machiaj ochi albastri
Pentru ochi albastri ,ten deschis ,cam imbatrinit, ce nuante se folosesc ,de zi si de seara?Nu neaparat in tendinte, ci mai mult ce avantajeaza si pune in valoare.Multumesc!
Eu ma fardez cu un gri deschis metalic dar nu stiu daca e cea mai buna alegere.Habar n-am sa fac umbre si cum sa mai asociez ceva culori.
Raspunsuri
Roxie spune:
Cred ca depinde si ce nuanta de albastru ai. Eu as folosi pentru un albastru foarte deschis culori naturale, marouri, bejuri, rozuri. As folosi un creion dermatograf maro, negru mi se pare contrastul cam mare, mai ales ca zici ca ai tenul deschis la culoare. daca e un albastru mai inchis, poti incerca si culori mai "tari".
Umbrele le dai foarte usor, alegi machiaj in aceeasi culoare, dar doua sau trei tonuri, culorile inchise le pui spre coada ochiului, cele mai deschise pe pleoapa, si arcada o poti lumina iarasi cu o nuanta foarte deschisa. Pentru tenul imbatranit nu prea ma pricep sa zic... dar eu as zice ca un fard de obraz intr-o culoare care sa il intinereasca, ceva gen piersica, si nu culori inchise.
Roxie, bubulutza Denisa
(23 decembrie 2005)si bebe Mihnea Sebastian
(11 ianuarie 2007)
catrinik spune:
Eu parca stiam ca cel mai bine merge la ochi albastrii un gri inchis, sau chiar nuante de maro.
Carrye spune:
Eu am ochii albastri :( Cea mai dificila culoare. Nu pot sa ii sufar. Sunt de un albastru-cenusiu.
Nu imi sta bine decat cu toate nuantele de maro si mov.
Nici nu imi sta bine cu negru, e contrastul mult prea mare. De obicei, pun un fard inchis pe pleoapa inferioara.
Si umbre intotdeauna in coltul exterior pentru ca am ochii mari. As fi dat orice sa am ochii asa bagati in cap.
Mai fac o combinatie de fard maro si creion dermatograf albastru. Da foarte bine.
Cu fard albastru, gri nu tine.
Am incercat si eu machiajul ala smokey eyes si arat rau.
Dulcetica, eu cred ca pana la urma conteaza foarte mult si forma ochilor tai. La fel si culorea parului.
daniella4 spune:
cred ca pt un machaij reusit e important si forma si marimea ochilor. Niste oki mici de orice culoare nu-i poti machia cu contur negru ca vor aparea si mai mici, daca sunt si putin infundati in orbite, cu atat mai mult.
Exista niste reguli de baza pe care trebuie sa le respectam. Gasisem intr-o vreme niste site-uri pe tema asta, dar acum nu le mai stiu/
gudinde spune:
Ochii albastri sunt pusi in evidenta de un fard din nuantele de culori ale pamantului.
Ochii verzi sunt pusi in evidenta de nuante de mov.
dulcetica spune:
quote:
Originally posted by Carrye
Eu am ochii albastri :( Cea mai dificila culoare. Nu pot sa ii sufar. Sunt de un albastru-cenusiu.
Nu imi sta bine decat cu toate nuantele de maro si mov.
Nici nu imi sta bine cu negru, e contrastul mult prea mare. De obicei, pun un fard inchis pe pleoapa inferioara.
Si umbre intotdeauna in coltul exterior pentru ca am ochii mari. As fi dat orice sa am ochii asa bagati in cap.
Mai fac o combinatie de fard maro si creion dermatograf albastru. Da foarte bine.
Cu fard albastru, gri nu tine.
Am incercat si eu machiajul ala smokey eyes si arat rau.
Dulcetica, eu cred ca pana la urma conteaza foarte mult si forma ochilor tai. La fel si culorea parului.
Ochii sint albastru intens ,forma e normala (nu sint nici exoftalmici,nici infundati ,nici mici ,nici rotunzi). Eu daca folosesc albastru mi se pare ca nu e efect bun. Culoarea parului?Aici se complica lucrurile....Din septembrie pina acum am fost pe rind:blonda ,bruneta si acum am avut proasta inspiratie sa pun un nucantator roscat violet care s-a dovedit mai tare decit orice vopsea.
Desi pe prospect scria ca se ia la spalat, m-am saturat de asteptat.Astept sa-mi mai creasca jumatate de cm sa-l tund si sa revin la culoarea naturala ,care e saten inchis cu 50% par alb.
petaluda spune:
depinde si daca te avantajeaza mai tare culorile calde sau reci, ca sa determini asta poti sa pui in dreptul chipului tau un material roz ( culoare rece ) si unul piersica ( nuanta calda ) si vezi care te avantajeaza adica ce culoare iti lumineaza tenul , eventual mai intrebi pe altcineva.
Eu stiam ca indiferent de nuanta ochilor daca folosesti aceeasi nuanta pentru machiaj, culoarea lor va parea fada. Deci nu bleu cu bleu, verde cu verde, maron cu maron...
O cosmeticiana mi-a spus ca daca iti doresti ca nuanta ochiilor sa iasa cat mai mult in evidenta trebuie sa folosesti un machiaj in culori complementare. Daca te uiti la cercul cromatic http://www.univ-lille1.fr/immcl/images/cercle_chromatique.jpg in functie de nuanta ochilor tai, vei vedea care e nuanta ( in partea opusa ) care pune cel mai bine in valoare culoarea ta. Binenteles apoi trebuie sa armonizezi si cu culoarea hainelor pe care le porti.
Stiam ca pentru ochii albastri, mai ales pt machaijul de zi se foloseste rimel maron, in nici un caz negru.
Sper sa te fi ajutat un pic. Eventual poti sa te duci sa iti faci un machiaj profesionist ca sa prinzi ceva trucuri si sa intrebi acolo de sfaturi.
Carrye, dupa cum descrii culoarea ochilor tai cred ca au o nuanta superba !
Carrye spune:
Eu am spus cat am putut ca nuantatoarele sunt cea mai proasta inspiratie pentru par. Am facut si eu prostia asta odata, si am pus roscat peste blond (eram destul de mica) si nici ca mi-a mai iesit culorea aia a morcovului atat de minunata din parul meu. A trebuit sa il vopsesc saten.
Acum, banuiesc ca ai un contrast intre culoarea parului si a ochilor :p
Eu cred ca poti folosi rimel negru ziua cu incredere. Eu nu il pot folosi avand in vedere ca sunt blonda. Ma inaspreste prea tare la fata negrul pe mine. Dar tot il pun. :)
Cel mai usor de machiat cred ca sunt ochii caprui/negri. Pe aia ii poti machia cu orice. Astia albastri sunt atat de dificili...in fiecare zi ma uit in cutia aia de fard maro si oftez toata. Mereu aceeasi maro!
Cu mov nu ma mai machiez acum iarna, pentru ca am tenul rozaliu si cu frigul de afara par batuta.
Petaluda, mie nu imi place deloc culoarea ochilor mei. Cred ca am niste poze in album acolo. Daca tie iti plac...eu nu pot sa ii sufar :p
angiuta spune:
Cred ca pentru ochii albastri se potrivesc cel mai bine nuantele de mor-auriu si violet. Eu am ochii caprui-negri si-ti garantez ca nu-s asa usor de machiat, de obicei folosesc gri iar daca ma dau cu maro zici ca am fost batuta
.
Angiuta mamica lui Vladut(08.06.2007)