!

Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!

mami si bubulina IASMINA ALYSSA 31.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

ginette, fiind pe biberon, digestia laptelui praf se face mai greu. dar nu are rost s ainsisti totusi daca e anu mai vrea, nu mai vrea. nici noi ca adulti nu mancam in fiecare zi la fel d emult sau aceleasi chestii. programul de 3 ore... e facut in functie de digestia laptelui, dar daca ea vrea, da-i!

miri_mik 38s en cours bebe sacha
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png
http://bd.lilypie.com/25XKp1.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

quote:
Originally posted by Ellenuta

zuzici,

unde se gaseste ceai de fenugreek???? spunea darene ca bea ptr lactatie .. sau ce ceaiuri (NUMAI TESTATE DE VOI) au dat rezultate in lactatie??? macar sa ma informez daca va fi cazul, sa nu umblu de bezmetica atunci!

si inca ceva ... mie nu mi-a curs nici o picatura de colostru!!! daca am canalele infundate .. cum sa fac sa fiu pregatita ptr a alapta pe bb ..??? eu ma dau in fiecare seara cu garmastan si fac masaj la sfarcuri dar .. SO FAR NIMIC!! NICI UN STROP DE NIMIC ..

va rog .. daca stiti, sa-mi spuneti si mie ..

sar-mana!!

39+ EVA MARIA
AMR 3 ZILE!!

BB EVA MARIA
LUCRUSOARE BEBE
www.flickr.com/photos/14096542@N05" target="_blank">POZE DE TOT FELUL
MAI E UN PIC

Eu beau Ceai pentru stimularea lactatiei de la Fares , il cumpar de la plafar. Tot de acolo imi iau pastile cu Nutrinatal - tot pentru laptic : 3/ zi .

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NataliaS spune:

Fetele - mersi de aprecieri...si eu consider ca e o draguta Stefania - zisa Suri - de la surioara :), iar eu intr-adevar incep sa revin la forma initiala, desi mai am mult pana acolo...burtica promite si ea sa-si revina destul de rapid - Doamne ajuta!

Carmen-e

Irlandeza - contractiile tale aduc cu ce-am simtit eu inainte sa nasc, de la 6 dimineata pana la 10.30 seara...erau contractii, dar eu le simteam foarte vag, puteam sa fac si balet cu ele...pana cand s-a declansat balul cu adevarat...eu te-as sfatui sa nu stai singurica! si o nastere la fel ca si a mea iti doresc!
... si daca tot am inceput sa va zic de nastere...ontinuu aici si acum ca nu prea am foarte multe de spus...

Va amintiti cred de ultimul meu mesaj in care spuneam ca ma simt frustrata de contractiile alea haotice, non contractii...dupa tz drumuri la spital, incercari ale medicului de a forta colul, clisma...bleahhh...asta se intampla pe la 10 seara.
Pe la 10.10 vorbesc cu prietena mea ginecoloaga la telefon, ii expun supararile mele si pentru a nu stiu catea oara, hotaram sa mai iau o doza mare de calciu, poate, poate ma ajuta cu ceva "desi daca lucrurile stau cum zici tu, nu cred sa se intample nimik"...zis si facut, iau 3 pastile de Calciu efervescent intr-un pahar cu apa ...pe la 10.30 am o contractie - upssss asta chiar incepe sa semene cu o contractie...uraaaaaa poate se declanseaza travaliul cu adevarat...hotarasc sa ma odihnesc intre contractii, ma imbrac in camasa de noapte, ma asez in pat cu sotiorul alaturi si la 10.38 inca o contractie, 10.42 alta, 10.45 alta, 10.47 alta...upssssssss da-s prea aproape una de alta...in acest moment sotul cu mana pe burtica mea, si eu ne zambeam gandindu-ne ca mai avem putin si ne vedem printzesa...deodata se aude un POC ca de lubenita crapata si se simte o zdruncinatura in burtica...si-o durereeeeeeeeeee si-un frisonnnnnnnnnn, nu ma mai puteam misca, amandoi ne gandim la acelasi lucru - a crapat cicatricea cezariana...ma imbraca el cu bluza lui, cu primii pantaloni gasiti in dulap si FUGAAAA la spital la ora 11. Ajuns, monitorizat bebe timp de o secunda - puls 158 - nu e cicatricea cezariana, inseamna ca sunt membranele. Hai sa vedem care e situatia...col sters, membrane rupte, peste 2 minute - 2 cm dilatatie, peste alte doua minute 4 cm...si tot asa, e timpul de anuntat sala sa o pregateasca ca e urgenta maxima...montat branule dupa 4 vene sparte din motive de frison, alte 10 minute, dilatatie maxima si incep sa imping...unde-i trusa de celule stem? - acasa - sotul fuge o ia, o aduce si in acel moment apare Stefania...dupa trei contractii de impingere, fara epiziotomie, cu o mica ruptura superficiala de perineu (4 fire), dupa super emotii ale intreg personalului (medicul transpira tot), mai ales ca nu reusisera sa-mi faca foaia de internare si sa semnez ca-mi asum riscurile...face sotul o pozica si apare o tigancusa, aflata la a 5-a nastere care-i spune "da doamna ta vad ca-mi face concurenta la cat de repede a nascut" asadar, eu , Iulia si tigancile am comis-o in doi timpi si trei miscari
Nu pot sa spun ca n-a durut, a durut, dar poti sa controlezi durerea daca te concentrezi asupra ei, iar mie personal mi s-a parut frectie fata de cezariana, iar refacerea e muuuuuuuuulllllllttttttttttt mai rapida!

Natalia - de 2 ori mamica Stefania-Irina 26.12.2008 si Ana iubita 04.02.2005
Poze: http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/
Acolo unde domneste iubirea, si imposibilul poate fi atins! (proverb indian)
http://www.youtube.com/watch?v=0R-FPIHNFJw

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki_baby spune:

Miri, da sunt umflate!! Am baut un ceai fierbinte si stau sub patura. Am inceput sa transpir. Doamne, sper din suflet sa nu inceapa si travaliul, ca nu stiu daca rezist.

Multam, Miri!

Miki 39+ Saara Maria

Miki
Lucrusoare buburuza
Bradul de Craciun

AMR MAXIM 2 ZILE!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NataliaS spune:

Am uitat sa precizez ca toata distractia a durat de la 23 la 23.40 si slava Domnului s-a incheiat cu bine si fara complicatii, cu bb Stefania in brate si cu zambetul pe buze

Natalia - de 2 ori mamica Stefania-Irina 26.12.2008 si Ana iubita 04.02.2005
Poze: http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/
Acolo unde domneste iubirea, si imposibilul poate fi atins! (proverb indian)
http://www.youtube.com/watch?v=0R-FPIHNFJw

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Salutare, zuzici Nu am nascut, inca, am stat si m-am odihnit azi…am fost un pic in oras si am baut pepsi iar acum imi revizuiesc bagajul.
Fetelor care ati nascut prin cezariana ati folosit centura pt burtica, dupa operatie?
Am visat, iar, azi noapte ca am nascut o fetita si aveam o multime de lapte are venea usor Ufff abia astept sa scap de arsurile pe piept!
Carmen_e
Lorena felicitari pentru clopotelul curajos
Lala (felicitari pt buricutul lui Andrei) Miri Miki_baby Angi (ma bucur tare ca reusesti sa alaptezi pe Pupi) Elenuta Monica_doc Darene BB va multumesc mult, fete sufletiste! Offf, sunt asa sensibila, ca am plans la toate mesajele voastre de incurajare Ma invart ca o curca beata prin casa si nu stiu pe ce sa mai pun mana (ca sa nu zic ca un c.i intr-o caldare), ce sa mai pun si ce sa mai scot din bagaj.
Imi trebuie la mine medicamentele de la inceput sau poate sa mi le aduca sotzul mai tarziu (ma refer la supozitoarele cu glicerina, diclofenac, cele pt bebe: bonisan si baneocin pudra; pompa de san, mameloanele de silicon si altele)?
Fetele cu cezariana poate ne spuneti si noua ce v-a folosit din bagaj, cel putin in prima zi!

Irlandeza

40+ AMR 1 zi
Poze Laura
Puiul nostru drag
Sarcina 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

miky...esti foarte aproape...

miri_mik 38s en cours bebe sacha
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png