Alegerea bonei

Alegerea bonei | Autor: raluxandra

Link direct la acest mesaj

Buna seara!
Un subiect, desigur, discutat dar si diferit de la caz: alegerea bonei.
Am incercat sa gasesc o bona pentru fetitele mele. Am gasit o doamna (vecina de bloc - recomandata si ea de alta vecina), dar n-a acceptat pentru motivul ca este bona pentru alti doi copii, de care s-a atasat. Bona ne-a recomandat-o pe sora dansei. Nu stiu ce sa fac, parca mi-e teama sa-mi las copiii in grija unei persoane pe care n-o cunosc deloc.
Mai rau este ca sunt presata de timp. Decizia trebuie sa o iau in cateva zile.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Eu te sfatuiesc sincer sa incerci sa inscrii copilul la o cresa. Este personal calificat, cu analizele medicale la zi, cu experienta, copilul are tot felul de activitati - teatru de papusi, cantecele, dans, tobogane, joculete, program de masa si somn strict, ca sa nu mai spun de pret - 70 de lei pe luna fata de 700 de lei pe luna sau mai mult. Poti sa iei copilul de la orice ora, oricat ar fi de tarziu, si nu te asteapta personalul cu o mutra acra ca ai intarziat, pentru ca asta e meseria lor si nici nu-ti cere bani in plus pentru doua ore in plus.
Faci cum vrei, dar bonele de la noi, sunt niste tanti, in proportie de 99% niste neispravite, care nu sunt bune la nimic si atunci isi inchipuie ca pot sa aiba grija si ele de un copil, daca copilul nu vorbeste, atunci cu atat mai bine. In strainatate o bona iti da lectii, iar la noi vine la interviu cu pretentii, dar nu stie sa faca un biberon.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleur_007 spune:

Martie,imi pare foarte rau ca gandesti asa despre persoane pe care nu le cunosti (apropos de bone)probabil ca ai avut o experienta neplacuta sau nu ai stiut sa te faci placuta incat bona sa fie asa cum iti doresti.Nu ar trebui sa generalizezi ,sunt si bone pregatite,care fac si ce nu ar trebui sa faca,sunt bone care chiar iubesc copiii de care au grija si pe care ii educa,daca vei apela la vecini si bunicute obosite nu vei gasi ce cauti.

Deci nu da sfaturi inaite de a te documenta.

Mergi la inceput

Fleur, imi pare rau ca iti pare asa de rau, dar documenteaza-ma tu, daca eu nu sunt documentata. Te rog sa-mi spui ce scoala de bone exista in Romania. Daca tu te-ai documentat si stii vreuna te felicit sincer, ca in strainatate sunt cu sutele, iar in Romania doar exista un proiect de lege in acest sens la Parlament si cu privire la dreptul de a profesa al bonelor. Eu doar spuneam ca educatoarele de la cresa sunt asistente medicale pediatre, cu multe cursuri la activ de psihologie, pedagogie, analizele la zi si experienta.
Cat priveste remarca ta rautacioasa ca nu m-am facut placuta, vreau doar sa-ti spun ca nu ma cunosti, generalizezi si nu e cazul sa-ti dai cu parerea asa de usor, petru ca nu ai absolut nici cea mai vaga idee despre ezperientele mele cu bonele, cine sunt, ce fac, etc.
Ar trebui sa vezi bunele intentii, ca nu am scris cu rea intentie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Eu una sunt mai mult decat multumita de bona pe care o am inca de cand Matei nici nu implinise 5 luni.
Nu cred ca trebuie sa punem petecea ca toate bonele sunt niste tanti neispravite.
Parerea mea e ca inca exista femei care iubesc copii si care fac cu pasiune ceea ce fac.
Cel putin bona mea asa este

Toanca si Matei Alexandru 06.01.2006

poze

http://www.dropshots.com/toanca
http://www.dropshots.com/toanca1
http://www.dropshots.com/toanca2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

eu cred ca ideea era -ce trebuie sa cerem de la o bona ?
Care sunt sarcinile ei , ce atitudine trebuie sa aiba fata de copil, pana unde merge ,,relatie de prietenie cu parintii , e buna o bona ,,bunica sau una gen ,,educatoare /

Sincer si eu ma framant in legatura cu subiectul , vreau sa angajez una si nu prea stiu ce trebuie sa-i cer , care sunt limitele ,,angajat -angajator . Nu e vorba de bani ,e vorba de sarcini , atributii , atitudine .

Ar fi de folos sa aflu din experienta altor mamici , pentru noi cele neinitiate .

Mergi la inceput

Ligeea, iti dai seama ca subiectul e stufos si naste pasiuni aprinse, dar cauta o carte: "Poti sa nu fii o mma perfecta", scrisa de Libby Purves, Editura Nemira 1996, 2005, Cap. "O poveste cu doua dadace".
Tipa trateaza totul cu eztrem de mult umor, desi cand e vorba de copilul tau nu pre iti vine sa faci misto, ea are 4 copii, e scriitoare de profesie... si descrie amplu chestia cu bonele... cu bune si cu rele (mai mult rele...). E o poveste din zilele noastre, cu toate astea sunt cateva diferente intre bonele din Romania si cele din UK, adica acolo exista si categoria bone cu scoala si bone ff tinere. La noi exista o singura categorie: pensionarele, de fapt si pers. care n-au avut niciodata carte de munca.
In rest asemanarile sunt izbitoare.
Oricum, cartea are multe alte capitole interesante si super haioase.
Va doresc succes in alegerea bonei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Off-topic: Martie, Libby are 2 copii, un baietel si o fetita.

Medeea, mamica de Tea - 17 iulie 2006 si cu Ana mica in burtica (31+)

Mergi la inceput

scuze, am citit la carti scrise de mamici, incat am amestecat copii..., apropos de dulcegariile lui Fleur, care vad ca la alt subiect a recunoscut ca e ... bona. Ma si miram o mamica sa fie asa de agresiva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

daca ma intrebati pe mine, nu as opta pentru bona nici picat cu ceara, mai bine caut o gradinita sau o cresa (asa cum am si facut) ca e mult mai bine si mai sanatos!
dar fiecare cu pretentiile lui si experienta lui.

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput