Ajutor Atac de panica

Ajutor Atac de panica | Autor: EvaIngrid

Link direct la acest mesaj

am nevoie sa discut cu cineva despre atacurile de panica ...
mi s-a rcomandat sa urmez un tratamenet cu xanax si imi este foarte teama sa nu devin dependenta
in acelasi timp nu ma simt bine deloc ...
am mare nevoie de ajutor pentru ca am o meserie care necesita prezenta in public ... conferinte etc si vreau sa aflu cat mai multe despre evolutia tratamentului cu xanax ... daca imi mai pot desfasura activitatea normal etc .
sper sa imi dati un semn cand ai timp pana atunci LA MULTI ANI !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Eva daca atacurile de panica interfereaza cu viata profesionala si personala pana la punctul in care devii disfunctionala este cazul, din proprie experienta, sa faci un tratament medicamentos.

Xanaxul actioneaza intr-adecvar foarte repede si bine asupra atacurilor de panica dar face parte din categoria medicamentelor al caror efect trece foarte repede astfel incat sunt necesare mai multe pastile pe zi ca sa te mentii in parametrii optimi.

Din grupa benzodiazepinelor (in care intra si Xanaxul) cred ca Lexotanul este de preferat. Isi face efectul mai greu dar dureaza mai mult.

De asemenea ai grija cu dependenta. Mie Xanaxul mi se pare cel mai addicted, dependenta se instaleaza intr-o perioada scurta de timp, uneori chiar in mai putin de o luna de utilizare regulata.

Totusi potentialul de dependenta cred ca este diferit de la persoana la persoana. Spre exemplu, eu am renuntat dupa un an, fara nici o ajustare a dozei si fara efecte secundare.

Apropo de faptul daca iti vei putea desfasura activitatea in timpul tratamentului cu Xanax asta depinde, in primul rand, de doza de Xanax pe care o iei. Eu am luat un timp 0.25 Xanax si nu mi-a afectat cu nimic capacitatile intelectuale, concentrarea, memoria etc. si nici nu mi-a indus somnolenta. Totusi probabil ca si acest aspect este diferit pentru fiecare poersoana in parte.

Tratamentul obisnuit este format din antidepresive + o benzodiazepina pentru o scurta perioada de timp. Si neaparat terapie.

Fara terapie Xanaxul are efect doar atata timp cat dureaza tratamentul. Imediat ce l-ai intrerupt posibilitatea ca starile de dinainte sa reapara, uneori la intensitate mai mare (asa numitul efect de rebound) este foarte mare.

Numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

eu am luat frontin (egal xanax) asociat cu Coaxil - un antidepresiv usor. Mi s-a spus ca trebuie luate minim 3 luni pentru a nu recidiva. Nu pot sa zic ca mi-a afectat f tare activitatea insa o oarecare relaxare in gandire am sesizat-o. mai exact aveam de multe ori asa zise lapsusuri. eu cred ca era de la medicamente. oricum eu sunt tare multumita cum ma simt acum (am intrerupt de 2 saptamani). cred ca si-au facut efectul la mine intrucat nu am mai avut parte de gandirea negativa de dinainte. merita sa te sacrifici 3 luni pentru o gandire sanatoasa.
te pup

Dana mamica gingasei Daria Stefania (20 iulie 2007)

poze cu Dariuta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Dana ce medic ti-a recomandat tratamentul? Medic psihiatru, medicul de familie? Ai intrerupt brusc tratamentul? Ceva efecte negative dupa el au mai existat? Sunt curioasa, de la ce ti se declansau atacurile de panica? Sunt multe intrebari, incerc sa-mi formez o parere ptr mine. Mersi

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/sets/72157603478525150/" target="_blank">PARTY 2 ANISORI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Madau mi s-au declansat aceste atacuri de panica dupa nastere. Mai precis cand Daria a facut 2 luni si m-am dus cu ea la vaccnic (clinica particulara) doctirita de acolo ne-a zis ca nu il face pentru ca s-ar putea sa aibe probleme psiho motorii. Fara prea multe explicatii. Am simtit ca imi fuge pamantul de sub picioare. Din fericire fata nu are nimic, am fost ulterior cu ea la 7 medici sa imi imfirme ce a zis una aiurea. Insa socul s-a produs.
Tratamentul mi-a fost recomandat de un medic psiholog. Mi-a spus ca trebuie sa il iau minim 3 luni. frontin: una dimineata si cate jumatate la pranz si seara si 3 coaxil pe zi. Dupa 2 luni am micsorat doza de frontin. Doctorul mi-a zis ca pot chiar sa nu il mai iau si sa continui cu Coaxilul. Sincer dupa vreo 2 luni si coaxilul am inceput sa iau doar doua pe zi. Acum l-am intrerupt pentru ca am impresia ca mi-a reactionat cu anticonceptionlele.Facusem un prurit general. Am fost si mi-am schimbat anticonceptionalele si o sa le reiau inca o luna. Cert este ca nu am sesizat alte efecte, momentan. Ma simt chiar bine.
Sanatate

Dana mamica gingasei Daria Stefania (20 iulie 2007)

poze cu Dariuta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

se discuta despre atacuri de panica aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=102714

Roxana

Mergi la inceput