Este partenerul sufletul pereche?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Nu exista suflete pereche.

Pentru ca noi insine nu suntem roboti,nu actionam dupa un manual de utilizare vesnic.Suntem oameni,ne putem schimba oricand principiile,ideile,obtiunile,scara de valori,etc.

In concluzie,un suflet nu ne poate fi pereche,pentru ca nu suntem ca un pantof.

A avea o casnicie fericita,inseamna a putea trai cu defectele celuilalt,a-i aprecia calitatile(sau cel putin a i le intelege si recunoaste),a respecta dorintele celuilalt(in limita dorintelor noastre),a gasi o cale de adaptabilitate,convietuire.Si nu in ultimul rand,trebuie sa-ti pese de celalalt,sa ai sentimente pentru persoana langa care(cu care) traiesti.
Aceste lucruri se fac din mers....si nu poate fi 100% buna intelegere si intuitie.In asta consta sarea si piperul vietii,nu?

Daca nu putem gasi o cale de compromis reciproc,daca nu suntem fericiti,daca simtim ca ne lipseste ceva,daca chiar nu ne simtim bine in situatia data,....atunci mergem mai departe singurei,renuntand la casnicie.

Sa nu ne ghidam dupa ´´a aduce-primi flori´´ ´´a ne intelege din priviri´´ca riscam sa pierdem o persoana valoroasa.

ladyJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelinajoli spune:

Totusi cred ca cel de langa noi, este cel care trebuie sa fie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_A spune:

quote:
Originally posted by ladyJ

In concluzie,un suflet nu ne poate fi pereche,pentru ca nu suntem ca un pantof.

Asta mi-a placut!

When you want something you never had, you have to do something you've never done.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta-Maria spune:

Al meu sot nu isi da seama din priviri ce vreau, dar nici nu trebuie sa ii desenez... eu sunt mai vulcanica, el temperat, aruncam cu banii amandoi (asta nu e prea bine), nu vine zilnic cu flori dar mereu gasesc o mica surpriza... o bombonica, cioco, lichior, etc.
Da, pot spune ca este sufletul meu pereche.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Fetelor,

Trebuie sa va spun ceva f grav: EU nu sunt sufletul meu pereche!
Nu prea am gusturi de femeie.

Pe mine sa primesc flori taiate ma deranjeaza, miroase apa urat si eu nu as taia niciodata florile.

Cand am primit al doilea set de bijuterii de la sot am facut asa de urat ca a promis ca nu mai face!

cred ca ceea ce vrea Ana, mai mult decat "suflet pereche" e sa se simta implinta in relatie. Unele din noi ne dorim flori, altele isi doresc sa fie tinute in brate si sa li se asculte ofurile, e unde ar putea bietul sot sa "ghiceasca" ce te face pe tine fiinta unica fericita?

Si atunci te intreb eu: nu-i mai bine sa-i spui? Iti dai tie sansa sa fii implinita in realtie. Eu as face lista cu ce vreu si cu ce fregventa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluk31 spune:

Eu am simtit mereu cam cum ar trebui sa fie relatia mea intima si de-a lungul timpului am renuntat deseori la partener pt ca nu se potrivea idealurilor mele.Cu toate ca a fost si dureros uneori.Mama imi chiar zicea la un moment dat ca visez aiurea,ca nu exista un suflet-pereche,insa am ramas consecventa visurilor mele si iata ca D-zeu mi-a scos pana la urma in cale un om deosebit-sotul meu. Pot spune ca pana sa-l cunosc pe el nici nu am stiut ce inseamna dragostea adevarata.Credeam ca stiu,dar nu era adevarat.Iar toate diferentele acelea dintre felul de a gandi al barbatilor si cel al femeilor,toate acele jocuri inutile prin care oamenii incearca sa se descopere reciproc,incertitudinile,sperantele desarte,fericirea de moment..toate s-au risipit.De fapt,dragostea e simpla,se simte,nu se explica,nu se teme..pur si simplu,stii ca e aici pt totdeauna.Si implica 2 persoane profund compatibile.Ceea ce va doresc si voua!..

Raluca

in asteptarea micutei Anais

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Citind ce ati scris, mi-am dat seama de ceva: eu am gasit sufletul meu pereche!
Cand sufletul meu sta pe canapea si citeste sau face bai lungi de cate o ora, sufletul-pereche fuge la cumparaturi si face de mancare si spala vasele si face ordine prin casa...Ce bine e sa ai un suflet-pereche!

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuinea spune:

La kine nu stiu daca suntem sau nu suflete pereche sau nu si nici nu pot sa dau un verdict daca exista sau nu asa ceva.
Ceea ce stiu sigur este ca AM INVATAT sa simt ce vrea, sa vad pe chipul lui ingrijorarea, agitatia, nemultumirea, bucuria si el la mine la fel si in momentul in care inveti asta, si nu spun ca se invata usor ci foarte, foarte greu si cu mare bagare de seama, viata de cuplu decurge mai usor chiar fara cuvinte - te intelegi din priviri.
La mine degeaba mi-ar aduce in fiecare zi flori daca l-as vedea posomorat sau mai stiu eu cum. Chipul lui zambind in momentul in care intra pe usa este ce mai mare bucurie. Nu spun ca nu apreciez surprizele dar de aia sunt surprize sa nu se intample in fiecare zi.
Ceea ce trebuie sa inveti tu in primul rand este ca viata ca in filme nu exista si asa cum tu vezi defectele lui tu le vezi si pe ale tale?
Poate ca nici tu nu stii sa-i arati ca mai exista si altceva decat venit de la servici, plecta la servici, mancat, dormit si alte lucruri 'plicticoase' care in realitate fac viata noastra de zi cu zi.
Cand ai pregatit ultima data o ina romantica special pentru voi?
In casa ca de multe ori nu-ti permiti sa aranjezi in oras!
Cat despre ceea ce ai spus ca daca nu ar fi copilul nu ati mai fi un cuplu sa stii ca este o mare gresala sa pui o casnicie in carca unui copil. Pana la urma primul afectat de o relatie ce nu merge este chiar copilul vostru.
Incearca sa mai analizezi situatia...
Nu cred ca ai tabloul complet!
De multe ori unii barbati nu sunt chiar asa de romantici dar invatat in timp daca stii tu ca femeie sa fi un bun exemplu si o buna profesoara la capitolul 'ceva romantic pentru noi!'.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yamasha spune:

da..nici eu nu as zice..suflet pereche desi la varsta adolescentei visam lucrul asta - acum e mai mult resemnare ca ori nu exista aici dragoste perfecta, ori nu ma numar eu printre cei norocosi..si, totusi, sunt fericita, ne completam in diferentele noastre si ne suntem prieteni..la noi insa e o relatie gen agonie si extaz...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

[

Personal nu prea cred in suflete pereche, poate in cupluri unde exista o chimie extraordinara pentru un numar de ani.

quote]Originally posted by Clover

"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle

Nici eu nu le-as spune chiar suflete pereche ...sunt de acord cu tine , Clover.

quote:
Originally posted by Elise

Este cel pe care nu simti nevoia sa-l schimbi, sa-l "imbunatatesti", nu te lupti cu el sa ajungi la consens si n-ai vrea sa fie altfel decit este.

Elise & BBLisa
[/quote]

...si as mai adauga eu , nu trebuie sa se dea peste cap sa-ti faca pe plac.Indiferent cum ar fi , tu il placi, il iubesti si il accepti asa cum este.

Este omul langa care gasesti liniste, implinire, este omul langa care te simti complet. Este omul langa care vrei sa adormi seara si sa te trezesti dimineata. Este omul langa care vrei sa traiesti o viata,prin care respiri, omul cu care vrei sa imparti si bune si rele.
Este o bucatica din tine , din sufletul tau...indiferent de timp si distanta.
Florile , bomboanele si alte de astea ...mi se par deja detalii.

_

"Sunt atatea minunatii pe lume pentru fiecare, doar ochi sa ai sa le vezi, inima cu care sa le simti si brate sa le cuprinzi si-atunci ale tale, toate vor fi..."

Mergi la inceput