Mamici de iulie-august 2008 (15)
Raspunsuri - Pagina 19
M&M spune:
Neata!!!
Eu sunt mai bine dupa ziua de sambata, cand m-am speriat rau ca am gasit niste firisoare maronii pe tampon. NU am mai avut nimic de atunci, in afara de niste dureri usoare de burta!!!
Andreea bine ai venit!!!Sarcina usoara !!!
Eu nu am luat pana acum decat un kg, ceea ce zic eu ca este rezonabil. Starile greata au mai trecut parca, macar de Revelion sa ma bucur si eu.![]()
Cristina
" O data ce ai zburat, vei pasi pe pamant cu ochii atintiti spre cer" - Leonardo Da Vinci
7+
M&M spune:
Dia, eu stiu ca acidul folic se ia in primele 3 luni de sarcina cand se dezvolta sistemul nervos al bebe-ului. Acum nu stiu ce sa zic, mamele noastre nu au luat si noi am iesit sanatoase. Conteaza mult si ce mananci!!!
Cristina
" O data ce ai zburat, vei pasi pe pamant cu ochii atintiti spre cer" - Leonardo Da Vinci
7+
ana_a spune:
quote:
Originally posted by monalac
eu am luat 2kg,dar acum am 86.si eu iau elevit.am inceput sa iau augumentin pt inf cu e coli din col si am niste mustrari de constiinta groaznice...mai bine mai asteptam putin,nu stiu,mi se pare ca de cand il iau bebe nu mai e la fel de activ...desi dr mi a garantat ca augumentinul e ok in sarcina...voi v ati facut cultura de col?parca ma doare si burta acum,e cam tare..
IRDA,felicitari pt printesa!cum simti contractiile?ca nici eu nu ma simt prea bine acum...la tine cam de cate ori misca bebe,in medie?
ALINA MARIA,ma bucur ca bebe e bine.
MADINA,nu cred ca sunt multe 2kg .
DANA,CE MAI FACI?
eu azi am fost si i am comandat lui cris tort cu alba ca zapada si piticii,ca pe 3 ianuarie e ziua lui...
pupici tuturor gravidutelor.15+
Mami deCris
Poze Cris
mona, eu stiu ca augumentinul este ampicilina, si din cate stiu si eu...ampicilina este singurul antibiotic recomandat in sarcina.Eu zic ca daca dr tau ti-a dat acest augumentin sa-l iei fara probleme!Si nu te mai stresa ca bebele tau te simte!

Ana -
- mamica de bondar
bzzzzz - cu aripi si acusor - Stefan de 3 ani si....
madina71 spune:
Sibylle, ma bucur ca sunteti bine!
AnnaBaby, tot 3 am luat si eu si sunt tot in sapt 11...Dar sunt cam suparata pt ca nu-mi mai vine bine costumul pt revelion, pica aiurea rau, ma mir cum de ma mai incape!!!! Asta este!
Bun venit noilor gravidute!
La multi ani! pt cele care nu mai intra pe forum, eu sper sa mai pot intra pana deseara!!!!
11 sapt. si
(20.01.2007)
MissJJ spune:
Buna fetele!
Am reusit si noi sa ne odihnim putin acuma fata face nani de amiaza cu toate ca e abia 11 dar s-a trezit de dim.
Eu sunt bine greturile asa si asa mai rarutze ceea ce ma bucura nu stiu cat am luat ca nu m-am cantarit in ultima vreme mai ales ca pe oriunde am mers stat la masa si etc am incercat sa ciugulesc sa nu jignesc gazdele dar de papat oricum nu pot papa mult ca ma simt ca un balon.
AndreeaOr bine ai venit la noi!
De acum esti inscrisa trebuie numai sa scrii mesaje, daca vrei bineinteles, primele 11 mesaje sunt moderate adik apar mai tarziu decat le scrii tu dupa ce sunt verificate de moderator dupa aia apar imediat ce sunt scrise. Sa ne dai datele pt listutza: data ta de nastere, data ultimului ciclu si data probabila a nasterii.
Dia aici la noi in uk se spune ca acidul folic sau vitamina B9 se ia cu o luna inainte de a concepe si primele trei luni din sarcina ca sa previna anumite defecte cum ar fi spina bifida. Daca se ia scade pericolul cu pana la 70%.
Legat de vitamina A se recomanda sa eviti pateurile sau ficatul care contine doze ridicate de vitamina A, ei spun ca daca mananci o dieta echilibrata corpul isi ia cata vitamina A are nevoie si e de evitat sa iei suplimente de vitamina A sau ulei de cod. Deasemenea si unele multiminerale si vitamine pot contine nivele ridicate de vit A de aia este bine sa verific cu medicul inainte de lua suplimente din astea.
Morcovul nu prezinta un pericol deoarece contine vit A dar sub forma de betacaroten care ei spun ca nu este periculos. Suplimetele de vitamine prenatale contin in genere cam 8000 unitati. Normal nu trebuie depasite 10000 unitati vit A.
Sindormul de care se vorbeste legat de vit A se cheama in engleza Retinoid embryopathy care inseamna defecte ale urechii, fetei, inimii si sist nervos central este f rar dar a fost asociat cu o doza ridicat de retinol (forma a vitamine A). Cele 10000 unitati recomandate sunt mult sub nivelul la care s-au descoperit defectele. Deci poti papa linistita morcov dar este de evitat excesul de ficat si produse bogate in vitamina A.
---------------------------------------------
Mada
si Arianna Raisa
(21.08.2006)
Bebe 2
ana_a spune:
Am luat si eu 3 kg in greutate, la prima sarcina am luat fff putin, vreu 14 de toate, si le-am dat usor jos, mi-au mai ramas vreo 3-4 care le-am luat oricum in perioada de dupa nastere...cand in loc sa slabesc m-am ingrasat ![]()
Bun venit noilor gravidute!!
Eu va urez de pe acum un an NOU plin de impliniri si bucurii!!sarcini usoare si sa ajungem cu bine sa ne tinem bebelusii in brate!
Iar fetelor pentru care DD a hotarat sa mai astepte pe bebeu le urez din tot sufletul sarcini viitoare sanatoase si sunt sigura ca pentru fiecare este pus deoparte un bebeu frumos si sanatos!
Eu nu ma stresez de loc cu ce ma imbrac de revelion...deja am vazut ca nu ma mai incape nimic din dulap asa ca o sa improvizez ceva
in final...important este sa ma simt bine si in largul meu.
Astept si eu cu nerabdare 10 ianuarie, atunci o sa-mi fac programarea la ecograf, am sa sun mai devreme, abia astept sa vad cat a mai crescut bebe si daca este totul in regula.
Pana atunci am sa fac si analizele, vitamine dr meu mi-a zis ca inca sa nu iau, sa vedem ce zic analizele, dupa sarbatori.Din cate imi amintesc nici cu Stefan nu am luat vitamine inainte de luna a 5-a si totul a fost ok cu sarcina si cu Stefanel.
Am uitat sa va spun ca ieri l-am luat in brate pe Stefan, l-am dus de la masina prin curte pana in casa ca era dezbracat si mi-a fost lene sa-l imbrac....si pe urma am simtit o juma de zi toata burtica incordata parca as fi avut febra musculara...dar mi-am promis ca nu mai fac asa ceva ...sa vedem daca si reusesc...
Spatele ma doare si pe mine de cateva zile, in special dimineatza parca am febra musculara la picioare si spate, cred ca ar trebui sa fac ceva mai multa miscare...Abia astept sa treaca frigul sa merg la munca pe jos, sunt tare rea de frig motiv pentru care tare greu ma urnesc din casa de la caldura sobei....
Toate cele bune si sa auzim numai de bine!!!
LA MULTI ANI!!!
Ana -
- mamica de bondar
bzzzzz - cu aripi si acusor - Stefan de 3 ani si....
oanasm spune:
cristina ma bucur ca esti bine acum , te 
andreaaOr bine ai venit la noi! sarcina usoara si la termen, cu bb sanatos! deja esti inscrisa pe forum (si poti merge sa scri la diferite subiecte, pe langa acesta)..da-ne te rog datele tale de nastare, data ultiemi menstruatii si data probabila a nasterii sa te trecem pe listutza![]()
Oana
5+ 
o noua viata
crisoprea spune:
salutare burtici! Dupa cum am promis (ma rog, nu e chiar dimineata) m-am cantarit si eu, am 56,2 kg (in mod normal oscilez intre 55 si 56). Dar la mine bb-ul e mic.. Mai vedem noi dupa un timp ce spune cantarul.
Va pup si La Multi Ani! sa fiti sanatoase si frumoase, sa aveti bb-i sanatosi sa o sracina frumoasa si usoara! Sa ne auzim cu bine la anu'
Diseara PARTYYYYYY !!!

M&M spune:
quote:
Originally posted by oanasm![]()
cristina ma bucur ca esti bine acum , te
Oana5+
o noua viata
Oana, multumesc

Cum pot sa trec si eu pe prima pagina numele doctorului si al maternitatii????
Cristina

7+
oanasm spune:
cristina...daca vrei iti trimit parola de la userul comun pe PM sau scrie aici numele dr si al maternitatii si completez eu in listutza:)
Oana
5+ 
o noua viata

.si eu iau elevit.am inceput sa iau augumentin pt inf cu e coli din col si am niste mustrari de constiinta groaznice...mai bine mai asteptam putin,nu stiu,mi se pare ca de cand il iau bebe nu mai e la fel de activ...desi dr mi a garantat ca augumentinul e ok in sarcina...voi v ati facut cultura de col?parca ma doare si burta acum,e cam tare..
Cris