un strain langa mine

un strain langa mine | Autor: brazuca25

Link direct la acest mesaj

Povestea este lunga si nici nu stiu cum sa incep. Eterna poveste de iubire. Eu si el impreuna de aproape 4 ani, indragostiti la nebunie, o relatie superba, tot ce visasem vreodata. In aprilie ne-am casatorit, in iulie s-a nascut fetita noastra, o splendoare de copil care, speram eu, ne intregea relatia.
Numai ca incet apar problemele. El ma evita tot mai mult, gaseste motive de plecare de langa noi. Orice motiv e bun sa dispara. Il vad ca nu ma mai priveste la fel, dar ma gandesc ca sunt eu paranoica. Trebuie sa spun ca in acel moment locuiam la parintii lui.
In octombrie incepe dezastrul, mai intai cu o cearta intre mine si mama lui ( nu ii spun soacra ca nici macar atat nu simt ca imi e) la care el asista fara sa spuna un cuvant si in care mama lui imi spune cuvinte grele, eu tac (pe motiv ca ea e bolnava de inima si nu vreau sa dea vina pe mine pt vreo stare de "rau"). In timp ce ea tipa la mine si imi spunea cat de rea sunt si cum nu ma duce capul, eu o alaptam pe fiica-mea. Cand a terminat i-am spus ca a doua zi cand o sa se intoarca acasa nu o sa mai fiu acolo sa o deranjez. El nu spune absolut NIMIC legat de tot ce aude. Nu face nici un gest desi ma aude langa el plangand toata noaptea...el doarme ca e obosit.

A doua zi sun la ai mei si ii intreb daca ne putem muta la ei. Nu stiam daca el vrea sa vina. A venit desi nu l-am obligat. Si acum incepe cosmarul meu. Omul pe care il iubeam, pe care il iubesc, a ajuns sa ma urasca. Vad asta in privirea lui. Ma uraste ca am plecat de langa "mamica lui" ca trebuie sa stea la ai mei, ca nu vreau sa vorbesc cu iubita da maica-sa.
El se duce la ai lui ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Desi a fost de fata, nu recunoaste ca maica-sa a spus ca e casa ei si trebuie sa fac cum vrea ea sau plec. Se poarta cu mine cum nu imi imaginam ca e capabil. E UN STRAIN!

mamik de Denisa Maria (20.07.2007)

www.flickr.com/photos/brazuca22/1233643090/" target="_blank">poze cu gogoshik noastra

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Trimite-l la mamitza lui ca sa-i treaca supararea! Daca ea te-a dat afara din casa si acum stai la ai tai si el se poarta asa, da-i un timp de gindire departe de voi. Atomosfera neplacuta din casa ii afecteaza si pe ai tai, dar mai ales pe tine si pe copil. Daca nu reuseste sa se maturizeze si sa-si dea seama ca are propria lui familie pe care trebuie sa o ocroteasca, atunci sa stea la mami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iula78 spune:

Vorbiti, mai ales ca in ultimul timp au aparut schimbari destul de mari in viata lui pe care nu prea le agreeaza. Nu incerca sa-i arunci mai multe in spate decat poate duce. Nu cred ca s-a schimbat radical barbatul cu care te intelegeai pana acum ceva vreme. Nu-l mai pune in situatii "acum ori niciodata", caci s-ar putea trezi orgoliul in el si sa ai surprize.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

quote:
Initial creeata de brazuca25

Cand a terminat i-am spus ca a doua zi cand o sa se intoarca acasa nu o sa mai fiu acolo sa o deranjez.

Desi a fost de fata, nu recunoaste ca maica-sa a spus ca e casa ei si trebuie sa fac cum vrea ea sau plec. Se poarta cu mine cum nu imi imaginam ca e capabil. E UN STRAIN!

www.flickr.com/photos/brazuca22/1233643090/" target="_blank">poze cu gogoshik noastra

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Am incercat aseara sa vorbesc cu el dar este extrem de intors impotriva parintilor mei. Nu are dreptate dar nu am cum sa il fac sa inteleaga. Mi-a spus ca simte ca traieste printre dusmani...aici ma include si pe mine. Nu stiu ce sa mai cred.

Il iubesc si nu vreau sa il pierd dar nici cu forta nu il pot tine langa mine.Ma doare sufletul cand ma uit la fetita mea si ma gandesc ca e posibil ca taticul ei sa ne lase singure. Am plans aseara de nu ma mai puteam opri. Cred ca intru intr-o depresie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

buna,
privind obiectiv lucrurile ati plecat de pe un "teritoriu" favorabil lui (casa parintilor lui) la un teritoriu favarobil tie (casa parintilor tai). Ideal ar fi fost sa gasiti o zona neutra, tot ce s-ar intampla acolo ar depinde exclusiv de voi, nu mai exista terte persoane care sa aplaneze sau sa accentueze un eventual conflict. Eu nu cred ca el s-a schimbat ci doar lucrurile au evoluat oarecum previzibil pentru un cuplu tanar ce sta impreuna cu parintii unuia dintre parteneri.
Chiar daca partea materiala e un element deloc de neglijat eu cred ca ar trebui sa faceti toate eforturile ca macar pentru o perioada sa stati singuri si sa va lamuriti daca exista sau nu probleme in relatia voastra.
In alta ordine de idei exista multi barbati "mamoshi", banuiesc ca stiai ca si al tau e asa, iar acum nu poti sa-i reprosezi ceea ce ai acceptat in trecut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iula78 spune:

Nu cred ca ar trebui sa te straduiesti acum sa-l faci sa inteleaga. Poate nici tu nu le ai clare pe toate. Lasa-l o vreme, macar pana va mai linistiti amandoi. Daca parintii tai sunt cauza certurilor voastre, de ce nu va mutati cu chirie?
Lasati copilul cu parintii tai si plecati singuri cateva zile la munte, unde vreti. Incercati sa va "reimprieteniti" si apoi veti discuta problemele serioase, dar pe alt ton, cu incredere in celalalt si in mod realist, nu fatalist.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Asa cum tu nu mai vrei sa stai sub acelasi accoperis cu parintii lui (si te inteleg , cu asa o soacra - e inadmisibil sa te streseze in timp ce alaptezi!), tot asa nu vrea nici sotul sa stea in aceeasi casa cu ai tai, chiar daca il lasa in pace si cu atatr mai mult daca a avut conflicte cu ei. Asta inseamna ca a venit timpul sa va mutati undeva doar voi doi si copilul, departe de orice influente si vedeti acolo cum merge relatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

Sotul tau face parte (ca si al meu) din categoria celor care nu pot fi despartiti de parinti indiferent de varsta si crede-ma stiu ce vorbesc, al meu are 40 de ani iar parintii lui sunt un subiect tabu.
Depinde doar de tine si de ceea ce vrei tu cu adevarat, daca il vrei in continuare alaturi de voi, daca EL este barbatul vietii tale, daca il iubesti cu adevarat, inchide subiectul cu parintii lui, a inteles cred suficient de bine ce te-a deranjat,chiar daca nu recunoaste,incerca sa intelegi cum vede el viitorul vostru si incercati impreuna sa gasiti o solutie de a fi voi trei o familie.
Fara ai tai, fara ai lui. Spune-i clar ca asta iti doresti.
Arata-i ca-l iubesti si ca este important pentru tine. Noi femeile stim sa fim diplomate cand vrem iar daca il vrei langa tine sunt sigura ca vei reusi, dar stinge focul razboiului dintre voi , nu vei reusi decat sa-l indepartezi din ce in ce mai tare.

[poze]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aprilie spune:

"mamica" ..."iubita de maica-sa"

ce vorbe sint astea ?!
pai binenteles ca o iubeste, doar e mama care l-a nascut si crescut !

crezi c-o s-o iubeasca pe maica-ta vreodata ca pe mama lui ?!
da' maica-ta, crezi c-o sa-l iubeasca vreodata ca pe tine, ca pe un copil al ei ? iti garantez ca daca divortati ,nici macar nu-l mai saluta...

Incearca sa intelegi ca relatia lor e una sacra : aceea a unei mame cu copilul ei...la fel ca relatia pe care o vei avea tu cu fata ta restul vietii...

In acest context,nu e de condamnat ca si-a pastrat neatinsa relatia cu parintii;ce ai fi vrut, sa le intoarca spatele ?

Ideal era ca tu sa nu fi ajuns la cutite cu soacra,sa fii mai diplomata...mai ales ca erati in casa ei.

Situatia fiind incordata,cel mai bine ar fi sa va mutati singuri.Fara ai lui,dar si fara ai tai ! El nu se simte bine cu ai tai,de ce sa-l fortezi sa traiasca in tensiune, sa fie nefericit ? Tu,pe de alta parte, la primul conflict,ti-ai luat geamantanul si ai plecat ... de ce sa nu aiba si el acelasi drept ?

Fii intelegatoare,ingaduitoare si diplomata .Cistigi mult mai mult.
Sint multi barbati care-si iubesc si respecta parintii in pofida faptului ca sotiile lor nu-i inghit.
Nu e de datoria ta sa-ti iubesti si stimezi socrii dar e categoric de datoria fiului lor!

Incearca sa-ti intelegi mai bine sotul;daca n-o faci tu,atunci cine, prietenii,vecinii,colegii ??

Ingaduinta si dragoste...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

stima trebuie sa fie reciproc valabila. atata vreme cat soacra ii vorbeste asa, e clar ca nu e cazul de sentimente prea frumoase. dupa mine, a reactionat chiar frumos ca nu i-a dat o replica pe masura.

pe de alta parte, daca e sa iei o hotarare referitoare la viitorul vostru, fa-o undeva departe de parinti, indiferent ca sunt ai tai sau ai lui. dar fa-o, ca sa stiti amandoi pe ce drum apucati.

chris + alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput