Sezatoarea canadiana (76)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Simonna draga, spiritul tau de observatie merita premiu!
Pai noi senioarele avem seniori acasa, astea tinerele nu au inca nevoie sa -si clateasca ochii la ceva mai proaspat!
Donia, ma bucur sa te "vad" pe forum din nou. In primavara tre sa verificam noi, reciproc cum e cu St Catherine si cu St Jacobs.

Deci eu vreau job! Am ceva pe cale sa se inatmple, da daca nu se intampla pana la Craciun ma vedeti la stiri fugarind cu friptura si carnati Vice-Presidentul universitatii!

Vreau la club...

Doamne'ajuta!

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Mqqm, pai, sint in forma ca nu am incotro... ca daca pic, apai nu ma mai ridic. Nu va spun cum mi-a fost astazi... M-au terminat Tudora si Lisandru si acum dorm amindoi, la ora 5 dupa-amiaza, una in sfirsit si celalalt in sfirsit in pat, nu in brate la mine. Da' nu mai povestesc, ca tocmai ce le-am spus fetelor de la subiectul Tudorei si mi-a trecut!
Amoga, ai scris cifrat sau am pierdut eu ceva!?!

Am pus www.dropshots.com/aurice" target="_blank">poze de la ultimele evenimente... mai neclare, mai fara lumina, dar sa aveti idee de atmosfera!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Nelia m-am dus de curiozitate sa vad ce ai scris la subiectul acela. si combinat cu ce ziceai mai demult......

Vai ce seamana la comportament cu Marc ............ Dar la mine era simplu, era unu singur, Ovidiu a avut concediu , era vara in plus si il scoteam afara f. f. mult.( stai ca imi aduc aminte cum plangea si in carut, ca eu impingeam carutul si sotul tinea copilul).
Si ce vroiam sa-ti zic de acum vreo 2 zile..... Mie imi suna a ceva colici. Daca spui ca il apuca plansul cam la aceleasi ore..........
Iti propun pozitia asta de tinut( asta nu inseamna ca ai mainile libere, dar poate sotul..) http://www.dropshots.com/mikiion#date/2006-08-03/17:26:02

Si daca vrei am tone de link-uri despre colici.
Ce nu inteleg eu, la fetele tale nu a fost asa? Adica dormeau scumpele in pautut, nu plangeua toata ziua? Ca imi dai sperante ca exista si alt tip de copil decat cum am avut eu!!!!

Mihaela

www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2

Virsta Marc

Mergi la inceput

Mikiion, fetele nu au avut colici, nu au plins, nu le-am tinut in brate. Dar e adevarat, asa cum spui si tu, ca s-au nascut vara si stateam cu orele afara, practic numai afara stateam. Dar ele nu dormeau noaptea! Se trezeau si s-au trezit pina pe la doi ani si ceva de 4-5 ori pe noapte. Lisandru doarme, citeodata nici nu suge de la 12 la 6 sau chiar 8 dimineata. Si, ce e ciudat, el nu e nervos, nu plinge nervos, nu-si freaca piciorusele, nu se zbate, doar inchide ochisorii si tipa, dar insistent si interminent pina il iau in brate... cum se vede acolo, a tacut in secunda urmatoare. Si cum il pun jos, chiar si adormit, zici ca-l inteapa cineva, nici daca il pun pe pat si ma culc linga el, tot nu tace... Nu e toata ziua asa, are anumite ore, are si doua somnicuri, unul dimineata si unul dupa-amiaza de peste doua ore, in rest... in brate. Agata dormea si sugea, dar la fiecare ora... Numai ca, fiind afara si in Cismigiu toata ziua, de dimineata pina seara, nu-mi dadeam seama, ca ii dadeam sa suga pe o banca, apoi o puneam in carut si eu citeam sau stateam de vorba cu alte mamici. Cu Tudora am boierit, frate, in primele 6 luni dormea si cite 4-5 ore odata, de ma duceam sa vad daca respira, o miscam, sa vad daca traieste. Acum, am si trei copii, dupa-amiaza sint toti acasa (cit a fost Tudora micuta, in afara de faptul ca primele trei luni o plimba bunica pe afara si mi-o aducea sa o hranesc si o ducea din nou afara, iar eu imi faceam toate treburile si chiar dormeam la prinz linga ea, am si lasat-o pe Agata la gradinita pina mai tirziu, ca era vara si se juca afara cu copiii. Dar acum, e iarna, stau toti in casa, nu ma lasa inima sa le las prea mult la gradinita si la scoala, ca sint numai virusi peste tot (Tudora iar tuseste), nu as avea timp sa fac lectiile cu Agata si asa nu am mai facut decit strictul necesar, nimic suplimentar si timpul trece... Afara nu pot sa stau mai mult de 20 de minute cu bebe, hai o ora maxim cind nu e ger. Ajutorul sotului e pina miercuri, ca termina cele trei saptamini de concediu... si am hotarit sa se duca la munca 8 ore, ca nu ne ajung banii, asa ca, de joi, imi reiau plimbarile, va trebui sa iau fetele de la scoala/gradinita pe jos, cu bebe in carut de data asta. Dar poate asa scap sa-l mai tin in brate, ca afara doarme non-stop, il ameteste aerul curat! Si imi lipseste rau de tot mersul pe jos si aerul curat, cred ca de asta si ma simt atit de obosita si deprimata. Si cind ma gindesc ca vine vacanta de iarna... woau, va fi o placere, sotul la servici si eu cu toti plozii acasa! Ca el nu are decit zilele oficiale libere, nu a avut niciodata mai mult, ca e cam foc continuu unde lucreaza el. Pe de alta parte, ma gindesc tot timpul ca sanatatea conteaza cel mai mult, atita timp cit sint sanatosi, totul e greu, dar se duce, dar astazi cind am auzit-o pe Tudora tusind si mi-a spus ca o doare in git, probabil ca urmeaza vreo otita, daca nu o are deja, ca plinge prea mult si din orice... ma gindeam ca prefer sa rastoarne casa, dar sa-i vad sanatosi. Si ma mai consoleaza un lucru: ca nu vor fi tot timpul mici! De exemplu, am si uitat de toate noptile nedormite si de toate necazurile cu fetele cind erau mici, adica nu le-am uitat, dar cind imi aduc aminte de perioada respectiva, imi vin in minte numai momentele placute si zimbesc singura de amintirile mele!

Edit: Am recitit mesajul si suna cam a... curaj gaina, ca te tai! Adica eu ma pling, eu ma incurajez!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Curaj, Nelia, parca il descrii pe Matei mic . Eu personal cred ca baietii is mai pisicosi cu mamele, de aia eu suzetele le-am pregatit si le iau la spital direct cu mine, ca daca nu ii obisnuiesti din prima, cred ca nu mai ai multe sanse, Matei imi scuipa suzeta direct intre ochi .. cu jet, nu asa ... . La al 2lea am zis ca nu mai fac greseala sa nu il invat repede cu ea. Eu m-am pregatit cu marsupiu, scaun vibrant, balansoar, suzete ... LOOL, is speriata rau se vede, da cum ziceam, am experienta cu Mateiul, care tot asa, doar in brate vroia, de am facut carari pe covoare si eu si sotul ... partea buna e ca pe la 4 luni a inceput sa fie un pic mai rezonabil ... nu stiu daca a avut legatura cu faptul ca l-am trecut 100% pe biberon ...

POZE NOI

Carmen si Matei Gabriel - [b] 27.10.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Nelia curaj. Ca nici un copil de 5-7 luni nu e usor de tinut in casa , iarna. Simteam ca turbez anul trecut.....
Si Lisandru ca e baiat, trebuia sa fie mai deosebit....
Oricum pt. 3 saptamani cat are, mi se pare ca doarme cam mult fara sa manance.... Dar oricum doar o asistenta poate sa-ti spuna. Apropo tu stii ca poti sa ceri ajutor la CSLC in situatii de astea? cand nu poti sa faci fata cu copii mici)?
Eu pe Marc am avut ordin sa-l hranesc la 2 ore...Si-l trezeam. Ca avea icter si i-a trebuit aproape o luna sa revina la greutatea de la nastere...Si a ramas cu chestia asta, hranit la 2-3 ore pana la peste un an.
Iar de plans, eu il hraneam f. des, sugea o ora( nu exagerez) si apoi dormea o ora si apoi o luam de la capat...Asa ca se tolenea la san. In rest, daca nu era langa mine, il mai tineam putin linistit in bouncer cu vibratii si in timpul crizelor, leganat in scaunul de masina. Dar eu anul trecut nu am facut absolut nimic decat copil. Nici macar mancare sau curatenie nu reuseam sa fac.....ceea ce la tine nu e cazul...

Si ce ai facut tu cu dormitul lor si gradinita?, ca noi suntem in mare criza. Am vrea sa-l dam la timp plin, dar nu o sa ne primeasca nimeni ca el nu doarme la pranz!!!!!!!!! Si e un intreg circ culcatul lui la pranz. Am trecut de la adormitul la san la adormitul leganat. Si cine sta sa mi-l legene mie? Ca educatoarea actuala nu mai vrea sa-l tina din nou in orele de somn, ca spune ca nu poate sa stea numai dupa el..... In momentul asta suntem doar cu 2 dimineti pe saptamana, si eu voi avea 4 cursuri, 2 pana dupa-amiaza.
Am gasit ceva f. f. scump,la 30 cad pe zi si nu stim ce sa facem...

Iar cu suzeta..... Carmen, unii copii practic o refuza. Marc a fost la NICU cand m-am reintors la spital , din cauza crizei de icter, deci cam a 5-a zi-pana a 7-a zi, si la incubator cu perfuzie, saracutul, incercau sa-l linistesca cu o suzeta speciala pt. prematuri. Si nu o accepta . Se mirau si asistentele cum o scuipa. Si avea doar 5 zile. Apoi pe la 2-3 saptammani o mai tinea, si apoi a refuzat-o de tot. Ca tot sanul era mai bun. Si apropo, al meu a fost fenomenul care dupa 3 zile de biberon( la incubator nu puteam sa-l alaptez direct, scoteam laptele si-l dadeam) s-a reintors la san.... dexci nu e imposibil....
Si tu nu trebuie sa nasti zilele astea? Cand incepem galeria?

www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

Nelia, nu stiu cum te descurci tu cu toti trei acasa ,ca eu am doi si am avut saptamana asta doua zile cu amandoi acasa , plus in week-end cand sotul a plecat la cumparaturi si a lipsit aproape toata ziua. Alexandra e invatata sa adoarma cu unul din noi si daca sunt doar eu cu ei nu pot sa o fac sa adoarma pentru ca Sebi are alt program si dorm pe rand. Astazi nu a dormit de loc la amiaza. Am avut si musafiri si nu am reusit sa o fac sa adoarma cu Sebi jucandu-se si tipind langa noi in camera. Si pe mine ma doare spatele de la atata purtat in brate. Daca il las jos are perioade in care tipa si vine dupa mine peste tot prin casa se prinde de picioarele mele si cum l-am luat in brate e numai un zambet. El este mult mai lipicios decat Alexandra.

Mikkion, Nici Alexandra nu prea doarme la pranz in weekend, dar la gradinita impreuna cu ceilalti copii doarme fara probleme. Si mananca mai bine decat acasa. In colectivitate se indeamna unii pe altii si se obisniuiesc asa. Acolo au un program pe care acasa nu il au( cel putin Alexandra nu il are acasa).

Eu nu am mai reusit sa intru pe forum in ultimele zile sa va spun cum a fost cu party de Noel la sotul la servici. In ziua respectiva mi-a adus aminte ca seara are party si va tine mult. Adica pana la miezul noptii. OK , am zis. S-a intors acasa pe la 3 . Nu dormeam si mi-a povestit cum a fost. Citez: "Daca eram in tara , beam si dansam. Aici s-a baut putin si am jucat jocuri.Am avut patru feluri de mancare fiecare servit cu alt fel de vin. Dupa aceea s-a facut schimb de cadouri( fiecare a dus un cadou). La urma s-au jucat jocuri . Mi-a povestit ce fel de jocuri. Unele copilaresti.( Ex: erau pachete de cadouri preambalate. Dadeau cu zarul. Cine dadea numere egale incepea sa deschida pachetul. Intre timp ceilalti dadeau cu zarul si daca dadea cineva pereche mergea el la descis pacgetul . Cine deschidea pachetul avea manusi pe maini. In final el a deschis , adica a dat jos ultima hartie de pe cadou si a fost al lui: o cutie cu bomboane pe care a adus-o acasa. )
Si au mai fost si altele dar nu va mai retin. In concluzie totul a fost decent chiar la ora tarzie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Salutare tuturor, Claudia, ma bucur ca sotul tau s-a distrat la party,
n-am apucat sa citesc decat postul tau,

deabia astept sa ma intalnesc maine cu voi, iar la 6 s-o luam pe sora mea de la gara (sper sa nu fie probleme cu furtuna de zapada, ea vine cu trenul)

Noi suntem bine, tot intr-o spalare, curatare, renovare - in vacanta va trebui sa refacem unele lucruri prin casa si sa finisam decoratiile.

Nu am facut inca cumparaturile de Craciun, dar lasam ce e mai bun pentru la sfarsit. Avem in schimb liste peste liste, sa vedem ce se va onora din toate. Trebuie sa ajungem si pe la mag. romanesc sa cumparam varza murata gata taiata - in borcane - pt. sarmale.

Mai am o saptamana de scoala si incep vacanta, am prevazut totul in asa fel incat in vacanta sa nu facem nimic, doar sa lenevim si sa ne plimbam, sper sa ne iasa de data asta, ca ar fi pt. prima data.

La Ottawa a fost super, nu am apucat decat sa fac 3-4 poze, uit tot timpul, Math - percutionistul - m-a speriat f tare in masina la intoarcere - ca era noapte si si-a pus parul lui lung peste fata, asa ca o maimuta - si apoi peste - ochelarii. Statea langa mine (io fiind cam adormita) si m-a batut pe umar urland : Irina! Cand m-am intors spre el era sa fac infarct, si de obosita si speriata ce eram am inceput sa plang, cred ca m-au crezut nebuna. Ei nu mai stiu ce sa faca sa ma distreze, se maimutaresc si fac glume non stop - si io numa' cu figuri si PMS-uri..

Carmen, nastere usoara, voiam sa te intreb cat mi-ar lua sotul tau pe 2-3 poze profesionale pt. Sofia, cand o implini 5 ani. Are tarife sau nu are inca firma ?

Va pup si ne vedem maineeeeee!!!

Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Ce ciuda mi-e ca v-ati gasit sa va intilniti exact miine cind avem noi party-ul de Craciun ; sper sa nu ne inzapezim ca e undeva in Lasalle...; am reusit sa am si eu brad in casa, in sfirsit, ca husbantu'mi promisese solemn ca el nu mai cumpara, pentru ca eu nu-s niciodata multumita; l-am impodobit cu Tudor, amindoi, eu reparind dupa el ; fiu'meu muzicianu lui mama e innebunit dupa colinzi, se plimba sus-jos prin casa cu casetofonul si cutia cu cd-uri dupa el, mi-a facut o atmosfera de Craciun, cu colinde derulate inainte-inapoi, date la maximum si repetate.....
nici eu n-am terminat cu cumparaturile, si saptamina viitoare a meu mari lucreaza de noapte sifturi de la sase seara, imi ramine numai weekendul urmator exact zilele de dinainte de Craciun pentru pregatirile de bucatareala;
Azi am vazut si o casa...nu ne-a placut, e al naibii de greu sa-ti mai placa ceva la a doua casa (adica de ce mi-ar place nu ma tine buzunarul:)), dar am un agent meserias ce i-a gasit si Irei casa, asa ca sper...

distractie faina miine va doresc

http://www.floriinro.ro/

Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.

Mergi la inceput

Va intrebati oare ce fac la ora asta!?! Stau cu puiutul in brate! Pentru ca atunci cind il pun jos, incepe cu un scincet si in citeva minute ne aud toti vecinii. Clar are ceva, probabil colici. Cind au colici sug bine? Ca din punctul asta de vedere sint multumita, papa bine (s-a nascut cu 3.640, a scazut la 3.500, in prima saptamina a depasit greutatea de la nastere si acum are deja 4.200 kilograme, deci a luat super bine in greutate). Dar totusi ceva il supara, acum si eu iau tona de antibiotice si am si gresit. La fete am baut ceai de anason, chimen si fenicul din prima zi de alaptat pina spre 4 luni si poate ca de asta nu au avut nimic. Dar acum pur si simplu nu am apucat sa ajung la piata, ca sa cumpar ceai. Dar miine rezolvam problema! Si asa am nevoie de lichide pentru pietrele de la rinichi.

Claudia, pai cine ti-a spus ca ma descurc!?! Nu fac nimic, stau cu Lisandru in brate, cu el in brate ma ocup de fete, il mai las cite un pic jos, ca vreo 10 minute mai sta si repede-repede fac ce nu pot sa fac cu el in brate. Casa, mincare, invatat... peste vreo 3-4 luni probabil. Nici nu ma simt bine, ca daca as functiona la toate capacitatile mele poate ca m-as descurca mai bine. Vezi ca ti-am scris un PM...
Mikiion, in legatura cu dormitul la gradinita. Agata nu mai doarme la prinz de la doi ani, nu era inca la gradinita cind am renuntat sa o mai chinui cu somnul de la prinz. De fapt, pe mine ma chinuiam, nu pe ea, ca stateam cite doua ore ca sa adoarma, nu adormea sau adormea tirziu si dupa se se trezea era fresh pina dupa 1 noaptea! In primul rind, ai nevoie de o gradinita cu mai multi copii, un CPE ar fi fantastic, acolo au un program si se obisnuiesc in timp cu el si asta e, nu fac nici unul ce fac cu mami acasa. Mie mi-a placut la gradinita fetelor ca nu obliga copiii sa doarma la prinz, dar ii obliga sa se odihneasca si sa respecte somnul celorlalti (de fapt si la Dawson, dar si la cea franceza a fost tot asa si probabil ca la toate CPE-urile sau gradinitele cu mai multi copii). Adica stau intinsi pe saltea, cu o carte in mina, au voie sa nu doarma, dar nu au voie sa se ridice sau sa faca zgomot. Tudora doarme cite doua ore in fiecare zi, se scoala la 7, la 8 e la gradinita, la 12 e deja frinta, si seara la 9 la fel. Dar Agata nu dormea si in vreo luna a invatat sa se odihneasca, nu mi-a venit sa cred cind m-am dus odata la gradinita si am vazut-o cit de linistita statea pe salteluta si se uita la o carte cu poze... M-am uitat la fata ei, era atit de linistita, nu parea deloc obligata sa faca asta, statea cu placere, copilul meu se relaxa in sfirsit... si tacea! Si acum imi aduc aminte frustrarea pe care am simtit-o in primul moment, acasa avea motoras si la fund si la picioare si la gurita... Dar dupa aceea m-am bucurat, bine ca au reusit altii unde eu nu reusisem. Dar acum imi dau seama ca am si gresit, ca o lasam sa doarma pina tirziu (9-9.30), apoi minca si se uita un pic la desene si numai dupa 10.30 ajungeam la gradinita, exact la ora de iesit afara. La 12 copilasii erau deja frinti, a mea era fresh, ca doar era odihnita. Si nu aveam ore fixe de culcare, si nici macar de trezire sau de ajuns la gradinita. Deci, eu zic sa incepi prin a-i cauta un loc intr-un CPE (acolo nu au cum sa-ti spuna ca nu au ce face cu el ca nu doarme la prinz, e treava lor ce fac, nu a ta - de fapt, nici aici unde e acum nu ar trebui sa-ti spuna, e lipsa de profesionalism sa-ti spuna ca nu poate sa stea numai dupa el, sa-si ia ajutoare, sa faca ce stie sau ce se poate, odata primit copilul nu mai e treaba parintelui, ci a educatorului), intre timp sa-i faci un program ff fix de trezire, culcare, mincare, asemanator cu cel de la gradinita. In nici un caz nu trebuie obligat sa se culce la prinz, dar trebuie invatat sa se relaxeze si sa se odihneasca. Si sa respecte programul celorlalti.

Hai, ca m-am intins! Noroc cu DC-ul, ca altceva oricum nu pot sa fac cu Lisandru in brate, asa ca intru aici, la voi, si ma descarc sau scriu despre una-alta. A adormit profund de data asta! Sper ca doarme macar citeva ore, ca sa apuc si eu sa-i calc macar lui si sa dorm un pic... desi noaptea a dormit pina acum foarte bine, dar parca niciodata nu a vrut numai in brate ca astazi, asa ca nu se stie cum va noaptea asta.

Mergi la inceput