Minitarte cu fructe

Minitarte cu fructe | Autor: Criss75

Link direct la acest mesaj

Fetelor, caut o reteta de minitarte cu fructe. De fapt arata ca niste cosulete, care trebuie umplute cu o crema de vanilie si se orneaza cu fructe. Arata foarte bine, si tare as vrea sa le fac si eu. Problema e ca nu am o reteta pentru "cosuletele" respective.

Criss si Alex

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Criss, ai coshuletele?
daca da...eu zic sa bagi un ochi la deserturile nataliei si acolo pe prima pagina sunt retete de tarte, preiei una din retete(ma refer la blat, coshulete) si in loc sa-l pui intr-o forma mare il pui in coshuletele tale...
bafta!

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by monica-elizabet

Criss, ai coshuletele?
daca da...eu zic sa bagi un ochi la deserturile nataliei si acolo pe prima pagina sunt retete de tarte, preiei una din retete(ma refer la blat, coshulete) si in loc sa-l pui intr-o forma mare il pui in coshuletele tale...
bafta!

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post




Merci, am sa caut.

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

cea mai simpla reteta de blat de tarta este asta:
450g faina
100g unt foarte rece, de la congelator
o lingurita de sare
2 galbenusuri
apa rece de la frigider - cateva linguri

se cerne faina cu sarea intr-un castron, se taie deasupra untul rece si se amesteca rapid pana aluatul are aspectul firimiturilor mai grosiere. atunci se incepe adaugarea apei reci, cate 3-4 linguri, pana aluatul se aduna intr-o bila. secretul este sa nu se framante mult pentru ca aluatul sa nu se inmoaie. se aduna aluatul intr-o minge, se acopera cu folie si se da la frigider pentru cel putin 2 ore (peste noapte e ideal).
dupa ce s-a racit se intinde in foaie mai mare decat forma, nu prea groasa (0,5cm), se pune in forma si se taie marginile lasand putina margine. se coace in orb (acoperita cu folie si umpluta cu boabe de mazare/fasole) pentru 10minute la 200 grade, apoi inca 5-7 minute fara folie pentru a se auri putin.
se lasa sa se raceasca si se umple dupa voie.


Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela1075 spune:

Uite aici o reteta:
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/7528/Mini-Tarte-Theodora-Celeste/

Dana si Alexandru(28.06.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

roxanaz, daniela va multumesc pentru retete. Sper sa-mi iasa.

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Criss75, poti incerca fara grija si reteta data de daniela, este super rapida. eu le fac la ocazii cand trebuie multe bucati si ma grabesc.ia uite cam cate ies din doar jumatate de pachet de aluat de foetaj: http://s28.photobucket.com/albums/c223/rocksy25/?action=view¤t=PA280014.jpg

Roxana

Mergi la inceput