Da, fetelor, si la mine functioneaza faza cu : ”Daca nu ti le strangi ti le pun la cos” sau ii dau un timp. ”in 5 min strange tot”, si ii pun un timer din ala de bucatarie, chiar am inventat un spiridus al jucariilor care trece seara pe la fereastra si ce jucarii nu sunt puse la loc le ia si le duce la un alt copil ce are nevoie, dar...eu as vrea ca ea singura sa relizeze ca tre sa le stranga, sa-i insuflu un spirit de curat, sa nu stau langa ea sa-i spun: ”strange”. Poate nu e inca timpul, la 6 ani? Tre sa mai astept?
E frumoasa faza cu spiridusul.
Deunazi am rasfoit o carte cu indrumari in educatia copiilor si apropo de subiect am gasit urmatoarea recomandare: parintii sa joace din cand in cand rolul jucariiilor lasate imprastiate,rupte etc., sa se vaite ca uite stau pe jos si nu in dulap, in cutie sau la locul lor stabilit. La prescolari functioneaza chestia asta. Dar si copiilor mai mari le place sa ne vada ca ne mai maimutzarim si noi uneori. Succes!
P.S. Treb. sa va spun ca fi-mea cred ca are deja fixuri cu pastrarea ordinei, ca eu am mutat un cutu in raft si a doua zi l-am gasit mutat acolo unde il tinea de obicei. Si alte cele. si fiindca gaseam hartii mototolite si nu le duceau la cosul din bucat., le-am luat la fiec. cos langa birou si-l folosesc cu placere.
Fiul meu se implica la treburile casnice dar la indemnare,oricum la 6 ani,e totusi micut,zic eu.