Testul genetic
Poate, citind aceste randuri, aflati lucruri interesante!
"O sarcina normala presupune unirea cu succes a unui spermatozoid (care poarta informatia genetica a tatalui in cei 23 de cromozomi ai sai, jumatate din numarul de cromozomi ai unui organism uman) cu un ovul (purtator a informatiei genetice de la mama, de asemenea in jumatate din numarul de cromozomi). In anumite circumstante, de obicei extrem de rar repetabile la acelasi cuplu, ovulul nu are nucleu si deci nici cei 23 de cromozomi necesari completarii numarului normal de cromozomi ai speciei umane. Drept urmare spermatozoidul nu poate fecunda ovulul astfel incat sa rezulte un organism, deoarece nu se restabileste numarul diploid de cromozomi necesar vietii, adica 46 cromozomi.
Dar daca acelasi ovul anucleat este penetrat de doi spermatozoizi, materialul genetic al acestora restabileste numarul diploid de cromozomi, astfel ca se poate da startul formarii unui nou organism. Celula astfel formata incepe sa se divida si sa formeze zigotul, adica viitorul embrion. Un astfel de organism nu poate supravietui, pentru simplul motiv ca anumite gene necesare dezvoltarii embrionare se afla doar in materialul genetic al mamei si nu la tata, si invers. In consecinta pentru dezvoltarea unui organism uman sunt necesare prezenta materialului genetic de la ambii parinti. Daca este prezent numai materialul genetic patern, se dezvolta bine placenta dar nu si embrionul propriu-zis. Daca este prezent numai material genetic matern, se dezvolta bine embrionul, dar cu o placentatie nula. Inutil a spune ca ambele situatii conduc la sarcini neviabile. Mola hidatiforma reprezinta o sarcina care are material genetic doar de la tata, in consecinta este doar un fel de placenta (mola totala) sau si cu un rudiment de embrion (mola partiala).
Daca vreti sa ramaneti insarcinate trebuie sa faceti analize complete pentru a verifica care este statusul dvs. din punct de vedere infectios, imun si hormonal, ca sa fiti sigure ca veti duce sarcina la capat fara probleme.
Analizele genetice (kariotip, translocatii etc.) ar fi fost justificate daca ati fi avut mai multe avorturi spontane, sau feti malformati in sarcinile precedente. Deci faceti analizele pentru factorii infectiosi (toxoplasma, listeria, mycoplasma, herpes simplex II, cytomegalus, rubeola, rujeola, hepatita B si C etc), care sunt acoperite de casa de asigurari daca le faceti in regim de internare la un spital, si cele uzuale (sange, urina)."
G