contract prenuptial
Considerati oportun un contract prenuptial? (binenteles cand se impune, ma refer la un nivel material corespunzator)
Este necesar sau jignitor? (asta in functie de tabara din care faci parte, a celui care propune (care vrea sa-si apere interesele), respectiv a celui caruia i se propune semnnarea unui astfel de agreement).
Sau mai bine sarac si sa "imparti" doar multa dragoste fara sa fi obligat sa stii niscaiva notiuni de negociere? (ma gandesc ca orice contract se negociaza)
Raspunsuri
i_ulia spune:
eu il consider necesar. normal ca nu isi propune nimeni sa divorteze atunci cand se casatoreste, dar... nu se stie niciodata. si atunci mi se pare de bun simt sa stabileste niste reguli de la inceput.
jignitor mi se pare mai degraba un proces de partaj intins pe tz ani.
noi avem liste cu obiectele de valoare si cu cartile, fiecare a cui e.
pana la urma orice relatie e un sir nesfarsit de negocieri si compromisuri si mi se pare normal ca doi adulti sa nu se ascunda dupa deget cand e vorba de viitorul financiar.
Maadi spune:
La noi in tara inca nu este legiferat contractul prenuptial. Oricum, in anumite situatii cred ca este necesar. Noi ne-am lovit de chestia asta de curand. Tatal meu s-a recasatorit, si avem cateva imobile detinute impreuna, adica eu, sora mea si tata. Tata a vrut initial sa faca contract prenuptial, dar legal nu este prevazut asa ceva, nu este recunoscut in instanta. Asa ca pana la urma am facut acte de donatie, el ne-a donat noua partile lui.
Muuh spune:
Da consider oportun. Daca se ajunge la un divort macar nu stai sa te mai certi pe mosteniri si alte lucruri. Si eu si sotul meu regretam ca in Romania nu era legiferat contractul prenuptial atunci cand ne-am casatorit noi.
Edit: eu sunt cea care ar fi solicitat un astfel de act iar el nu are nimic impotriva.
Miruna + Alexei (13.07.2006)
valentinag spune:
Da,mi se pare un lucru corect,cinstit si civilizat!Ce am avut fiecare inainte,sa ramana propriu si personal si ce am realizat impreuna sa se imparta!
"La vita e bella"
De mancare
Diablette spune:
din pacate la noi in tara inca este ilegal. bine, oricine poate semna un astfel de contract, dar nu va fi recunoscut de nicio instanta.
sincer, eu cred ca ar fi extrem de util. sa vezi atunci despartiri de cupluri...
Spuneti NU prajelilor de orice fel, sucurilor sintetice, fumatului, margarinei, FACETI multa miscare, dragoste, fapte bune, acte de caritate, iubiti, iertati, daruiti, hidratati-va corpul si pielea, folositi cosmetice cat mai naturale, mancati ciocolata cu 85% cacao, beti suc proaspat stors de grapefruit si portocale, ganditi pozitiv, nu mai faceti RAU...
SEE no evil, HEAR no evil, SPEAK no evil... DO no evil
Oliv75 spune:
Daca ar exista clauze gen "ma inseli, platesti, porcule", poate ca n-ar mai exista atat de multe subiecte la "in unul sau in doi...mergem mai departe" pe aceasta tema
MissParker spune:
Nu am facut nici la prima casnicie si nici la a doua. Nu as putea trai asa. Nu am tinut niciodata raboj la mobila, oale, carti, CD-uri sau pixuri... E ca si cum as accepta infrangerea a priori. Niciodata nu mi-a placut sa pun raul in fata, mi se pare cea mai paguboasa atitudine in viata.
Felicia 11+
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia
valentinag spune:
Nu e vorba ca pui raul in fata,dar nu mi se pare corect!Sa luam un ex,parintii mei au muncit de le-a venit rau sa-mi ia casa,masina,sa-mi dea bani nu'ce!Ma casatoresc cu cineva care nu are nimic din toate astea,dupa 4-5 ani imi spune ca s-a indragostit de altcineva si vrea sa divorteze,tre' sa impartim bunurile nu?Adica din munca alor mei,jumate sa se duca la una de 20'j de ani care stie sa fie frumoasa si atat!
Bineinteles ca vb ipotetic aici,dar eu una cred ca asa este corect!
"La vita e bella"
De mancare
Guestus spune:
Numai bazaconii aici
Deci 1 om cu IQ de 3000 sa stea cu cineva (ea) care are IQ 100...sa o suporte 24/24..si la sfirsit sa primesca un sut in fund fara sa se aleaga cu nimic material....e corect nene?
Sau invers.... frumusete playboy dupa 5 ani de casnicie sa se aleaga cu 0...dupa ce si-a irosit tineretea si fecioria cu 1 mos avar.
dulcetica spune:
Guestus, tu ai dreptate, tocmai de aia se negociaza inainte, ca sa iasa toata lumea multumita ,chiar si cel care s-a casatorit din interes.