Chlamydia
Raspunsuri - Pagina 2
mamidebaiat spune:
Multumesc pentru gandurile bune, m-am mai linistit, si eu am incredere in el, dar stiti cum e, la o chestie din asta ti se strecoara o mica banuiala in suflet.
Acum banuiesc ca trebuie sa isi faca si el analizele, stiti cumva cum se depisteaza la barbati, din sange sau cum ?
aalina2003 spune:
mamidebaiat,medicul eu nu a detaliat prea mult(a spus doar:"ca doar nu purtati lenjeria altcuiva") atunci,eu nu am insistat prea mult,m-am concentrat pe tratament.banuiesc insa ca e vorba despre ce gasise cineva mai sus intr-un articol.oricum,chiar in absenta analizelor pozitive la partener(teoretic,ar trebui testat sangele,sotul meu nu a facut atunci nici o analiza),se trateaza amandoi,exact cu aceeasi schema.recomandat este si repausul sexual pe perioada tratamentului care dureaza 2 saptamani.(se poate trata cu doxiciclina sau cu alt antibiotic-imi scapa numele-,mai scump,dar in doar 2 prize,una pe saptamana).parca imi amintesc ca si in cazulasta sepot determina 2 tipuri de aanticorpi:IgM si IgG,dar nu sunt sigura.tie exact ce analiza ti-a recomadat?
diciu spune:
la barbati analiza se face din sange si din secretia uretrala (ii baga o mic betisor cu vata pe canal)..cel putin noua asa ne-a recomandat medicul...si mie din sange si din secretia de pe col...
Cat priveste tratamentul..trebuie facut deodata...fara contact sexual pana la rezultatul celei de-a doua analize..si dupa 2 saptamani de la terminarea tratamentului cu antibiotic..trebuie repetata analiza..atentie la reinfectare...e pacatoasa..
noi am facut tratament cu summamed 1/zi ..3 zile parca...si apoi cu doxicilina-14 zile.....si am scapat
succes!
anda
"daca dragoste nu e...nimic nu e"
mamidebaiat spune:
Multumim Anda. Astept sa isi faca si el analizele si apoi incep tratamentul, tocmai pentru a evita reinfectarea. Si mie mi-a prescris Sumamed, dar la farmacie au zis ca nu se mai gaseste/fabrica si mi-au dat azitrominicina in loc.
diciu spune:
e bine....azitromicina e subtanta activa din sumamed
succes!
noua ne-a zis sa incepem tratamentul imediat...fara sa-si faca si sotul meu analiza (a considerat ca are si el oricum)..abia dupa tratament si-a facut si el analiza odata cu mine..
anda
"daca dragoste nu e...nimic nu e"