Curs de inot - dar asa?
Raspunsuri - Pagina 2
filofteia spune:
quote:
Originally posted by grati.ela
La Ozi la inot sunt copilasi care au plans mai bine de un an (la inceput te gandeai ca au parinti inumani) si acum sunt fericiti, merg la concursuri (desi au abia 5 ani!). Trebuie sa vada inotul ca mersul la gradi...obligatoriu! In plus ei isi fac prieteni acolo. Nu ai idee cate beneficii au facand acest sport!
Copilul meu avea 4 ani jumatate cand am incercat inotul. Desi platisem 10 sedinte la a 5-a nu a mai vrut sa mearga. Si nu a mai mers.
Eu nu mi-as forta copilul sa faca nimic. Inotul, sau orice altceva nu este acelasi luru cu gradinita. Parerea mea.
quote:
Eu cand m-am dus prima data la inot (eram mai maricica, vreo 6 ani cred) de la prima lectie ne aruncau direct in apa de pe trambulina, de la 3 si de la 5 m. Evident, ne extragea cineva jos, ca doar nu stiam sa inotam. Sa nu va zic ce urlete si tipete erau... pe mine de la 5m n-au mai putut sa ma arunce ca am facut circ :)), vara-mea, deo varsta cu mine, a fost mai curajoasa.
Ideea era sa ne treaca fric a de apa, dar erao jale acolo... Ulterior, desigur, ne balaceam ca ratele.
Eu am invatat sa inot la 9 ani. Tot cam asa a fost, doar ca eu am sarit de buna voie.
Am facut apoi trei ani inot. Sora mea a incercat si ea. N-a reusit nici pana in ziua de azi sa invete sa inoate. Desi ii place in apa, in bazinul mare ii era frica si atunci cand stia sa inoate...statea numai pe langa margine sa se poata apuca daca era nevoie.
Parerea mea...copiii nu trebuie fortati in nici o directie.
anemona spune:
Va multumesc mult pentru raspunsuri !
Am citit cu atentie ce ati scris si am luat decizia de a renunta la acest bazin, inima mea de mama imi spune ca nu e locul potrivit pentru copilul meu. Si de ce mi-ar parea si mai rau ar fi sa capete frica de apa, pentru ca ei in momentul asta nu ii este frica de apa. Iubeste apa, se balaceste cu mare placere, intra singura in apa cu colacul, isi ia si pozitie foarte buna in apa si da din picioare si maini, deci e pe calea cea buna. Asta am vazut in vara la mare, cand a stat non stop in piscina. Deci din acest moment ei ii trebuie, cred eu, o persoana cu tact, care sa construiasca din acest punct, nu sa strice plarerea asta mare a ei.
Daca sa vorbesc cu profa sa-si schimbe tactica, ar fi cam greu, pentru ca este o persoana in varsta, are peste 60 de ani, deci... n-ar avea rost sa incerc.
Ne-a spus ca, atunci cand nu sunt parintii de fata, ea ii mai baga si cu capul in apa pe copiii care nu o asculta. Ce mai, nu e pentru noi.
Clau2toma, o sa-ti dau pm, in caz ca te mai intereseaza, dar sincer cred ca va trebui sa accepti lucrurile asa cum sunt. Poate depinde si de copil, la unii poate merge asa, nu stiu ce sa zic...
Oricum, nu vom renunta. O sa caut alta locatie si o sa incepem dupa sarbatori. Fetita mea inca isi mai doreste sa mearga la piscina, dar nu acolo, mi-a spus clar.
Poate imi recomandati un profesor sau o profesoara calma si draguta. Nu vrem decat sa facem ceva miscare si sa avem o activitate placuta. Inca nu ne-am pus problema de performanta si alte chestii de genul asta, e timp pentru toate la 3 ani jumate.
Ma bucur mult ca v-am cerut parerea si sa stiti ca am apreciat fiecare raspuns in parte.

amoga spune:
quote:
Originally posted by anemona
Iubeste apa, se balaceste cu mare placere, intra singura in apa cu colacul, isi ia si pozitie foarte buna in apa si da din picioare si maini, deci e pe calea cea buna. Asta am vazut in vara la mare, cand a stat non stop in piscina. Deci din acest moment ei ii trebuie, cred eu, o persoana cu tact, care sa construiasca din acest punct, nu sa strice plarerea asta mare a ei.
N-ar putea fi unul din parinti persoana de care are nevoie? Adica acel cineva care sa aiba tactul si rabdarea necesara de a se balaci alaturi de copil, eventual invatind inotul in acest timp (dar nu neaparat).
Aaa, si apropo: in piscina la mare? Piscine sunt peste tot, dar mare? (Sigur ca cresc grijile cind e vorba de mare vs. bazin, da' si placerea balacirii imi pare ca e in directa corelatie... In fine, pina la urma e mai mult o chestie de optiune personala; eu unul sa fi fost la mare cu fii-mea nu cred c-as fi vrut sa ne balacim altundeva decit in marea-cea-mare...)
quote:
Daca sa vorbesc cu profa sa-si schimbe tactica, ar fi cam greu, pentru ca este o persoana in varsta, are peste 60 de ani, deci... n-ar avea rost sa incerc.
S-ar putea sa aiba mai mult sens sa vorbesti cu administratorii piscinei. Ma gindesc ca daca incep sa-si piarda clientii din cauza atitudinii profesoarei respective, s-ar putea sa vrea sa faca ceva...
quote:
Ne-a spus ca, atunci cand nu sunt parintii de fata, ea ii mai baga si cu capul in apa pe copiii care nu o asculta.
Aaaargh! Asta-i prea de tot! Cred c-as fi bagat-o eu pe ea cu capu' sub apa, si asta cu toti copiii de fata, ca sa vada pe proprie piele cit de placut e tratamentu'... E incredibil cit de intoleranti poa' sa fie unii adulti in relatie cu copiii! (Nu ca eu as fi mai tolerant cu acestia, cu adultii in chestiune cum ar veni :-)...)
quote:
Nu vrem decat sa facem ceva miscare si sa avem o activitate placuta. Inca nu ne-am pus problema de performanta si alte chestii de genul asta, e timp pentru toate la 3 ani jumate.
Asta-i spiritu' -- Have fun! Iar inotul o sa vina natural atunci.
Imi pare c-ai facut alegerea potrivita, atunci cind ai decis sa cintaresti mai mult dorinta fetei tale decit stilul profesoarei de care spui. Si eu as fi facut la fel.
A.M.
grati.ela spune:
Diana, dragutza, probabil vei tine cont si de tzipetele copilului tau cand se va tavali pe jos printr-un magazin ca nu-i cumperi ce vrea! In subiect se discuta de o profesoara rigida, dar la Lia Manoliu vara sunt cate 5-6 profesori pe o latura a bazinului si nu toti sunt tirani iar copilashii urla la greu! Motive gasesc ei: apa nu e prea calda, li se impune un anumit exercitiu, plang si altii, asha mami ii acorda atentie...E ciudat ca multi parinti isi tarasc copiii la pian, dans sportiv, engleza, germana de la 3-4 ani cu mare constiinciozitate- si sa nu spui ca asta-i dorinta copilului!
33+
AMR 6
grati.ela spune:
si tot pentru Diana: ce vei afce cand copilasul tau va plange cu lunile cand incepe gradi? vei tine cont de dorinta lui?! Am vazut mamici care si-au dus copiii la gradi la 6 ani dar tot n-au scapat de tipete...Haide, inca n-ai vazut multe...lasa oripilarea pentru lucruri cu adevarat grele!
33+
AMR 6
Donia spune:
quote:
Originally posted by grati.ela
Diana, dragutza, probabil vei tine cont si de tzipetele copilului tau cand se va tavali pe jos printr-un magazin ca nu-i cumperi ce vrea! In subiect se discuta de o profesoara rigida, dar la Lia Manoliu vara sunt cate 5-6 profesori pe o latura a bazinului si nu toti sunt tirani iar copilashii urla la greu! Motive gasesc ei: apa nu e prea calda, li se impune un anumit exercitiu, plang si altii, asha mami ii acorda atentie...E ciudat ca multi parinti isi tarasc copiii la pian, dans sportiv, engleza, germana de la 3-4 ani cu mare constiinciozitate- si sa nu spui ca asta-i dorinta copilului!33+
AMR 6
Asadar hai sa-i pregatim pentru o viata de plansete... daca si altii fac tot asa! Oricum vor plange la gradinita, de ce sa nu planga si la inot, si la pian, si la patinoar... ce, s-au nascut ca sa se distreze? Sau ca sa aiba pareri personale? Mama lor...
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
CriPOD spune:
Va scriu din doua perspective: una in care fie-mea a renuntat la inot din cauza unei comuniste de-asta (aici, da in Ca, comunista era o bulgaroaica mai in etate, asa). In trei lectii a ajuns sa aiba probleme de respiratie la orele de inot. Am retras-o imediat (avea 5 ani), dar prea tarziu: inotul ca si sport nu mai intra in discutie! Iubeste apa, dar refuza innotul!
A doua perspectiva: fiu-meu tocmai si-a luat un job part-time ca ajutor de instructor de inot, intra in apa cu copilasi de 5-7 ani si-i invata sa inoate. grati.ela, ceea ce spui tu acolo sunt barbarii. Imi spune fiu-meu cat de calda e apa pt lectii, ce strategii au. Cum nu e unul care sa nu vrea sa intre in apa. Asta e o scoala canadeza, "for fun". Copiii astia nu merg la concursuri, merg in apa pt placerea lor. Ce competitivitate la 5 ani? Greseala mea cu fie-mea, din pacate, a fost balastul trecutului. Ca daca e "pain", trebuie sa fie si "gain".
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
dianocica spune:
graziela nu e vorba de cand ci de daca. nu e obligatoriu ca un copil sa urle, sa se arunce pe jos, sa faca scandal, sa planga la gradinita. copilul iti semnaleaza o problema. poate fi ca efectiv nu intelege de ce nu poate sa aiba unele lucruri (si atunci datoria ta e sa il faci sa inteleaga, nu sa il lasi sa urle, eventual sa-i mai arzi si una dupa ceafa...) sau ii e frica de ceva. de multa lume noua, de faptul ca vei pleca. la gradi nu il lasi urland cu lunile. la gradi il duci mai intai o ora, apoi 2, apoi 3, apoi ii spui ca vei pleca o ora dar te intorci...
cresterea unui copil nu e la fel cu caratul unui sac de cartofi. e un proces mult mai complicat ce necesita mult timp, rabdare si buna vointa. copilul depinde de tine 100% in primii ani de viata. la fel cum se intampla si la celelalte mamifere, mama e totul. e pacat sa iti bati joc de sansa de a deveni parinte si de un copil nevinovat. copiii nu sunt niste jucarii urlatoare. sunt oameni. si trebuie tratati cu cel putin la fel de mult respect si intelegere ca si 'oamenii mari'
diana si
david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda
ruxij spune:
Nu e deloc obligatoriu sa faci un copil sa planga ca sa invete ceva. Trebuie sa se termine cu metodele astea barbare. Ai facut f. bine ca ai retras copilul. Sper sa gasiti pe cineva mai destept, care sa stie sa se poarte cu un copil.
Qamar spune:
mvaaai, vreau si eu sa invat sa inot acolo
ah, am uitat, stiu deja sa inot; am fost la inot in urma cu vreo 20 de ani si o tanti --comunista si ea, banui'-- cand vedea vreo lacrima, scotea personajul in cauza din apa si-l lasa sa se joace pana ii venea iar cheful de apa; sau puteam sa stam in bazinul mic si sa exersam, daca in ala mare vedeam rechini sau alte fapturi acvatice...
mi se pare aberant sa lasi copilu' sa planga -1 zi, 1 an, 2- numai ca sa ai satisfactia ca a facut un sport -bun, dealtfel.
mi se pare aberant sa iti lasi copilu' sa planga pentru orice!!! fara sa incerci sa ii explici/sa il calmezi/sa il faci sa uite ...
dar, pana la urma, asa ne invatam copiii si sa doarma singuri, nu? plange mult in prima seara, mai putin in a doua, putin in a cinspea..si pana la urma, gata, ""trained""...
brrr....
Ce mai citim noiThe moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause