Mamici de Martie-Aprilie 2008 (54)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

lyvy, dr. mea mi-a recomandat, dar NUMAI inainte sa dorm, nu ca tratament. si nu amandoua impreuna, alternativ. in prospect scrie ca NU se dau in primele 3 luni de sarcina si in ultimile saptamani, nu sunt dovedite efecte teratogene la fat si se ia numai cu recomdarea medicului.
tot in propspect scrie:grupa farmacoterapeutica:antitusive,alcaloizi de opiu si derivati.
mi le-a recomandat in momentul in care i-am zis la telefon ca am contractii de la tuse si am pierdut unlichid. slava Domnului s-au linistit contractiile, iar lichidul era de alta natura, nu amniotic, cum ne temeam.
hai ca m-am speriat acum!oricum, am luat numai de 2 ori, acum iau iarasi Stodal, ca mi s-a ameliorat muuuult tusea, chiar daca nu a trecut.
ce e teribil de neplacut e ca ma dor de mor muschii intercostali, de la tuse, abia pot respira de durere.

alexutza 4 ani + si 23 +Teodor Mihai
http://bd.lilypie.com/WaYCp2.png
http://community.webshots.com/user/paveliucalina
Save the Earth- it's the only planet with Chocolate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicol_conte spune:

Neatza randunicilor!

Vin si eu cu vesti de ieri de la 4D, dar in primul rand, o rugaminte mare pentru Zoze: du-te tu Zoze acolo in listuta sus si transforma caruciorul albastru intr-unul roz de mare frumusetea...si pune si un nume acolo - Antonia. Al doilea nume e inca in dezbateri, posibil Francesca(ca tre sa fie cu 9 litere).

Ce sa va zic, in mare, au iesit toate valorile normale,mai putin IR la artera uterina stanga,care sunt usor crescute.Aveti idee ce anume inseamna asta?Eu inca n-am fost la doctora mea, iar pe Iosup nu l-am intrebat ca eram prea socata de vestea ca e fetita..

Colul este lung(44mm) si inchis, bebelina are doar 360g si vreo 23 cm lungime.Mi se pare cam micuta, dar observ ca se pastreaza diferenta de 7 zile care a fost de la inceput,ceea ce inseamna ca ovulatia si conceptia s-au produs mai tarziu decat credeam.

Bogdan a ramas fara cuvinte cand a auzit ca e fetita(ar fi a III-a la el), asa de mult isi dorea un baietel...iar alt bebe nu mai vrem...mai ales ca nu ne garanteaza nimeni ca ar fi baiat..Facand haz de necaz i-am zis ca infiem mai tarziu un baietel si gata...rezolvam cazu'....tare suparat era aseara, dar o sa-i treaca,trebuie doar sa se obisnuiasca cu ideea..

In schimb eu deja imi inchipui 2 fetite cu codite zburdand prin casa si chiuind...

Vreau sa va spun ca ma chinuie o receala de vreo 12 zile, si deja ma enerveaza ca nu mai trece, ba chiar acum a inceput sa ma doara toata partea stanga a fetei, cu ochi,nas si ureche..imi vine sa pun capu pe birou si sa dorm..

Merg sa citesc din urma si revin..

BURTICA
mami,tati si Alexia
bebe2

Nicol21+ cu si Alexia(24aug2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutza11 spune:

Buna dimineatza!

am mai pus cateva poze la "zapada".. revin

Mihaela 26+ cu Andra
Pozici
Bebitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutza11 spune:

Ursuleata bravo pt bebe lungutz!
Ioana bine ca ai reusit sa depasesti momentul... adev, e ca si mie mi-e cam frica sa conduc pe zapada..
Varuna multa sanatate in continuare si bravo pt col!

Nicol si la tine mamicule a cazut "putzika"? ... felicitari pt bebelusa atunci!

Mihaela 26+ cu Andra
Pozici
Bebitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Nicol felicitari pt caruciorul roz
Si sa te faci bine repede, vad ca multe randunici sunt racite, inclusiv eu

22 cu Diana

Mergi la inceput

Nicol, ce bebe poznas ai tu acolo!!!sa fie sanatos si sa va bucurati de el! vorba lui barbat-miu:"fie ce-o fi, numai negru sa nu fie, ca atunci ma intreb de ce?", hehehhe! iti spun eu, pe propiria-mi piele, ca unele fetite fac cat 10 baieti si daca va fi si cazul vostru, atunci sotzul tau nu va mai fi dezamagit. la prima sarcina, Marcel isi dorea baiat, mde orgoliu de mascul....si cand ne-a zis dr la prima echo ca va fo fata, a zis "mda, mai vedem noi", la a 2 a echo, la fel ne-a zis, lacare al meu:"adica, tot nu i-a aparut nimic???"au ras toti de el.cand am nascut, eu ii numaram degete, maini, picioare, el o o cauta de putza:)))). dar alexutza noastra draga si scumpa, ne-a pus pe toti cu botul pe labe, ca din frageda pruncie a demonstrat ca e o fire rebela, agitata, baietoasa. daca ii pui in fatza 50 de papusi superbe si o singura masinuta prapadita, ia ghici ce alege??? cine crezi ca e prima catarata in pomi si pe garduri?cine e cu liota de baieti dupa ea, ea fiind "sheful"? Alexoiul baietoiul!
acum, cand vb cu al meu ca poate iese tot fetita si ii voi da rochitele superbe de la alexutza, de care nu ma pot desparti, mi-a zis ca poate de data asta va iesi chiar fata:))) si poate ca voi avea sarcina unica, nu multipla, ca data trecuta am nascut nu o fata, ci 5 baieti deodata, cu chip de fata. mama zicea ca special i-a dat Doamne Doamne mutrita aia dragalasa, ca sa ne impresioneze pe noi cand face boacane:))

Mergi la inceput

fetelor, eu am reusit sa dorm nesperat de bine! am avut cateva accese de tuse si ma dureau coastele de am crezut ca am facut ruptura de muschi,ceva:)))dar de la 1 pana la 9 dimi, am dormit excelent! am latart eu de 2-3 ori,dar sunt super multumita! alex si-a revenit si ea, merge iar la gradi, sper sa fie bine ca ma gandeam ca poate o iau diseara cu mine la party.
chiar ma gandeam....nu o sa fie aiurea sa merg diseara la prty, dar eu sa fiu in medical? cred ca o sa se uite cam stramb la mine cateva persoane....dar, eu ma simt mult mai bine si am asteptat 1 an intreg petrecerea asta, care oricum cred ca va fi ultima mea petercere,pana la botez:))), caci de Revelion si de Craciun voi sta acasa....
oricum, mi-am propus sa stau cumintica diseara, fara topaieli, in zona fara fum si sa nu stau decat 2-3 ore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Yyuuuupyyy, Nicol, de 2 ori soacra mica! Ce sa-i faci, nu va suparati, eu ma bucur de fetite, cand se nasc intr-un an multe fetite urmeaza pace in lume...Las ca Bogdan se va topi tot cand o va tine in brate; 3 fetite! Ce tata mandru va deveni tot mai mult peste ani-nu de alta, dar pe celelalte le-am vazut in poze si vot fi o frumusete.
Ariel, stai linistita cu tusea. M-am lamurit ca multe din precautiile actuale legate de medicamente in sarcina sunt relativ invechite, intre timp s-a studiat mult si s-au "linistit" multe idei negative. Astia micii sunt ma reistenti decat ne inchipuim noi, NOI avem tot soiul de probleme.
Varuna, sunt solidara cu fundul tau ciuruit, ei, sa vezi tu cand se baga si Diazepam cum te ustura pana in inima. Ei, ii va trece lui (fundului) incet-incet, trebuie sa faci injectii ca sa nu ai contractii, daca e lung si inchis colul e totul ok, statul la repaus e chiar mai important ca injectiile.
Revin la nicol, IR mari gaseste Iosup f frecvent, mie mi le tot gasea pe ambele artere, inseamna presiune mare si deci alimentare mai proasta a placentei. Mie mi-a dat dra sa iau Aspenter (dar atentie ca la sfarsitul sarcinii e mai discutabil) iar la eco facuta marti la Albu (care, crede-ma, e PESTE Iosup, mai putin amabilitatea) la o artera IR e excelenta, la alta la limita de sus a normalului. Iar tendinta normala a IR e sa scada, deci fara griji.
Fetelor, Doamne ajuta, prima zi fara injectii a fost ok-ok, am si dormit fara Diazepam iar azi mi-a ascultat-o cu cardiotocograful, i-am auzit inimioara ei, pe care atat o iubesc!...

naty 24+ cu (Iulia Elena)
http://bd.lilypie.com/FYlVp3.png

Mergi la inceput

Va multumesc pentru felicitari si pentru incurajari!

Tuturor randunicilor bolnave(si nu suntem putine) la doresc sa se faca bine repede -repede, ca vin sarbatorile peste noi si tre' sa fim fresh..

Ariel -- stiu si eu caum e cu tatii astia care isi doresc baieti, dar in momentul cand au fete se topesc dupa ele si nici nu isi imagineaza viata fara fetite..Iar ca sa-ti raspund la ghicitoare- bineinteles ca masinutza a ales-o Alexutza ta-- doar am si eu acasa una bucata exemplar Alexia cu aceleasi apucaturi...

Singurul lucru de care imi pare putin rau(doar putin, ca de aaltfel am facut o bucurie cuiva), este ca , intr-un exces de zel, in primavara,facand curetenie in dulapul micutei Alexia am dat de pomana toate lucrurile de fetita(alea mai unisex le-am pastrat) ca nu cumva la urmatoarea sarcina,care oricum nu era in plan prea curand, sa atragem tot o fetita cu toate lucrusoarele alea. Si erau o gramada de frumuseti...dar n-are nimic, unde am luat-o odata de la 0, o mai luam si a doua oara..important e sa fie sanatoasa, ca e a noastra..

BURTICA
mami,tati si Alexia
bebe2

Nicol21+ cu si Alexia(24aug2005)

Mergi la inceput

...bine c-am avut grija s-o trimit pe ZOZE sa-mi modifice semnatura, ca eu p-asta de jos n-o modificasem

BURTICA
mami,tati si Alexia
bebe2

Nicol21+ cu Antonia si Alexia(24aug2005)

Mergi la inceput