Pacientele optimiste si gravi ale dr Tutunaru 47

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Zenobia spune:

La multi ani tuturor celor care isi serbeaza azi ziua de nume! Un an nou care sa aduca tot ce a uitat 2007!

Bluel, FELICITARI SI SARCINA USOARA! UITE CA AM INCEPUT ANUL CU UN BEBE!!!

Ioana, la multi ani si numai impliniri anul acesta!

www.margento.ro" target="_blank">Zenobia
Grecia , Franta , Brasov , Cheia , Sarata Monteoru
Barzoiul buclucas
Poze1
Poze2

...iar porcii aduceau a oameni si oamenii a porci, ca nu mai stiai care e care.-> Ferma Animalelor[/i]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Nici mie nu mi-a raspuns la mesaj dar mai astept pana pe seara cand il voi suna, sper ca de data asta sa imi raspunda la telefon. Ma gandesc ca are multe alte probleme de rezolvat (printre care si nsteri, la care speram si noi intr-o zi cat mai apropiata) dar ne va da si noua un semn pana la urma.

Mai este cineva care s-a programat la laparo prin SMS? Daca DA, o rog sa ne ajute cu mai multe informatii, nu de alta dar ne omoara tensiunea!

Felix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdita spune:

Buna fetele mele,

Yioana, LA MULTI ANI !!!!, sa traiesti cu numele, sa fii sanatoasa si sa reusesti sa devii gravidutza anul asta !

Bluel
FELICITARI DIN SUFLET, sa iti ajute Dumnezeu sa ai o sarcina usoara, placuta, sa fii rasfatata, iubita si alintata si la sfarsitul celor 9 luni sa iti tii minunea in brate !

Cat despre mine, azi z2, insa era culmea sa raman gravidutza in luna cu laparo . Cu Dumnezeu inainte !

magdita

Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta.
"Avem timp" - Octavian Paler
www.flickr.com/photos/12786534@N04/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noname spune:

Conditiile realizarii examenului laparoscopic

In primul rand trebuie subliniat faptul ca laparoscopia este o metoda de diagnostic care necesita abordare chirurgicala. Pacienta este informata in prealabil de acest lucru, de existenta posibila a unor complicatii, subliniindu-se posibilitatea convertirii interventiei laparoscopice intr-o laparotomie clasica ori pe motiv de aparitie a vreunei complicatii ori datorita necesitatii indeplinirii corespunzatoare a actului terapeutic, aceasta din urma fiind determinata de experienta si limitele chirurgului care va face operatia laparoscopica. In consecinta pregatirea pentru o asemenea procedura implica toate masurile luate ca si in cazurile de interventie chirurgicala clasica:
- internare in spital
- set complet de analize preoperatorii
- procedura se executa in blocul operator
- conditii de sterilitate adecvate
- anestezie generala cu intubatie oro-traheala (IOT) pozitionare specifica a pacientei pe masa de operatie instrumentar specific
- terapie intensiva postoperator

Dupa operatie pacienta poate pleca acasa (prin externare) chiar de a doua zi (este deci vorba de o asa numita "one day surgery").

Alegerea momentului din perioada ciclului pacientei in care se va efectua procedura depinde de obiectivele acestei interventii: in cazul unui bilant hipofertil al cuplului, perioada imediat post-ovulatorie permite verificarea prezentei corpului galben si a cicatriciei de expulzare a ovulului. Laparoscopia, fiind efectuata inaintea implantarii eventuale a embrionului, nu compromite dezvoltarea ulterioara a sarcinii. In cazul cand cuplul se adreseaza chirurgului pentru a rezolva problema unei sterilitati de cauza cel mai probabil tubara, momentul optim este cel dinainte de ovulatie, cand cu siguranta nu exista o sarcina ce poate fi compromisa prin metodele de diagnostic pentru permeabilitate tubara.

Interventia se va desfasura obligatoriu sub anestezie generala cu IOT. Operatorul trebuie sa fie familiarizat cu cazul si cu formele de manifestare fiziopatologica si morfopatologica ale bolilor ce conduc la sterilitate pentru a fi capabil de a adopta imediat o strategie terapeutica adecvata in functie de descoperirile facute in cursul laparoscopiei. Instrumentarul trebuie sa fie de asemenea adecvat.
Articol scris de Domnul Doctor Dan Tutunaru- la Consulta-ti medicul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iyoana spune:

Dragele mele dragi, va multumesc frumos pentru urari, vi le intorc si eu de tot atatea ori!
Sa ne ajute Dumnezeu sa fim sanatosi si sa le putem duce pe toate!

si -icei pentru toate tutunicile!

iyoana
Anul asta se intampla ceva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iyoana spune:

Bluel, ce veste frumoasa!!!!

FELICITARI!

Ai grija de tine si de samburelul din burtica!

iyoana
Anul asta se intampla ceva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocsy2007 spune:

felix sa imi spui si mie ce iti spune tutu. te rog. intreabal dupa mesaj ce trebuie sa faci. astept raspunsul tau. pupici

pentru a obtine ceva trebuie sa vrei cu adevarat
http://tt.lilypie.com/XILYm5.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristy1977 spune:

ioana, la multi ani si la cati mai multi becici, sunt de ceva timp clienta fetelor de la endo, da' vreau sa fiu si a vostra
lucia, draga mea, hai ca poate avem noroc si vine la amandoua anu' asta, mai ales cu vestile bune de laparo..., poate ne mai inseninezi inceputul de an
rocsy, eu am facut laparo in prima zi de cm, asa ca bafta multa
fetelor, eu sunt ziua 25 si astept rusii...aaa, multam ca m-ati trecut pe listuta

"After all, tomorrow is another day!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-alexia spune:

Iyoana, La Multi Ani! Sa fii sanatoasa, iubita si sa te ajute Doamne Doamne sa-ti implinesti visul de a deveni mamica!

La Multi Ani tuturor Ioanelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-alexia spune:

Bluel, felicitari!
Sarcina usoara, dusa pana la termen si bebic sanatos si norocos!

Mergi la inceput