incredibil
La gradinita baietelului meu s-a descoperit ca asistenta medicala are TBC.Nu avea fisa medicala la inceputul anului scolar actualizata!
Acum le face la toti copiii injectie sa-i testeze daca au TBC. Parca e stire din Somalia .Pur si simplu imi vine sa turbez!
Nu e o obligativitate ca cei care intra in contact cu copiii sa fie periodic investigati?
Raspunsuri
XIO spune:
Teoretic da , prcatic e pare ca nu . Se poate sa fi contactat boala dupa ce a facut analizele insa
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
puppe spune:
Conform actualei legi privind medicina muncii, asistentele medicale sunt obligate sa se prezinte la control periodic de 2 ori pe an. Dar daca angajatorul (recte gradinita) nu ii trimite sa-si faca acest control (si nu le asigura fondurile respective, ca asa zice onor lege), unitatea medicala prestatoare de servicii de medicina muncii nu mai raspunde pentru bolile survenite de la ultimul control medical.
In schimb, din mai, de cand s-a schimbat legea asta, radiografia pulmonara nu mai este obligatorie pentru toate categoriile de personal, asa ca respectiva asistenta medicala poate nici nu a stiut ca e purtatoare de bacil Koch.Si da, TBC poate fi contactat rapid, si poate sa apara de pe o luna pe alta.
Foarte nasol. Astea-s legile din Romania. Oricum, eu as fi curioasa la ce data si-a facut asistenta respectiva ultima radiografie pulmonara.
meandmybaby spune:
Normal ar fi ca fiecare persoana ce lucreaza intr-o institutie publica sa fie testata o data pe an. Poate ca asistenta este doar suspecta :), sper sa fie asa si toti micutii sa fie safe.
delsim spune:
Asta este. Se intampla.Nu e vina ei daca s-a imbolnavit. Si chiar daca se fac 2 controale pe an , se poate imbolnavi fara probleme cineva intre controale.
light spune:
quote:Poate ar fi recomandat sa spui orasul si gradinita.
Initial creeata de dulcetica
La gradinita baietelului meu s-a descoperit ca asistenta medicala are TBC.
semnat de mine
b.nica spune:
mamicilor nu va panicati copiii vostri au fost vaccinati impotriva TBC.
pot sa va spun ca daca ii duceti in mijloace de transport in comun,in supermarketuri,in locuri aglomerate, aveti f. multe sanse sa veniti in contact cu bolnavi TBC.