Chlamydia

Chlamydia | Autor: mamidebaiat

Link direct la acest mesaj

Stiu ca au mai fost subiecte pe aceasta tema, le-am citit pe multe dintre ele, dar nu mi-am raspuns la o intrebare : si totusi cum m-am captusit cu ea ? O sa imi spuneti "pe cale sexuala". De acord, dar cum ?
Eu stiu ca personal nu aveam cum sa o aduc in "familie". Ramane cealalta varianta : el. Dar cum ? Sau mai bine zis, de unde ? Existenta unei asemenea infectii inseamna obligatoriu ca unul dintre parteneri a "calcat pe alaturi"?
Stiu ca si barbatii pot fi purtatori fara sa stie, adica fara simptome, dar suntem impreuna de peste 11 ani si avem un baiat de 4 ani. Inainte de prima sarcina nu aveam aceasta "chestie".
deci, care ar fi concluzia ?
Si din ce am citit la acte subiecte anterioare, nu cred ca isi punea cineva problema cum a ajuns sa se infecteze sau cel putin nu au spus-o in "public".
As vrea si eu cateva pareri inainte de a-i rupe gatul diseara ...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Poate ai fost la bazin cu apa calda? Sau te-ai asezat pe un wc altul decat cel de acasa? Astea imi vin acuma in minte de unde te-ai putea tu infecta daca ai o imunitate mai slaba la organism.

20+ cu Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

quote:
Poate ai fost la bazin cu apa calda? Sau te-ai asezat pe un wc altul decat cel de acasa?

http://www.goaskalice.columbia.edu/0774.html

asa stiam si eu, clamidia se transmite doar pe cale sexuala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Stai nu omori omul
Si eu stiam ca numai prin contact sexual se transmite chlamydia, dar uite, am aflat ca, in anumite conditii, exista totusi o sansa, mica, ce-i drept, s-o iei de pe un capac de WC sau de pe un prosop: http://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=7992
"If there was a droplet of body fluid containing chlamydia, and this were left on a towel or toilet seat, then it is conceivable that if it were not there too long (did not dry out), then it might be possible to have the organism transmitted to another person."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidebaiat spune:

Nu l-am omorat, s-a jurat ca nu este de vina in sensul in care ma gandeam eu. Ma duc azi la doctor cu rezultatele analizelor sa vad ce imi spune. Culmea este ca sunt ciudat de calma ! Am doar un sentiment de raceala brusca/nepasare fata de el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diciu spune:

mamidebaiat...esti sigura ca nu aveai chlamydia inainte de prima sarcina?..ti-ai facut atunci aceasta analiza?...si din secretia din col si din sange?...pt ca e posibil sa iasa din sange negativ si in secretia col pozitiv. (cazul meu)

poate ati venit cu ea dinainte de cei 11 ani...din relatiile anterioare...aceasta boala nu prea se manifesta...nu prea stii ca o ai mult timp...

anda

"daca dragoste nu e...nimic nu e"

Mergi la inceput

Anda - inainte de prima sarcina stiu ca am facut toate analizele, cel putin cele de secretie sigur. Si eu nu aveam nimic. Ma duc azi sa imi fac si analizele de sange, desi nu stiu ce importanta mai au din punct de vedere al contaminarii.
Dar daca il am si in sange se poate sa il fi luat in alt mod, ca in ultimul an am tot umblat prin spitale, m-am operat de vreo 4 ori ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

mamidebaiat,inainte de prima sarcina ai facut in mod specific analiza pentru chlamidia? pentru ca nu iese la o analiza de secretie la modul general.totusi,daca ar fi veche de 11 ani cred ca ti s-ar fi innfundat si trompelle si baietelul are numai 4.in cazul meu,una dintre trompe este infundata,probabil in urma infectarii.
Medicul care mi-a descoperit mie infectia mi-a spus ca nu in mod absolut se ia pe cale sexuala,exista si exceptii,foarte rare,dar exista. daca este si in sange inseamna neaparat ca ai luat-o altfel? eu am tratat infectia numai dupa rezultatul analizei sangelui,la indicatia medicului desigur.numai dupa tratamet am facut si analiza secretiei,si analiza sangelui.
ai rezultatul la analiza de sange?

Mergi la inceput

Aalina - da, inainte am facut toate analizele, inclusiv pt chlamydia ca am aceeasi doctorita si acum. Analizele de acum le-am facut tot in vederea obtinerii unei sarcini, plus acelasi doctor = aceleasi analize.
Analizele de sange abia azi le-am facut si dureaza 8 zile lucratoare. Nu stiu daca prezenta in sange semnifica ceva, asta intrebam si eu.
Doctorul tau despre ce posibilitati de "luare" mai spunea ? Ca poate ma "recunosc" in vreuna din ele ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tatatushi spune:

Si eu am patit-o fara sa calc pe dinlaturi. Si am toata increderea ca nici sotul nu a facut nimic de felul asta, ca doar suntem oameni mari si recunoastem daca facem vreo prostie... Cel putin, asa suntem noi, familia noastra.
In fine, eu cred ca si de la instrumentarul ginecologic insuficient sterilizat ar putea veni Chlamydia...Si imi spunea o prietena medic ca la Chlamydia rezultatul analizelor pe frotiu poate fi incert, adica desi e pozitiv, sa nu fie Chlamydia. (se poate pozitiva si la altceva, nu prea stiu detalii..) Trebuie sa faci si o analiza de sange sa stii macar daca e sau nu.
Eu zic sa ai incredere in sotul tau si sa va tratati, ca asta e cel mai important lucru.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Eu am avut Chlamydia de 2 ori, m-am tratat in multe etape ca sa scap. Sotului nu i-a iesit in tot acest timp nici macar odata testul pozitiv. Ultima oara cand am avut-o sunt absolut convinsa ca am luat-o de la instrumentarul precar sterilizat de la policlinica 10 de pe str. Washington! Sunt absolut sigura, ca imi faceam analize de secretie si sange cam odata pe luna ca voiam sa facem un copil, si imi iesisera negative de vreo 3 ori la rand. Apoi am fost acolo la consultatie si luna urmatoare mi-a iesit pozitiva, iar sotului (evident)negativa.

lina, cu Alina si Ana... si tati, evident

Mergi la inceput