Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (19)
Raspunsuri - Pagina 20
monica-elizabet spune:
iata si SAVARINELE mele, facute cu pesmet(reteta de la Denelutza luata de pe culinar
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
Balbina spune:
quote:
Originally posted by monica-elizabet
iata si SAVARINELE mele, facute cu pesmet(reteta de la Denelutza luata de pe culinar
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
Monica, wow, arata impresionant, cum ies la gust, ca cele de la cofetarie sau mai bune chiar? Tu vad ca nu te potolesti nici in vacanta cu gatitul, ai o energie in tine, sincer, te admir!
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
bubu05 spune:
Am luat visineeee!
Din Gima- Mall Vitan!
Mi-am luat 3 pungi, as fi luat mai multe, dar sotul radea de mine, zicea ca iau tot magazinul!
In Selgros stiu sigur ca au, dar nu am cum sa ajung singurica.
Azi am facut ce am facut si l-am convins pe sot sa mergem la Mall
Deocamdata sunt la conge, pt. ca azi mi-a adus sotul o carte cu praji de ciocolata si a vrut el o anume tarta mocca. Nu prea m-a impresionat gustul, dar o mai las pana maine la frigider. Descarc acum pozele si va arat!
Oana 28+ cu bb Stefan si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
Poze
bubu05 spune:
Tarta Mocca
- o forma de tarta gata coapta(eu am facut-o, ca nu aveam de unde s-o iau gata coapta...)- 250 g faina, 1 ou, 3 linguri zahar pudra, un plic zahar vanilat, 175 g unt moale, 3 linguri apa
- pt. crema: 125 g cioco amaruie, 175 g.unt, 225 g zahar, 1 fiola esenta de vanilie, 3 linguri de cafea tare fara zahar
- pt. topping: 600 ml frisca lichida(mi s-a parut enorm, cred ca am pus vreo 400 g), 50g zahar pudra, 1 fiola esenta de vanilie, o lingurita de cafea instant dizolvata in apa fierbinte, apoi racita.
- ciocolata rasa pt. ornat
Asezati forma de tarta pe un platou.Topiti ciocolata la bain-marie si lasati-o sa se raceasca. Frecati untul cu zaharul si esenta de vanilie pana se topeste zaharul, apoi incorporati ciocolata topita, adaugati cafeaua si apoi turnati crema in forma de tarta. Raciti in frigider jum. de ora. Pt. topping, bateti frisca pana incepe sa se ingroase, apoi adaugati zaharul si esenta de vanilie. Eu am pus si un plic de intaritor de frisca. Impartiti compozitia in doua, prima o puneti peste tarta, in a doua puneti cafeaua instant si apoi o puneti peste frisca. Presarati ciocolata rasa deasupra si pastrati la frigider.
Reteta e dintr-o carte"retete cu ciocolata" Ed. Rao
Partea care nu mi-a iesit mie a fost ca n-am batut untul cu zaharul pana sa se topeasca si crantane in dinti ...nu cred ca o se mai topeasca pana maine...deja untul s-a intarit...
Monica, ce savarine faine ai facut! Arata super! mai, dar ce harnicuta esti si numai bunatati faci!
Nati, spune-mi cat suc sa fierb pt. un plic de gelatina.
Oana 28+ cu bb Stefan si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
Poze
Balbina spune:
Oana, interesanta tarta, ti-a iesit f. aproape de original, cel putin ca aspect. Multumesc ca ai scris reteta. Zaharul nici la mine nu se topeste in unt, oricit l-as bate, de aceea eu folosesc de obicei pudra.
Pentru jeleu, folosesc un plic (10 g) de gelatina la 250-300 ml lichid. Atentie, daca fierbi sucul, il lasi sa se raceasca putin inainte de a pune gelatina. Pe plic scrie ca fierberea distruge gelatina, eu n-am experimentat, dar mai stii, o avea dreptate.
Ce bine ca ai gasit visine, acu sa te vad!
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
Balbina spune:
Va invit la capitol nou.
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda