Ce stiti de gradi Little London?
Raspunsuri - Pagina 3
Andries spune:
Eu am avut copilul la Wonderland si recunosc in LL fosta Wonderland Nursery School. Observ ca serviciile s-au extins, in sensul ca exista si after school. Ce pot sa spun este ca pentru grupele mici programa este super si copilul chiar ramane cu ceva din ce i se explica/povesteste la gradi. Bile negre cateodata pentru mancarea tip catering si pentru dormitor, la momentul la care aveam eu baietelul acolo, toti copiii de la program lung dormeau in aceeasi sala si orice banala viroza a celor mari se transforma intr-o reala problema a celor mici...
O alta problema reala la sediul din scarlatescu era faptul ca personalul nu avea un vestiar si o toaleta dedicate, se foloseau la intamplare toate grupurile sanitare, de aceea igiena era cateodata in suferinta. De acolo am luat o minunatie de rotavirus...de nu mai vreau sa-mi aduc aminte. Dar poate s-au remediat problemele, daca e rezolvata partea cu mancarea si somnul... pentru educatia primita merita efortul, la capitolul creativitate/cunoastere prin experimentare sunt mult peste multe alte gradinite.
Andries
irinel2005 spune:
Buna ziua
Ilinca mea (3 ani si jumatate acum, 2 si jumatate cand am inceput gradinita) merge la Little London (la sediul din Pipera, insa) din toamna anului trecut si pot spune ca ma felicit in fiecare zi pentru alegerea facuta. Este exact gradinita pe care mi-am dorit-o pentru copilul meu.
Ceea ce a contat la alegerea facuta a fost, in principal, oferta educationala, chiar daca sediul din Pipera este la randul lui cu totul deosebit. Vazusem mai multe gradinite din zona, unele cu staif, toate bune si frumoase pana intram in sali sa vedem educatoarele "la lucru". Din nefericire (pentru ei) intram (insotiti, desigur) cam pe nepusa masa si, nefiind nici pe faza, am putut vedea modul in care vorbesc/se comporta in mod obisnuit cu copiii). Nu vreau sa va spun mai multe pentru ca nu vreau sa vorbesc despre ce nu mi-a placut in alte parti.
Ci despre ce imi place la Little London, asta ca sa va dati seama ce pretuiesc eu si sa vedeti daca va doriti si pretuiti aceleasi lucruri.
In primul rand, educatoarele. Sunt minunate, afectuoase, calde, dragute, vesele (nu le-am vazut niciodata imbufnate sau comportandu-se nepotrivit, desi or avea si ele cand si cand probleme).
Le-am testat, ca sa zic asa . La inceput, imi trageam copilul de limba sa aflu cum au reactionat educatoarele in diferite situatii, cand vreunul dintre ei facea vreo pozna, cand se comporta necorespunzator s.a.m.d. Copilul, candid, imi spunea. Si nu mi-a displacut niciodata modul in care "rezolvau" problemele.
Fetita mea canta tot timpul cantecele de la gradi, se exprima bine in engleza, in propozitii, a evoluat foarte frumos. Ii place la cluburile extracurriculare (facem balet, creative club si music&movement), in fiecare zi imi povesteste ce minunatii a mai facut, ce a mai invatat.
Si, mai ales, si-a pastrat si dezvoltat bunul simt si buna crestere pe care, ne place sa credem, i le-am insuflat acasa.
Ar fi apoi sediul/dotarea; vorbesc despre sediul din Pipera, care e foarte fain. Salile, terasele, terenul de tenis/sport, minunata piscina (care tocmai s-a "impodobit" pentru summer school), zona verde foarte mare.
Aaaaa, si sa nu uit petrecerile si serbarile. Care sunt minunate. Sau expozitiile de pictura ale copiilor.
Pe scurt, Ilinca mea merge cu mult drag la gradi, chiuie deseori dimineata la gandul ca va merge la gradinita, iar noi, parintii, suntem de-a dreptul fericiti si de cate ori vorbim despre alegea facuta, ne felicitam. Si nici un efort nu ni se pare prea mare pentru copilul nostru, pentru educatia lui.
Fran, trebuie sa recunosc ca am, la randul meu, oaresce emotii legate de schimbarea la fiecare grupa a educatorilor. Ilinca le iubeste pe educatoarele ei. Si vom fi, in toamna, la prima astfel de schimbare.
Pe de alta parte, mi se pare rezonabil si argumentul Andreei Mitrea, referitor la specializarea educatorilor pe grupe de varsta, pe activitati specifice, pe mod de abordare a copiilor s.a.m.d. Mai mult, cred ca e bine ca mititica mea sa aiba diferite experiente in relatiile ei cu oamenii, chiar daca vorbim despre educatori; cred ca sunt lucruri care ajung in cele din urma sa le imbogateasca experienta. Nu stiu ce sa zic, mai dau vesti prin toamna.
fran spune:
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Noi am fost in vacanta si am cam lipsit de pe forum.
Intre timp ne-am hotarat pentru Scarlatescu pentru simplul fapt ca asta vrea copilul. A fost, i-a placut, mai vrea.
Eu i-am explicat cat am putut de bine ca acolo nu o sa fie si Ioana (edu de acum) dar se pare ca nu ii pasa, desi eu cred ca tine sincer la ea.
Madutz spune:
Ne pregatim si noi de gradinta din toamna, dar suntem abia in faza de prospectare. Little London e pe lista (in principiu, sediul din Scarlatescu)! Asa ca orice povestire despre experienta personala a mamicilor care au puii acolo e mai mult decat binevenita!
Fran, voi ati inceput acolo? Cum este?
Multumim !
Madalina
fran spune:
Da, eu am fetita la Scarlatescu la grupa de 5-6. Al doilea an la noi.
Gradi e ok. Se pune accent mare pe educatie si mai putin de ingrijirea copiilor, daca pot sa ma exprim asa. Adica se invata(prin joc, evident) foarte mult. Se da mai putina atentie cat mananca copilul(pitica mea mananca rezonabil, si chiar ii place mancarea de la gradi, noi nu am avut probleme la capitolul asta), cum e imbracat( de ex fac gimnastica fara ca sa se schimbe intotdeauna in hainutele pentru gimneastica, transpira si apoi ramna in continuare la fel imbracati. A mea facea intr-un timp balet (in rochita subtire) si apoi imediat avea pian si il facea si pe ala tot in rochita de balet, eventual daca isi aduceau aminte ii puneau pulovarasul peste rochita, dar uneori spunea ca i-a fost frig la lectia de pian. Am lasat-o sa doarma acolo-de proba- anul trecut intr-o dupa-amaiza. A dormit( acasa nu mai dormea de mult!), a transpirat, au imbracat-o cu hainutele de gradi peste maioul ud, desi avea de schimb la gradi, am constatat cand am ajuns acasa si am vazut cat de fleasca era si pijamaua in care dormise) Noi mai avem experienta unei alte gradi-acolo era exact pe dos-nu invatau nimic in schimb aveau mult mai multa grija de ei. :)
Mai au o problema cu comunicarea sau poate e numai la Miss a noastra. Nu prea spun cand se intampla ceva cu copilul la gradi.Altfel suntem "inundati" de informatii despre activitatile care au loc, ce invata, cum progreseaza etc. Dar eu am aflat de la ceilalti parti, care stiau de la copiilor lor :) ca ii curge sange din nas la gradi aproape zilnic. In conditiile in care o rugasem pe edu-e adevarat cu jumatate de an inainte- sa-mi spuna daca ii curge sange din nas ( are astm, ia singular si din cauza asta are perioade in care sangereaza f. usor din nas) . Fetita se simtea probabil vinovata si din cauza asta nu spunea acasa, ca altfel nu imi explic, ea in general povesteste mult de la gradi. Nu e mare lucru, dar te face sa te intrebi ce altceva au mai "omis" sa-ti spuna...
Intamplari asemanatoare stiu si de la ceilalti parinti de la grupa noastra.
Lipsa asta de comunicare s-ar putea insa sa fie numai la edu a noastra, directoarea de ex e mult mai deschisa si comunicativa. Pe de alta parte trebuie spus ca edu se poarta impecabil cu copiii, si ei o iubesc foarte mult. Cred insa ca are un sistem de valori propriu in ceea ce priveste ce trebuie comunicat parintilor si ce nu. :)
La varste mici insa asta poate sa fie o problema, mai ales ca cei mici nu prea povestesc acasa ce se intampla...
Madalina-o idee ar fi sa duci copilul pentru cateva ore, mai prin primavara, sa stea cateva ore, ca sa vezi daca ii place. Incearca insa daca se poate sa afli ce miss va fi la grupa respectiva din toamana, si vezi ce parere iti faci tu despre ea. Mie personal nu-mi place de toate miss-ele de la gradi :) Iar missele nu iau chiar aceiasi grupa de varsta in fiecare an scolar, desi cumva sunt specializate pe grupe de varsta mica sau mare. Noi de ex. avem aceiasi edu de 2 ani.
megbeng spune:
vad ca a trecut aproape 1 an de la ultimul mesaj postat..eram curioasa daca au aparut pe forum mai multi parinti care sa-si fi dat copiii la gradi/scoala LL.
temerea mea e urmatoarea: pentru baietelul nostru am putea face efortul financiar sa il dam la aceasta scoala, dar as vrea sa stiu daca acolo e plin de copii de fite, daca dupa fiecare vin parintii cu mercedesul, daca toti au ultimele gadgets-uri de pe piata..pentru ca noi ne-am permite sa il tinem la aceasta scoala, dar nu si sa il imbracam nmai de firma si sa ii luam cate minunatii vede in jur.
in plus, la cei 6000 euro/an (gradi) sau 7000 (scoala) ce costuri se mai adauga? se organizeaza frecvent excursii pentru care platim separat? la noi iar ar fi o problema dca s-ar mai strange cate 100 euro/luna de ex pentru excursii sau alte activitati.
meg,dematei(9.02.2007)
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)
fran spune:
Referitor la costurile de la gradi cred ca te pot lamuri eu- presupun ca si la scoala este relativ asemanator.
Mai intai trebuie insa sa stii ca Little London mai are doar scoala din Baneasa si gradi din p-ta Victoriei (Scarlatescu). Gradi din Pipera are o alta administratie ( si propietar din cate am inteles) si urmeaza sa-si deschida si ei o scoala intr-o cladire inchiriata langa actuala gradinita.
Eu am fetita la gradi din Piata Victoriei.La taxele de baza-545E /luna in cazul nostru -program 9-17 cu toate cluburile incluse in afara de pian la noi se mai adauga- taxa de masa-95E/luna, pian -70E/luna.Taxa de rechizite- 150E/an. Pentru scoala trebuie sa adaugi taxele pentru transport, manuale, uniforme. Si CLUBURILE- pe care probabil copilul la va cere- de vreme ce majoritatea colegilor la vor face ( noi le avem incluse in taxa de baza)- la scoala nu stiu cum e. Mai apar costuri legate de diverse vizite la muzee/librarie/teatru etc- foarte mici-in jur de 15RON/activitate ( si sunt cam 2-3 iesiri pe luna), costuri legate de serbari ( de ex inchirierea salii si DVD cu filmul serbarii)-de Craciun a fost parca 200RON, costume pentru serbare, haloween, petrecere in pijamale, carnaval etc-practic fiecare cumpara ce doreste. In 3 ani de gradi au facut o singura excursie- la fabrica de globuri de la Curtea de Arges- excursie de o zi la care au fost invitati si parintii- nu mai stiu cat a costat dar a fost un pret decent.
Copii de bani gata...hm, probabil ca da, in sensul ca parintii au desigur o situatie financiara buna. Pe de alta parte copii nu au voie sa vina la gradi cu jucarii de acasa, telefoane, unghii pictate, bijuterii etc. La scoala au in plus si uniforme. Asta cu copii de bani gata ar fi ultima problema pe care mi-as face-o. Eu personal sunt fizician, sotul e geolog si lucram la o firma internationala de servicii in domeniul petrolului. Pe fetita o ia bunicul de la gradi cu matizul nu cu Mercedesul.:) Mai aveam si o meriva :) Sunt multi copii ai caror parinti au mult mai multi bani decat noi dar atata vreme cati iti permiti costurile gradinitei/scolii nu ai de ce sa iti faci probleme. Insa asa cum am spus la taxa de baza trebuie sa adaugi- cel putin masa, transport, uniforma, CLUBURI ( asta sunt cele mai mancatoare de bani, si in cazul nostru si calitatea e destul de subitre...-sah, pian, balet, arte martiale , desen etc
Noi nu vom merge mai departe la scoala, dar motivatiile nu sunt legate de bani sau fitze.
georgiana_ro spune:
buna! Am vazut ca ai copilasul la little london, as vrea si eu sa dau baietelul aici, in special pentru limba engleza mult promisa. In alte parti am avut parte doar de promisiuni, insa la fata locului am vazut ca se vb romana pe parcursul zilei si nu este "totul in engleza" asa cum s a promis. As vrea sa te intreb daca aici chiar se vb engleza britanica, daca au edu care sa vb engleza adevarata. Si orice alte impresii mai ai, bebe al meu are doar 2 ani si sunt f nehotarata. multumesc :-)
fran spune:
Engleza e ok. Misele sunt romance dar vorbesc bine, in plus au si vorbitor nativ (englez) in fiecare zi. La noi la grupa 6-7 ani, au o ora de engleza pe zi cu vorbitorul nativ dimineata, plus inca o ora cu el dupa-amiaza in 2 zile pe saptamana-la cluburi (english club si travel around the world). Miss la vorbeste in engleza in mod normal, in romana doar daca e clar ca nu pricepe nimic copilul. Copiii vorbesc cu Miss in engleza, sau cel putin trebuie sa incerce intai sa spuna in engleza ce au de zis. Pana anul trecut copiii vorbeau in engleza cu miss dar in romana intre ei, de anul asta la grupa lor nu i-au mai lasat sa vorbeasca intre ei decat in engleza.
Progresele la engleza sunt mari, eu sunt foarte multumita din punctul asta de vedere.
Dupa-amiaza se fac si cluburi care sunt in romana- (pian-dna de pian nu vorbeste engleza), baletul si gimnastica sunt tot in romana.