scurgeri maronii in sapt. 5 !

Fetelor, ajutor, care ati mai trecut prin asta ! De azi dimineata am observat mici pete maronii, ca niste picaturi, din loc in loc. Mi-am sunat doctorul, la care nu am reusit inca sa ajung pt prima eco, imi spusese ca ne vedem intre craciun si anul nou, si mi-a spus sa iau 6 utrogestan pe zi si nospa, si repaus la pat. Cu repausul e mai greu, cu un cpil de 1 an si 5 luni de care tre sa ma ocup. Sunt speriata, la matei nu am avut nici cea mai mica scurgere. E drept ca ieri am facut efort, cu curatenia si mancarea de craciun, si cred ca m-am resimtit, a inceput sa ma cam doara spatele seara si dimineata am observat scurgerile astea. La prima sarcina nu prea m-am menajat, am avut o sarcina usoara, am facut efort si a fost ok. Acum se pare ca nu mai merge asa.
Mi-e frica, poate ma incurajeaza si pe mine cineva care a trecut prin asta ! Abia astept sa merg la eco si sa vad ca e bine bb. N-am fost eu prea incantata cand am ramas gravi, dar nu as vrea sa-l pierd, mai ales ca fac acusi 32 de ani. Credeti ca e grav ce mi se intampla ?
Raspunsuri

raluk.m spune:
sa inteleg ca sarcina e mica?
eu am avut aceeasi problema, am primit duphaston si vit E, parca, mi s-a explicat in urma controlului ca este o menstruatie falsa, mi s-a recomandat efort moderat si abstinenta sexuala. de atunci nu am mai avut nici o problema, slava Domnului. acum am 35 de saptamani. as fi vrut sa iti raspund mai repede, dar nu mi-a permis site-ul. mergi la doctor neaparat, dar daca sunt maronii petele peste tot se spune ca nu e nici o problema, insa numai controlul medical te poate lamuri. succes
(ps: nici eu nu sunt chiar o "tinerica", am aproape 30 de ani, dar probleme pot avea si cele de 20, asa ca,,, fii increzatoare!)

raluk.m spune:
scuze, acum am observat ca ai precizat varsta sarcinii. la mine era mai avansata cand s-a intamplat.

Ada_S spune:
Si eu am patit exact la fel ca si tine si fiul meu avea atunci 1 an si 5 luni.Am avut aceste pete maronii, uneori chiar roz, timp de 2 sapt.Am primit tratament cu duphaston si nospa 2/zi din fiecare. De cateva zile nu mai iau nimic in afara de acid folic.Sangerarile s-au oprit si maine fac 9 sapt.Trebuie sa ai grija cu copilul sa nu il mai ridici, si eu m-am lecuit deoarece in oct am pierdut o sarcina de 5 saptamani dar atunci nu am facut tratament deloc. Mi-a fost bolnav copilul si am stat cu el la spital in brate cateva ore pana a binevoit sa vina cineva sa ii i-a sange pt analize. A doua zi au inceput petele maronii si peste cateva zile s-au transformat in sangerari masive cu dureri groaznice. La 2 saptamani dupa avortul spontan am ramas din nou insarcinata, ne-a dat liber medicul.
Acum ma simt bine si nu mai sunt ingrijorata.Sper sa trecem cu bine peste aceasta sarcina si sa avem bebelusi sanatosi.
Sper ca m-am facut inteleasa, sunt foarte obosita, mi-e rau si a fost si mult de pove asa ca am incercat sa scurtez cat mai mult.Intreaba ce nu ai inteles si iti mai explic de alta data.
Ada 8+ mamica de baietel
(25.06.2006)

bb_yasmi spune:
si eu am patit tot prin sapt 5 si m-au tinut aproape o saptamana scurgerile alea maro!! eu am avut dureri de spate si burtik ca si atunci cand trebuia sa vina menstruatia! ma luat utrogestan si no spa si totul a fost in regula, am nascut la termen o printesa de 3.7 kg, sanatoasa!!
i a Utrogestanul si no spa-ul si incearca sa te menajezi cat mai mult macar cateva saptamani pana se fixeaza sarcina mai bine!!!
-------------------------------------------------------------------------
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!
Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!
mami si bubulina IASMINA ALYSSA 31.10.2007

ionik76 spune:
Multumesc, fetelor, pt incurajari, chiar din a doua zi de tratament s-au oprit scurgerile, oricum nu erau abundente, dar m-au speriat. E drept ca din cand in cand am dureri de burta si de spate, am observat ca se intampla mai ales cand fac ceva mai mult efort. Maine merg la eco si sper sa fie totul bine. Va pup si va tin la curent.

dr_anca spune:
Ce-ai facut la eco Ionik? exact in sapt 5 am patit si eu la fel spre seara intai picaturi de sange curat apoi maroniu(cantitati mici) si a doua zi am fost de urgenta la eco. Aveam sarcina gemelara si una nu mergea bine. Acum sunt in sapt 10 si totul e bine iau Duphaston in continuare 2xzi, atunci am luat 4xzi 5 zile. Dureri nu am avut si nici nu am dar e si prima sarcina la mine.
Te asteptam cu vesti! 10+

ionik76 spune:
Buna,fetele, am fost la eco si deocamdata e bine, chiar daca mi-a scris pe bilet iminenta de avort, dar am vazut embrionul, e la locul lui si inimioara care palpita si m-am mai linistit. Oricum, mi-a zis ca e bine si sa iau in continuare tratamentul. Sper sa fie bine pana la capat. Anca, si eu sunt din iasi, la ce dr esti?

dr_anca spune:
Ionik eu locuiesc in iasi dar spre rusinea mea am fost de doua ori la medic in bacau cand eram la parinti si mi-au aparut scurgerile. Mi-a recomandat dr din bc pe cineva din iasi dar sunt dezamagita ca nu merge la nici un cabinet particular doar la cuza si nu prea imi convine. Nu ca mi-as dori sa dau bani la particular dar nici spitalul nu cred ca vreau sa-l vad asa des.
Dr de familie mi-a recomandat ca medic pe dr Tarnoveanu.
Pe 8 ian ma duc la Dr Iliev la eco morfofetala(12 sapt) si nu stiu daca ma duc inainte la Tracoveanu cred ca dupa 2 sapt cand am 14 sapt merg.
Din experienta mea cu medicii ginecologi din is nu pot sa aleg am fost la dr holicov( cabinet neingrijit si ea in toane rele) si dr stratone s-a purtat bine dar mi-a lasat impresia de zapacita rau si nu ma duc la ea(ambele in zona tudor ca acolo locuiesc).
Tu la cine mergi?

ionik76 spune:
eu merg la onofriescu, si asta nu din "fitze", ci pt ca la prima sarcina am fost tot la el, tatal meu vitreg fiind si el ginecolog si coleg cu el, am fost asadar oarecum "obligata" sa merg la dansul. Am fost multumita, s-a ocupat de mine, dar poate si pt faptul ca era vb de o cunostinta, nu stiu, iar acum, a doua oara, am considerat eu ca tb sa merg tot la el, fiindca el m-a operat, imi stie problemele etc. Oricum, e f expeditiv, nu are timp, nu da prea multe detalii si asta nu prea imi place, dar probabil ca asa sunt toti.

virgo spune:
Ionik , poti sa te duci cu incredere la Dr. Ioanid de la Cuza Voda . Are si cabinet in Podul de Fier . E un tip foarte de treaba si un medic excelent .