LMA! Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (130)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

dbunny - offf saracutu, acum e cu urechiusile....eu stiu ca astia nu dau medicamente aiurea , antibitoice nici atat, daca ti.a prescris e ceva, poate nu 15 zile dar macar cateva

eu le prefer pe alea dure (turroanele)

ivan si dayanara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

quote:
Originally posted by marani

Dia...na ca mai sunt inconstiente ca mine care lasa copiulul singur dimineata si urca la soacra sa-i dea apa ( nu mai poate singura sa bea ) si care la amiaza cand adoarme copilul iar urca la soacra sa-i dea medicamentele...da, fac eu lucruri aberante d-astea...sa-mi fie rusine!

Ajutati-o pe Sonia

mamica de bubamara (02.12.2006)

imi pare rau ca te-ai suparat... dar mie chiar nu mi se pare ok sa faci asa ceva, sunt sigura ca exista solutii.. chestiile astea eu le-as face cu oana in brate sau daca nu se poate asa atunci nu le-as face deloc... copilul pe primul plan, nu soacra, mama sau altcineva ... dar asta sunt doar eu..
sorry inca o data pt supararea pricinuita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

dbunny, ce-s turoanele, ca m-ai facut curioasa?
saracutul dani, ce dureri tb sa aiba... dar are otita, sau doar e timpanul inflamat? ai fost cu el la un medic orl sau doar la pediatru? te intreb pt ca stiu ca de regula pediatrii nu stiu sa deosebesca rosul unui timpan de copil de rosul otitei, si asta pt ca de regula la copii mici culoarea naturala a timpanului e mai rosie, iar la copiii peste 2 ani nu mai e asa decat cand are otita... si de aia unii o mai dau in bara si zic ca-i otita, iar un medic orl ar zice ca nu e.. .. si noau pediatra ne-a zis o data ca are otita ca e rosu timpanul si mi s-a parut cam suspect pt ca nu parea s-o doara la apasare... si am fost la prietena mea care e medic orl si mi-a zis ca n-are fata nici o otita, aia e culoarea timpanului la ea... si atunci mi-a explicat ce ti-am zis mai inainte... dar dc e otita tb sa-i dai antibiotic, ca poate iesi nasol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

quote:
Originally posted by Dbunny

na..acu 2 zile am fost la urgente si ne-au spus acolo sa vizitam pediatrul dupa 48 de ore...as-am facut...venim de la pediatru cu o sacosa de medicamente inclusiv antibiotic...cica i-a vazut ceva rosu in ureche si d'aia e marait noaptea...durerile de ureche sacaie noaptea stiati ?

intrebarea e: sa-mi indop copilul in halul asta? sa nu ? antibioticu timp de 15 zile, sprayurile alea de nebulizat 15 zile,la cerere, si de 6 ori pe zi daca-i nevoie... niste plicuri Singul AIR o luna de zile, unul zilnic!!

Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu
An angel wrote...If someone betrays you once, it's their fault;If someone betrays you twice, it's your fault.

da, si asta in principiu pt ca noaptea se cam sta la orizontala :) durerea de ureche intr-o otita (sau o reactie otica) e mult mai nasoala in pozitia orizontala, tine ceva-cumva de faza ca inghite saliva, presiune, etc etc..nush sa explic in termeni logici si coerenti, stiu din ce-am patimit cu motanul, dar sigur fetele care au trecut prin belele mai mari o sa-ti dea explicatii...
la faza cu medicatia, mie nici prin gand nu mi-ar trece sa NU ii dau ce ii prescrie medicul. aaaa, daca cumva consider ca poate merita incercata si o a doua parere, da, cu placere, mergem si la alta casa si vedem ce si cum... dar in ceea ce ma priveste (mergand si pe alta parere proprie si personala, si anume ca nu toti medicii sau toate cadrele medicale sunt batute-n cap, si chiar de-ar fi, ei au background-ul "stiintific" care sa fundamenteze luarea unei decizii, fie ea si..antibiotic..), intre a nu-i da un medicament (sau mai multe) prescrise de un medic sau a-i da ceva de capul meu, fara sa cer parerea nimanui, este un mare egal. si niciuna din ele nu mi se pare o alegere rationala. ceea ce am scris aici e strict referitor la mine, la ce as face eu, si de fapt, la ce fac eu :)

Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)

www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica

"outside of a dog, a book is a man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

quote:
Originally posted by Dia1609

dbunny, ce-s turoanele, ca m-ai facut curioasa?
saracutul dani, ce dureri tb sa aiba... dar are otita, sau doar e timpanul inflamat? ai fost cu el la un medic orl sau doar la pediatru? te intreb pt ca stiu ca de regula pediatrii nu stiu sa deosebesca rosul unui timpan de copil de rosul otitei, si asta pt ca de regula la copii mici culoarea naturala a timpanului e mai rosie, iar la copiii peste 2 ani nu mai e asa decat cand are otita... si de aia unii o mai dau in bara si zic ca-i otita, iar un medic orl ar zice ca nu e.. .. si noau pediatra ne-a zis o data ca are otita ca e rosu timpanul si mi s-a parut cam suspect pt ca nu parea s-o doara la apasare... si am fost la prietena mea care e medic orl si mi-a zis ca n-are fata nici o otita, aia e culoarea timpanului la ea... si atunci mi-a explicat ce ti-am zis mai inainte... dar dc e otita tb sa-i dai antibiotic, ca poate iesi nasol

N-are otita...dar poate nici departe nu-i...nu-l doare la apasare, dar de doua nopti imi face putina febra..poate ar face mai mult daca nu i-as da tratament cu ibuprofen sau paracetamol...cine mai stie...

Dayanara pus un link pe pagina trecuta cu turroanele..ii ceva tipic de Craciun in Spania...ash zice eu asemanator halvitei(din migdale dulci, sau ciocolata sau alte gusturi)

An angel wrote...If someone betrays you once, it's their fault;If someone betrays you twice, it's your fault.

Mergi la inceput

adeju... Dani ia tratament de 3 zile...ce mi-au dat aia la urgente. Faza e ca pediatrul azi mi.a zis sa nu-i mai dau ce mi-au prescris aia..si sa-i dau alte saptespe feluri...cand in ultimele doua zile starea lui Dani s-a imbunatatit. Dar faza cu urechea m-a speriat...si azi are mai multi muci parca...
Sa nu-i dau deloc, nici nu m-am gandit doar ca m-a speriat durata tratamentului

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Dbunny

adeju... Dani ia tratament de 3 zile...ce mi-au dat aia la urgente. Faza e ca pediatrul azi mi.a zis sa nu-i mai dau ce mi-au prescris aia..si sa-i dau alte saptespe feluri...cand in ultimele doua zile starea lui Dani s-a imbunatatit. Dar faza cu urechea m-a speriat...si azi are mai multi muci parca...
Sa nu-i dau deloc, nici nu m-am gandit doar ca m-a speriat durata tratamentului

stiu, ca am citit ca ai fost cuminte si ascultatoare si-ai facut ce ti-au zis aia la urgenta :) ai grija cu mucalaii, aspira-l sau scoate-i cu pompita cat de des poti, e f important, mai ales in ideea ca ti-a zis ceva de urechiuse.. mucalaii daca sunt lasati de capul lor, pot da probleme nasoale, implicit o otita de toata uratenia... sper din tot sufletul sa fie doar o alarma falsa in cazul vostru, si sa treaca toate repede! cat despre ce a prescris pediatrul...habar nu am ce sa zic...nu mai puteti cere inca o parere?? pt ca inteleg ca ai momentan doua tratamente care se bat cap in cap, de vreme ce asta ti-a zis sa renunti la ce ti s-a prescris in urgenta, si sa mergi pe ce-a prescris el... deci macar sa stii pe care drum s-o apuci :)

Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)

"outside of a dog, a book is a man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Dbunny, da-i ce ti-a zis medicul...oricum n-o sa gasesti doi medici care-ti dau/spun acelasi lucru...Si penur ca antibioticele sa-si faca efectul trebuie administrate in jur de 10 zile, chiar daca dupa primele zile simptomele dispar si copilu' pare in regula...Cat despre faptul ca-l pipai la ureche si pare sa nu-l deranjeze...asta nu are relevanta....acelasi lucru i l-am spus si eu medicului orl-ist cand mi-a zis ca are otita: "pai, nu-l doare ca l-am verificat!"...mi-a spus ca pentru ei asta nu e un semn, incidenta cazurilor care se manifesta astfel este mica si asta nu inseamna ca nu are otita daca nu-l doare cand il apesi sau daca-si bea biberonul...si-l cred! Sanatate multa

Yagmur, ...chiar daca stiam toate amanuntele, tot m-am emotionat tare tare citindu-ti povestea nasterii!
Pai, bine mai, Dianocico, nici un chef de ziua ta?! nimeni sa te viziteze?...io n-am mai pupat dintr-astea...de fapt n-am pupat niciodata...de ziua mea e mereu tambalau, desi eu nu chem pe nimnei...vin ei singuri ...Ce ti-a cumparat Alex?

Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis (19 dec 2006)
Slideshow

Life is short...buy pink shoes!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Dia1609

quote:
Originally posted by marani

Dia...na ca mai sunt inconstiente ca mine care lasa copiulul singur dimineata si urca la soacra sa-i dea apa ( nu mai poate singura sa bea ) si care la amiaza cand adoarme copilul iar urca la soacra sa-i dea medicamentele...da, fac eu lucruri aberante d-astea...sa-mi fie rusine!

Ajutati-o pe Sonia

mamica de bubamara (02.12.2006)

imi pare rau ca te-ai suparat... dar mie chiar nu mi se pare ok sa faci asa ceva, sunt sigura ca exista solutii.. chestiile astea eu le-as face cu oana in brate sau daca nu se poate asa atunci nu le-as face deloc... copilul pe primul plan, nu soacra, mama sau altcineva ... dar asta sunt doar eu..
sorry inca o data pt supararea pricinuita

Dia de Oana 29.11.06

"Da aripi unui copil, dar lasa-l sa invete singur sa zboare" Marquez

fetili, dragili si atat de minunatili :) nu e nimic rau in niciuna din abordari... 5 minute de lipsa de acasa, cand toate sunt la locul lor, copilul doarme, in siguranta, la el in patut.. chiar nu vad nicio problema! cu atat mai mult cu cat e vorba de o chestie serioasa, nu de un moft - cum ar fi daca as face-o eu, spre exemplu, asta din cauza ca nu ar exista la mine niciun motiv REAL de a iesi din casa... (adica as iesi 5-10 minute din casa pana la magazinul din colt, pe motiv c-am ramas fara tigari, sau ca sa-mi clatesc creieru', sau..altele... ca banuiesc ca sunteti convinse ca exista si se practica si asa ceva...). ba chiar in cazul lui marani..sincer..mi se pare ca si cum as locui la casa cu etaj, si in loc sa stau sa fac 13-14 la usa copilului, cobor frumos in sufragerie si-mi vad de treaba pana se trezeste...
eu, cu toate ca nu plec niciodata cand doarme eric, nici nu ma grabesc sa-l intampin la trezire... drept urmare, am avut de multe ori supriza ca dupa 2-3 minute in care a vorbit cu ursii, sau si-a cantat un "mmmmmm" pe-acolo, sa adoarma la loc... si jur cu mana pe inima ca nici nu mai stiu de cand nu s-a mai trezit plangand (cu exceptia cazurilor cand e bolnavior, si se trezeste din cauza nasului infundat, sau tuseste, se ineac si se sperie..) - de cand era mic micut, si oricum doar asta stia: nani, papa si plans. el se trezeste in treaba lui, si sta uneori si se joaca linistit inca jumate de ora... pe de alta parte, si eu gandesc exact ca dia: copilul in primul rand. peste oricine, si orice. cu toate astea, nu am cum sa nu recunosc ca sunt situatii (pt lipsa carora ii multumesc alui de sus) in care poate pur si simplu nu ai alta solutie. iar cea in care se afla marani este una din ele... si este fffffffffffffff departe de inconstienta!

Mergi la inceput

tema lasatului singur: Daca doarme legat in carut sau in patul lui(din care n-a cazut si n-are cum sa pice) il las si ies din camera lui...si-mi fac treaba in bucatarie, sau restul casei, sau chiar matur in gradina cu usa deschisa...oricum zbiara tare cand se trezeste, ori sunt la un pas ori la 10...sa-l aud:)))))))))))
amu sa va spun: dimineata cand il duc la cresa tre sa-l scot pe el la masina, poseta mea, gentuta lui, cheile casei, cheia masinii, carutul lui si laptopul meu...nu pot cu toate de-odata in mana..tre sa fac doua drumuri la masina...timp in care bineinteles ca zbiara...cum indraznesc sa.l las singur si sa ies din casa? dar ce sa fac? il mai duc pe el primul la masina si-l leg...sa ma astepte pana aduc tura 2...si bineinteles ca urla ca un descreierat si mi-e frica de vecini..or sa creda ca mi-am uitat pruncu-n masina...
Parerea mea: unde pruncu-i in siguranta nu pateste nimic daca-l mai lasam singur 5-10 minute...daca nu zbeara dupa mami, se joaca frumos cu ale lui(ceea ce-i mai rar la noi) e perfect ok.

Mergi la inceput