Mamici de mai-iunie 2008 (25)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

MissParker, la GeneticLab in Bucuresti este o amnio 1500RON, asta inseamna undeva spre 500euro. La spitalul Titan am impresia ca e cumva parte preluata de asigurari si e 600RON, adica sub 200euro. Acolo fac un fel de internare pe o zi pentru asta.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Fetelor multumesc de complimente........Elena, poti sa iei fara probleme un paracetamol daca te doare capul, stiu ca e admis si in sarcina, bineinteles fara excese.

Referitor la bebe eu il simt si in timpul zilei....dar mai ales seara inainte de culcare, dupa ce ma cuibaresc in patutz incepe show-ul incat nici nu pot adormi pana nu se linisteste. Doar daca pune tati mana pe burtica se linisteste miraculos...am zis ca ori are efect terapeutic mana lui ori ii e teama de ta-su. Doar imi pare rau ca pana acum nu l-a simtit si el prin burtica.

Alina 21+ Vlad

http://bd.lilypie.com/hduvp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

quote:
Originally posted by ancadragoman

Felicitari!!!!
Da-i seara dulce sa vezi at ce danseaza

anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)

poze

povestea nasterii

Pai Ancutza i-am dat saratele si vad ca nu l-a suparat deloc! A dansat fara greturi!
Acum doarme piticul...cel putin asa cred eu, ca vad ca s-a linistit.

MissParker stiu ca la un moment dat m-ai intrebat de haptonomie daca se practica pe aici(vad ca neuronul meu incepe sa isi revina, dar cam greutz). Adevarul e ca la medic cand m-am dus nu mi-a zis nimeni nimic. Olandezii sunt cam ciudati in ceea ce priveste sarcina...

Elena_g poate ca esti foarte obosita. Si pe mine ma doare capul de vreo 3 zile dar la mine e din cauza ca dorm foarte putin si prost... Incearca poate sa te odihnesti mai mult...nu stiu ce sa zic. Daca esti intra-devar racita am inteles ca echinaceea ar fi buna. E cel mai bine sa eviti pastilele caci nu stii in ce fel iti va afecta pe bebe. Daca faci febra atunci e indicat sa iei paracetamol dar altfel... Din cate stiu eu pastilele afecteaza mai mult pe bebe decat o simpla raceala.

Ylari ai timp sa te razgandesti si sa te regandesti de n ori cum vei naste. Eu as vrea naturala cu epidurala si deja m-am interesat de chestia asta. Eu zic ca am cele mai multe sanse sa "simt" tot procesul nasterii. Eu vreau sa am prilejul sa imi tin bebeul imediat in brate. La cezariana nu prea ai posibilitatea asta. Oricum ai timp sa te gandesti

Vera_2209 Activitatea lui bebica o simt ca si cum ar fi fie fluturasi in burtica (asta cand e mai linistit asa) sau ca si cum s-ar zbate un muschi mai tare asa (asta cand danseaza)... Cel putin asa e la mine ... O data am simtit un piciorus mai tare...asta cred ca a fost bebe nervos pe mine, in rest asa cum am descris mai sus

Felicia 18+ viitoare mami de ou cu surpriza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

quote:
Originally posted by Alysh

Fetelor multumesc de complimente........Elena, poti sa iei fara probleme un paracetamol daca te doare capul, stiu ca e admis si in sarcina, bineinteles fara excese.

Referitor la bebe eu il simt si in timpul zilei....dar mai ales seara inainte de culcare, dupa ce ma cuibaresc in patutz incepe show-ul incat nici nu pot adormi pana nu se linisteste. Doar daca pune tati mana pe burtica se linisteste miraculos...am zis ca ori are efect terapeutic mana lui ori ii e teama de ta-su. Doar imi pare rau ca pana acum nu l-a simtit si el prin burtica.

Alina 21+ Vlad

http://bd.lilypie.com/hduvp3.png

Alysh asa se intampla si la mine cand pune ta-su mana sa il simta...puiu face pe niznai ca si cum nu stie, n-a facut nimic, el era mic..Cred ca ii e teama de tatic
De exemplu acum iara l-a apucat dantuiala...Cred ca stie ca stau cumintica in pat si vreau sa dorm si ce zice..ia sa ma mai joc un pic in burtica la mami...ca am cu ce sa ma joc

Felicia 18+ viitoare mami de ou cu surpriza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_g spune:

Mersi mult fetelor dar deja am luat un paracetamol ,mi-am pus comprese cu otet parca e un pic mai bine desi nu m-a lasat de tot.Ma tavaleam de durere...nu mai puteam suporta efectiv...sunt deja 2 zile...ca maine sa ma trezesc mai bine.Intr-adevar nu prea dorm la ora 3-4 ma trezesc si frec telecomanda pana la 5-6 cand adorm la loc...am somn intrerupt,ma trezesc de multe ori in cursul noptii.Mai citisem pe net ca dupa 12 saptamani poti lua paracetamol...nu am de gand sa mai iau dar chiar nu mai puteam.Si burta (ovarul)ma mai doare dar ceva mai putin decat ieri.Sper ca pana maine sa fiu ok...mersi mult...pupa ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilly79 spune:

Buna fetelor.
Nu am mai intrat de ceva vreme pentru ca am fost plecati la parinti, socrii, etc.
Ne-am intors aseara, dar eu sunt racita cobza.De ieri temperatura se invarte in jur de 37.3 - 37.5.Mi-am propus sa nu iau paracetamol pana nu tinde spre 38 (nu-l afecteaza pe bebe febra sub 37.5, nu?). In rest ma chinui sa respir (apa de mare nu prea desfunda nasul) si beau ceai cu lamaie.
Multa sanatate tuturor (am vazut ca mai sunt gravidute bolnavioare).

Lilly 19+ Bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Neata fetele.
Lily, elena, multa sanatate, incercati sa va tratati cit mai naturist.
Fecian, felicitari pentru miscarile lui bb, probabil ii place cum ii zugraviti camera si se bucura micutul..Asa face cind se simte bine fiu-miu cel mare- da din picioare, ride si-mi spune: Mami, ma bucur!"
Ylari, eu sunt si am mai scris eu pe aici pentru nasterea naturala, pentru mine prima oara n-a fost nimic de speriat, chiar si dilatatia 7 la care ajunsesem pina sa-mi faca epidurala a fost ok...Foarte sincer, aveam numai emotii (mmaari)sa-l vad pe bb si atata totIn schimb ma ingrozeste ideea ca as fi nevoita sa fac cezariana...Doamne Fereste, sper ca sarcina sa decurga ok, fara surprize.
MissParker, incerc sa nu ma gindesc prea mult la masuratori, de altfel doar in DUmnezeu imi pun credinta si speranta ca va fi bine...Dar deh, omul cind nu prea are probleme isi mai face singurca ar fi prea simpla viata fara...
Vera, succes la 3D DOamne AJuta!

David (10 nov 2004) si
Simona 22+
Daviduchele meu

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Cadinuta, SilviaPop, pe unde sunteti mamicilor? Mai treceti si pe la noi

David (10 nov 2004) si
Simona 23+
Daviduchele meu

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Salutare burticute!!
Am capatat si eu in sfarsit "curaj" sa pun cozonacul jos si sa mai scriu doua vorbe si despre noi.
Craciunul a trecut cu bine si cu o surpriza tare faina pentru tati ca a simtit si el bebelina topaind prin burtica exact acum de sarbatori si mult mai devreme decat la prima sarcina. trebuie sa remarc ca e mult mai vioaie si topaie toata ziua si asa de fain e..
Ne-am distrat de minune cu Sofia pe 25 dimineata cand a descoperit cadourile , a fost o nebunie.. asa de incantata a fost.

La capitolul vesti nu asa grozave ne-au sunat de la cabinetul doctorului ca au vazut ecografia si se pare ca am placenta inserata foarte jos asa ca am ordin de repaus cat mai mult fara sa ridic si multe alte interdictii, toate ar fi ok numai sa fie bine bebelina. Urmeaza sa mai facem o ecografie peste cateva saptamani sa vedem daca se mai imbunatateste situatia.

la multi ani tuturor celor care au sarbatorit un Sf Stefan!!

la multi ani Lilly si Simonix!! Numai bucurii si sanatate maxima alaturi de cei dragi!!

Cami 21+ & Sofia Alexandra(8 mai 2006)
poznewww.flickr.com/photos/40365301@N00/sets/" target="_blank">1 si 2 si filme1, www.dropshots.com/camiM" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

gabitzam, multumesc pt. info ref. la costurile amniocentezei in Romania. Pt. salariile de acolo e scump rau de tot...

Lilly79, insanatosire grabnica!! Daca nu poti respira, fa ce am facut si eu luna trecuta (cu acordul medicului): luam seara inainte de culcare (deci o singura data pe zi) picaturi de nas pt. copii, pe care medicul mi le diluase cu solutie salina (poti face si tu, apa cu sare). Mi-a garantat ca sunt mini-dozate si nu au efect descongestionant decat local si apoi, daca tu poti sa dormi si sa te refaci, are si bebele din burtica de castigat.

fecian, intereseaza-te de haptonomie pe net (www.haptonomie.org) si poate iti vei dori sa faci! Culmea, eu citesc acum o carte f. frumoasa scrisa de o moasa, care e f. entuziasmata de stilul olandezilor (spre deosebire de al nemtilor), tocmai fiindca acolo moasele sunt mai respectate decat in Germania. Printre altele, sa va spun ca aici in Germania poti merge pentru analize atat la ginecolog cat si la moasa, dar prea putine gravide stiu asta, fiindca medicii nu spun nimic, ei fiind interesati financiar ca gravidele sa ramana pe mana lor.

In Olanda de exemplu, apropo de respectarea naturii si a nasterii naturale, se pare ca statistica interventiilor la nastere vorbeste de la sine: doar 7,9% cezariene, in timp ce in Germania exista clinici unde se naste prin cezariana in 40% din cazuri (fiindca le este lene medicilor sa asiste o femeie la o nastere naturala, care e mai inceata si desigur mai "stresanta" pentru programul lor zilnic, de aceea ei sunt foarte entuziasmati cand li se cere sa bage repede bisturiul si sa scape de stres!).

Cu multi ani in urma, pana la introducerea carnetului de maternitate, mai mult moasele se ocupau de gravide si de nasteri. Cum a intervenit posibilitatea de a obtine bani de la asigurarile medicale pentru acele analize, hop si ginecologii, care de multe ori se comporta de parca ei ar fi zeii pe pamant si orice gravida ar fi nenorocita fara ei.

Autoarea sustine infocat metoda "high touch - low tech", pentru ca intr-adevar totul a devenit prea multa tehnica si prea putina implicare umana! Eu una cel putin asta vad aici, in jurul meu. Cat de curand vreau sa ma interesez de o moasa aici, in zona unde locuiesc, pentru ca sunt convinsa ca moasele sunt mult mai empatice decat ginecologii, nu te streseaza cu informatii si cifre care mai mult te sperie, ci se ocupa mai mult de starea ta sufleteasca, de temerile si grijile tale ca gravida, ceea ce este mult mai important.

Citez din carte:

"Cam din 1968, de la introducerea carnetului de maternitate, chestiunile socio-medicinale nu prea au mai avut loc. Odata cu aparitia unor noi tehnici cum ar fi ecografia, aspectul socio-uman a fost oarecum bagatelizat. Da, gravidele pot fi monitorizate excelent in ziua de azi, se pot descoperi mai repede anumite defecte, insa aspectul uman este mai mereu lasat pe ultimul plan.

Si totusi, o femeie gravida este mai mult decat un cuptor de facut copii. Viata care creste in ea nu poate fi izolata de biografia gravidei, de corpul ei, de sentimentele ei, de conditiile in care traieste, de pregatirea ei, deci de intreaga ei personalitate. Toate sunt legate intre ele. Si de aceea noi, moasele, incercam sa le tratam in individualitatea lor si nu ca pe niste sisteme fetale."

Va pup pe toate!!

Felicia 13+
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput