Temperatura basala si ovulatia
Raspunsuri - Pagina 6
Madalina70 spune:
Am revenit dupa aproape 3 saptamani...
cu o veste destul de rea.
Imi intarziase CM o saptamana iar testele de sarcina erau tot negative asa ca m-am dus sa-mi fac o analiza a progesteronului si HCG.
Ieri m-a sunat doctorita fercita nevoie mare sa ma anunte ca sunt insarcinata, ca HCG-ul e 15, dar ca progesteronul e foarte mic si ar fi bine sa ma duc la un control.
Am aflat ca progesteronul meu era 1,5
!!!!
Nu inteleg cum a putut un medic sa ma anunte ca sunt insarcinata cu un asemenea nivel al progesteronului.
Nu a mai fost nevoie sa ma duc la nici un control pentru ca a venit si CM-ul cu cheaguri si dureri.
Cum a fost posibil sa am doar 1,5 din moment ce am ovulat? pentru ca am ovulat daca am ramas insarcinata, nu?
Sunt foarte trista, dar voi fi ok curand.
Eram aproape sigura ca sunt insarcinata pentru ca am observat schimbari mari cu corpul meu, dar nu mi-a fost rau niciodata iar testele erau negative mereu. Simteam ca ceva nu e in regula si chiar asa a fost.
Cred ca nu e potrivit subiectul asta pentru povestea mea... dar acum nici nu mai am putere sa caut un subiect potrivit.
Mi-am facut programare la un endocrinolog pentru ca trebuie sa stiu de ce mi s-a intamplat asta?
Voi, fetelor stiti ceva despre valori asa de mici ale progesteronului dupa ovulatie?
Incercam sa gasesc explicatii la asta si ma gandeam ca analiza am facut-o doar cu 2 zile inainte de CM. E posibil ca progesteronul sa fi scazut asa de mult chiar in ziua aia? ![]()
alinushca spune:
Ooooof Madalina!
Nu stiu draga mea ce sa iti zic. Si eu am vesti proaspete de la progesteron 2,24 la ovulatie (unde minimul posibil este 2,4). E o deficientza clara-clara. In Octombrie am patit ca tine. Testu mi se pozitivase vag intr-un final, am facut HCG (52) doctorul nu mi-a zis sa iau nimic (cred ca oricum ar fi fost prea tarziu) si intr-o saptamana a venit ciclul cu cheaguri si dureri. (HCG-ul o luase deja in jos). Am fost foarte trista si dezamagita.
Doi doctori mi-au zis ca incep sa iau progesteron nu mai devreme de a depista sarcina (dar asta inainte sa aflu ca am progesteronul ATAT de scazut incat probabil nici sa nu se implanteze bine) O doctora (specializata in infertilitate cica) mi-a zis ca sa iau progesteron din ziua 12 a ciclului ?? Iar pe forum am citit de multe ori ca fetelor li s-a zis sa ia dupa ce s-a depistat ovulatia. Uite, cand am vazut pe-asa m-am apucat sa iau Utrogestan 2 seara. Am zis ca nici nu e mult si imi ofer o sansa in plus daca e sa se fi intalnit gigeii cu ovulul luna asta. O sa ma duc la Tutu cu progesteronul asta si am sa mai citesc si pe net.
Ce pot sa iti zic decat sa fii tare, sa te impaci cum poti tu ca ai avut ghinionul asta, si sa repeti progesteronul in zilele potrivite pentru tine ca sa ai o imagine clara despre cum stai cu el.
http://tt.lilypie.com/xw0yp2.png - ticker, ok ? ![]()
alinushca spune:
Madalina, vad ca nu ai PM activat ca vroiam sa te PM-uiesc. Te rog, cand afli raspunsul la intrebarile pe care ti le-ai pus sa imi spui si mie ca si eu vreau sa stiu aceleasi lucruri, fiind similara siuatia. Multumesc!
Madalina70 spune:
Alinushca,
Imi pare nespus de rau ca ai trecut prin asa ceva. Cunosc bine sentimentul, ca doar am si eu aceasi problema.
Pana ieri am fost daramata si fara sperante. Dar, nu trebuie sa ne dam batute asa de usor.
Incerc sa ma gandesc ca e oricum un pas inainte pentru mine pentru ca eu de vreun an de cand am intrerupt AC am avut ovulatie de 2 ori (luna trecuta si luna asta).
Totusi, nu cred ca problema cu progesteronul mic e doar o lipsa si se rezolva cu suplimente.
Trebuie sa fie o cauza, ceva ce inhiba secretia de progesteron.
Citisem ca daca estrogenul e foarte mare, atunci progesteronul e mic. Dar, daca ar fi asa, CM ar trebui sa vina mult mai repede (la 20-25 zile).
Eu, am insa si estrogenul mic pentru ca monitorul meu care masoara estrogenul si LH mi-a aratat pana in ziua ovulatiei "low fertility" (asta inseamna nivel scazut de estrogen).
Mie aici, nici macar nu au vrut sa-mi faca analize hormonale sa vada estrogenul. Dar, acum nu ma mai las.O sa-l fac si daca e sa-l platesc singura! 
Din pacate, totul se misca atat de incet aici (ma refer la sistemul medical), asa ca cine stie cand voi reusi sa ajung la endocrinolog si apoi pana imi vine din nou CM ca sa-mi faca analize... vor mai trece vreo 3 luni.
Am citit si eu despre Dr. Tutu si pare foarte calumea. Daca ajungi la el, te rog sa-mi spui si mie ce ti-a spus despre progesteron.
Te rog insa, intreaba-l cauza!
Am inceput sa caut pe net despre progesteron scazut si pierderi de sarcina.
Am gasit pe un forum american o tipa care scria ca din cauza tensiunii mici si a sangelui care i se coaguleaza foarte repede, endometrul ei nu a fost foarte bun calitativ, iar ovulul fecundat s-a implantat pentru o perioada scurta, dar nu a reuusit sa ramana mai mult (din cauza endometrului neprielnic), si din cauza asta nu a mai produs nici progesteron si a pierdut 3 sarcini in faza incipienta.
Acum, tipa facea tratament pentru "subtierea" sangelui si lua zilnic "baby aspirin".
Am inceput sa caut info despre aspirina si am ajuns la concluzia ca nu are ce sa-mi strice si am inceput sa iau una pe zi.
Povestea tipei mi s-a parut credibila pentru ca stiu ca acel corp galben produce cam 10 zile progesteron iar daca nu exista hormonul hcg sa stimuleze in continuare productia de progesteron, pur si simplu vine CM.
Stiu ca CM nu vine in aceeasi zi cand s-a produs scaderea brusca a progesteronului ci la 2-4 zile .
Iar daca sunt probleme cu endometrul, degeaba luam noi tone de progesteron pentru ca pana la urma tot nu vom putea pastra sarcina. O alta tipa, scria ca a pierdut sarcina la 7 luni din cauze asemanatoare: sangele ei se coagula repede si un cheag a trecut prin placenta si a omorat fatul. Acum, cred ca am luat-o pe aratura. ![]()
Mai caut, dar stiu ca trebuie sa existe o explicatie la nivelul mic al progesteronului si trebuie tratata cauza.
Mai scria undeva ca si stresul si supararea blocheaza progesteronul.
Eu, m-am hotarit sa imi fac abonament la piscina si sa ma duc in fiecare zi. (pe mine ma relaxeaza apa si in plus mai fac si miscare sa-mi mai creasca tensiunea si sa ma circulatia mai buna).
Eu am tensiunea fff mica : 75 cu 45 iar cand am fost sa-mi recolteze sange nu au reusit pana nu am baut 1 litru de apa si am stat vreo ora sa imi ajunga in sange. Acum mana mea arata groaznic. M-au intepat de vreo 6 ori.
Cred ca trebuie sa beau apa mai multa.
Altfel, ... sunt sanatoasa, nu sunt grasa sau prea slaba. De asta nu pot sa accept situatia asta cu probleme de fertilitate.
Sa nu uit: daca vrei, imi poti scrie pe madalinaruss@yahoo.com
Astept sa-mi mai scrii sa mai schimbam pareri si idei.
O sa vezi ca pana la urma vom reusi! 
anya_ionescu spune:
Fetelor , credeti ca e mai usor de urmarit ovulatia cu temperatura , sau cu asa -zisele teste de ovulatie ?
http//lilypie.com/yT5lp2.png
Oana_B spune:
As zice ca ar trebui folosite amandoua, pentru ca fiecare urmareste altceva. Temperatura bazala iti spune dupa ce ai ovulat si testele iti spun inainte de ovulatie, cand sunt pozitive detecteaza cresterea LH-ului si stii ca trebuie sa prestezi ca urmeaza ovulatia la 24-48 ore sau cat scrie pe instructiunile lor de folosire. Temperatura poate fi cateodata inflentata de ora la care o iei (daca e mai tarziu de ora obisnuita), daca dormi mai putine ore sau daca ai racit sau daca iei pastile de stimulare ovariana. Poti dupa mai multe luni de monitorizare a temperaturii sa iti dai seama de fluctuatia ei dar n-as folosi-o ca metoda unica de urmarire a ovulatiei.
Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank">vesnica aspiranta
I love
pink!
alinushca spune:
[quote]Originally posted by Madalina70
Madalina, Situatiile noastre sunt un pic diferite. Eu in ultimii 2 ani aveam cicluri destul de regulate 32-34 de zile. Si nu aveam probleme. Numai dupa chiuretajul din vara cand am pierdut prima sarcina din cauze necunoscute a inceput nebunia in corpul meu. Simt ciuda fata de femeile care fac avorturi linistite si corpul lor o sa de la capat chiar din urmatoarea luna si sunt gata sa conceapa din nou. M-am crezut mereu sanatoasa tun.
Uite, testele de sange (coagulare inclusa) eu le-am facut deja si mi-au iesit bune.
Am sa il intreb pe Tutu despre cauzele posibile ale unui progesteron asa de scazut. Sunt hotarata sa merg pana la capat si sa imi fac toate testele. Eu ma incadrez singura deja la "infertilitate" si iau in serios chestia cu testele necesare. Inainte de a face ceva. Daca sistemul medical de acolo merge atat de greu, ceea ce nu ma mira, ce poti face? Din pacate nici nu poti astepta la infinit. Esti cam departe ca sa dai o fuga pana acasa. Dar poate poti pune niste bani deoparte si sa faci testele necesare. Sau pot sa il intreb pe Tutu daca da consultatii la telefon ![]()
Eu nu am aici cine stie ce metode pentru a descoperi daca ovulez si cand. De luna viitoare am sa incep monitorizarile cu Tutu ca sa ma lamuresc. TB zice ca ar fi trebuit sa fi ovulat. Dar daca ai sa te uiti pe chartul meu s-ar putea sa te intrebi daca chiar am ovulat sau doar a incercat ovulul sa iasa. La mine secretiile nu sunt un masurator prea bun al ovulatiei ca eu am multa vreme inainte si dupa ovulatie "eggwhite si watery si creamy" toate intr-o ordine fara sens.
Uite eu sunt ziua 24 acum si saptamana viitoare am sa fac un HCG si un progesteron ca sa stiu daca intrerup Utrogestanul. Am sa te adaug in lista de mess si te tin la curent ce aflu apoi.
De stres crezi ca poti scapa? Eu nu prea cred asa ceva... la ritmul in care muncesc... la grijile pe care mi le fac in mod natural... dar sa ne straduim.
Citeste pe net dar sa stii ca pe langa ce citesti pe net mai sunt 100 de variante posibile. De aia sunt si doctorii astia atat de zapaciti! Pentru ca e greu de depistat corect. De aia ai nevoie de un doctor bun si nu de un sistem medical care probabil ca se si straduie sa ignore imigrantii?... Nu stiu, ma gandesc si eu.
Seara buna si vorbim in curand.
Madalina70 spune:
Alinushca,
Multumesc mult, esti o draguta!
Din pacate, consultatiile la telefon cu Tutu nu sunt foarte realiste. ![]()
Eu, am nevoie de analize. De asta sunt speriata si confuza pentru ca nimeni nu mi-a spus concret ce problema am. Si asta pentru ca doctora mea nu a considerat necesar sa-mi faca toate analizele hormonale.
Nu cred ca are vreo legatura cu imigrantii, nu m-am simtit ignorata sau neglijata pentru ca nu sunt americanca. Pur si simplu asa e sistemul: greoi, incet si fff scump. Totul se face prin asigurarile medicale care nu vor sa platesca pentru teste care nu sunt absolut necesare.
In plus, pentru orice doctorii au o asa zisa "reteta" pe care trebuie sa o urmeze. Mie, de exemplu mi-au spus ca tratamentul pentru infertilitate incepe cu analiza sotului, apoi verificarea trompelor si stimularea cu clomid. Abia daca nici dupa astea nu raman insarcinata, se pot face alte teste "scumpe". Eu, insa nu am vrut sa urmez procedura lor si nu vreau nici o stimulare pana nu aflu ce nu e ok cu mine.
Am asigurare medicala chiar foarte buna si pana acum eu nu am platit nimic. (sper sa fie in continuare asa)
Trebuie insa sa insist foarte tare chiar si pentru o analiza de progesteron.
Ma rog, asta e cam "offsubject".
Ma bucur ca tu esti ok, sau ca macar ai fost inainte sa ti se intample nenorocirea cu pierderea sarcinii. Eu, cred ca vei fi ok din nou, poate corpul tau are nevoie de un timp mai lung sa-si revina. Poate daca ai incerca sa nu te stresezi...
La mine insa... e ceva.. si trebuie sa aflu ce e.
Toata viata am avut probleme cu CM, dar pentru ca nu am avut dureri sau alte neplaceri, am neglijat totul apana acum. Chiar mi-a convenit faptul ca doctorii mi-au recomandat AC si ma simteam foarte bine cu ele.
Cand mergi la Tutu?
imi scrii si mie ce a spus despre progesteron asa-i?
Din pacate, eu nu prea folosesc messangerul, iar cand eu sunt acasa, in Romania e noapte.
Sau, putem povesti pe skype in weekend.
Pe curand si tin pumnii sa nu mai fie nevoie sa faci analize. Poate e bebe la tine de data asta. ![]()
adelaalba spune:
Fetelor, va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine cu un sfat.In legatura cu TB.cum si cand trebuie sa creasca si cand sa scada.Nu mai inteleg nimic.Eu am cm regulat 27-28de zile .Am facut si teste de ovulatie si mi-au iesit pozitive iar de o luna imi iau si temperatura dar nu stiu cum sa inerpretez.
Va rog sa-mi spuneti cum sa fac cu valorile astea .
va multumesc din suflet
adela
PatriciaArdeleanu spune:
Adelaalba, ai valorile trecute intr-un grafic, ceva??
eu ma monitorizez pe Fertility friend si este cam asa: imediat dupa CM temp este cam 36.6 (cu mici variatii), pe urma cind ma apropii de perioada fertila scade, ajunge chiar si la 36.1, dupa care incepe sa o ia iarasi in sus, iar punctul marcat de ei ca fiind ovulatia este undeva la 36.4-36.5, imediat dupa care sare la cel putin 36.7.
Bine, ei interpreteaza ovulatia din punct de vedere TB si mucus, pe grafic imi apare cea dupa TB, dar in interpretare imi da un interval de 2-3 zile pt ca mucusul nu se pupa cu TB, iar eu sint de parere ca la mine cel putin TB creste cam la 2-3 zile dupa ovulatie. inainte de cm incepe sa scada iarasi cite putin, dar mi s-a intimplat sa imi vina fara sa scada in Z1 f mult.
Patricia si Rebecca (05 Februarie 2005)
http://lilypie.com/pic/080205/WuwT.jpg