Croton bolnav

Croton bolnav | Autor: sweety6_tm

Link direct la acest mesaj

Sunt noua pe acest site...pe care am intrat la un simplu search,deoarece cautam un remediu pentru floarea mea.Nu am avut niciodata floare in casa,un singur cactus care a supravietuit,insa acum 2 luni am primit un superb croton.Dar incet incet a inceput sa se ofileasca.Frunzele sunt colorate inca,cele mai mari au culori superbe,insa cele mici sunt inca verzi,tinere,dar este toata ofilita,frunzele atarna in jos si ma astept sa se rupa.I-am dat apa,nu multa,am pulverizat apa si pe frunze atunci,are si lumina,insa degeaba.M-am gandit sa o tai si sa astept sa creasca din nou,pentru ca nu cred ca-si va mai reveni,dar as vrea sa stiu de la voi daca stii cumva ce a putut avea,pentru ca e prea tanara,imi pare rau de ea.Sper sa-mi raspundeti pana nu o pierd de tot.Am citi ca este o floare pretentioasa si numai un bun cunoscator poate avea grija de ea,dar uite ca a ajuns la mine care sunt o incepatoare si chiar nu as vrea sa se ofileasca de tot.Mersi mult....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

am avut croton, dar cum nu stiam nimic despre el, l-am pierdut; a inceput sa se ofileasca, sa apara panze mici de paianjen; nu mi-am dat seama ca era atacat de un paienjenel rosu; mergi la florarii si intreaba acolo de o solutie pt el;

anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
Craciunul piersicutelor-colaj
o sansa pentru Sosonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catus76_ro spune:

Buna!
Cred ca te pot ajuta macar cu niste sfaturi....daca ai primit-o, e posibil sa fie in turba, un substrat nehranitor pt pl...iti dai seama de lucrul asta daca ghiveciul e relativ usor si pamantul are o textura fibroasa...in cazul asta e nevoie neaparat sa-i schimbi substratul cu pam universal pt fl , pe care-l gasesti la orice florarie. trebuie sa ai grija ca ghiveciul sa fie proportional cu mar pl si sa fie gaurit pe fund, sa-i pui un srat de dranaj( pietris sau un ciob de la un ghiveci de lut)altfel radacinile pot putrezi de la apa acumulata....cand faci transplantarea sa ai grija sa scoti radacinile cu tot cu balotul de pam, nu-l scuturi .In rest se pare ca stii sa ai grija de planta...mai poate suferi un pic dupa operatia de sch a pam dar isi revine...sa nu o tii in curent de aer sau prea aprope de calorifer...in gen sa nu fie schimbari bruste de temp.
O alta cauza a ofilirii mai pot fi daunatorii...sa te uiti cu atentie pe tulpina si pe frunze, pe ambele fete..daca obs pete, mici carapace (paduchi testosi)sau aglomerari ca niste panze de paianjen, mergi la florarie si explicai vanzatoarei, de obicei au si prod fitosanitare....totul e sa se priceapa si vanzatoarea
Multa bafta cu crotonul!
CATUS76, 39 S+ 5 ZILE, MAMI DE PETRU CRISTIAN!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Catus, te pricepi la flori foarte bine. Chiar asa e cu pamantul de flori; am observat ca de cand le schimb in ghivece cu pamant obisnuit le merge foarte bine. Mama mea tine floriele ei mai mult in turba si sunt amarate rau, sper sa o conving sa le schimbe pamantul. Eu fac un soi de cocktail de soluri: pamant de flori(in cea mai mare proportie), ingrasamant sau turba, nisip. Eventual niste multiminerale(parca asa se numesc, sunt niste bobite albicioase si se pun 3-4 bobite sau 5-6, in functie de marimea ghiveciului). Sweety, insanatosire grabnica pt crotonul tau.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput