Nazdravani de aug-sept 2003
Raspunsuri - Pagina 8
iuliana spune:
Anka, dar e mincare, nu gluma:). Esti in pofte? Sper ca sa pot sa incep sa pun poze si sa va spun cum a fost, ca acum sint in curatenie. Am spalat 5 masini de rufe, plus curat in casa - asta ca sa imi demonsterz ca s-a terminat vacanta si ca sint back in business:(. Si marti mai incep si scoala...sa nu ma sinucid?
Nu cred ca te-am felicitat pentru fetita. O fac acum.
www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana
www.onetruemedia.com/shared?p=2351399f8c46a1ae170a0b&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaje 1,www.onetruemedia.com/shared?p=234cdd6e62ba9d04868ae9&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">2,www.onetruemedia.com/shared?p=23501567911f18fe8b4543&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">3
mihaela_s spune:
iuliana, multumesc de detalii, astept pozele si povestile cu interes. Pe mine m-ar interesa in special un loc de unde sa si putem vizita cate ceva, noua ne place sa umblam, nu numai pentru plaja si soare am merge...
Ne tenteaza Mexicul, desi e cam scump de la noi, zborul e scump defapt, cazarea si masa nu difera decat foarte putin daca iei sejur de o saptamana sau de 2. Asa ca ne-am gandit ca am merge 2 saptamani si de aceea am vrea sa si vizitam cate ceva, am vrea o locatie de unde se poate face asta. Nu e urgent, poate la toamna sau la iarna viitoare, deocamdata avem alte prioritati. Dar ne interesam deja ca sa vedem ce ar fi mai bine sa alegem. Mexicul e la concurenta cu Thailanda, preturile sunt cam aceleasi, poate in Mexic mai scump putin.
Inca nu stim ce sa facem la vara, trebuie sa mergem in Ro, dar vrem si undeva la mare(nu in Ro), am vrea si Parisul...dar ne-a placut mult Grecia...noi trebuie sa ne facem concediul intre 15 iunie-iulie eventual putin din august...in jur 20 august incepe scoala. Ei, mai avem inca timp de gandire, dar nu mult...
anka, ce activa esti! Mmmm, mi-ai facut pofta cu supa de pui a la grec!
De tort ce sa mai vorbesc...
.
vorbe de copil...
Hobby
ankalaura spune:
Neeeh... pofte, nici vorba, dar mi-era mila sa arunc legumele de la supa, asa ca am mai pus diferenta si gata salta!
Cu placintelele, la fel, aveam cam multa branza si noi nu mancam acasa de luni pana vineri, asa ca decat sa ajung sa arunc branza, mai bine am trantit placintelele.
Iar tort... le promisesem la colegii mei ca le fac - vazusera in pozele de la ziua lui Ovidiu, si le ploua in gura. Saptamanal, ma intrebau - hai faci tort? Cand faci tort? Asa ca l-am facut ca sa nu ma mai bata la cap ![]()
Nu stiu cum se face, dar nici la sarcina asta nu am nici un fel de simptom, ca si la Eliza - nu am avut greturi, nici pofte, nu am oboseala, senzatie de somn.... N-am nimic, decat un nr in plus la sutien si vreo 2-3 kile in plus.
Acum am terminat de calcat TOATE rufele, si ma pregatesc sa ma duc la intepat posteriorul.
Saptamana asta trebuie sa ajung la dr ca sa imi iau analizele - mi-am uitat dosarul in cabinet
, vreau sa incep gimnastica - sau macar un masaj sa fac (pentru gimnastica, as fi vrut sa imi zica dr 100% ca e ok, avand in vedere povestea cu fluxul sangvuin.
Altfel, de maine la gradi si serviciu.
Eliza, ieri, cere un mar
"Dar cu coaja, da mami? Ca e foarte sanatoasa coaja marului. Are o multime de vitamine - are vitamina A, vitamina C, vitamina O... Si are o multime de alte chestii"
Anca
16+
cristinamh spune:
salutare!
anka, tare frumos ca vrei sa profiti de ocazie si sa petreci mai mult timp impreuna cu ambii copii... si poti face asta atunci cand programul o sa-ti permita. dar parerea mea e ca mai bine o lasi pe eliza la program prelungit. nu te opreste nimeni s-o iei la pranz, daca timpul e frumos, sau copiii sunt sincronizati la program. dar ce te faci cand bebe o sa se culce la 11, sau incepi diversificarea si la 12 stai 3 sferturi de ora sa-i dai un piure... strici si programul lu bebe, si al elizei, ca o sa alergi cu ea acasa sa-i dai piureul lui bebe...dar cand o sa vina iarna?
apoi, cand bb e mic mai si tu un moment liber dupa-amiaza. nu e usor cu 2 copii, mici, ambii trag de tine...
eu asa zic, sa-i nu-i strici elizei bunele obiceiuri, si-ti va fi mult mai usor sa mergi s-o iei la 4 decat la 12...
sasha, io vreau la intalnire... pest 2 saptamani, ce zici? ca we asta e ziua bunicului, mergem sa-l sarbatorim.
se mai inscrie cineva?
acum, avem si noi o noutate maaaare... la anul o sa ne mutam.
am gasit un teren la bragadiru, 600mp, deocamdata nu are decat curent, casele sunt la 500m. am si padurice la vest, vreo 200m de casa. casuta o sa ne facem din lemn. partea cea mai frumoasa e ca iarna viitoare o sa vindem garsoniera, ne mutam cu chirie, si sper in maxim 6 luni sa ne si mutam la noi acasa. andrei deja face planul cum arata camera lui, pe care... exclus s-o imparta cu sora-sa. no, cam atat de la noi, sper sa ma tina curajul sa duc planul al capat, ca ma cam ia tremuratul cand ma gandesc.
Sasha.p spune:
Cristina - de acord, dar trebuie sa stabilim din timp ca sa nu planificam vreo precare la munte.
Felicitari pentru decizie, dar ce faceti cu serviciile si gradinita, faceti naveta in fiecare zi ? Pana la urma o sa va mai trebuiasca o a doua masina ... Eu recunosc ca nu m-as muta din Bucuresti, nici sa imi dai casa gratis. Si numai din cauza traficului, ar insemna sa ajungem acasa seara cu copil cu tot cel mai devreme la orele 19(eu, ca sotzu` ...dupa 10 seara), cand ce mai faci ... mananci si te culci. Singura chestie buna este in wee cand copiii pot sta in curte toata ziua.
Anka - La o prima vedere entuziasmul m-ar face sa zic sa o iei la pranz, dar gandindu-ma cum ar fi cu 2 de varste asa de diferite,voi subscrie parerii Cristine. Mai ales ca Eliza e obisnuita cu programul prelungit, si odata cu aparitia surioarei nu va fi o schimbare in sens invers, adica de la program scurt la lung, care ar putea sa o afecteze. Oricum vei la avea la indemana vacanta de vara sa vezi cum te descurci, dar ...o sa simti nevoia sa te odihnesti un pic.
Anca si Sasha
Nazdravani de Aug-Sept. 2003
ankalaura spune:
Salut fetele - eu, in viteza ca ma duc sa spal maimutica.
Cris, e super planul si cred ca stii bine cat am visat si eu acelasi lucru. Acum sunt mai aproape de parerea lu' Anca tiza - daca eu fac 5 km, de acasa la birou, in 40-60 de minute, cam in cat timp as face 20 de km? Acuma, desigur, la voi, macar Cristi are program mai "boieresc" - daca l-o mai avea cum stiam eu - dar in cazul nostru (ca sa ma pun in pielea voastra), pai Ovidiu reuseste sa ia fata la 5 jumate 6 fara un sfert si asta e un caz fericit. Cand are rapoarte sau "serviciu", iau eu fata. Cand o ia el, eu plec de la birou la 8, cam asa. Pai la cat as ajunge acasa?
Acuma ma straduiesc sa nu mai ajung la astfel de ore acasa, si deja se uita toti urat la mine. Am profitat de zapada asta si nu am mai condus. Mergand cu o singura masina, cum ajungea Ovidiu la mine, coboram si veneam toti acasa. Dar de maine plecam fiecare cu masina lui. E al naibii de complicat - asta ca sa nu mai spun cat ne costa benzina pe stat in trafic ore in sir, la doua masini plus asigurari obligatorii si casco > nu de alta, da' acuma ne-a tras unu' cu o lopata pe capota, asa am gasit-o... Cretini! La mine mi-au tras cu un pitroi pe pragul ala de langa parbriz, nici nu se poate repara decat cu vopsire completa.... Dar ma rog, eu vreau sa emigrez ![]()
De toata mazga asta de zici ca tot Bucurestiul e tinde de gaini si purcei, m-am saturat pana peste cap. Mizerie ordinara ![]()
Am zis ca "putin" - ma duc sa spal fata.
Anca
16+
iuliana76 spune:
Intru si eu asa cu jumate de ochi, dupa cateva zile urate, joi noapte n-au dormit fetele,Andreea a tot plans ca o doare urechea, Emma a facut febra si a tusit destul de mult, n-am dormit nici eu, a doua zi la doctor, Andreea are otita si bronsita si Emma bronsita,le-a dat antibiotic, apoi la servici, apoi la scoala, am venit acasa cu frica sa nu adorm la volan, in weekend am recuperat putin, azi am luat-o de la capat cu serviciul iar acum tre sa plec la scoala. Fetele sunt mai bine, nu mai au febra, tuse, durere, azi le-am dus la gradi ca n-aveam cu sa le tinem acasa. Maine poate sta Roli cu ele. Si s-a nimerit asa prost ca azi noapte a dat frigul rau, dimineata erau -27 grade, c ufactorul vant se resimte la -35. Roli le-a dus la gradi dar cu mare grija sa nu traga aer rece in plamani, a tras masina in usa casei, le-a pus fularul la nas si le-a bagat in masina incalzita. Sper sa fie bine. Acum sunt "doar" -13, maine si poimaine va ninge si vor fi -5, -6 grade. Pai de ce ma mai mir ca se imbolnavesc fetele la asa diferente mari de temperatura de pe o zi pe alta, organismul resimte.
Ma mut in Florida, in Texas sau chiar in Mexic.....
Iuliana, nu vreau sa vad poze din Mexic ca sigur as reactiona anormal acum.
iuliana spune:
Asa, sa incep.
Cu 2 zile inainte de a pleca in Mexic, Diana a facut febra mare si asa m-am speriat ca dupa prima zi de febra, am si dus-o la dr. Mi-era ca are ceva la plamini, ureche, git, cu toate ca ea nu se plingea de nimic. Din fericire, nu a avut nimic, iar vineri am putut pleca fara griji. A mai facut putina febra in avion cit a dormit, dar dupa aia a fost, multumesc lui D-zeu, sanatoasa tun. In aerport toata lumea ridea de ele cum isi carau valijoarele (una cu Barbie si una cu Dora) ca de abia le duceau, dar erau fudule de nu le ajungeai cu prajina la nas. La intoarcere cind am checked-in, o cucoana din fata mi-a zis ca stie ca am venit sapt. trecuta ca le-a recunoscut pe fete:).
Asa. Am ajuns la hotel, ne-au cazat imediat, am lasat bagajele in camera si ne-am dus imediat la papa. Vreme f. frumoasa, soare si cald...boierie. Seara ne-am dus la spectacol (in fiecare seara era organizat un spectacol cu teme diferite, iar cu jumatate de ora inainte era mini disco pentru copii cu premii). Emma pur si simplu a fost in extaz ca a putut sa se dea in figuri (nu are trac opilul asta deloc) pe scena. Diana nu s-a urcat pe scena (si atunci cind s-a urcat nu a dansat deloc:), ci doar a stat ca un mutulica) , dar a avut destula rabdare sa urmareasca spectacolele. Ultimul spectacol a fost "The Flintstones". In dupa-amiaza zilei respective au chemat copiii la repetitie pentru dans si au probat costume pentru spectacol. Scandalul a fost mare cind, la sf. spectacolului, Emma nu mai vroia sa dea costumul inapoi ca zicea ca e al ei si, pina nu i-am aratat ca si ceilalti copii inapoiaza costumele, nu s-a linsitit. Insa sa fi vazut ca suferinta pe ea cind a trebuit sa o dezbrac.
Hotelul avea si un club pentru copii unde puteai sa lasi copiii si tu sa iti vezi de treaba. Emma a stat acolo de vreo 3 ori ca a vrut ea, dar Diana nu a vrut deloc (cam salbaticut copilul asta:). Clubul (de fapt 2, unul pentru copiii 4 luni-4 ani si celalalt 5-12 ani) si locul de joaca erau cu tema Flintstones si la prinz la teatru mai venea si Fred si dansa cu copii. Aveau activitati in fiecare zi pentru copii: facut pinata, zmeee, treasure hunt, pictat tricouri etc.
De la hotel am cumparat bilete pentru o excursie cu vaporul, excursie in care am fost la Los Arcos unde a facut Alex snorkeling (aproape de plaja Mismaloya unde a fost filmat fimul Night of the Iguana si Predator), apoi am fost la o plaja ffff. frumoasa - Las Animas- in drum spre las Animas am vazut si un delfin salbatec innotind linga vaporul nostru. Apoi la o alta destinatie - satucul Quimixto, unde modernizarea nu a ajuns deloc. Acolo am platit sa mergem pe cai pina la o cascada. Toate bune si frumoase, am trecut peste piriuase mici, am mers pe potecute abrupte si inguste doar de latimea unui cal (2 cai nu incapeau). Am avut bafta de un calut tare atent si grijuliu, dar pot sa spun ca imi transpirasera miinile de atita tinut de sha, mai ales la coborisuri abrupte si stincoase unde mai aluneca copita calului. Tot drumul pina la cascada a fost 40 minute. Cind am plecat spre cascada, calul lui Alex era in spatele meu, apoi m-a depasit. Cind am ajuns la destinatie, ce-mi vad ochii? O Emma plinsa toata si un Alex speriat groaznic. Calul lui o luase pe un drum lateral pentru ca pe cel normal nu incapuse cu un alt cal si apoi si-a dat seama ca a luat drumul gresit si ca nu avea cum sa se intoarca, asa ca a facut un salt in jos ca in filme:)). Si acuma imi vine sa rid de Alex, dar pentru el nu a fost funny deloc, mai ales ca la salt Emma sarise deja din sha pe gitul calului, el scapase picioarele si nu mai avea sprijin, cu o mina tinea copilul sa nu cada si cu una se tinea el de cal. In fine, Emma era tare speriata. La intoarcere au vrut sa ii dea acelasi cal dar, Alex face cu degetul si ii spune copilului mexican care i-a vazut fata speriata si a inteles din semne : No. No. No, not that one. Cred ca nu am sa ii uit fata speriata
. In fine, ii da alt cal, se urca linistit, calul potolit, ajunge la un riu si o ia de nebun in josul riului, incepe sa necheze si se intoarce cu capul spre Emma sa o muste. Norocul lui Alex ca a venit unul din excursionistii de pe vapor cu noi care stia sa calareasca si i-a luat calul de capastru si l-a dus la destinatie. Anyway, i-am zis si lui Alex ca probabil calul i-a simtit frica (ei simt imediat). Faza misto era cind o auzeam pe Emma zicind "Andale!" (Haide, mergi inainte!), de chitcaiau de ris mexicanii din spatele calului ei. Eu in calatoria mea pe schinarea calului am fost in extaz. Chiar m-am mirat ca Dianei nu i-a fost frica, ba chiar mingiia calul, ii zicea "good boy" si in drum la intoarcere a si adormit in leganarea calului, ceea ce mi-a facut mie f. dificil restul drumului. La intoarcerea in Pto Vallarta am fost aleasa sa particip la un concurs de baut bere cu alte 3 mexicance (din start nu mi-am dat sorti de izbinda, ca astea beau bere cu butoiul:), dar cica am terminat a 2-a, ceea ce e un mare eveniment pentru mine, care nu beau bere mai deloc. Oricum, tot vasul a aplaudat si chiut cind le-a zis "ala cu microfonul":) ca inteleg spaniola (deh, 99% din ocupantii vaporului erau mexicani).
La restaurant mincarea a fost f buna (in fiecare seara aveau meniu ba frantusesc, ba mediteranian, mexican, italian etc) si bautura pe cinste: margarita, Bahama mama, pina colada, Miami Vice; tot personalul hotelului super dragut, seara in lobby-ul hotelului era muzica live si ne duceam si noi acolo dupa show si stateam pina pe la 12 (fetele intre timp adormeau in brate la noi). Am avut o camera super, cu balcon cu vedere in gradina interioara a hotelului si spre ocean (din pacate in poze nu se distinge apa oceanului). Am avut noroc ca inteleg spaniola ca mi-a zis camerista (ne vazuse carind copiii adormiti in brate) ca la clubul copiilor putem sa inchiriem gratuit carut si imi venea sa ii pup picioarele, mai ales ca a doua zi am plecat sa colindam orasul (hotelul nostru era intr-un rezort in afara Pto Vallartei propriu-zis) si am zis mii de bogdaproste ca am avut carut.
Pentru copii au avut si pirate show, cu dinner cu piratii:). Emma a fost in extaz. Diana nu a avut curaj sa se apropie de ei si nici nu a vrut sa i se picteze fata. Pentru astia batrinii ca noi:), aveau diferite concursuri la piscina (unul la care aparticipat Alex a fost de sarit in apa pe burta), dar nu a cistigat sticla de tequilla, cu toate ca mi s-a parut ca a sarit cel mai bine. Apoi la hotel acolo a avut ocazia sa participe la turnamente de tras cu arcul si cu pusca si a iesit primul.
Emmei am platit si i-a facut o mexicanca braids (codite impletite ca la negrese). A avut copilul asta asa multa rabdare, si numai la ultimele 2 a inceput sa ciriie, dar timp de aproape o ora nu a zis nica. Diana nici nu a vrut sa auda de facut codite.
Eu m-am dat cu parasuta (trasa de barca) care a fost cea mai misto experienta a vietii mele. Eram sus in aer si vedeam toata Puerto Vallarta cu zecile de hoteluri si plaje si apa cit tine. Am vazut si eu cum partea superioara a unui vas de croaziera care era in port. Imi cam tremurau muschii, dar, sincer sa spun, nu am crezut ca o sa am curaj vreodata sa ma urc la asa inaltime. I-am si zis tipului cu parasuta ca sper sa nu mi se intimple nimic si sa cad in apa ca nu stiu sa innot (aveam vesta de salvare, deci de murit nu as fi murit pe loc, doar de frica:). Dupa instructiunile de la plecare, trebuia sa aud un fluier si sa trag de o maneta galbena. Eram aproape de aterizare si nu auzisem nimica, dar se pare ca aterizarea a fost prea perfecta si nu a mai fost nevoie.
Apoi am facut rock climbing (si acum am febra musculara
) si m-am dat pe zip-line (nu de la foarte mare inaltime, dar destul cit sa ti se miste adrenalina in tine). Experiente f. misto, dar spun cu mina pe inima ca rock climbing nu mai fac:) ca e al dracului de greu.
Orasul Puerto Vallarta e f. misto, nu modern, dar plin de farmec si restaurante. Night-liful e f. misto, dar noi, avind puradei la purtator, nu am avut ocazia sa pupam asa ceva. Poate cind o sa ne pensionam:).
Singurul lucru care nu mi-a placut e ca Diana ne-a facut capul calendar. Din copilul cuminte care e acasa, s-a transformat intr-un monstrulet acolo. De cum a ajuns ne-a spus ca "I wanna go home, let's go home". Ne zicea in fiecare zi de citeva ori pe zi, mai ales cind nu-i convenea ceva. A facut mofturi la mincare, facea scandal la fiecare masa, de ne stiau deja chelnerii. Intr-o seara chiar a fost cumintica (nu stiu ce s-a intimplat:), si una din chelnerite ne-a intrebat cum de nu mai plinge.Cum o scoatem din mediul ei, cum se schimba la 180 de grade.Cum am ajuns acasa, si-a revenit, maninca bine, doarme bine si nu e scandalagioaica deloc. Emma a fost de nota 10. Inafara de figurile ca vroia sa ii fac parul nu stiu cum, ca vroia rochite non-stop (seara se lasa mai frigut si vroiam s aii pun pantaloni), ca nu se asorta nu stiu ce cu nu stiu ce (in special pantofii negri care nu se asortau cu bluza roz si pantaloni roz etc si ca nu avea pantofi mov care sa se asorteze cu florile de pe o rochie samd), a fost un copil f. cuminte, a mincat, dormit si a fost in extaz.
Data viitoare mi-as dori sa mergem in Costa Rica si Venezuela (in junga venezueleana), dar mai avem multa piine de mincat pina acolo, avind in vedere virsta puradeilor nostri:(.
Cam asta a fost vacanta noastra. Sint multe insule si locuri de vizitat, multe excursii de facut si multe experiente de experimentat (facut canopy - mers cu zip line-ul la inaltimi mari, mers cu avion particular si vizitat Guadalajara, vizitat satuc de indieni bastinasi nemodernizati etc) numai ca iti trebuie timp si sa fii dispus sa fii pe drumuri non-stop, plus sa ai si o geanta de parale. Noi am vrut o vacanta in care sa ne odihnim, si a fost f. misto, dar a naibii de scurta
(deh, ca mai toate vacantele in care te simti bine) chit ca am stat 8 zile. Am fi fost multumiti sa stam macar 2 saptamini.
De dimineata tot incarc la poze si filme. Sper sa termin azi.
www.onetruemedia.com/shared?p=2351399f8c46a1ae170a0b&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaje 1,www.onetruemedia.com/shared?p=234cdd6e62ba9d04868ae9&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">2,www.onetruemedia.com/shared?p=23501567911f18fe8b4543&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">3
iuliana spune:
Cristina, aveti ginduri mai. Sa dea D-zeu sa vi le indepliniti!
Iuliana76, uite de asta imi place mie in California ca nu e f. frig si, daca vreau zapada, ma duc la 100 mile si am munte si zapada cit vreau. Nu ma incinta deloc ideea frigului...brrr. Sanatate la fete. Si nu te muta:) in Florida ca e fff. umed, iar in Texas crapi de cald. Vara sint peste 40 de grade.
iuliana spune:
Gata, am pus pozele....si filmulete. Am pus si filmulete de la 2 din spectacole side la minidiscoteca la care a participatEmma, delaaventura mea cu parasuta, rock-climbing etc...pentru cine are rabdare sa le vada:).
http://good-times.webshots.com/album/562217657FwvmFU
Sint tare amarita ...miine incep scoala:((.