soacra noastra "cea de toate zilele" - 2
Raspunsuri - Pagina 18
anca_vlad spune:
nu fi rea acu spune tot!
dar eu am doua urechi........prietenii stiu de ce?
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
kokiy spune:
Luana 2000 pe pagina 1 si 2 a acestui capitol este povestea mea cu soacra, acolo o sa vezi de ce nu o pot rari cu vizitele ei.Eu la ea ma duc de 2-3 ori pe an, si atunci din respect fata de sot.Dupa ce m-am certat eu cu ea,sotul a avut si el o dicutie,iar printre altele i-a spus ca daca are probleme o sa ne cumparam o musama speciala(ca a lui bebe)pe care sa se aseze ea.
Pe mine m-a bufnit rasul(mie nu-mi trecuse prin cap),dar in nesimtirea ei tot pe pat se aseaza.Curios e ca ieri nu mirosea,cine stie poate s-a simtit cu musca pe caciula si a luat masuri.
Am vazut ca fetele se plangeau de mancarea stricata mancata de soacra, e la mine e jale.Cand s-a taiat porcul de Craciun dupa impartire ea si l-a dus in garaj, ca-l triaza mai incolo(asta ptr. ca era moarta de beata).Si cum trebuie sa sarbatoreasca pomana porcului vreo 3 zile s-a imputit porcul in garaj (afara era destul de cald).Acum se trezeste sa ne mai aduca cate o bucata de carne de pe la ea din congelator din cand in cand.Sincer, nici la cainii de pe strada nu o dau ca pute a mortaciune.Mama mea a zis ca sunt eu rea,iar cand am prins-o la mine i-am dat sa guste din niste ardei umpluti adusi de soacra(nu i-am zis initial de unde sunt),era sa vomite. Dupa cum am mai zis e greu frate cu unele soacre,ferice de cele care nu au probleme.Eu uneori stau sa ma gandesc cat v-a trebui oare sa o suport.Eu nu inteleg de ce se baga ele,mai ales cand le spui ca nu ai nevoie de sfaturi.Eu oricum sunt un pic mai si o ating de fiecare data,dar ii intra pe o ureche si ii iese pe cealalta.
Hai ca scriind mi-am adus aminte o faza:am pentru catei afara tot felul de blide in care pun apa,afara fiind frig a inghetat apa de la cismea,iar ea miloasa s-a gasit sa spele un vas tocmai in chiuveta de la bucatarie,unde mai erau cateva cani folosite de cafea.Va dati seama ca le-am spalat cu detartrant.
Daca imi mai aduc aminte de faze nasoale va mai scriu
Kokiy mami de Claudia (12dec.2001) si Razvan (8 iunie 2007)
Siminaf spune:
Dupa ce m-am scirbosit din ce ati scris voi, sa va spun si eu una, sa nu ziceti ca-s rea degeaba:
Acum vreo citiva ani, inainte sa plecam din Ro, eram in Buc, la casa mea, cu sotul si puiul nostru pe cale sa vina (in burtica la mine). Si ii facem o vizita socroseniei (una dintre cele putine rau) si ea, ca o "mama" buna ce se afla, ne da la plecare un pui congelat, din congelatorul ei al mare (cit un frigider). Desi am insistat ca nu e nevoie, etc, pina la urma l-am luat, ca sa nu par chiar a naibii rau de tot. Si... ce credeti??? Cind am ajuns acasa, l-am dezghetat, ca era acoperit de un stra groscior de gheata si abia atunci am vazut pe punga puiului eticheta cu data de expirare: expirase de un an si 1-2 luni deja!!!
Am crezut ca pic pe spate! I-am aratat sotului, care a biiguit ceva de genul poate e data gresita blabla, dar cind s-a dezghetat si l-am desfacut, se desfacea pur si simplu carnea fishii-fishii de pe oase, se vedea clar ca statuse la congelat luni bune, deci data era cit se poate de reala! Doamne, si ma mai miram ca mie mi-e rau dupa fiecare vizita urmata de cina la scirbosenia de socrosenie acasa!!! Nici ca am mai mincat pe acolo!!!
martie spune:
Peste 2 zile e ziua sotului si l-a sunat ieri socrela sa ne invite la ea (de ziua lui), ca a bagat de seama ca s-au racit relatiile chiar de tot, nici fata nu i-am mai dat-o, de fiecare data cand suna ii spuneam ca are alt program.
El i-a zis ca nu onoram invitatia ei, la care ea: "Bine, atunci vin eu la voi, da?", drept pt. care i-a raspuns ca plecam din Buc.
Vad ca pe mine inca nu m-a abordat, dar FETELOR, abia astept! Mi-am amintit o faza de acum cativa ani (eram casatoriti de vreo 2 ani jumate), eram cu sotul in masina prin oras (cautam niste lustre pt. casa) si l-a sunat pe mobil, a doua zi fiind ziua lui: "Hai mama sa ne vedem si noi maine, sa iesim la o pizza, eu, tu, soru-ta, DAR FARA NEVASTA-TA", eu, fiind in masina cu el am auzit tot-tot.
Vaai, ce-am plans, ce are cu mine, dar cine sunt eu, ultimul gunoi sa nu vin si eu???
Vreau sa ma sune soacra!! Sa ma NE invite la masa! La ziua sotului!
Off, de ce nu suna tel?
anca_vlad spune:
martei, se pare ca ti-a facut bine terapia de aici de pe DC, sa sune si nu o ierta!
i-a zi s-au dus la pizza numai ei?
eu faceam circ de circ dar o sunam si ii spuneam cum stau lucrurile!
da-mi doamne minte sa nu fac vreodata asa ceva!
daca o sa fie vreo fetita de aici de pe DC nora mea sa ii spuneti sa ma traga de maneca daca voi sarii calul Doamne Ajuta si nu imi lua mintile, este copilul meu, dar nu este proprietatea mea viata lui!
cand s-a nascut am spus ca este cel mai pretios oaspete din viata mea........sper sa imi parstrez mintile si sufletul intregi!
POZE VLADUT
martie spune:
Anca, nu s-a dus, dar zic ca faza..
Ea e casatorita a doua oara si tot timpul il barfeste pe sotul ei, ca e rau, ca din cauza lui nu poate sa ne ajute, ca ea vrea, dar el e balaurul etc. Si tot timpul a incercat sa-i imprime si lui fi-su aceeasi idee, de genul celei de mai sus "Hai mama DOAR NOI, eu, cu tine si cu sora.ta", fara ei (sotii, sotiile) care sunt rai si ne mananca sufletul.
Deci ea in loc sa-i dea sfaturi ca sa fie bine, la inceputul casatoriei, sau macar sa nu se bage, ea din start ii soptea intr.una la ureche, "las-o pe ea, ca e rea, e pe dincolo etc." Si eu plangeam si luam extraveral.
Dar uite, vad ca nu suna... tare am impresia ca miroase ea ceva, ca nu mai stau lucrurile cum stateau. Cred ca i-a zis sora ei ceva.
M-a sunat de Craciun sora ei sa-mi multumeasca pt. o felicitare si mi-a zis ca isi aduce aminte cu drag de ziua in care s-a nascut fata mea. Si i-am zis ca nici eu nu pot uita niciodata acea zi, ca a venit soacra la mine la spital cu o punga de Fornetti: "Vaai, stii ce a zis cumnata-ta si soru-mea? Ia uite draga ce zi frumoasa e afara, noi ne plimbam prin oras si aia isi rupe curu'. Hahaa ha haha".
Si acum i-am zis si eu surorii lui soacra-mea "Da, draga, nici eu nu am cum sa uit ziua in care am nascut fata!". Si cred ca i-o fi zis lui soacra-mea, ca prea sta acum ascunsa.
anca_vlad spune:
sa fim galanti si sa spunem ca tace precum c... in porumb!
PS cred ca pe a mea a inceput sa o manance ceva si tare imi este ca va trebui sa ii reamintesc cate ceva.........ce sa ii faci are memoria scurta lecitina nu ia asa ca ....daca tine mortis o sa ii reamintesc!
POZE VLADUT
servetel spune:
quote:Chiar ca dupa tot ce am citit aici mi-am dat seama ca parca sunt clone.Dar parca a mea e mai de soi, iar in legatura cu ce zice sotul in privinta ei, inainte sa o cunosc sotul meu mi-a zis:"sper sa nu te apropi prea mult de mama ca e dracu in persoana".
Originally posted by SEPH0RA
Doamne ce seamana intre ele!!! Poate sunt clone!!!
Fetelor, dar sotii vostri ce zic vis-a-vis de problema asta?
Atunci m-am ingrozit si l-am certat, cum este posibil sa spui asa ceva despre propria ta mama.
Dar s-a intors roata si acum am eu o parere FOARTE rea despre ea si el o ridica in slavi, si daca ii spun ceva rau despre ea se cearta la cutite cu mine si ma abtin sa ii mai zic ceva dar mi-e imposibil.De exemplu penultima data cand a venit sa ma ajute la pomana sotului ei, adica socrul meu, de care ne tot cearta ca o facem, chiar daca era datoria ei ca sotie, eu o fac in continuare pana la 7 ani chiar daca l-am vazut doar odata toata lumea mi-a spus doar lucruri bune despre el, doar ca avea si el o meteahna:bautura, care tot din cauza ei bea ca il facea saracu cu ou si cu otet.Asa, in fine la pomana a venit si mama mea sa ma ajute si sa vezi circ, ca noi comandam in casa ei, ca ea nu se baga la mancare ca noi suntem pretentioase,dar tot statea in bucatarie si comenta: ca ne lafaim (un cuvant foarte des folosit de ea care pentru cine nu stie ce inseamna este a te da mare, cred), de ce spalam graul in asa multe ape,de de folosim oala aia si nu ailalta etc. Eu faceam curat si ea facea mizerie ca un copil in urma mea, isi lasa hainele(care miros ingrozitor) prin casa, in baie isi spala ismenele si le insira pe acolo si cand i-am atras atentia i-a spus mamei mele ca ar trebui sa-ma stranga cineva de gat.
Credeti-ma ca am luat foc , dar nu i-am spus nimic, in schimb i-am spus sotului meu care a zis ca eu sunt rea , ca interpretez rau tot ce spune, ca mama imi baga numai prosti in cap, s.a.m.d.
Inainte nu era nici el multumit de ea, iireprosa mereu cand ne duceam la ea ca emizerie de nu ai unde sa stai, ca bea(da bea ba tata de rupe), odata cand am fost la ea la tara de pasti s-a imbatat asa de tare ca umbla prin curte desculta,cu o fusta rupta la spate de vreo 2 palme si fafa chiloti pe ea si o blestema pe soacrasa ca e femeie a dracu (da de unde, soacrasa are aproape 85 de ani, este o femeie blanda dar stricta in privinta curateniei, ea la 57 de ani nu face nici un sfert furat cat face soacrasa la ani ei). Ca sa nu mai zic ca miroase foarte rau chiar si dupa ce face baie, ea nu face baie decat cana vine la noi, si atunci baia ei dureaza 5 minute in care se spala cu dero chiar daca are sapunuri cate vrea, sampoane si altele, odata spalat pe cap cu Cocolino, dar niciodata nu spala cada dupa ce o foloseste, nu spala veceul si il lasa plin de caca si trebuie sa dezinfectez la greu, nu se spala pe maini dupa ce se sterge la fund odata ii miroseau mainile a caca de am crezut ca vomit si mai are si un kg de tarana sub unghi si se mira de ce nu o las sa faca ea de mancare.
Dar stiti ce imi este cel mai ciuda, de faptul ca fius-o ii seamana in tot ce face(inafara de faptul ca nu bea) in rest este la fel de certat cu apa, sapunul, pasta de dinti, chiar daca mie rusine sa o spun m-am saturat sa ma cert cu el pe tema asta.
Haideti ca m-am intins ca o placinta, as mai avea de scris pana maine despre iubita mea soacra dar mai las pe mai tarziu.
Poze cu pitica mea:http://good-times.webshots.com/slideshow/562439647xAIOBf
anca_vlad spune:
daca mai citesc mult pe aici o sa ajung sa spun ca a mea e o doamna bine si educata pe deaspupra, e mereu cu manichiura si pedichiura la zi, nu miroase decat a proaspat spalat, dar nu a cocolino!
dar are totusi doua hibe mari, nu a citit o carte la viata ei si face niste dezacorduri de mori ceva de genul "e multi!"
...si nu ii place sa spele WC cu saptamanile!
in rest e o mare doamna cu D mare!
POZE VLADUT
ralualexandrei spune:
Da si a mea e o mare doamna (are 130kg) si kg de aur,citeste muuulte carti de Daniele Steel si vizioneaza tooooate telenovelele,are experientza in psihologie citez "pt ca am lucrat atatia la alimentara".
Nu e nimeni mai rafinat si mai elegant ca ea,ultima toaleta a ei m-a dat pe spate,o fusta neagra cu multe volane si un pulover rosu ca focu' cu volane din nailon cu bulinutze rosii,mooooama ce mi-a placut,se plimba prin casa ca o paunitza.Nu miroase ca are parfumuri scuuumpe si grele asa ca e imposibil sa detectezi vreun miros.La capitolul curatenie sa avem pardon ,ca ea face cu tot ce-i pica in mana curatenie,cel mai bine matura gunoaiele si spala in acelasi timp,cu mopul,spala vasele cu detergent la 5 litri,si daca ai proasta inspiratie sa iei o cratita din dulap s-ar putea sa-ti alunece din mana si sa te trezesti cu ea in cap,caci vasele nu se spala decat pe interior ,pe exterior nu au de la ce sa se murdareasca ca doar nu pui mancarea pe dinafara.
Paharele se spala doar cu apa chioara ca doar ai pus bautura in ele si nu ciorba.
Si exemplele ot continua.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3