soacra noastra "cea de toate zilele" - 2
Raspunsuri - Pagina 26
cristiama spune:
Eu nu ma pot pune in locul tau Alina.
Pt ca atunci cand citeam povestea cu Cosette ma puneam in locul copilui oropsit.
Sigur, as fi putut sa ma pun si in locul uneia din fetele rasfatate sau a mamei lor si sa ma supar pe Cosette ca a pus manuta ei muncita si murdara pe rochita noua!
Adica sa recapitulam:
- daca nepoata ta o loveste pe fetita ta micuta e foarte urat, foarte rau, etc!
- daca, in schimb TU o lovesti pe nepotica te astepti sa te sustinem?
Palmele devin brusc, doar pt ca sunt distribuite de tine EDUCATIE?
Poate fetita ta mica plange si nepotica, ca tot a invatat ceva bun de la tine, o "educa" cu ceva palme!
Ingrid S spune:
quote:
Originally posted by cristiama
Cand eram copil am citit o poveste, nu stiu daca voi o stiti: "Gavroche si Cosette".Cosette e o fetita a unei mame singure care o lasa sa fie crescuta de o carcimareasa care avea doua fete pe care le iubea f mult.
Si fetele carciumaresei erau printesele, care primeau toate bunatatile, rochitele frumoase, atentia, Cosette primea doar multa treaba si imbranceli.
Va dati voi seama cum s-o fi simtit fetita aia de cinci ani la anivesarea verisoarei ei de un an? Fetita de un an a primit TOATE cadourile, toata atentia, tb sa se faca linsite si spatiu pt ea sa sufle in lumanare.
Si se asteptau, inteleg ca erau multi adulti de fata, ca un copil de 5 ani sa inteleaga, sa se poarte matur PT CA NU E ZIUA EI!
Si cand copilul incearca sa atraga atentia, sa se bage in seama, TOTI adultii sunt multumiti ca au reusit sa scape de copil care E INCHIS IN BAIE?
Eu nu inteleg, poate din cauza povestii care m-a impresionat cand eram mica. Cosette nu avea voie sa atinga papusa "printeselor" ca sa nu o murdareasca, nu avea voie sa se joace cu ele...
cristiama
Este o carte, "Mizerabilii" de Victor Hugo, nu e doar o poveste, sunt personaje din cartea respectiva, e foarte frumoasa, ti-o recomand.
Cat despre lovit copilul, nu sunt nici eu de acord, era mai bine sa fie izolat daca o lovea pe fetitza Alinei, nu vad normal ca un copil de 1-3 luni sa primeasca palme peste cap. Eu o luam pe fata de 5 ani de o aripa si o pasaportam urgent la maica-sa, cu interdictia de a se apropia de copilul meu. Fara bataie, dar nici nu avea ce sa caute in casa mea. Mi se pare mai important sa-mi protejez copilul, decat sa stau cu frica in san ca ar putea fi pocnita, de dragul unor rude.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
AVoogt spune:
quote:
Originally posted by Ingrid Squote:
Originally posted by cristiama
Cand eram copil am citit o poveste, nu stiu daca voi o stiti: "Gavroche si Cosette".Cosette e o fetita a unei mame singure care o lasa sa fie crescuta de o carcimareasa care avea doua fete pe care le iubea f mult.
Si fetele carciumaresei erau printesele, care primeau toate bunatatile, rochitele frumoase, atentia, Cosette primea doar multa treaba si imbranceli.
Va dati voi seama cum s-o fi simtit fetita aia de cinci ani la anivesarea verisoarei ei de un an? Fetita de un an a primit TOATE cadourile, toata atentia, tb sa se faca linsite si spatiu pt ea sa sufle in lumanare.
Si se asteptau, inteleg ca erau multi adulti de fata, ca un copil de 5 ani sa inteleaga, sa se poarte matur PT CA NU E ZIUA EI!
Si cand copilul incearca sa atraga atentia, sa se bage in seama, TOTI adultii sunt multumiti ca au reusit sa scape de copil care E INCHIS IN BAIE?
Eu nu inteleg, poate din cauza povestii care m-a impresionat cand eram mica. Cosette nu avea voie sa atinga papusa "printeselor" ca sa nu o murdareasca, nu avea voie sa se joace cu ele...
cristiama
Este o carte, "Mizerabilii" de Victor Hugo, nu e doar o poveste, sunt personaje din cartea respectiva, e foarte frumoasa, ti-o recomand.
Cat despre lovit copilul, nu sunt nici eu de acord, era mai bine sa fie izolat daca o lovea pe fetitza Alinei, nu vad normal ca un copil de 1-3 luni sa primeasca palme peste cap. Eu o luam pe fata de 5 ani de o aripa si o pasaportam urgent la maica-sa, cu interdictia de a se apropia de copilul meu. Fara bataie, dar nici nu avea ce sa caute in casa mea. Mi se pare mai important sa-mi protejez copilul, decat sa stau cu frica in san ca ar putea fi pocnita, de dragul unor rude.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
Le-am primit in casa noastra fiindca nu aveau unde sa se duca ...nu mai aveau lumina ( deci nu mancare cu spalat ...nimic).
Nici la soacra-mea nu puteau sa se duca fiinda statea cu noi in perioada respectiva ( casa ei era in renovare), socrul pur si simplu a zis ca el nu are unde sa le tina ...cu toate ca are ocasa cu 2 etj.
Mi s-a mai spus ca am educat-o sa dea palme ...nu este de loc asa , mi-a palmuit fetita de cand a vazut-o , pe furis timp de aproape 3 luni in care nici nu am atins-o , decat m-am enervat/suferit pentru copilul meu . Maica-sa nu stie sa o ia de mana si sa-i zica nu mai faca asa. nu stie ce sa faca cu ea , nu stie nici macar sa-i dea sa manance sau cand sa-i dea ...acum de copil se ocupa mai mult soacra-mea care le-a luat sa stea cu ea de frica sa nu piarda custodia copilului . Nu vreau sa ma sustina cineva ..am zis doar ca cei care ma critica sa se puna mai intai in locul meu si apoi sa ma critice ...altfel nu. Nu am scris aici ca sa ma plang de ceva cau sa va cer sa ma sustine-ti ( se intampla acum un am ...am trecut noi peste asta ) ...am scris doar ca raspuns pentru povestea sabrinei ...care e luata drept bataie de joc din pacate ..si cam trebuie sa puna piciorul in prag.
Am scris am explicat mult situatia ... o sa inchei aici!
http://alina-vachim.magix.net
AVoogt
sabina1612 spune:
Draga Alina eu te inteleg PERFECT si nu doar pt ca am trecut printr-o situatie cat decat asemanatoare ... ci si pt ca traim in aceeasi tara si desi nu te cunosc ..dar stiu unde este Almere ..(am fost sa vizitam putin orasul in urma cu 2 sapt ..pt ca am vrea sa ne mutam si noi acolo ca sa fim mai departe de socrosenie )..Si in plus numai cine vine sa traiasca aici in olanda, intelege mai bine situatia. Pt. ca aici toti isi pun copii pe un pedestal sau mai sunt si exceptii ...dar oricum e ceva de speriat si nu ii educa ...de la ce crezi ca a devenit in timp o tara in care e libertate maxima ...nu cred ca a fost dintotdeauna asa ...Pt mine ..aici nu stie sa se educe ..bine si curatenia lasa de dorit in majoritatea caselor .. bine ca gratarele si berea e la putere ..si astea sunt pe primul loc si sa nu uit de droguri si prostitutie ... imi vine sa vars ...in fine ..Eu am locuit inante in Milano .cativa ani ..si asa ceva nu am vazut acolo ...si nici copii needucati ca aici si mame nesimtite ..care nu vad ce combina copii lor .....Poate ca si acolo copiii mai faceau pozne dar mamele lor cand ii vedeau ii corectau imediat .. si ii punea sa-si ceara scuze de la alt copil sau de la persoana care a ofensat-o ..dar aici nu e asa ...si asta nu o sa inteleaga Carmen sau cu o fi chema-o din America ...ca poate acolo lumea e mai civilizata ...dar aici cel putin eu am intalnit multa lume nesimtita ...de exemplu care te invita la masa si in timp ce mananci incepe sa faca besini ...de fata cu toti invitatii la masa ...si asta nu copii ci persoane de 45 50 de ani ...si daca vad ca tu faci vreo fata mai dubioasa iti spun ca e normal .. ca ce in romania oamenii fac si mai urat ca sorbesc din lingura ciorba si se aude ....Dar eu proasta ma gandeam ..ca nu toti fac asta ..in romania ..si in plus cd. sorbesti din lingura nu pute a besini .. ca altii sa nu poata sa mai manance ..Deci asta un ex ca sa inteleaga si nestiutorii ca in Olanda e putin altfel si nesimtirea depaseste cu mult alte tari ... In fine ,Alina ai grija de tine ..si mie mi-ar face mare placere sa mai vorbesc cu tine ..si nu te descuraja ,. ca te inteleg perfect ..Eu nu sunt mama ..dar si eu nu as suporta ca copilul meu sa fie pocnit de o fata cu tupeu ... Daca eu nu am facut nimic inca, e pt ca sunt noua aici si am presupus ca na si caprelele au ceva scapari dar acum cd am realizat ca asa sunt ele ca sunt needucate cu tupeu si ma-sa lor e o nesimtita ,.. ei nu mai calca pe la mine ...de vreo luna ...Eu am terminat si liceul pedagogic inantea facultatii ..si am facut practica 3 ani ..si uneori tebuia sa tin orele la educatoere sau profesoarele care erau bolnave sau lipseau din diferite motive si vreau sa spun ca stiu cat decat ce inseamna educarea unui copil ..ca am facut slava domnului pedagogie si psihologie 5 ani de zile ...si am mai avut si copii dificili in anumite clase ...si exista metote si metode de pedepsire ca daca esti muta si nu zici nimic ti se urca in cap ..asa cum s-a intamplat cu mine de ex ..ca sunt eu asa prea draguta si amabila si timida ..si vai sa nu supar pe cumnata si pe soacra .. sau am fost ca de ceva timp am invatat ca la nesimtire se raspunde cu nesimtire ca altfel ajungi o carpa de sters pe jos ...si sa nu mai ai respect de sine ..Si draga Carmen TREZESTETE LA REALITATE !!!!!!!! Nu mai trai in lumea povestilor ..ca realitatea e alta si e cateodata mai cruda decat lumea povestilor ....Si ma gandesc ca numai atunci cd vei trece printr-o situatie asemanatoare vei intelege... Si pe copii trebuie sa-i inveti de mici sa stie sa-i respecte pe altii ..sa stie .. si ca nu conteaza cat de mici ar fi altii trebuie sa-i respecte si chiar sa-i ocroteasca si in nici un caz sa-i agreseze asa cum s-a intamplat cu fetita Alinei .. A raporta la povesti e usor ...dar tare sunt curioasa cum ai sa reationezi tu daca ti s-ar intampla tie si copilului tau ????
Alina ..ma bucur ca mi-ai scris si mersi pt sfaturi ..si astazi in sf am vb si cu parintii mei (am sunat pe mama si am expliat toata problema )...si am inceput sa vad ca totusi si eu sunt un suflet sunt si eu o viata am si eu drepturi ..si nu doar obligatii ... am si eu inima si am inceput sa ma adun de pe jos si sa ma scutur de praf .. si sa imi amintesc ca eu am fost o pers respectata inante iubita ca am prieteni ..inca da mai am ...si in romania si n italia ...si ca nu sunt un nimic asa cum incearca ei sa faca cu mine aici ...ca daca m-am casat aici trebuie sa ma duc sa fac menaj sa spal wc-uri ..pai cum dc nu stiu olandeza ..si sotul a avut datorii ...si am facut asta .. 3 zile pe sapt ..ters geamuri cu scara la babe bogate ..spala wc-uri ..spalat pe jos calcat ...curatenie generala in casa soacrei ..si desigur la mine eu fac singura tot timpul ...si am calcat haine zile intregi la cumnata ..dar asta fara nici un ban desigur ..ajutor in casa si spalat bai si bucatarii ..Dar asta pana ..marti sapt aceasta ..cd am incept sa citesc mesajele voastre si sa vad ca si eu exist ca nu sunt un nimeni cum m-au facut ei sa cred ..si ca valorez totusi mai mult decat 2 bani asa cum ma fac ei sa cred ...si ca este lucru in olanda si pt o proasta care are o facultate si vorbeste ff bine 3 limbi straine ... AM plans DEAJUNS .....Aceasta e limita mea ...
Eu ma bucur ff mult ca am scris la acest forum ...si ca acum am inceput sa am cat decat incredere in mine .. Scrie-mi te rog alina si nu te descuraja .. Pupic ...
Sabina
roxanaz spune:
Avertisment pentru toti userii care scriu mesaje off topic: subiectul are alt titlu si nu "cum sa te porti cu copiii nazdravani". pentru aceste mesaje va rog sa deschideti subiecte separate.
intre timp le invit pe cele care vor sa discute despre soacre la capitolul 3: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=120828
Roxana