Cum este cu legea???

Cum este cu legea??? | Autor: paula2003

Link direct la acest mesaj

Sunt intr-o situatie super naspa. Pe 8 ianuarie ar trebui sa incep munca. Azi am aflat ca nu ma mai primesc la munca si sa vin sa-mi ridic cartea de munca. Am incercat si incerc sa-mi caut ceva de munca de cateva luni, dar nu gasesc. Am spus ca poate gasesc ceva mai bun,mai bine...daca nu, ma intorc si gata.
Stiti cumva o lege in care sa fiu protejata dupa cei 2 ani, dar in situatia cand mai ai si un copil cu handicap?
Stiu ca este o lege...nu vreau sa fiu luat de fraiera si sa-i las asa. Stiu si faza ca dupa ce as face scandal ma pot primi si sa-mi faca zile fripte sa plec eu...
Nu as vrea sa ma trec cu cartea de munca la fetita. Imi doresc un job, nu sa stau acasa...

Multumesc mult de tot.

Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Paula, eu zic sa nu te lasi. Du-te pana iti dau o adresa oficiala cu motivul pentru care nu mai esti primita si incearca sa nu pleci de buna voie pana nu iti gasesti ceva mai bun.Interesul tau sa fie mai presus de toate.Nu mai e asa usor nici in Rom sa dai pe cineva afara. Iar daca te simti nedreptatita sau abuzata sa stii ca se castiga bani buni din procesele cu angajatorii.
Personal repet ca nu e cazul sa pleci pur si simplu.
Si cum te-au instiintat ca trebuie sa-ti iei cartea de munca? ai semnat ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

In Codul Muncii scrie ca angajatorul nu are voie sa te dea afara cat esti in CIC - 2 ani pentru un copil sanatos sau 3 ani pentru un copil cu probleme; de asemenea este obligat sa te primeasca inapoi - dar atat... El te poate pune pe liber tot in conditiile legii apoi, adica iti da un preaviz de 15 zile lucratoare, spunandu-ti ca activitatea s-a restrans si postul tau va fi desfiintat sau mai stiu eu ce motiv...
Imi pare rau, chiar as fi vrut sa-ti pot scrie cateva vorbe bune, incurajari, dar adevarul e trist - legea nu e de partea noastra...
Sau poate totusi stie cineva mai bine si-ti poate da un sfat mai bun. Ma rog la Dumnezeu sa gasesti o solutie cat mai buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Postul s-a restructurat(asa mi-a spus) De fapt a pus pe cine fara studii pe acel post. Salariu mai mic decat al meu si omul multumit. Postul este dar mentalitatea lor este alta.
Nu vreau sa ma cert cu nimeni. Traim intr-o tara de KKKKKKKK si in anul 2008 suntem la mana unor angajatori. Este trist dar adevarat. Ma gandesc cu groza ca nu voi mai avea bani de la 1 ianuarie si cum am sa ma descurc... Deja sotul mi-a spus ca poate renuntam la gradinita daca nu ne descurcam. Asta ma doare cal mai tare. Lipsa unui job trage dupa el alte prapastii. Acum cand am dat si eu peste o gradinita calumea...nici nu vreau sa ma gandesc. Sper sa am noroc in 2008.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by paula2003

Postul s-a restructurat(asa mi-a spus) De fapt a pus pe cine fara studii pe acel post. Salariu mai mic decat al meu si omul multumit. Postul este dar mentalitatea lor este alta.
Nu vreau sa ma cert cu nimeni. Traim intr-o tara de KKKKKKKK si in anul 2008 suntem la mana unor angajatori. Este trist dar adevarat. Ma gandesc cu groza ca nu voi mai avea bani de la 1 ianuarie si cum am sa ma descurc... Deja sotul mi-a spus ca poate renuntam la gradinita daca nu ne descurcam. Asta ma doare cal mai tare. Lipsa unui job trage dupa el alte prapastii. Acum cand am dat si eu peste o gradinita calumea...nici nu vreau sa ma gandesc. Sper sa am noroc in 2008.

Poti evita concedierea daca faci cerere de intrare in CIC pentru copilul cu handicap. Primesti, conform Legii 448/2006 (completata cu OU 14/2007), o indemnizatie de 450 de lei pana la implinirea varstei de 7 ani.
Nu este o mare avere, dar iti lasa un timp pana iti gasesti altceva.

Mergi la inceput

Problmema este ca eu am fost 2 ani pt. Paul nu Alexa.
Se aplica legea si pt. Paul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by paula2003

Problmema este ca eu am fost 2 ani pt. Paul nu Alexa.
Se aplica legea si pt. Paul?

Nu conteaza ce ai facut pana acum.
Acest CIC se acorda, evident, pentru copilul cu handicap.

Mergi la inceput

Multumesc mult de tot.
Este o solutie sa trec pana la 7 ani si eu sa-m icaut ceva intre timp.... Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela77O spune:

asta voiam sa zic si eu,ca poti sta in concediu de crestere al copilului cu handicap pana la 7 ani,cu conditia ca alexa,sa aiba certificat de handicapat,pt ca iti cere in momentul cand depui dosarul la primarie,nu sunt multi bani,dar decta deloc...asta este tara de kkt,in care traim....of,de abia astept sa plec,poate in alta tara as putea sa le ofer ceva mai bun copiilor mei!multa bafta paula,si multa sanatate micutilor!

MIHAELA MAMI DE ANDREEA(03.04.1997)SI MIHAITA(25.09.2003)

http://good-times.webshots.com/album/561782821wdPSRy

mihaela

Mergi la inceput

Am dat tel. am intervenit si sper sa rezolv sa-mi trec cartea de munca la crestere copil pana la 7 ani. Dupa 1 ianuarie imi caut de munca dar nu vreau sa raman descoperita.

Multumesc din sflet.

Mergi la inceput

Nu am facut nimic. Dupa ce am fost sa depun cerere la serviciu...am mers la depunderea dosarelor, nu aici...mergeti.....acolo imi spun ca nu se poate. Trebuia sa fac astele cand a implinit fetita 3 ani si in termen de 6 luni sa depun dosarul. Sa ma duc unde am fost prima oara si sa mai intreb o data dar nu sigur. Mi-a fluturat legea ca nu le pot ave ape ambele si crestere copil 3-7 ani si indemnizatie.....si am plecat bou.
Acum am vezit sa citesc legea , sa mai dau cateva tel. si maine sa vad ce mai fac. Mi-au spus sa renunt la indemnizatie si sa ma trec ca insotitor. Si daca in timp de 1--luni imi gasesc job sa merg sa fac cerere de renuntare la salariu si sa trec la indemnizatie.....M-au ametit. Adica sa ma ascrpin cu mana dupa gat, ceafa ....si sa ajung unde sunt dar sa-mi mai fac si dureri de cap, drumuri.....
Vreau ceva mai concret daca stiti si daca ati trecut prin asa ceva......????

Mergi la inceput