Sezatoarea canadiana (76)
Raspunsuri - Pagina 13
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nelia/nelia.jpg)
nelia spune:
Simonna, ce surpriza! Si uitasem ca s-au facut poze. Dar eu am mincat oare chiar tot timpul!?!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
try spune:
Postez ce-am strans ca termin de citit maine (mai ce ritm aveti)
Mikiion, si ai mei copii, unul a acceptat suzeta (la 3 luni, atunci i-am dat-o), celalat n ua vrut deloc desi a stat o luna jumate la NICU si acolo asta ii dadeau tot timpul, suzeta ca sa-l linisteasca, dar nu ca o tinea, nu era capabil fiind prea mic, ci o sprijineau de scutece in incubator. Si nu mi-a acceptat suzeta deloc, deloc, desi am icnercat ca stiam ca ma ajuta pe mine mai mult. Iar cu alaptatul… al meu a fost hranit o luna jumate doar cu furtunas pe nasuc sau biberon si totusi venit acasa a supt direct de la san fara probleme. E adevarat ca odata pe zi sugea san de la mine cand ma duceam la spital la el. Dar am avut mereu probleme sa-l hranesc la biberon, nu stiu cum alea la spital ii puteau da, eu acasa n-am reusit deloc ca aveam 10 kg de lapte stocat in congelator si vroiam sa-i dau supliment sa-l ingras mai repede… de unde!??! Dupa vreo 3 luni ajuns acasa am aruncat tot laptele din congelator ca deja isi schimbase gustul.
Mey, daycare cu 30$/zi, pai asta e pretul mediu aici. Te referi la toata ziua sau numai pe juma de zi?
Si-apoi aici eu am auzit de gradinite unde nu obliga copii sa doarma daca nu e in programul lor. Adica, cei care nu dorm au quiet time in care se joaca incet sau fac activitati ce nu produc mult zgomot ca sa resepcte si programul de somn al celorlalti copii.
A propos de somn, al mare al meu e incurabil. Doarme cate 3 ore/zi, are dat icand ajunge si la 4:30 de somn si seara la 9 merge la culcare fara probleme. Frate-su, de doar 16 luni, doarme mai putin timp/zi decat el, doar 2:30.
Claudia, bietu’ tau sot ce-a mai fost tavalit pe-aici . Si pt ce? O cutie cu bomboane?
Si cand ma gandesc ce valva se facuse aici si mai sa te pui si rau cu bietu’ om si sa nu-l lasi la petrecere….
.
Nelia, mey, copilu’ cand are colici nu tace la mami in brate si plange doar cand il pui jos. La colici plange neconsolabil in ciuda tuturor eforturilor parintilor si plange pana-si face numarul, dar apoi in rest trebuei sa fie ok. La voi, in termeni babesti, se numeste rasfat. In zilele de azi asta se numeste ca Lisandru are nevoie de apropiere de tine, sa fie in permanenta in contact cu tine. Acolo se simte el cel mai bine si mai in siguranta. Unii copii sunt mai independenti din nascare si nu au nevoie necontenit de acest reassurance in relatia cu mama, altii au nevoie de mai multa afectiune si aproiere ca sa-si gaseasca echilibrul, altii au mai multa nevoie de contact. Poate si faptul ca afectiv, fizic si emotional te imparti in 10, el nu primeste toata energia de care are nevoie de la tine si ca urmare are nevoie de extra timp petrecut in bratele tale. Plus ca ncii noi nu avem aceleasi asteptari la al treiela copil, la primul avem tot timpul din lume, rabdare si energie (chiar daca pare ca socu lcel mai mare e atucni, la primul copil), la al treilea sunt prea mutle de facut sa mai ai timp sa depeni cu bebe povesti, ai nevoie sa-i satisfaci nevoile primare si apoi ai vrea sa stea acolo unde-l pui si el sa-si vada de treaba lui de bebelus si tu de a ta de mama si gospodina. Deci cred ca undeva si noi devenim mai putin rabdatoare cu fiecare copil care vine in familie, chiar daca suntem mai experimentate.
De otite sau alte boli e exclus, la durere un copil plange oriunde l-ai tine. Eu iti spun ca al meu prichindel mi-a facut criza de hernie de 2 ori cand avea nici o luna corectata si am simtit imediat ca ala e plans de durere si nu e nimic altceva. Insa nu stiam ce-l doare, pana cand uitandu-ma in pampers sa vad daca n-o fi oparit, am zarit umflatura de la putza si mi-am dat seama ca e ceva. S-a calmat si s-a retras totul in 2 ore de la sine, dar am ajuns cu el la urgente de sperietura, desi am avut to baiat inaitne, dar nu m-am confrutnat cu astfel de chestii. Deci iti spun clar ca daca ar fi plans de boala sau durere n-ai cum sa-l confunzi cu altceva, mai ales ca esti la al treilea si instinctul iti functioneaza bine. E un soi de corconeala, dar n-o vad deloc in sens negativ, e nevoia lui de a fi aproape de tine. Si-ai de ales ori sa-l accepti asa cum e si sa-i satisfaci nevoia de tine, ori sa-l mai lasi sa si planga cand ai nevoie de brate libere. Depinde de filosofia ta de mamica ce alegi.
Poate daca incalzesti patutul inainte sa-l pui acolo nu o sa mai sara ca ars. Cel mic al meu, este mai friguros si-i placea la caldurica si cand cersafurile lui nu erau reci, puteam sa-l transfer in patut mai usor, desi avea un somn iepuresc si, ca si la voi, in brate dormea cel mai bine.
Ptii ce bradeturi frumoase aveti, mai fetelor. Al nostru-i mic (n-am loc de unu mare) si mai neinsemnat ca impodobeala… ale voastre par asa marete, ca din reviste.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic" Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mikiion/mikiion.jpg)
mikiion spune:
Nelia Eu ma dusesem la culcare ca picam de somn. M-am jurat ca e ultimul curs luat seara..... Asta daca nu ma mut langa universitate, ceea ce ma indoiesc profund.
Aluatul e ca o bula congelata(de fapt 2), am vazut si la maxi acolo unde e si paine cogelata si torturi, in frigider deschis. Dar la Bonanza gasesti si crud, adica de la frigider necongelat am vrut sa spun. Si e de f. buna calitate. S-ar putea sa fie si la Super C
Reteta, logic..nu o stiu pe de rost. Maine dupa examen o sa o caut....N-am mai facut de un an , cel putin......Eu am noroc ca stau aproape de Bonanza si il trimit pe sot sa ia. De fapt tot secretul la pizza e sosul, daca nu are oregano nu seamnaa cu cel adevarat. Si eu ma laud ca am mancat pizza in Italia, la mama ei....Si mi-a ramas inca gustul in creier...Si de bruscheta...MMMMMMM!!!!!!
Ma intorc la asa zisul invatat, ca sunt singura pe Marc si nu prea merge....Si am note cam mici la asta, pana acum....
Si deci nu numai mie mi s-a parut ca are gust metalic. E de la scortisoara...Am mancat si cu linguritele de plastic a lui Marc , ca am crezut ca am eu idei fixe....Dar Marc murea dupa ea...Insa Marc manaca orice, e un fomila.
Mi-ar place sa ne vedem si noi sambata dar sa vedem cum e vremea. Ce statie de metrou e acolo? Ca daca e gresil sau ceva de genul asta, cum e anuntat venim cu metroul..... Ca sotul meu nu are asa multa experienta de condus si noi cam evitam drumurile lungi cu bebe la bord...A facut deja un accident de masina cand aveam 32 sapt de sarcina , si de atunci cam imi e frica.....
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2
Virsta Marc
nelia spune:
Try, la concluzia asta am ajuns si eu, ca nu are nimic. Sa stii ca eu la primul nu am avut timp sa ma bucur de maternitate, ca eram atit de stresata sa nu i se intimple ceva sau ca nu ma voi descurca... doamne, ce stresata mai eram. La Tudora am simtit din plin maternitatea, si faptul ca a fost extrem de cumintica m-a ajutat, dar eram mult mai relaxata si mai stapina pe situatie. Acum ma simt la fel, ba poate chiar mai mult, rabdare am, energie nu prea, ca sint inca bolnava si ma simt cam sleita de puteri. Am fost un pic luata din plin de plinsul lui si pentru ca fetele nu au facut asa, dar cum am mai spus, era vara si le plimbam mult in carut, poate ca de aceea nu am simtit ca am bebelusi in primele luni. Si nu mai aveam inca doi, ce-i drept... Eu am facut intotdeauna poftele copiilor, nu sint in stare sa adopt metode din astea spartane, am incercat, dar nu am putut, asa ca am lasat toata literatura si sfaturile de-o parte si m-am conformat copilului si instinctului meu de mama. Asa ca, si de data asta, sint aici linga el. Vrea in brate, il tin in brate, il pun jos si doarme linistit il las acolo pina se trezeste, vrea sa papela o ora, la doua sau la trei, sint aici cu lapticul pregatit. Ca doar nu va avea o luna mai mult de o luna, sau doua sau un an... va creste si voi gasi alte metode ca sa-mi fie si mie mai usor. Deocamdata asta este si il accept asa cum e pentru ca e al meu si il iubesc. Eu nu-l pun in patutul rece, il tin in brate sau linga mine cind il alaptez intr-o paturica, il bat pe spate pina iese tot aerul si apoi il pun jos invelit in paturica respectiva. De cind am inceput sa beau ceai de chimen, anason si fenicul, parca s-a mai potolit, nu cred ca a avut colici, ca vorba ta, nu era plins de suferinta fizica, dar cred ca ceva gaze tot il deranjau, acum pare mai bine si parca si suge mai bine. Astazi a fost chiar linistit, a dormit si in brate, dar a mai dormit si pe sezlong si in patutul lui. Am si stat pe afara astazi, poate si de asta. Il mai las si sa plinga citeva minute, mai ales seara, daca sint singura cu ei in momentul culcarii, ca sotul mai rezolva una-alta, ii spun frumos ca acum trebuie sa ma ocup de fete si mai plinge, se mai potoleste, pina cind ajung si la el (el e primul pregatit de culcare si de multe ori chiar reusesc sa si-l adorm pe la 8.30, cind fetele sint la masa sau la desene.
Acum, si pentru mine a fost greu inceputul, nici nu ma simteam bine, acum parca au mai intrat lucrurile intr-un ritm al lor, mai firesc. Seara e mai greu, dar cum am spus, incerc sa-l culc pe Lisandru dupa ce le-am hranit pe fete si le-am pus desene, asa am timp sa-i fac baita in liniste, sa-i fac masaj, sa-i fredonez, sa-l pup si sa vorbesc cu el (oricum si dimineata sint singura cu el de cele mai multe ori). Apoi trec la fete, cea mare se pregateste singura de culcare, doar o ajut unde vad ca nu reuseste, ma ocup de cea mica... apoi in pat cu amindoua la povesti, daca nu e tati o trimit pe Tudora in camera ei sa se mai uite pe o carte si eu stau un pic cu Agata si ii spun noapte buna, ii mai raspund la intrebari si apoi ma duc la Tudora linga care stau pina adoarme. Daca e sotul acasa, atunci e simplu, fiecare are cite una in grija. Si nu mai e nebunia de la inceput si nu ma mai simt atit de depasita de situatie.
Mikiion, o sa caut si eu aluat de pizza. Eu nu am magazinul ala de care spui tu, Bonanza, pe aici. Astept reteta ta de pizza, ca mie imi place sa o fac acasa, cu fetele. Agata e mare amatoare de bucatareala, chiar ii place, i-a adus bunica-sa un sortz si si-l pune, isi pune si un batic pe cap si sa o vezi ce bine se descurca...
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/columbiana/columbiana.jpg)
columbiana spune:
quote:
Originally posted by oanagabriela
Ana, tare frumos baiat ai...Crezi ca daca le facem cunostinta, Tudor o va adopta de Antonia de "blonda" ???
P.S Pentru cine nu locuieste in Quebec, "blonda" inseamna prietena, iubita
Traiasca télé-travail-ul! Am facut o tura cu Antonia pe afara si acum ne ducem la sanius!
Am mai adaugat citeva poze de zi dimineata la acelasi album:
http://picasaweb.google.com/Antonia13052000/2007Decembrie
Si citeva poze puse pe situl scolii ei. Intr-una din poze facuta chiar in curtea scolii azi dimineata, apare directoarea in zapada pina la genunchi...
http://www.mariedefrance.qc.ca/siteweb/nouvelles.cfm?nid=E7D3113B-CB03-9C5D-9D8E7B341379436A
Oana, mama lui Antonia
Oana, mersi frumos; mai intrebi...sa mai creasca putin copii si acusi povestim pe tacla d'ale cuscrelor
![](icon_smile_big.gif)
Ira, mersi
ma uitam peste poze si in fiecare apare cite un instrument al juniorului: orga, chitara (transportata de sora'mea in mina cu atentie de la Reghin, si cam facuta praf de odrasla), fluierul...poate se va lipi la modul serios de unul, ca talent este destul zic profii, lipseste munca
![](icon_smile_big.gif)
eu sunt singura seara de seara ca un cuc, ca al meu barbat s-a insurat cu jobul pe anul asta si mi-e urit rau....uof!
http://www.floriinro.ro/
Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/pitilache/pitilache.jpg)
pitilache spune:
Lista o data pentru cine nu a confirmat inca:
Intalnire DC Montreal - Duminica 23 decembrie, ora 15:00
www.le1000.com/fr/atrium_intro.asp" target="_blank">Atrium (langa lifturi)
1000, rue De La Gauchetière Ouest (harta)
Simonna - ok
pitilache - ok
cge- ok
Oanagabriela - ok
Podeanu - ok
Ira
Nelia - ok
Pepsi
Codritu
Romina
simi
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Podeanu/Podeanu.jpg)
Podeanu spune:
Simonna mama, unde tinusi pozele alea???
Nelia ma bucur ca te simti mai bine cu rinichii si ca ai asa o putere si voie buna, mai mare ca noi celelale.
Irina, deja mi-e draga sora ta, vii cu ea duminica? Cel mai mult mi-a placut expresia cu timpita de neige. Cam asa am fost eu azi, ca mi-a luat fix 3 ore sa ajung acasa. Dupa ce am astepat o ora ptr podul Victoria s-a inchis ca deraiase un tren, apoi mi-a luat inca 2 sa iau Champlainul.
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/pitilache/pitilache.jpg)
pitilache spune:
Nelia, nu stiu cum reusesti tu sa te descurci cu 3 copii, ca noi am sarit peste cifra asta direct la 4! Celor care sunt interesate a avea 4 copii, va povestecs la intalnire cum e!
Oana, ce mi-ar fi placut si mie sa fie palmieri adevarati afara, in miezul iernii, in Ile Perrot, probabil ca as fi fost pe plaja sau in valurile marii acum si nu as fi stat la dat zapada! Ah, ce vremuri!
Simo, Isa sta sprijinita de piana in filmuletele respective. Inca nu merge singura decat cativa pasi, dar in rest misuna peste tot pe lanaga mobila, canapele, sau de-a busilea.
Am facut si noi bradul asta seara, i-am lasat pe copii (doar pe 3 din ei, ca Isa deja dormea) sa se distreze cu el si astept cu nerabdare sa vad cum o sa ne descurcam si cu Isa misunand pe sub el...
Cum descarc si pozele, va arat rezultatul muncii de echipa.
O seara minunata va doresc,
Roxana
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/laurajr/laurajr.jpg)
laurajr spune:
Simi, ce brad frumos aiiii...cum ai ondulat asa perfect panglicile, le-ai pus pe ceva?
Ira, pe unde esti, stai la taclale cu surioara ta ?
Mikiion, nu-mi vine sa cred cata zapada a picat la voi...pai un copil il pierzi prin nameti ...Marc a iesit cu saniuta ?
Am vazut prognoza si se anunta sambata 9 grade si ploaie...va dqati seama cum va fi cand vor incepe nametii astia sa se topeasca ???
Nelia, m-am topit toata,adica fetele tale au facut tartele? Pai a mea nici sa manance nu prea stie, darmite sa gateasca...te-ai scos, invata-le si o friptura si gata cu bucataria ...Lisandru cand incepe sa se tarasca ii dai o carpa ( lui David asa ii facem si lustruieste de juma, dar numai intr-un colt, dar perseveram ) si ai terminat cu treburile, ai si tu timp de invatat .
Fetele din Toronto, merge cineva la rev la Grand Baccus ? Noi mergem acolo cu un grup de prieteni si ma gandeam ca n-ar fi rau sa ciocnim si noi un pahar de sampanie, impreuna si-n cinstea DC -ului !
nelia spune:
Fetele, a avut cineva asa ceva? Ieri am fost eu sa o iau pe Tudora (ca tati trebuia sa o duca pe Agata undeva), cu bebe mic intr-un port-bebe din ala clasic si m-a rupt! Cind va merge cu carutul va fi simplu, ca imi cumpar in ianuarie unul din ala in care copilul mai mare sta in spate, dar acum nu merge carutul pe nameti, nici macar ala bun de jogging, care are rotile mari. Si am inteles ca acest wrap e foarte bun, nu te doare spatele si copilul sta mult mai bine in el, dar as vrea sa stiu daca e intr-adevar asa inainte de a da banii.