Mamici de mai-iunie 2008 (25)
Raspunsuri - Pagina 19
Simonix spune:
LA MULTI ANI FETELOR !!!!!!

Sa avem cu toate un an bun si bebei sanatosi !!! Si sa ne redevenim cu toatele dupa nastere fotomodele 
sa uitam de inamici mincinosi (metru si centimetru
) !!!
Multumesc fetelor pentru felicitari :) Si noi am petrecut Revelionul acasa, ne-am simtit ciudat, pe aici nu sunt oameni pe strada ca in Bucuresti
care sa dea cu tiribombe si sa urle ... evident ca nu am simtit ca e Revelion
Cu greu am rezistat pana la 2, cand m-am retras in dormitorul regal :D Sosul meu a gatit foarte mult si bun hmmm... e o minune de baiat 
Getutza-stai linistita, nu te-am uitat 
chiar ma gandeam la tine zilele trecute :) Ma bucur ca sunteti bine amandoi si ca e bebe jucaush !!!
Laura-super haios visul ![]()
eu habar nu am cand am invatat cuvantul "ulterior"... cred ca pe la scoala hihi
MissParker-nu te ingrijora cu burtiku, dupa cum zicea sotzul meu, suntem GRAVIDE, nu grase ... si eu fac crize din cand in cand, aveam o talie f subtzirica si acum zau ca imi e greu sa vad ca se duuuuuce dar toti din jur ma cearta si ma "pun la ingrasat".
Cu miscarea insa hmmm aici trebuie sa lucram fetelor, zau. Eu nu ma simt bine daca stau o zi in casa, ma dor toate oasele si in plus ma simt groaznic de delasatoare :D imi fac procese de constiinta, ca sunt o lenesha, ca nu sunt in stare sa fac nimik etc ma tot gandesc, cum o sa nasc eu natural daca de-abia ma misc haha ... In vara reusisem sa fiu super in forma, mergeam cu bicicleta, am si una de apartament si o tot foloseam si pe aia, slabisem, nu mai gafaiam etc ... si deci acum mi-e cam greu. Macar sa merg pe jos, ca bicla pe vremea asta - no way; poate o sa ma duc la inot, dar am o teama :D pentru ca anul trecut am alunecat la piscina si era sa mor pe acolo :D :D m-am lovit cu capul de un jacuzzi :D Mai vedem noi...
Si ideea cu jurnalul e super - poate de acum incolo sa scriu, caci pana acum hmmm nu prea am avut chef (in primele luni oricum nu eram in stare, dar nu am uitat nimik :D)
Fecian-
bravo pentru burtika si pentru camera - cred ca bebe o sa se simta la fel de bine afara pe cat se simte de bine in burtik 
Doloress-hai ca mi-ai facut pofta cu serialele ! Acush fug la TV 
Va pupic pe toate - ma duc sa mai vad ce bunatati au mai ramas de ieri 
Simona cu 
http://bd.lilypie.com/C2Qrp2.png
http://picasaweb.google.com/s.vilau
YLARI spune:
Buna seara fetele!!!
LA MULTI ANI!!!!
Sa fim sanatoase si bebelunii si mai si!!! Sa avem nasteri usoare si sa ne ajute Doamne Doamne la toate!!!!
Eu am rezistat eroic pana pe la 1.15 cand am cedat si m-am indreptat cu pasi repezi spre pat! La 1.30 cred ca deja dormeam. Am "beut" sampanie ptr copii, bleoah... nimic mai groaznic, fetelor, citronada de pa timpul lui Ceausescu era supermarfa.... Tocmai de aceea am bagat un pahar de Asti Cinzano adevarata nene, cred ca de la asta mi s-a tras somnul (ha, ha, ha).
Fetelor, va multumesc ca v-ati uitat la poza, tocmai am descarcat si alte poze in calculator, mai tarziu le pun si pe webshots.
Eu nu-mi notez nimic nicaieri, nici nu as avea timp la cat am de lucru la birou cad lata cand ajung acasa... as fi stricat frumusetze de jurnal... Poate imi ajuta Dumnezeu la urmatoarea sarcina sa raman in "pauza" de servici (ingrijire copil) si sa fiu mai odihnita si mai relaxata, cu timp suficient sa ma ocup cu interes de sarcina, ca la sarcina asta am fost praf (mai ales la inceput). Stiti ca nici nu am scris o perioada (cand aveam greturile)
Doloress felicitari dragutza atunci pentru burtica, daca ne-ai intrecut!!!!

Sa imi masor si eu burtica (dau raportul imediat)!
Fetelor, sa nu radeti de mine: voi stiti la cat timp de la nastere se boteaza bebele?
Eu o sa fiu foarte ocupata in ianuarie (ne cununam) ha, ha, ha!!!! O sa am o groaza de alergat.......... Stie cineva cum e la starea civila sector 6? Eu as vrea sa facem cununia la sectorul 2 ca tot e renovata si cladire moderna, deh... Iuby nu si nu, ca vrea la secor 6 (nici nu stie unde este, dar acolo vrea el....) In fine, plus ca sunt stresata ca nu stiu cum sa fac, nu avem bani sa cheltuim cu o petrecere, vrem doar sa scoatem in oras parintii si cativa prieteni, dar stiti cum e cu prietenii se supara daca nu-i inviti pe toti... si nu stiu cum sa fac... Plus ca Iuby zice sa iesim intr-o zi cu parintii si in a doua zi cu prietenii... Nici nu stiu unde sa ii scoatem... Sunt superstresata!!! Eu asa sunt, tot timpul trebuie sa am ceva de facut, ceva care sa ma dispere, sa simt ca nu am nicio solutie... dar in final ma iubeste Doamne Doamne si iese totul bineeee. Sper sa fie asa si de data asta.
Fetele care mergeti la servici, pana cand vreti sa mergeti? Eu cred ca am sa merg pana in aprilie (sa-mi ajute Dumnezeu sa fie totul bine si sa n-am probleme).
Hai ca am scris o gramada, va pup pe toate!!!!!!!!!!!!!!
YLARI 
http://bd.lilypie.com/Iyarp3.png
http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq
YLARI spune:
Ati vazut ce mult am scris si ati fugit toate, v-ati speriat!!!!
Da, da, nu am somn...
Am mai adaugat 2 poze fetele!!!
Vroiam sa va intreb ceva: eu ieri am simtit pe bebeluna ceva de speriat! Azi nu prea... Nici alaltaieri... Dar razalaltaieri iar a fost activitate mare. Voi cum simtiti pe bebe? La fel de activ in fiecare zi? Sau tot asa... alterneaza? Ca eu sunt cam speriata de bombe....
Pupici. Ma bag la somn! Pe maine
YLARI 
simonacip spune:
Neata dragutzele
Ylari, am vazut eu primaria din sectorul 6, e dragutza, dar si noi am avut de ales cind am facut nunta tot sect 6 si 2, si am preferat 2-ul - era inca pe strada Olari si mi s-a parut mai intim si mai frumos, plin de copacei. Acuma mi se pare ca se mutase la un moment dat pe la Obor sau ma insel?? Habar n-am.
Oricum la starea civila nu cred ca veti avea mult de asteptat(mai ales ca nu fac toti cununia in ianuarie), e repede totul, asa ca nici nu mai conteaza asa mult locatia...In ce priveste botezul, e bine sa-l faci cit mai repede, minim 6 saptamini sa poata intra si mamica in biserica(trebuie citite niste dezlegari la 8 zile de la nastere si la 6 sapt). Mie la prima sarcina mi le-a citit pe amindoua la 6 sapt, ca nu aveam timp sa ajung la biserica cind voiam eu. Acuma vom vedea. E primavara, va fi frumos afara, am o bisericutza tare dragutza langa mine, unde si merg duminica. Oricum, e bine sa-l/o botezi cat mai repede...
Eu una nu cred in prostia de a nu scoate copilul afara pana la botez...ar insemna sa innebunim amindoi in casa cind afara va fi primavara si placut.
TI-am vazut si pozica in care esti aranjata.
Imi place si rochitusca..
David (10 nov 2004) si
Simona
23+ 
Daviduchele meu
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
Alysh spune:
Buna dimineata fetelor! Inca o data un LA multi ani cu bucurii, un an PERFECT din toate punbctele de vedere! Sa fim sanatoase in primul rand, impreuna cu bebeii si familiile noastre!
Ylari, parerea mea e ca lumea intelege, mai ales ca acum esti gravidutza si nu e cazul sa faci ditamai petrecerea....le explici cum stau lucrurile si faci intr-un cadru intim doar cu familia si prietenii fff apropiati. Eu nu m-as jena de loc!!!
Botezul stiu ca se face cam la 3 luni de la nastere. Decio noi o sa prindem lunile de vara cand se fac nunti si toate restaurantele sunt ocupate. Nu stiu cum o sa rezolvam, dar mai avem pana atunci.
In privinta bebeului, eu il simt in fiecare zi dar la intensitati diferite....pana acum e f ascultator, daca vad ca nu misca o perioada mai lunga, pun mana pe burtica, il intreb ce face si imediat imi da un piciorus, semn ca e acolo, bine mersi. Of, tare mult il mai iubesc!
Eu de revelion am rezistat eroic pana la 6 dimineata...m-am mirat si eu, pt ca inainte, neinsarcinata fiind, nu rezistam atat. Am si dansat, dar de data asta mai putin, am fost mai cumintica. In rest am stat la taclale , am mancat mult, am baut suculete si doar doua guri de sampanie la 12 noaptea. Mai mult mi-a fost teama.
Alina
21+
Vlad
http://bd.lilypie.com/hduvp3.png
YLARI spune:
Multumesc fetelor pentru raspunsuri!!!
Va pup pe toate!!!
Eu... dupa cum v-am zis... speriata de bombe... sunt nelinistita pentru ca din 29.12 incepusem sa simt pe bebeluna tare de tot, facea niste dansuri prin burtik, ceva de speriat... Aseara... pauza, azi la fel... bine, simt ceva din cand in cand dar destul de slab, nu se compara cu tumbele de acum 2 zile...
Am innebunit pe toata lumea... soacramea m-a bagat in balamuc cica in fiecare zi la fel trebuie sa simt... Mama si cumnatamea cica nu, ca se mai odihneste si bb, il simt dupa cum sunt si eu: daca-s agitata se agita si bb si daca zac ca o planta toata ziua, pai anesteziata o sa fie si bebeluna... Uf, uf, nu mai stiu de mine ca panica am in caaap... Cumnata chiar mi-a zis ca baietelul a fost mai agitat ca fetitza, poate asa sunt fetele mai "putu..."
Ce vreme urata... cand ma gandesc ca maine tre' sa merg la servici imi vine sa ma duc in padure........... Pe 9 ianuarie abia astept sa merg la echo sa ma linistesc. Fetelor, eu cred ca or sa treaca imediat lunile astea care au mai ramas...
M-am gandit cred ca o sa incerc sa nasc normal cu epidurala... Totusi, daca sunt operata (au trecut 3 ani de atunci, insa taietura e pe verticala si incepe de sub ombilic si e pana la osul pubian) mi-e frica... nu se rupe burta cand impinge bebe???? Sa nu radeti de mineeeeee!!!!
Iuby zice ca nu imi face bine statul acasa asa mult... Va dati seama ca daca vreau sa stau acasa din aprilie innebunesc eu pana nasc, cred ca ma duc mai devreme, ha, ha, ha!!!!
Pupi la toate!!!!
YLARI 
cleo78 spune:
buna dimineatsa burtici medii, si la multi multi ani!
Ylari, in aceeasi situatie sunt si eu. Dar din motive financiare, am hotarat sa facem cununia civila numai noi 2, si 2 martori; nu avem inca nashi, nici martori nu avem, culegem de pe strada 2 doritori de o bere si cu buletin si mergem la primaria sector 4
. Am glumit, dar am anuntat deja pe toti ca va fi un botez mai mare. Si in ianuarie numai cununia civila.
Inca sunt inebunita de ideea de alergat:
-certifdicat prenuptial (ala medical) (de 2 ori... stiu ca costa ceva, dar nu f. mult)
-depus actele la starea civila
-peste 10 zile ni le aproba
-dar certificatul prenuptial e valabil 14 zile....
(acu nu stiu daca zile lucratoare sau zile de sapt...)
Deci tre f. bine organizat, si alergat cu imediat cu actele.. lucru care nu il pot face pt ca eu sunt la randament sub 10%.
A, si dupa aia... de schimbat buletinul mie. Un coshmar.. pt ca de fiecare data cand merg la clinica medicala, imi cere buletinul!! Si mai am o frica... alea de la Mentosana is cam aiurite...nu ash vrea sa pierd asigurarea medicala sau sa inceapa cu discutii pt ca nu se pupa numele. Etc etc.... griji din astea, romaneshti.
Numaram drumurile de facut? 2 pt certificat, 2 pt starea civila, 2 pt buletin ; 2 pt verighete.... (drumurile mele toateeee, ca tati o sa mai aiba si altele
care acum nu le pun in calcul).
Apoi io am intrebari de genu: verighete cand trebuie facute?
La cununia religioasa...e mai delicat. Costa oricum.. nu am gasit o biserica mai eftina (daca gasesti, zi-ne si noua, pliz, pt ca noi suntem constienti ca nu e momentul sa dam cu banii in toate directiile...). Si nici nu stiu cum sa facem, tot acum in ianuarie? Asta inseamna...
-rochie + costum (cam 10 mil amandoua)
- NASHI!!!! (nu stim la cine sa apelam...mai toti sunt oameni cu credite, datorii, case, copii nou nascuti etc, numai de cununat nu le mai arde);
-verighete (cam 8 mil);
-lumanari...
-platitul bisericii (am auzit de 6 mil cu chitantsa!!!!;+ cat o mai fi si 'atentsia'... o sa mai intrebam si la biserica din cartier)
Ideea e ca noi cand ne-am facut calculele financiare cu bb, nu am pus si ca o minima casatorie costa atat. De aceea ne fofilam si nu facem nimik la restaurant acum. Pt ca avem ceva rude si prieteni; si daca invidam pe x si pe y... stii cum e. Se vor supara.
O alta idee e sa facem partea religioasa si botezul la vara. Va fi mai cald, si ii invitam pe toti si nici nu vor avea scuze ca i-am luat din scurt etc; pana atunci cautam si un restaurant k ca pret, eventual de pe acum sa gasim.
Cat despre botez...asha cum spui si tu, sunt multe pareri. De pe la tsara la mine urla maica mea ca copilul tre botezat in 40 zile, ca dupa aia poti sa il scoti din casa etc. Nu ai sa vezi asta de la mine... ma gandesc ca bb dus in biserica&restaurant cu 100 de invitati la varsta de nici 1 luna..e cam riscant; primele 3 luni la bb vor fi mai delicate, pana face sistemul imunitar etc. Pe de alta parte, voi iesi cu el din casa de cand ne va zice si pediatrul (am inteles ca unii recomanda si la 1-2 sapt, chiar daca e iarna!! sa scoti copilul macar 15 min si apoi sa cresti timpul stat afara gradual). Etc etc. Vom vedea...
A, si mai e o durere mare; avem un deces in familie, care ne-a zdruncinat rau (si pe noi, si pe rude); si tati ar vrea sa facem totul la 1 an de la inmormantare. Adica in august. Daca nasc la 1 mai... asta ar fi cand bb are 3 luni juma; zic ca e ok si pt mine (sa imi revin fizic si psihic dupa nashtere si sa pot alerga cu una-alta) si pt bb, si pt toti.
Asta ca sa iti explicam cateva din intrebarile puse pe hartie de noi, si de care ...ar trebui sa tinem cont.
A, si mai avem o problema... nashii de cununie= nash de botez la bb?
Pt ca pt botez, am o prietena f. draga, care s-a oferit sa boteze de cand am intrebat-o "cat de sigur e 1 test de sarcina??" ; imi e model de mamica (isi creshte 2 fete singura F.BINE!!!), o prietena care m-a echilibrat de atatea ori si dat un sfat bun si bine zis la momentul oportun. Iar fetele ei au sugerat numele lui bb
. Atat ca tati zice... "doar nasha? si nash?" si "noi mai facem si alti copii...am vrea sa ii boteze pe toti ea, sa nu fie diferente intre copii".
Ei, aici sunt multe de discutat.
Asta ca sa ma plang si io, si sa incerc sa intrec mesajul tau la lungime.
Despre sarcina+ evolutia ei... urmeaza partea a 2a.
22+ S-AR PUTEA
soarele din viatsa noastra
aldaesme spune:
'Neatza fetelor,
AN NOU FERICIT!!! Realizari pe toate planurile si copilutzi sanatosi si voiosi!!!
Simonix eu te sfatuiesc, chit ca nu ceri sfatul asta, sa te inscrii la cresa. Oricum nascand in mai/iunie numai din septembrie il poti da la cresa, apoi este deja prea tarziu iar faptul ca esti pe lista la cresa nu te obliga la nimic. Daca apare un loc il iei daca vrei, daca nu il lasi, ai macar optiunea. Cresele care lucreaza impreuna cu kind en gezin (n-am idee care e asociatia franceza) se platesc in fucntie de venitul familiei, in nici un caz nu o sa iti ia mai mult decat "poti duce", cresele particulare si nerecunoascute au tarif special. Noi am fost pe liste la 15 crese la un moment dat si am fost refuzati de vreo 7 crese pe motiv ca au locuri ocupate pentru bblusi care se vor naste la inceput de 2009, daca poti sa iti imaginezi asa ceva.
Ia sa va pun si voua povestea noastra de anul nou...asa de destindere..
Am revenit din Germania odihniti si fara dureri de spate. Am fost cazati undeva in Hennef dar nu am vazut deloc satul ala insa locatia ne-a oferit posibilitatea sa vedem Bonn si Siegburg.
In Bonn am papat la o carciuma a carei istorie spune ca e cea mai veche din oras, fix langa primarie. Mistretul a fost delicios si mult iar varza rosie cu mere miaaaam...stiam eu ca stomacelele noastre nu vor suferi nici un minutel evident si strudelul cu sos si inghetata a fost minunat. Cum duminica imediat dupa ce am ajuns la destinatie a realizat al meu ca si-a uitat orice fel de scurta/haina/palton acasa, ne-am dus luni dimineata in Bonn la shopping si pentru a cinshpea mia oara am injurat preturile de Belgia si ne-am luat o mie de alte chestii ![]()
Spre seara am vizitat prin Siegburg si ne-am luat cina intr-un restaurant simpatic in Siegburg. In principiu la restaurantul hotelului nostru s-a organizat petrecere de revelion (silvester ) si fix in ziua cand am ajuns am cerut receptionerului sa ne faca rezervare iar el ne-a spus ca nu e necesar, ca mai bine venim in seara petrecerii, vedem daca ne place si daca ne place stam si platim. Evindet in seara aia nu mai era nici un loc de unde cina in Siegburg. Ne-am cumparat cu acea ocazie si o sticla de sampanie si catre 23.30 am ajuns la coliba. La 12 au inceput artificiile, nu m-a avertizat nimeni ca nemtii sunt intr-o relatie speciala cu artificiile. In toate localitatile si cred in toate cartierele de jur imprejurul hotelului (evident si la hotel si la discoteca de peste drum) erau artificii, noi fiind la ultimul etaj si avand camera pe colt vedeam din terasa o buna parte din artificii. Spectacolul a durat pana aproape la 2 dimineata in anumite locuri, pe la 1 s-au terminat alea mai dragute. In timp ce vizionam mai sus mentionatul spectacol lingeam o juma' de pahar de sampanie iar al meu se ocupa de restul din sticla ![]()
Pe 1 dimineata ne-am dus la Claudius Therme, care sunt plasate fix in buricul Koln-ului. Si unde ne-am jurat in barba ca vom incerca sa mergem lunar. Thermele asemanatoare cu cele de la Bad Durrheim, de care eram deja indragostiti, dar cei 800 km pana acolo ne-au facut sa nu le mai vizitam. Pe acolo prin bazine ne faceam planuri in legatura cu babysiter de uikend care sa ne permita noua sa mergem la bai
Am papat de amiaz la bai, vorba lu' al meu, cu mancare imposibil de sanatoasa. Am scobit gramada prin meniu pana am gasit niste animal mort prajit si ala era in bucatele mici pe o salata imensa, dar a fost bine. Ca sa refac deficitul de calorii mi-am luat si o felie imensa de tarta cu caise...yuuummmiii.
Ne-am extras pe la 3 si 10 din bazin, ne-am aranjat frumos si ne-am dus la concert (Andre Rieu). Motivul pentru care eram in Germania defapt. Koln Arena plina pe teren si in tribune, nu pot sa o compar cu salile din USA si Canada care cred ca sunt mai mari, dar asta tre' sa fie una dintre cele mai mari sali de sport din Europa, avand bilet pe teren, de cate ori ma uitam in sus, ma simteam ca in Harry Potter in timpul campionatului mondial de quidditch. Concertul a fost absolut minunat si evident cum Andre Rieu "invita" lumea sa valseze, am valsat cu al meu sot pana am ramas fara respiratie.
Singura parte negativa a concertului a fost ca langa mine pe scaun statea o doamna, imbracata ca naiba, cu parul ros si prin cu un elastic insa plina de aur pe toate degetele, care topise cu siguranta un litru de vin inainte sa intre si avea impresia ca stie canta si prin urmare fredona fiecare vals si fiecare bucatica cunoscuta. In sinea mea ma gandeam ca e imposibil sa fie nemtoaica, sotul dansei era mult mai in varsta decat ea, nu scotea nici un sunet dar incerca sa o mai traga de maneca pe asta chetsie care ducea la comentarii in partea ei. La pauza s-a facut din rau in si mai rau ca m-a auzit povestind cu al meu si a sarit pe mine..."sunteti romanca, aaa...si eu... eu sunt B din Arad ...sunt de un an jumate in germania. M-am casatorit cu asta, da' imi place de el, chiar daca e mai batran, face tot ce vreau io. Ca mie imi place muzica clasica...cum sa zic...queen, andre rieu, abba...si mi-a luat toate dvd-urile pe care le-a gasit si acuma m-a adus si la concert. Da' nu intelege nimic in romana, ca e cam prost, da' oricum lucreaza toata ziua, numa' in uikend e mai mult acasa. Da' nu stiu de ce cand vin prietenele mele la mine, ca stii am doua prietene gemene tot din romania, ma-sa e casatorita tot cu un neamt, da' unu ungur, noa si cand vin fetele la noi asta sta in gura noastra. Si i-am zis, ce stai ma in gura noastra ca si asa nu intelegi nimic ca esti prost. Da' l-am invatat sa numere pana la zece in romana..." se intoarce spre bietul om si ii aratat degetul mare si il intreaba cum ii zice in romana, faza la care ma prind ca asta nu vorbeste nici germana nici engleza ci un mix ingorzitor pe care bietul om se pare ca trebuia sa il suporte zilnic. Omul nu se executa, ea se agita, el incearca sa explice ca nu e la expozitie in final ea se lasa pagubasa. Inerc o conversatie cu el, in engleza, nu a durat prea mult ca s-a bagat din nou doamna ca acu' daca tot suntem doua romance una langa alta putem vorbi romana....grrrr... Cu mult noroc (credeam eu) a reinceput concertul. Grav ca acu' toate comentariile mi le spunea mie. Nu ii placea nici una dintre soprane, desi cantau mirific, tenorul ungur era cam negricios, ala australian parca avea nasul rupt iar neamtul arata ca toti nemtii...Eu taceam , ea zicea, eu taceam...La un moment dat o trage sotul ei intr-o parte si ii explica ca e concert si ca poate ma detranjeaza, asta face o mica criza dar se linisteste o vreme. Apoi am iesit la dans, dupa ce am revenit nu a mai tinut mult si noi am luat-o din loc in timpul bisurilor si am stat langa iesire pana la final. La plecare, B ne-a pupat, si ne-a rugat sa ii cautam numele in carte de telefon si sa o sunam oricand...noroc ca nu ne-a dat si numele de familie...
Cu toata aceasta intamplare am savurat concertul la maxim si ne-am promis ca o sa mai mergem si dupa ce copilul ajunge pe la 3 anisori il taram si pe el. Am vazut la concert foarte multi copii pe la 3, 4 ani si nu am auzit nici un plans sau alte zgomote plictisite, intr-adevar cand s-a deschis la dans, topaiau fericiti sau dansau cu parintii.
Asta a fost trecereau noastra peste ani, ne-am simtit senzational si ne-am incarcat bateriile ca am auzit undeva ca de la anul pana peste vreo 14 ani nu mai vedem noi revelion singuri (numa' de nu ii pasam la bunici, pentru vacanta de iarna, cum faceau si ai nostri cu noi
)
AN NOU FERICIT!!!!
Esme
gabitzam spune:
Cleo, nu trebuie sa fie musai aceiasi nasi la copil ca si cei de cununie. La mine de exemplu, noi am stricat relatiile cu nasii dupa nunta si pe Andrei mi l-a botezat sora mea. Dupa cate stiu poate fi si doar nasa, fara nas.
Pe pitic eu l-am scos afara pe la 3 saptamani, nu te mai lua dupa toate babele. Am nascut la sfarsitul lui mai iar botezul a fost la sfarsitul lui august, avea baiatul 3 luni. Nu l-am pus in contact cu lume, rude si alti copii la varste asa mici.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
cleo78 spune:
despre sarcina:
tot pt YLARI, eu il simt cam zilnic. Mai intens sau nu. Mult mai agitat a fo de Craciun, cand si eu am facut treburi mai mult, am si mancat prajituri dulci si ciocolate (cica si astea il agita). Am intrebat si medicul, cand tre sa ma ingrijorez ca nu mishca. Si mi-a zis ca daca nu simt 8-10 ore, sa ma intind cu mana pe burtica, si sa stau asha un timp; in perioada asta a sarcinii miscarile sunt mai slabe. (abia ashtept sa simt ca imi da la ficat!!!! )
Am intrebat medicul si de senzatia ca uneori da in col + vezica. Nu doare..doar ca... ce cauta el acolo jos langa DOOR?? si a zis cand simt asha, ma duc sa fac pishu (cred ca se gandea la vezica mea) si in rest e normal. A, si ca colul meu e mediu...nici lung nici scurt, doar dur. Sa nu ma ingrjiorez, (parca ash putea???) si sa rog la ecografie sa imi masoare si lungimea colului.
Cat despre burtica...io am inceput sa iau proportii, pe zi ce trece. Asta o zic oglinda+ bluzele care deja imi expun o bucata de burtica.
Ce mai remarc...aveam o alunitsa mica pe burta. Inca o am...dar s-a mutat mai spre spate
. Sa ma masor? mai bine nu....ca o sa ma sperii. Imi revin eu dupa nastere...(nu imediat, dar in 1 luna se retrage treptat uterul, si se reasheaza organele si matsele si o sa devenim la fel de manechine). marea mea sperantsa e sa raman cu pieptul la fel! (am sutiene 80 D, si sunt f. mandra de dotare...)
Si am 6.5 kile in plus. SI am intrat il luna a 6a. 2 kile de sarbautori. Am gatit bine,da?
A, fetelor, eu din ianuarie ma duc sa cumpar pt bb: patuts + saltea, caditsa si mai vad eu ce. Sa stau linishtita. AM mai cetit de sarbatori si la fetele de la alte forumuri (la cele de ian-febr au inceput nashterile de pe la inceputul lui decebrie; deci sa ma pregatesc da?). SI in febr- martie sa iau ceva hainute, termometru, restul mai las pt la nashtere. Si o sa cer (via meil ) si copii de la contractele de la CordonBlodCenter, Krio si Biogenesis (cele 3 firme locale care ofera servicii de prelevare celule stem). Sa am timp sa le cetesc/sa mai intreb un jurist.
Fetelor...voi cum stati cu respiratia?? eu...deja fac urat. Pe langa rinita vasomotorie care imi mentine 90% din timp nasul infundat, deja simt ca plamanii nu ma mai ajuta. Aseara am ajuns la urgenta, ca nu mai aveam aer (la spitalul Bagdazar...ca e cel mai aproape) cu diagnosticul : CRIZA ASTM BRONSIC.
Pur si simplu nu aveam aer. Din noaptea de revelion respiram mai greu, un fel de respiratii partiale, nu stiu cum sa zic, cand vorbeam si mancam si mergeam... nu mai puteam. Am zis ca e de la oboseala,ca apoi peste zi a fo mai bine, am si dormit, m-am odihnit, am stat din pat pe canapea apoi pe fotoliu, am beut ceaiuri (am zis ca o fi o raceala... dar nu vad alte simptome; nu doare nik, doar usor plamanii) ei si asta noapte pe la 1 nu mai puteam sa stau decat in fund. Nici sa vorbesc ...ca nu aveam suflu. Si a inceput sa ma ia tusea continuu... si sa ma pish pe mine de la tuse, ceai cald nu ma calma, incercam sa exersez ce stiu de la bunicul (a fo astmatic), sa respir rar si adanc...ei nu puteam. Ca si cum aveam piatra pe piept si ca ma innabush. Si zic lui tati: hai la spital. M-am imbracat f. greu..nu aveam vlaga, incepeam sa ametesc, etc. La spital desi erau o gramada de accidentati (de, ca la Bagdazar) m-a pus la oxigen imediat, si mi-a dat un bronhodilatator (de 2 ori cu spray). Dupa o ora pulsul a scazut de la 130 la 95, puteam sa respir mai amplu, si mi-am revenit; mi-a dat si retea cu spray-uri.
Cica ceva mi-a declanshat criza...fie o viroza respiratorie, care inca nu se manifesta clar, fie ceva la care sunt alergica (si aici e lista luuunga...). tati zice ca o fi si de la fumul de artificii! ca am afumat casa ![]()
Iaka m-am plans la voi. Asta e singura mare schimbare (in rau) a organismului meu.
In rest, va pup pe toate, si va urez multa multa sanatate, voua si locatarilor din burtica, pt ca asta e cel mai important lucru. Pe restul... le facem noi. Suntem niste invingatoare,da?
22+ S-AR PUTEA
soarele din viatsa noastra