deumidificatoare de camera
Buna!
A folosit cineva aparate de dezumidificat aerul?
Ma intereseaza in ce masura sunt eficiente, tinand cont ca eu ma o umiditate de 80% in apartament. Sunt pe cale sa cumpar un astfel de aparat, care este destul de scump, peste 250 euro, si ma intereseaza parerile voastre.
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
Raspunsuri
catrinik spune:
Nu stiu daca sint eficiente sau nu, dar uite un dezumidificator la Quelle mai ieftin. Numai ca am introdus niste spatii, pt ca altfel se latea foarte tare pagina:
http://www.quelle-international.com/ro/q3r/home/suche/FH_bmZoX3BhZ2V0eXBlPWRldGFpbCZuZm
hfYWN0aW9uPXNlYXJjaCZmaF9zZWNvbmRpZD1xdWVsbGVfcm9fMTEwOTcmZmhfdmlld19
zaXplPTEwJmZoX2Vkcz0lYzMlOWYmJmZoX2xvY2F0aW9uPSUyZiUyZnF1ZWxsZV9ybyUy
ZmRlX0RFJTJmX2FjdGl2ZSUzZSU3YjIwMDYxMDA1JTdkJmZoX3NlYXJjaD1kZXp1bWlka
WZpY2F0b3ImZmhfcmVmdmlldz1zZWFyY2g=//m-11097/index.html
adra_bell spune:
Multumesc pentru link! Se pare ca nimeni nu a folosit aceste aparate. Am gasit, pana la urma, unul mai ieftin, la aprox 7 mil, il livreaza dupa 7 ianuarie, sa vedem daca e bun de ceva
http://community.webshots.com/slideshow/561916111jorXca?mediaPosition=1
Bimilit spune:
off topic:adra ce scupica si dulcica de fetita ai.sa-ti creasca sanatoasa si sa-ti ofere multe bucurii.
Ajutati-l pe DAN sa mearga din nou!Putin cate putin se aduna marea...
www.helpsonia.com/" target="_blank">SONIA, are nevoie de noi
adra_bell spune:
Multumim pentru compliment!
idoina, am un "aparat", de la Cereseit, dar nu face fata, este doar o cutie de platic cu o pastila care absoarbe umezeala inauntru
Nati spune:
andra, eu folosesc unul pe timp de vara, la noi e crima si pedepsa cu umiditatea.
Il foloseam in camera unde uscam rufele, ca nu era nici o deosebire daca le puneam afara sau in casa, nu se uscau si prindeau un miros de statul, mucegai.
Nu mi-a fost de mare ajutor, asa ca am cumparat un uscator de rufe, si numai am probleme.
Dar aparatul asta al meu are mai multe optiunii, sa scoti umiditatea din haine, are o husa mare unde bagi paturi, haine, si scoate umiditatea din ele, are optiunea sa-l setezi pe ce procent vrei tu, adica sa ajunga la 50%-40% umiditate in camera, optiune pt dormit, sa nu fie prea umed aerul cand dormi.
Eu il mai puneam in dormitor cu cateva ore inainte sa ne culcam, ca daca nu, aveam senzatia ca ma culc in asternut jilav, ud.
Depinde cat de mare e camera, daca nu e prea mare da randament, daca e mare, merge cam greu, al meu are cuva de 6 litri, se opreste singur daca cuva s-a umplut cu apa si nu suntem acasa sa o golim, imi arata de la procent de umiditate a inceput si la cat ajunge pe parcurs cat functioneaza.
Poate iti pun niste poze mai tarziu cu masinaria, stiu ca nu se gaseste modelul asta in tara, da ca sa-ti faci o idee pe viitor daca o sa vrei sa cumperi altul,... sa merg in pod sa-l scot, ca acum iarna noi folosim umidificator, asa uscat e aerul aici, sunt vreo 30%- 20% umiditate, am un aparat in camera unde am bagat florile pe timp de iarna si unul in dormitor.
Pozele cu masinaria:
Sper sa mearga adresa cu poze.
Sper sa iti foloseasca masinaria si sa scapati de umiditate macar intr-o camera.
Sanatate si numai bine!
adra_bell spune:
Ce dragut din partea ta sa te sui in pod, sa fotografiezi aparatul!. Cam asa arata si ce am comandat eu, sper sa aiba un oarecare efect, am mai scazut umiditatea cu functia de dezumidifacre de la aerul conditionat, dar mai este inca de lucru. Mulumesc pt raspuns!
Nati spune:
andra, nu-i nici un deranj, de fapt a fost bine ca am urcat in pod , ca am vazut cum a depozitat sotul aparaturile, fara sa le bage in pungi de plastic, se prafuiesc, le-a pus asa la intrare, sa nu se oboseasca sa le aranjeze frumos.
Cu aerul conditionat am incercat si noi, da si cand a venit factura la electricitate, sa te tii atunci.
Sa va bucurati de masinarie, si sa dea randamentul dorit.
Numai bine!
cafera spune:
Si eu m-am mutat la casa anul acesta. Am umezeala foarte mare. Deja in colturi se formeaza mucegai si trebuie sa curat periodic. Sunt disperata. Am tot cautat informatii despre dezumificatoare. Nu stiu de care sa cumpar. Cine a folosit pana acum?
Nati spune:
cafera , si eu stau la casa, e mare casa si de asta nu ma ajuta mult aparatul respectiv, dar toata e din lemn,si mai stam si in mijlocul padurii cocotati pe munte, deci umiditatea vara e la ea acasa, inca nu am treaba cu mucegaiul pe pereti, in schimb e jale cu mobila, la fiecare 2 saptamani trebui sa o sterg.
Daca casa voastra e altfel decat din lemn, parerea mea e sa izolati toti peretii, asa au facut ai mei, la fel aveau mucegai pe la colturile peretilor, acum ca au izolat toata casa nu mai au nici o problema cu mucegaiul.
Un aparat din asta te ajuta doar intr-o camera, depinde cat e de mare camera, dar sa stii consuma curent electric in draci, mai ales daca ai sa-l folosesti zilnic, chiar si cateva ore.