Ce le dati pentru durere in gat?

Buna seara.
Mamici ce le dati la pitici cand ii doare un gat?
Matei(4 ani) este din nou racit.Are febra de ieri 38.9 cel mai mult ,pe care cu greu o tinem in frau. Are frisoane la temperatura mica( pediatra mi-a spus ca urmeaza temperatura mare din aceasta cauza are frisoane), are muci care coboara direct in gat motiv pentru care noaptea efectiv sforaie, si are gatul rosu rosu.
Imi spune ca il doare in gat: i-am dat tantum verde, hexoralete, vitamina C dar nimic nu vrea sa suga .Azi i-am dat Propol pur sirop ...nu stiu cat de eficient este.Pofta de mancare inexistenta ce sa mai suntem cobza.
Ajutati-ma va rog : cum le rezolvati durerea in gat?
Raspunsuri

mi_ro spune:
Da-i cu albastru de metil in gat si seara poate sa beai un ceai de busuioc (nu foarte concentrat) indulcit cu miere si putina lamaie. Ceaiul de busuioc e formidabil pentru gat(antibacterial de aia nici apa sfintita nu miroase nici dupa ani de zile) si pentru scaderea temperaturii. Pentru muci pune in camera lampa cu cateva picaturi de eucalipt inainte de a dormi si aparatul Salin toata noaptea in priza.Va dorim multa sanatate!
Mihaela

mirela alina spune:
Multumesc frumos Mihaela.
Am pus ulei de eucapilt in fiecare seara dar deocamdata fara efect.
Asa e , albastru de metil i-am dat cand a facut prima oara rosu in gat...acum muuullt timp.
Pana una alta a si vomat si nici nu stiu ce sa fac? Sa tratez voma (sa ii dau metroclopramid ) sau sa o iau ca atare, ca urmare a rosului in gat? Mi-e teama ca va face temperatura si va voma ce ii dau.Sper sa avem o noapte nu foarte grea.
Am sa il sun pe sotul meu sa vad daca gaseste pe undeva ceai de busuioc..la ora asta, daca nu maine am sa iau cu siguranta.
Multumesc inca odata.

mi_ro spune:
Vomita din cauza durerii de gat si a temperaturii. Deocamdata nu-i da nici un fel de carne sau mancaruri grele. Doar lichide. Ceai cat mai mult, lapte ingrosat cu cereale, gris cu lapte, ou moale cu branza de vaci si smantana. Doar in cantitati pe care le accepta. Vrea 2 lingurite, ii dai 2 lingurite. Il lasi pentru mai tarziu. Daca nu mananca 2 zile decat lichide si ce ti-am spus mai sus nu-i bai ca nu e problema de slabit. Corpul se apara acum impotriva virusilor si nu are timp si nervi sa digere lucruri grele. Nu-i da medicamente pentru oameni mari pentru ca dozajele sunt diferite. Poate doar supozitoare pentru copii pentru temperatura. Aici sunt tot felul de homeopate pentru raceala si nu stiu daca in Romania se dau. De ex pentru raceala si gripa avem Coryzalia(Allium cepa 3CH, Belladona 3CH, Gelsemium 3CH, Kalium bichromicum 3CH, Pulsatilla 3CH, Sabadilla 3CH, apa distilata). Daca gasesti vre-un homeopat asta e un amestec foarte bun. Se da 1ml de 3 ori pe zi timp de 5 zile si totul e ok si cu nasul si cu gatul.
Mihaela

mirela alina spune:
Deci ii pot da lapte cu cereale? offf ce usurare ...imi cere si imi era teama ca fermenteaza si iar vomita.
De ieri manaca numai uscaturi: stiksuri, masline, paine prajita banana cu branza de vaci, biscuiti.......dar acum mi-a cerut " baghetute"( un fel de snitel de pui) si i-am dat ca altceva nu a vrut.Este bine deocamdata, i-am luat temperatura si nu are ( 37) .
Mihaela daca ii dau panadol sau nurofen si il vomita ce fac? De unde stiu daca s-a asimilat sau nu?
Ma scuzi ca te bombardez cu intrebari dar sunt tare ingrijorata....de mult nu a mai facut temperatura asa mare si ma panichez imediat.

pisi_ella spune:
Eu i-am dat Emmei(4 ani jumate) Homeogene pentru dureri de gat. E un remediu homeopat de la Boiron si chiar are efect. Merge fara probleme la varsta lor, fara efecte secundare. Sunt niste pastilute mici, dulci, nu cred ca o sa le refuze...
Multa sanatate!_Ella,
Emma &
Matei
Emma-Andreea, minunea mea....
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11054
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

mi_ro spune:
Da, parca Nurofen se numeste pentru gripa. Am dat si eu la micutul meu cand am fost in tara pentru dureri de dinti. Aici se numeste Advil. Ceai de busuioc la plafar nu stiu daca gasesti dar cere si tu pe la cineva cateva crengute de busuioc sau la biserica. Eu mi-am cumparat seminte si am in ghiveci in casa plus vara mai pun in jardiniera afara. Am in jardiniera si patrunjel si leustean ca ce e pe aici nu are gust si miros.
In ca ceva nu-i da uscaturi ca si alea il irita, da-i mancare moale, mamaliguta cu branza, gris cu lapte, cereale cu lapte, iaurt, ou moale cu miez de paine.
Albastru de metil e f bun. Aici a fost o adevarata epopee sa gasesc asa ceva. Ma duceam la farmacie si intrebam si invariabil imi dadeau violet de gentiana. Eu le explicam ca stiu ca nu e acelasi lucru , ca violetul e pentru uz extern si albastrul de metil pentru uz intern da ei.....ca Ion cu fluierul.
Stai linistita ca nu ma deranjezi, si eu intru in vrie cand micutul meu are ceva si pun intrebari aici. Si toata lumea imi raspunde. Altfel nu ar mai fi forumul. Va dorim o seara linistita si cu vise frumoase
Mihaela

mirela alina spune:
Va multumesc frumos pentru raspunsurile voastre.
Ella am sa caut sa ii dau ca imi spune ca il doare gatul si are o stare de greata .
Mihaela i-am dat uscaturi pentru ca alaltaieri ( cred ca din cauza siropelelor) a avut un scaun diareic.
Noaptea am trecut-o cu bine , temperatura nu a depasit 38, s-a odihnit mai bine ( nu a mai sfaorait de la muci) starea generala acum este asa si asa.Dimineata i-am dat lapte cu cereale de orez si la jumatate de ora cand i-am dat medicamentul a vomat tot.
Am cumparat albastru de metil si ma gandeam sa il amestec cu Tantum verde( este tot ceva pentru gat dar cu pulverizator), asa as putea sa i-l administrez mai usor ca nu vrea sa mai ia nimic.
Acum are temperatura 37.6 si nu i-as mai da nimic pentru ea.Voi ce ziceti?
Va multumesc ca sunteti aprope de mine si ma ajutati sa trec si peste raceala asta.
Sanatate la pitici.

madau spune:
HOMEOGENE..cate 1 pastiluta pe ora..la noi a facut minuni de fiecare dataMadau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani,
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

katik spune:
si la noi au mers bine homeopatele: homeovox i-am dat krisztinei, ea era si ragusita, iar apoi cind a inceput sa-i curga si nasul si ii trecuse gitul i-am dat coryzalia pastilutze, tot dulci.
mie dr mi-a dat preventiv pt amigdale, o cura de 6 saptamini de tonsilotren, tot de supt, vom vedea efectul. de o vreme gitul nu a durut-o, doar tuseste un pic.
multa sanatate!

mirela alina spune:
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.
Azi nu pot sa mai cumpar nimic pentru ca nu am cu cine sa il las dar maine am sa ies sa vad.I-am dat cu tantum verde si albastru de metil de doua ori pana acum si vad ca nu se mai vaita asa de gat in schimb nu vrea sa manace nimic.Imi este teama sa nu se nu se deranjeze la stomac de la siropele.
Starea generala este mai buna.
Va multumesc frumos.