* Ghiocei de martie-aprilie 2006 * (47)
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
Catrinel_17 spune:
POLI, nu-i dracu atat de negru. trece in 2-3 zile. pare mai inspaimantator decat e, ca e asa spectaculos. stai sa-mi aduc cartea...
scrie ca trebuie sa-l linistesti cand are un atac. si sa-l duci in baie la aburi (dai drumul la apa fuerbinte la dus). dupa ce trece criza, il iei din abur, sa se linisteasca. Nu i.a prescris cortizon? cum se cheama boala in greceste? la anmeti ii zice Krupphusten.
ai grija, sanatate maxima.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
carmenpit77 spune:
Buna fetele
De ieri am intrat in libere. Este f bine dar am si multa treaba curatenie, mancare stiti voi.
Ali e cea mai fericita ca sta cu mami si cu tati.
o sa incerc sa va mai scriu cate ceva dar acum tr sa plec. Va pup1
Qamar spune:
holaaaaaaaaaaaaaaaaa
sunt acasaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nu merge netuuuuuuuuuuuuuuuuuuul
e nebunie in carrefour feeriaaaaaaaaaaaaaa
mi-am cheltuit toate economiile de-o viataaaaaaaaaaaaaaa
n-am gasit nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuci
ciuf, sunt superbe pozeleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
sanatate lui Nick!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
drum bun calatoareloooooooooooooooooooooooooooor!
Bia doarmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
maine fac cozonaaaaaci-vreau retetaaa!!
miroase a braaaaaaaad
ma enerveaza netul
va pup
revin
Noe
![](advocat.gif)
pe ulitza noastra magica
The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alinaalex/alinaalex.jpg)
alinaalex spune:
hopa si noi!
Aida, ma bucur ca sunteti bine si ca mai dai si tu un semn de viata! Melodiile preferate a lui Marc sunt "la multi ani" si "mos Craciun cu plete dalbe", musai tre sa i le cant la culcare pana adoarme, de multe ori dureaza si o ora, de ametesc de atata cantat pana mi se usca gura
Mihaser, Catrinel, Irina, Deea, Cameliada drum bun si distractie placuta! Craciun Fericit si imbelsugat!!!
Catrinel, ce bine c-ati scapat de bacterie, yupiii!!!
Poli, bine ati revenit acasa, imi pare rau ca aveti pb. de sanatate, insanatosire grabnica lui Nik!
Ciuf, eu voiam sa-i cumpar cizmulite de Craciun, nu pt. serbare. Pt. asta i-am cumparat pana la urma un pulover, o camasa si un pantalon, ca patofi care sa se asorteze aveam. Cizmele alea de care zici is scumpe rau, de la 100 $ in sus...cam asteas- preturile la ceva mai de Doamne ajuta ... mi-e mi-a placut mult o pereche dar era 7 mil. si mi s-a parut chiar mult!
Cameliada, ce faine-s pozele de la serbare! si ce dulce-i Tudorel! vezi ce repede s-a acomodat?
Ieri am avut si noi sebarica la cresa, a venit si mosu' cu daruri multe . Ce sa va spun... a fost o harmalaie generala, era de asteptat la copii asa de mici ( pana in 2 ani si un pic)< Marc nu a vrut decat la mine in brate, n-a spus nici o poezie, nu s-a dezlipit de mine...unii copii au spus cateva cuvintele acolo, altii plangeau disperati, era si cam mic spatiul si a venit f.f. multa lume, de erau zapaciti saracii copilasi. In fine, a fost totusi frumos pt. prima serbare din viata lui
Pe Marc l-am dus acolo la 9 dimineata, cu hainitele de serbare la pachet. Au facut o repetitie inainte, pe care au filmat-o si o sa ne dea filmul la fiecare. La 10.30 a inceput serbarea. Marc era si obosit, se trezise pe la 7.30 si era adormit cand l-am dus. Cand am ajuns acasa era frant, de mi-a dormit 4 ore jumate, record absolut!
M-a enervat si sotul ca nu prea ne-a facut poze, mai mult a filmat, o sa descarc ceva sa vedeti si voi. Astept sa puna astia de la cresa poze pe site-ul lor, sa va pot arata mai multe, ca din aparatul meu nu scot mare scofala.
Deci, de ieri e si Marc in vacanta 2 saptamani, pana pe 7 ian. Sunt iarasi mamica full-time
Ieri am facut si noi bradul, Marc e in culmea fericirii, e innebunit dupa el si dupa Mos Craciun (avem vreo 5 mosi care canta! si inca vreo 3 de decor), ma tot intreaba 'unde-i mosu?', 'vine a Mac mosu?', desi e satul de cadouri, a primit o gramada si deja nu-l mai incanta nici unul. Maine seara o sa mai vina un mos, un prieten de-al nostru costumat, de data asta vine la noi acasa si de-abia astept sa-i vad reactia.
aaa...sa va mai spun ca Marc vb. f. mult, propozitii intregi, ma innebuneste cu intrebari, 'mami, unde aia, unde-i aialalta', ce faceX, ce face Y, etc., de multe ori isi raspunde singur la intrebari , imi isira toate numele copiiilor de la cresa, a educatoarelor, stie sa numere pana la 15 (le mai sare pe cateva, dar stie numerele),canta, cunoaste o gramada de melodii, danseaza...
e o mare figura, in orice caz!
De Craciun nu facem mare lucru, o sa stam acasa, ca si anul trecut si facem niste vizite la nasi si prieteni dragi.
Alina si Marc Alexandru (28.03.2006)
pozele noastre SARBATORI FERICITE!!!
adar spune:
NOEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE ...
Fa dupa reteta Andreeeeeeeeeeiiiii....
Asa am facut eu aziiiiiiiiiiiiiiiiiiii ...
4 buccccccccccccccccccccccccccati
Au ieist SUPEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEERRRRRR
(dar am schimbat drojdia uscata cu de-aia proaspata)
Pufosenii cum n-am mai vazut, asa au iesit, mai ceva decat cornurile Lucianei
Qamar spune:
quote:
Originally posted by adar
NOEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE ...
Fa dupa reteta Andreeeeeeeeeeiiiii....
Asa am facut eu aziiiiiiiiiiiiiiiiiiii ...
4 buccccccccccccccccccccccccccati
Au ieist SUPEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEERRRRRR
(dar am schimbat drojdia uscata cu de-aia proaspata)
Pufosenii cum n-am mai vazut, asa au iesit, mai ceva decat cornurile Lucianei
_adar si MAIA
Maia - minunea cu ochi mari
(30 martie 2006)
''cel mai iubit copil ...
''
dar unde pisici o gasesc? ca nu o mai mai am salvata [:q]
![](advocat.gif)
pe ulitza noastra magica
The moment scatters.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ciuf/ciuf.jpg)
ciuf spune:
vreau si eu reteta Andreei.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
Tili spune:
COZONAC PUFOS SI AROMAT de Andreea Georgiana
Pt. 1 kg de faina se folosesc urmatoarele ingrediente (ies 2 cozonaci mari sau 3 mai mititei):
- 300 gr zahar
- 450 ml lapte
- 1 lingurita sare fina
- 8 galbenusuri
- 2 plicuri drojdie praf (Dr.Oetker)
- coaja rasa (fin) de la o lamaie mare
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 paharel de ulei + 50 gr unt (topite impreuna, la microwave eventual)
- 1 ou batut bine cu un plic de zahar vanilat (pt. uns cozonacii)
Pt. umplutura:
- 4oo gr nuca macinata + 200 gr zahar + 4 linguri de cacao
- stafide (dupa ochi)
- miez de nuca
Secrete fara de care nu iese cozonacul:
1. Faina se rastoarna intr-un lighean (de plastic,de preferat) si se amesteca (la temp. camerei / bucatariei) cu 2 ore inainte de framantat.
2. Se adauga drojdia si se amesteca din nou, apoi sarea si apoi restul.
3. Faina nu trebuie sa fie umeda
4. Si galbenusurile trebuie sa fie la temperatura camerei
5. Laptele se fierbe impreuna cu zaharul, coaja de lamaie si zaharul vanilat (amestecat continuu), iar cand se adauga la aluat trebuie sa fie caldut (in nici un caz fierbinte!)
6. Nici grasimea (uleiul amestecat cu untul) nu trebuie sa fie fierbinte
7. In timpul prepararii si cresterii cozonacului nu este voie sa deschideti nici un geam si nici un firicel de curent nu trebuie sa patrunda in bucatarie (va fi sauna, dar merita!)
8. Ligheanul folosit va fi unul maricel, pentru ca aluatul va creste (tare de tot, va asigur!) si va da pe dinafara altfel.
9. Temperatura la cuptor trebuie sa fie mica (spre medie, dar nu f. aproape), pentru ca aluatul sa creasca si sa se coaca uniform, nu sa se arda.
Mod de preparare:
Se adauga peste faina amestecata in prealabil cu drojdia si sarea, galbenusurile si lapticul (aromat deja) cate putin, framantand usurel. In momentul in care sunt incorporate ingredientele, se adauga grasimea si se framanta din ce in ce mai zdravan, pana cand aluatul se desprinde de marginile ligheanului. Aluatul se bate, se arunca, se...batjocoreste in fel si chip. Puneti deasupra un servet curat si lasati aluatul sa creasca. Cel mai bine creste la... loc inalt (pe un dulapior, unde este mai cald). Dar creste bine si in alta parte, avand in vedere ca nu este bine sa ne cocotam acum pe scaune, sa verificam cozonaci...
In timp ce bunatatea creste, amestecam nuca cu zaharul si cacao + 1 fiola de esenta de rom (daca va place romul) si pregatim tavile, adica le ungem cu ulei (discret, dar temeinic)
Stafidele se lasa in lapte cald, sa se inmoaie (sau in sirop facut din apa, zahar si rom).
Dupa ce creste aluatul (trebuie sa se dubleze cantitatea/cca. 2-3 ore), se imparte in 4 parti (sau 6, in functie de nr. de tavi si de marimea lor).
Se intind bucatile de aluat de aluat una cate una (cu mana, pe un blat uns cu ulei), se presara pe ele stafide (stoarse) si amestecul de nuca si se ruleaza. Apoi se impletesc cate 2 (cu grija, sa nu iasa nuca) si se pun in tavi (2/tava)
Se mai lasa tavile (acoperite cu servet) cca. 20-30 min la crescut (nu tavile,ci aluatul) si in timpul acesta se da drumul la cuptor. Focul nu trebuie sa fie puternic, ci mic spre mediu (la cel electric,160 de grade este suficient).
- Se orneaza cozonacii cu mieji de nuca, se ung cu ou (batut cu zahar vanilat) si se baga la cuptor. Cand par a fi gata (40 de minute la cuptorul electric) se incearca cu o scobitoare (sau ceva mai lung) si daca scobitoarea ramane curata (nu se prinde aluat pe ea), SUNT GATA!!!!
- Daca nu vi se par suficient de apetisanti, ii mai puteti unge cu ou si spre sfarsitul coacerii (cand ii incercati).
Qamar spune:
Tili, multu pentru reteta
maine il pun pe Dragos la framantat
noah, poate maine nu am timp, asa ca va urez de pe acum:
Craciun Fericit si multe daruri de la Mos, dar mai ales multa multa iubire si sanatate langa cei dragi!
Nu-mi vine sa cred, e al treilea Craciun pe care il petrec cu voi
Hai ca m-am emotionat....mai bine tac si ma duc sa mai fac o tura de www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/17370/Turta-dulce/" target="_blank">turta dulce
pupici si petrecere frumoasa!
pe.se: deci nu cumva sa uitati de poze, ca fac urrrrat!
![](advocat.gif)
pe ulitza noastra magica
The moment scatters.
Tili spune:
Noe, mersic si eu pentru linkul de la turta dulce. Daca nu in noaptea asta, maine sigur o sa fac.