Alaptatul Help Line (7)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

buna fetele!

raportez victorie, sugem bine din amandoi sanii, numai ca acum, cand ar trebui sa fim la un prag de crestere (maine facem 7 saptamani) Serban s-a lenevit nevoie mare, nu mai mananca din doi sani si, evident, mananca mai des (de la 4 ore pana acum, la 2 ore uneori, dupa ce il mai duc cu vorba, ca ar vrea si la o ora)

Pepsi, am citit ce i-ai spus Stancutzei despre sindromul raynaud.
eu am fost la control la 6 saptamani, sanii aratau bine, a zis ca e ok.
in schimb mi se albesc sfarcurile imediat dupa alaptat, cand se strag (de obicei de la frig, dar uneori si de la contactul cu hainele). Si deseori trece prin toate cele trei culori, cum am citit pe linkurile date mai devreme.
Insa de durut ma doare unul singur, dar e durere ascutita la sfarc, pana acum o simteam si in san, vad ca nu mai e la fel de intensa. doare si cand il prinde la supt (dar asta de la inceput, ca e cam ombilicat si trebuie sa-l 'scoata'), si cand se strange sfarcul din varii motive si se pronunta singur.

am citit despre Candida ca semne asemanatoare, dar nu am mancarimi si bebe nu are nimic in gura (sau nu am stiut eu sa caut suficient de bine). cred ca totusi daca ma duc la doc. si o intreb de Raynaud o cam depasesc...asa ca va intreb pe voi.

Si o alta treaba: pana acum 2 nopti a mancat pe la 10-11 sera si apoi s-a mai trezit sa manance pe la 5-6. asta dupa ce il convinsesem sa manance de la ambii sani. asta 3 nopti la rand.
o noapte s-a trezit tot ca de obicei, la 3-4 h, desi mancase bine seara, iar ieri noapte a mancat un singur san si s-a trezit dupa 2 ore, a adormit la loc inca o ora, si apoi papa, la 3 ore regulamentare.
daca ii dau bine sa manance seara, pot peste noapte sa-i inlocuiesc masa cu un ceai pentru copii? Am de la Humana, chimen si fenicul. ca si cand ii dau noaptea sa manance, cred ca mai mult ma foloseste sa traga parturi, ca nu mananca mult, maxim 10 minute, si nu trage cu cine stie ce putere (la sanul dureros imi dau seama imediat).
ma gandeam sa ii fac 50 ml de proba, si sa vedem cum face.
noaptea asta vom proceda clasic, poate de maine, sa vedem cum se prezinta si ce ziceti si voi.

va multumesc mult si pupici de la mine si junior

Monica de Serban-Andrei, inginer si/sau poet (15.01.2008)
prima intalnire -povestea nasterii
www.flickr.com/photos/monicu/sets/72157600515391346/" target="_blank"> poze cu cupilu'
www.youtube.com/results?search_query=Serban-Andrei&search_type=" target="_blank"> filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

quote:
Originally posted by puisorul

O intrebare pentru mamicile cu mai multa experienta. Am o fetita de aproape sase saptamani pe care o alaptez exclusiv la san, cu cateva exceptii cand a trebuit sa ii dau lapte praf din cauza febrei pe care am facut-o. Intrebarea mea este daca fac rau ca ii dau ceiuc Baby drink din biberon. Nu ii dau mult dar de multe ori sughite dupa masa si atunci san nu mai vrea asa ca ii dau ceai. Oare se poate invata cu biberonul si sa nu mai vrea sanul? Deocamdata nu avem probleme dar as vrea sa alaptez cat se poate.
Va multumim ca ne ajutati si ne sprijiniti.

Ani de Stefana (23.01.2008)

Nu reusesc sa inteleg rolul nutritiv si /sau eficace contra colicelor etc al ceiucului.

La un bebe atat de mic, cand inca lactatia nu e complet stabilita etc, administrarea oricarui alt lichid (apa, ceai) nu e deloc inocua.

De aceea se recomanda a nu da NIMIC altceva decat lapte matern, sau lapte artificial. Suzete, biberoane, apa, ceaiuri sunt daunatoare.

Pe deasupra, ceaiurile de bebei sunt toate apa cu zahar. Singurul efect calmant apare la mama care are impresia ca i-a dat ceva ce ii face bine. Si din pacate nu e deloc asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka.san spune:

Fetelor,

Vin la voi cu "jalba in protap" pentru ca am o mare dilema: ma bate gandul sa incep sa-i dau bebeului lapte praf si instinctul imi zice ca fac o mare prostie. Asa ca am nevoie de ajutorul vostru ca aveti mai multa experienta si sunteti fane alaptare ca si mine.
Sa incep cu inceputul:

Andrei are 2 luni jumatate, s-a nascut putin subponderal la 2880 gr si a iesit din spital cu 2760 gr. De atunci l-am alaptat exclusiv (fara ceai, apa... doar picaturi de colici Sab Simplex). Tin sa precizez ca nu sunt disperata sa fie gras, chiar nu suport copiii umflati cu pompa si cred ca nu e deloc sanatos pentru ei.
In prima luna a luat in jur de 700 gr, manca cam la 3 ore, si-a facut program singur (calculat fata de greutatea de iesire din spital - sper ca asa se calculeaza).El sta de obicei 45- 60 min la masa si rar mananca din ambii sani.
In a doua luna 800 gr. Perfect normal dupa parerea mea si a pediatrei.
Problema e ca de vreo doua saptamani nu prea a mai luat de la 4270 la 4455 ieri (cred ca mai mult ultima saptamana a stagnat). Cam tot de doua saptamani cere mai des de mancare cam la o ora jumatate - 2 dimineata pana pe la 2-3, apoi iesim pe afara si doarme mult , uneori si 5 ore si apoi manaca cam la 3 ore.

Ieri am fost sa facem vaccinul de 2 luni infanrix si a plans foarte mult in cabinet chiar inainte sa-l intepe, parca a presimtit. N-a facut febra (i-am dat panadol dupa vaccin de 3 ori la sfatul pediatrei), a dormit normal, dar azi dupa 10 dimineata a vrut sa manance aproape non stop pana la 4 jumatate.
N-a facut pauza decat vreo ora si a atipit de vreo 3 ori la san cate 5 minute. Cand il luam de la san plangea foarte tare.

Ce sa fac? Oare nu ii mai ajunge laptele? E adevarat ca si eu sunt foarte obosita de ceva timp, simt ca nu mai pot sa-mi revin (nu pot sa dorm in timpul zilei, noaptea vreo 3-4 ore)....

Astazi a fost o zi criminala pentru mine si am nevoie de un sfat.
Imi subnutresc copilul? Sau e o perioada normala?

Va rog ajutati-ma...

Anka, Sorin si Andrei (17.12.2007)

poze Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Anka-san, daca a crescut mult in lungime e posbil sa para ca stagneaza la cantar.
Apoi, nu e obligatoriu sa ia mereu cat scrie la carte in greutate.
In perioadele de crestere accelerata, ei incep sa suga mai mult si mai des ca sa puna sanul sa produca mai mult lapte, cat au ei nevoie.
Nu e nevoie de supliment, probabil ca dupa 2-3 zile va reveni la ritmul normal de supt pe care il avea inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka.san spune:

Multumesc mult Sheannamp de raspuns.
E adevarat ca a crescut mult in lungime vreo 5 cm in ultimul timp. Mie mi-au iesit 60 cm, dritei 58 cm.

Dar voua cum vi se pare greutatea asta 4450 gr la 2 luni jumatate si 58 cm? Mie mi se pare bine facut, e un copil vesel (exceptand ziua de azi ), jucaus, isi tine bine capul cand sta vertical...

Anka, Sorin si Andrei (17.12.2007)

poze Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creem spune:

Anka e foarte bine bebele tau. Cel mai bine ar fi sa te odihnesti si tu mai mult!

Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

quote:
Originally posted by paulush

quote:
Originally posted by puisorul

O intrebare pentru mamicile cu mai multa experienta. Am o fetita de aproape sase saptamani pe care o alaptez exclusiv la san, cu cateva exceptii cand a trebuit sa ii dau lapte praf din cauza febrei pe care am facut-o. Intrebarea mea este daca fac rau ca ii dau ceiuc Baby drink din biberon. Nu ii dau mult dar de multe ori sughite dupa masa si atunci san nu mai vrea asa ca ii dau ceai. Oare se poate invata cu biberonul si sa nu mai vrea sanul? Deocamdata nu avem probleme dar as vrea sa alaptez cat se poate.
Va multumim ca ne ajutati si ne sprijiniti.

Ani de Stefana (23.01.2008)

Nu reusesc sa inteleg rolul nutritiv si /sau eficace contra colicelor etc al ceiucului.

La un bebe atat de mic, cand inca lactatia nu e complet stabilita etc, administrarea oricarui alt lichid (apa, ceai) nu e deloc inocua.

De aceea se recomanda a nu da NIMIC altceva decat lapte matern, sau lapte artificial. Suzete, biberoane, apa, ceaiuri sunt daunatoare.

apa NU este daunatoare,apa este un element vital..ca laptele matern contine suficienta apa, si ca in cele mai multe cazuri nu este necesara introducerea unui supliment,inainte de ddiversificare,este adevarat.insa,sunt si situatii(constipatie,deshidratare majora,febra,perioade caniculare)in care cantitatea de apa a unui bb trebuie suplimentata.

laptele praf,da ,poate fi daunator,nu toate organismele umane tolereaza laptele de vaca,este binecunoscuta aceasta intoleranta.
Pe deasupra, ceaiurile de bebei sunt toate apa cu zahar. Singurul efect calmant apare la mama care are impresia ca i-a dat ceva ce ii face bine. Si din pacate nu e deloc asa.

puisor,

nu exista posibilitatea ca bb-ul tau sa refuze pieptul in favoarea biberonului cu ceai sau apa,dar exista posibilitatea sa-l refuze in favoarea laptelui praf.

sughitul.
cu timpul o sa-i treaca ...acesta se datoreaza faptului ca, stomacelul cand este plin face presiune pe diafragma,deci faptul ca-i dai ceai ..nu ajuta cu nimic,mai bine ridica bb-ul ,asteapta sa se linisteasca si apoi continua cu alaptatul.

bafta.

Mata Emma lupta iar cu cancerul

http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput