centrala cu lemne?

centrala cu lemne? | Autor: IRENE11

Link direct la acest mesaj

buna ziua la toate fetele!

am o intrebare la voi ref. centrala pe lemne:spuneti-mi si mie,care stiti,ce avantaje si dzavantaje prezinta o astfel de centrala!

stiu ca in curand pretul gazului va ajunge...prohibitiv,stiu ca sunt multe tipuri de astfel de centrale pe lemne,dar mai multe nu cunosc.
orice info e binevenita!

va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RalMar spune:

Daca stai la casa e ok, dar daca stai la bloc si nu ai o incapere separata in care sa stea cazanul nu prea merge. Nu stiu cat de avantajoasa este fata de cea pe gaz, pentru ca si lemnele sunt foarte scumpe. Dezavantaj ar fi efortul; trebuie sa pui pe foc de cateva ori pe zi (depinde de tipul de centrala poti pune pe foc la 12 ore, la 4 ore, la 2 ore)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Irene, noi avem centala pe lemne in apartament cu 2 camere. E una mai micuta, sunt multe modele
pe zi , folosesc un brat mare de lemne, o ladita. Nu trebuie sa incarci foarte des, cam la 2ore
depinde cat pui pe foc. Se poate regla temperatura. Trebuie un horn bun.

si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)

http://community.webshots.com/user/2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Si noi vrem, la tara, sa punem centrala pt. combustibil solid. Dar sfatul meu este sa te gandesti la una care are si tehnologie de gazeificare. In plus, in functie de cat costa au si magazie de lemne care inseamna o reincarcare la 6-12 ore.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia1977 spune:

centralele care au tehnologie de gazeificare sunt mai bune. pui rar pe foc, desi costa multisor. pt o casa cu 14 calorifere combustibilul (lemn) e cam 35 mil pe an, in conditiile in care noi incepem cu incalzitul din octombrie si cateodata ne "lungim" pana prin mai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamatei spune:

Iulia1977,imi spui te rog ce centrala ai si ce volum de aer ai de incalzit ca m-ai speriat rau de tot cu costul combustibilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

fetelor,
si cam cat costa centrala sau unde putem gasi un site? va multumesc mult anticipat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Nu am centrala cu lemne, dar din cate am auzit lemnele te duc cam tot pe-acolo ca si gazul. E rentabil pentru cei care au lemne "de furat" sau cei care au casa langa padure si stau si "culeg" toata ziua lemnisoare, altfel... lemne cu factura, transport etc. ... cam tot cat si gazul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

centrala pe lemne, cu gazeificare: VITOLIG

www.viessmann.ro

Mergi la inceput