Curs de inot - dar asa?
Fetita mea a ramas din vara cu un drag nemaipomenit de apa si piscina, drept pt care am cautat o piscina la care sa mearga si sa faca niste cursuri de inot. Am gasit cu greu la varsta ei (3 ani si 5 luni) un loc unde sa o primeasca si am mers cu mare entuziasm, atat ea cat si eu, caci mi-as dori sa inceapa sa faca un sport.
Dar... ce sa va spun, esec total. Profesoara nu are deloc tact pedagogic. Nu este o persoana rea, dar este mai dura si are un stil militaros, parca vroia mai mult s-o sperie decat s-o atraga. A tras-o de o mana in apa, moment in care a intrat cu capul in apa si s-a speriat, apoi o tot punea sa stea pe spate, sa bage urechile in apa, tot striga la ea sa bage capul in apa, moment in care copilul nu a mai vrut, normal. A inceput sa planga si a iesit dupa numai 10 min. Desi va zic sincer ca profa e de gasca, doar ca asa e felul ei, mai dur.
Dilema mea este daca s-o mai duc acolo, sau sa renunt. Am vazut copii care plangeau in bazin, mi se rupea inima de mila lor, desi erau avansati. Parerea mea este ca nu poti face ceva ca lumea daca se asociaza unei experiente negative. O sa ajunga oare sa urasca inotul daca insist s-o mai duc? Daca o intreb acum, zice clar ca nu mai vrea si zice si de ce: nu i-a placut profa.
E adevarat ca fetita mea este super sensibila si orgolioasa si nu face un lucru decat daca vrea ea si daca o iei cu frumosul. As vrea intr-un fel s-o mai calesc putin. Am prieteni a caror fetita e acolo, a plans si ea la inceput, apoi s-a obisnuit.
Ce sa facem, sa mai mergem la acest bazin?
Va multumesc pentru pareri.
Raspunsuri
dianocica spune:
eu nu mi-as duce copilul sub nici o forma. nu cred ca trebuie sa invete de pe acum ce inseamna frustrarea...o sa aiba timp mai incolo sa dea de oameni ..fara tact...daca as fi in locul tau as cauta alt loc. ia in considerare riscul ca fetitei tale sa nu ii mai placa apa dupa asa o experienta. merita? eu zic ca nu..:(
diana si
david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/" target="_blank">Prim ajutor www.gahospita.go.ro/toxapel.html" target="_blank">Toxapel
ruxandra_sb spune:
Nu mi se pare o.k... mai ales pt un copil de 3 ani jumate. Si oricum asa risti sa capete aversiune fata de apa/inot si ar fi pacat. Asta vara la bazin, am vazut copilasi mai mici care plangeau si nu vroiau in apa.. dar erau luati cu binisorul.. mai in brate la antrenor, mai cu lugu-lugu.. Uneori frica tb invinsa si pacalita.. dar nu asa!
Dar antrenoarea cum isi justifica metoda de abordare? Nu ati discutat?
Eu as sugera sa faceti o pauza... si apoi sa cautati alt antrenor/alt bazin.
Stilul mai dur si militaros adoptat de unii antrenori merge la copiii mari, care se antreneaza serios si care deja stapanesc tehnica de baza.
Are mama doi flacai..
Matei (5) si
Grigore (1)
www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!
grati.ela spune:
La Ozi la inot sunt copilasi care au plans mai bine de un an (la inceput te gandeai ca au parinti inumani) si acum sunt fericiti, merg la concursuri (desi au abia 5 ani!). Trebuie sa vada inotul ca mersul la gradi...obligatoriu! In plus ei isi fac prieteni acolo. Nu ai idee cate beneficii au facand acest sport!
32+
AMR 7
maru spune:
aici copiii incep inotul la cateva luni
antrenorii sunt fosti sportivi de performanta, studenti care au nevoie de ore de voluntariat
am vazut cum se poarta cu cei de 3 ani, sau maimici carora le e frica de apa, sau nu vor, plang din motive stiute de ei
se poarta ata de delicat, nu va puteti imagina. La ultima serie de lectii a lui andrei era u piticuta de nici 3 ani care la prima lectie a plans de ziceam ce parinti inumani o chinuie...antrenorul s-a jucat cu ea pe marginea apei, atragand-o incet spre apa, retragandu-se cand incepea sa planga
dupa 3 lectii fetita era numai un zambet si asculta de antrenor cu sfintenie
ce ar trebui facut incazul de fata?
vorbeste cu antrenoarea si cere-i sa incerce o alta tactica cu fetita ta
Doamne'ajuta!
POZE
amoga spune:
quote:
Initial creeata de anemona
Parerea mea este ca nu poti face ceva ca lumea daca se asociaza unei experiente negative. O sa ajunga oare sa urasca inotul daca insist s-o mai duc?
Cel mai probabil ca da, va ajunge sa faca o asociere negativa intre inot si coercitie, ceea ce nu cred ca este in intentia ta.
quote:
Initial creeata de anemona
Ce sa facem, sa mai mergem la acest bazin?
Eu unul as mai merge numa' daca se poate renunta la profesoara in cauza. Nu exista o perioada in care copiii sa intre in bazin impreuna cu parintii (fara profesor)? Ar fi de preferat in locul unei profesoare-sergent-de-puscarie. Daca nu se poate, atunci poate la alt bazin?
A.M.
clau2toma spune:
aNEMONA UNDE DUCI COPILA LA INOT SI CAT DAI?As incrca sa-l mai duc si eu ,al meu face 4 ani in Febroarie ,dar as incerca sa-i zic profei ca nu vreau ca sa faca inot de performanta si sa-l lase lejer ca eu vreau mai mult ca sa se joace decat sa faca sport de performanta .Oare ar merge?
Sabina spune:
va spun sincer ca niciunui profesor nu-i place sa i se spuna ce metoda sa foloseasca...
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina,
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si
bb Gheo
dianocica spune:
quote:inca nu-mi revin. nu stiu de unde sa apuc mesajul asta. deci parintii pareau inumani ca isi lasa copiii sa planga. si daca copilul nu ar fi acceptat nici acum, clar erau inumani. dar fiindca au avut succes (dupa 1 an
Originally posted by grati.ela
La Ozi la inot sunt copilasi care au plans mai bine de un an (la inceput te gandeai ca au parinti inumani) si acum sunt fericiti, merg la concursuri (desi au abia 5 ani!). Trebuie sa vada inotul ca mersul la gradi...obligatoriu! In plus ei isi fac prieteni acolo. Nu ai idee cate beneficii au facand acest sport!32+
AMR 7
)...nu mai conteaza cum...nu conteaza decat rezultatul, nu? faptul ca un copil se impotriveste cu toata forta lui e egal cu zero. inotul e obligatoriu, hm? si gradinita la fel...aham. inteleg. deci copilul e zero. dorintele lui, sentimentele lui nu exista. pardon, exista, ca si le si exprima...doar ca nu conteaza. si esti insarcinata...aham.nu a contestat nimeni beneficiile acestui sport. si nici faptul ca in orice colectivitate un copil isi face prieteni. ci cum este introdus el in aceasta colectivitate, cum invata un sport, si, mai ales, cat conteaza ce iti spune copilul. care, by the way, E UN OM. mic, dar om. cu sentimente, dorinte, afinitati, simpatii...cu de toate. care nu poate fi calcat in picioare :((
diana si
david 03.12.06 Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/" target="_blank">Prim ajutor www.gahospita.go.ro/toxapel.html" target="_blank">Toxapel
ellej spune:
Eu cand m-am dus prima data la inot (eram mai maricica, vreo 6 ani cred) de la prima lectie ne aruncau direct in apa de pe trambulina, de la 3 si de la 5 m. Evident, ne extragea cineva jos, ca doar nu stiam sa inotam. Sa nu va zic ce urlete si tipete erau... pe mine de la 5m n-au mai putut sa ma arunce ca am facut circ :)), vara-mea, deo varsta cu mine, a fost mai curajoasa.
Ideea era sa ne treaca fric a de apa, dar erao jale acolo... Ulterior, desigur, ne balaceam ca ratele.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.