*Mamici de Ianuarie-Februarie 2008 (102)*
Raspunsuri - Pagina 12
greta4you spune:
Jelimoni...asa sunt si eu...tot la rau ma gandesc, de cand cu Mariana ...Doamne fereste!!!...nici acum nu mi-am revenit complet....sunt toata ziua cu mana pe burtica si numar loviturile....
AMR 2 SAPTAMANI
Cristina 38+ si bebe Mara Bianca
http://good-times.webshots.com/album/561764573OlVQqO
http://good-times.webshots.com/slideshow/561918468OLkoNL
Ereena spune:
quote:
Originally posted by irinouka
zuzici din bucuresti, pliz, help!
am nevoie musai de o cosmeticiana buna la care sa ma programez la inceputul lui ianuarie. pt epilat. a mea e in concediu si de fiecare data cand m-am "ratacit" la altele am avut parte de iritatii si de bubite si de chestii naspa.
nu vreau decat sa aiba ceva rabdare cu o gravi si sa fie curata, adica sa aveti voi incredere in ea ca respecta normele de igiena (personala si cu privire la ceara cu care lucreaza).
multumesc!
irina 38 Rares
http://bd.lilypie.com/RXHAp2.png
poti veni la mine.........:-)cu ce fel de ceara doresti:clasica sau de unica folosinta ?Epilat brazilian? ;)
Irina 35+ Matei
POZE
http://bd.lilypie.com/HmLbp3.png
irinouka spune:
ereena, sa nu te miri daca te trezesti cu mine la giurgiu in jur de 5 ianuarie. :-))))))))))
irina 38 Rares
http://bd.lilypie.com/RXHAp2.png
Ellenuta spune:
rlc_sandor, e bine sa faci testul si sa vezi exact ce tensiune ai timp de 24 h. si mai ales ce activitate prestezi si la cat se ridica tensiunea .. mie mi-a recomandat ginecologul testul ..
bafta
39 EVA MARIA
AMR 1 SAPTAMANA!!
BB EVA MARIA
LUCRUSOARE BEBE
www.flickr.com/photos/14096542@N05" target="_blank">POZE DE TOT FELUL
MAI E UN PIC
Ereena spune:
quote:
Originally posted by irinouka
ereena, sa nu te miri daca te trezesti cu mine la giurgiu in jur de 5 ianuarie. :-))))))))))
irina 38 Rares
http://bd.lilypie.com/RXHAp2.png
te astept cu placere ...........mama-mama ce m-as baga la un tratament cu cioco sau la niste epilaturi ........mi-e dor de servici :-(
Irina 35+ Matei
POZE
http://bd.lilypie.com/HmLbp3.png
danybv spune:
Am revenit si eu pe aici.Noi tocmai am fost la doctor sa vedem ce mai face bebelusa Maria .Mi-a spus dr ca este bine : lichidul amniotic este normal cantitativ, este situata tot cu capul in jos, are deja 3,500 g.Am lamurit si cine va veni la nastere : moasa, a spus ca pot sa o sun la orice ora din zi sau noapte asa ca acum nu-mi ramane decat sa astept ziua cea mare.
Ralluca, sa-ti traiasca bebe Radu Teodor sa fie sanatos si mancacios.
Angi, sa-ti traiasca bebe Viktor sa fie sanatos si mancacios.
danybv38Maria
Poze cu Mamy graviduta si Andrei (21 martie 2006 )
http://community.webshots.com/user/danybv
AMR : 2 SAPTAMANI !!!
irinouka spune:
tre' sa marturisesc si eu ca, de cand cu tragedia marianei, pandesc orice miscare din burtica. brusc, mi se pare ca nu mai misca la fel ca acum o saptamana-doua. chiar as vrea sa ma duc la un control, sa fiu sigura ca totul e ok, dar n-am nici cea mai vaga idee unde. medicul meu e plecat zilele astea. daca are cineva vreun sfat sau vreo idee, ar fi tare bine primita.
irina 38 Rares
http://bd.lilypie.com/RXHAp2.png
Ellenuta spune:
irinukaaa .. ca sa nu mai zici ca ai explodat in ultimele zile ..
take a look AICI sa vezi mama explodatura naibii .. zici ca-s balena esuata ...
unele poze le-am cenzurat ..
39 EVA MARIA
AMR 1 SAPTAMANA!!
BB EVA MARIA
LUCRUSOARE BEBE
www.flickr.com/photos/14096542@N05" target="_blank">POZE DE TOT FELUL
MAI E UN PIC
Gina M spune:
Angeli', Raluca, cornilia - FELICITARI PENTRU MICUTELE COMORI!
Va asteptam acasa cu povestea nasterii.
***Pentru mamicile care alapteaza:
Aproape toate mamele care alapteaza, se intreaba la un moment daca copilul lor primeste suficient lapte. Intrucit nu se poate masura laptele matern pe care micultul l-a 'servit' la san la fel ca si cel dat 'la sticla' - este usor de alunecat pe panta nesigurantei referitoar la cantitatea de lapte pe care i-o puneti la dispozitie. Primul lucru pe care il puteti constata este daca cantitatea de lapte pe care o produceti este cu adevarat foarte mica sau nu. Desprecopii va prezinta o serie de mini-strategii in arta alaptarii.
Mai cititi: 9 Mituri despre alaptare
Iata acum citeva sugestii pentru a mari cantitatea de lapte produs:
Tineti sub observatie greutatea copilasului - mai ales in primele saptamini de viata. In general, daca cantitatea dvs de lapte e scazuta de la inceput, copilasul va creste in greutate destul de greu. Monitorizindu-i greutatea, puteti sa cereti ajutor de specialitate inca din primele saptamini - inainte ca dezvoltarea sa sa devina o mare problema.
Aveti grija de dvs. Incercati sa mancati bine si sa beti multe lichide. Nu trebuie sa va fortati sa beti prea multe lichide; daca insa beti suficient sa va mentineti urina limpede si daca nu sunteti constipata - probabil ca este bine cum va alimentati. Aveti nevoie de minimum de 1800 de calorii pe zi pe toata perioada alptarii, si daca mincati alimente calitative si rediceti aportul de grasimi si dulciuri - in mod normal veti pierde din greutate mai usor decit o mama care nu alapteaza.
Alaptati frecvent - si oferiti-i sanul ori de cite ori pare interesat. Incercati sa il hraniti minimum de 8 ori in 24 de ore si chair mai mult daca este posibil.
Oferiti ambii sani la fiecare masa. Priviti-va copilul in timp ce suge. Va suge viguros pentru citeva minute si apoi va micsora ritmul, inghiting din ce in ce mai rar. S-ar putea sa continue acest supt lenes pentru citeva minute si apoi s-ar putea sa fie prea obosit sa mai suga de la celalt san. Imediat ce observati ca suge lenes - mutati-l la celalat san. Facati la fel cu celalalt san pina cind i-ati ofetit fiecare san de doua ori si apoi lasati-l sa suga cum vrea el. Aceasta 'mutare' de la un san la altul va asigura hranirea lui cu laptele bogat in calorii si in acelasi timp va asigura ambilor sani stimularea adecvata.
Incercati sa masati si sa apasati usurel sanul in timp ce alaptati. Aceasta poate ajuta ca laptele bogat in calorii sa 'coboare' mai repede si mai usor.
Asigurati-va ca tehnica de alaptare pe care o folositi este corecta. Verificati daca aureola sanului este in gurita copilului - altfel nu va fi in stare sa comprime bine sinusurile cu lapte care inmagazineaza lapte.
Pe cat posibil, evitati biberoanele si suzetele. In felul acesta sugarul va sti cum sa suga bine doar la san si nu va fi confuz. Daca trebuie sa ii completati masa, incercati cu o canita sau o seringa - mai ales la inceput (sugari sub 2 saptamani)
Alte strategii de marire a productiei de lapte matern - testate cu succes de mamicile de la Desprecopii.com
1. O pompa de san
Daca vreti sa va mariti productia de lapte rapid - cumparati sau inchiriati o pompa de san pentru citeva zile. Cel mai bun rezultat este sa va pompati la ambii sani cite 10 minute dupa ce copilul maninca - sau cel putin de 8 ori in 24 de ore.
2. Suplimente alimentare pe baza de plante
Exista unele suplimente alimentare si de asemeni, tratamente care pot creste productia dvs de lapte. Inante insa de a folosi acestea, este important sa fiti sigura ca nu exista alte cause ca: o eventuala afectiune a dvs sau a copilului.
O multime de suplimente pe baza de plante au fost folosite de-a lungul timpului pentru a mari producti de lapte matern. Cel mai popular este Fenugreek si Blessed Thistle. De obicei se recomanda o cura cu capsule de Fenugreek- 2-3 capsule luate de trei ori pe zi sau cu tablete de Blessed Thistle (acelasi dozaj).
Fenugreekul este considerat ca medicament fara efecte secundare insa daca este luat in cantitati mari - poate duce la scaderea nivelului zaharului in singe si poate determina reactii alergice la mamele care au o intoleranta la alune. Nu s-au constatat probleme la copii si mamele care iau Fenugreek.
In Statele Unite si Europa de Vest exista de asemeni un tratament care este deseori folosit pentru cresterea productiei de lapte matern. Cand Metoclopramide (Reglan) este prescris unei femei care alapteaza, acesta stimuleaza productia hormonului prolactin si implicit creste productia de lapte in decursul a 2-3 zile. Studille au demostrat ca o doza de 30-45 mg pe zi este foarte efectiva. Odata ce tratamentul este incetat insa, productia de lapte scade imediat.
Daca luati Reglan, va trebui de asemeni sa imbunatatiti metodic productia scazuta de lapte prin pozitionind corect copilul la san sau folosing regulat pompa de lapte - in caz contrar, productia de lapte va cobori vertiginos odata cu incetarea tratamentului.
3. Cel mai important lucru de luat in considerare in cazul in care copilasul nu creste in greutate este binele copilului.
In acest caz - trebuie sa colaborati indeaproape cu doctorul care il tine sub supraveghere, monitorizindu-i greutatea constant. Va fi poate necesar sa ii suplimentati masa cu lapte artificial - in periada in care va straduiti sa va cresteti cantitatea de lapte pe care o produceti. Intrebati doctorul ce marca de lapte pentru copii va recomanda si incercati sa il hraniti cit de des puteti.
Daca reusiti sa il alimentati folosind alte metode - mai putin conventionale - ca: din cana sa "cu degetul" - este si asa bine. Nu uitati insa ca alimentarea cu sticla a copilui este totusi forma cea mai eficienta de a introduce hrana copilasului dvs - si acest lucru este, in acesta caz, prioritatea numarul unu.
Daca insa se va ajunge la situatia asa-numita "confuzia sfarcurilor" - cind copilasul pare ca uita cum sa suga de la san in urma suptului de la tetina - veti incerca sa rezolvati aceasta situatie dupa ce veti observa ca sugarul a inceput sa creasca in greutate. Atunci - va fi si timpul potrivit sa va intoarcati la alaptarea la san in totalitate.
4. Consumati bere fara alcool.
Multe mamici au descoperit ca berea fara alcool stimuleaza lactatia si ajuta la marirea cantitatii de lapte. Incercati si asta!
Daca sinteti una dintre acele femei care intra in mica categorie a femeilor care nu pot produce suficient lapte - indiferent ce/cum ati proceda - puteti sa combinati laptele dvs cu laptele artificial. Orice cantitate de lapte matern pe care copilul dvs o primeste - ii ofera beneficii nutritionale si imunologice - iar apropierea speciala pe care o impartiti cu copilasul dvs nu depinde de cite ori pe zi este alaptat.
Poze - David Jonathan!
Ellenuta spune:
GINA!!! MULTUMIM!!! E DE URMAT SI PASTRAT!!
39 EVA MARIA
AMR 1 SAPTAMANA!!
BB EVA MARIA
LUCRUSOARE BEBE
www.flickr.com/photos/14096542@N05" target="_blank">POZE DE TOT FELUL
MAI E UN PIC