Romanii din Marea Britanie (16)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns deBilutza spune:

In casuta din padure, aveau casa doi pitici...vorba cantecului, pot sa stau si eu aici? fetelor va citesc cu emotie de fiecare data, daca da domnu' aparem si noi in UK end of autumn, pe-acolo... eu incerc din tot sufletu ca obtin un transfer de la jobu la care prestez in prezent la birou' lor din Londra (sansele sint fifty-fifty). Sintem firi pragmatice amandoi (desi boyfriendu' e artist ) si am cugetat bine daca facem pasu' asta in decursu timpului. Am trecut prin toate fazele si aversele de controverse sufletesti, de la patriotismu' de ramas si oblojit o Romanie care le tot ia pe cocoasa si nu vrea ea sa dea nici un semn de vindecare de vesnicele fatalitati, necazuri si drame, pana la stari deprimante si fara speranta in care constientizam cat de sec, monoton si tribal traim, lipsiti de libertatea alegerii, de informatie, de civilizatie pana la urma. Avem proprietati aici, tocmai ne-am amenajat un apartament cu doua camere, ar urma firesc un copil, o masina, ce folos cand ies din casuta mea minunata si merg nici 10 metrii ca sa ma izbeasca-n piept anomalii cu duiumu', de la lucruri grave pana la nimicuri, de la biata studenta care a fost calcata pe trecere zilele trecute de o tipa cu Audi de ultima generatie, femeia nici ochelarii n-a catadicsit sa si-i miste de pe ochi, a motivat cum ca au grabit-o politistii sa fluidizeze traficu pentru summit! (apropos, de summt, primaria colecteaza cainii de pe strazi, ii duc in adaposturi si repopuleaza cu ei dupa ce se termina, plus ca au removuit si politistii care "e" mai cu obezitate abdominala, i-au lasat doar pe aia slim)...in fine astea sint doar exemplele care-mi sint mai fresh in cap ca s-au intamplat azi, ieri....Majoritatea prietenilor nostrii sint plecati in strainataturi, si ce folos, trebuie sa faci eforturi supra-omenesti sa stai un week-end sau o saptamana la vreunu' dintre ei....de 5 ani ne tot cacaim si noi sa invingem once for all teama asta de a lasa Romania behind us, cred ca e vorba de relatia aia sado-maso, ne-am obisnuit si cu rau' si nu mai stim cum e sa fim normali, dupa atatea si atatea sensibilizari gratuite....ce sa va mai spun, gata, am ajuns la capatul rabdarilor, chiar daca nu obtin transferu', tot gasesc eu fir de lumina. Cum sa faca prietenu' meu arta aici....pentru cine si de ce? n-am reusit sa sensibilizam cu works of art pe mai nimeni in anii in care am incercat, iar cei care au imaginatie, dragalasenie sufleteasca si afectul intact nu-si permit sa-si cumpere, fiindca preponderent lately nu mai exista decat o categorie sociala, ca mai in toate tarile sarace, nu exista diversitate, alegeri, de fapt eu va spun voua? fiecare dintre noi avem povestile si incercarile noastre, cu toate astea acum stiu ca iau decizia corecta si ma simt plina de optimism, motivatie si entuziasm ca la orice inceput!!!
Imi place atmosfera de aici, va simt nostalgia si dorul in vorbe, va inteleg foarte bine toate starile si va transmit tot binele din lume, va respect fiindca ati avut curaj cand a fost foarte greu, motiv pentru care o sa raman si eu printre voi, cu intrebari de pus si sfaturi de primit

Pupici pentru toate fetele, gravidute sau "simple"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Asiza mersi mult pe info.Pacat ca stam departe mi-ar fi placut sa ne cunoastem alive.Am luat si branzica nu din aia rotunda ca mi-a zis vanzatoarea ca vine congelata si o decongeleaza ei.Am luat ceva polonez.Ok dar cred ca avea smantana si grasime 8%.
M-am inregistrat pe netmums .
Sunt disperata sa gasesc tarate si faina de soia si nu am gasit in tesco asda sau sainsburry(asa se scrie?)Daca stie cineva vreun plafar sau cum se numesc genul asta de magazine...
Nu sta nimeni prin zona mea BOREHAMWOOD?

POZE rares(7 mai 2007)
bepanthen 100g -cateva tuburi de vanzare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Carstea, branzica de vaci de la turci nu iti place? Sau nu ai incercat? In orice magazin turcesc gasesti la cutii a cate doua sau patru rotite, in zer. Mie una imi place tare mult, gasesc si grasa si mai putin grasa.

Cauta soia la Holland & Barrett. Stiu de ex un magazin cu naturiste langa statia de metrou Leytonstone dar imi scapa numele, de obicei la magazine chinezesti mai poti gasi naturiste.

Debilutza, bun venit printre noi, te asteptam si la propriu cat mai curand!

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucar spune:

quote:
Originally posted by motanik

Lucar,

Mai multe informatii despre London Pass gasesti aici:
www.londonpass.com/?WT.srch=1&WT.medium=cpc&WT.term=london tourist pass&WT.mc_id=ppc044&WT.campaign=1033&WT.mc_ev=click&aid=146&WT.content=text&afp=ppc044&WT.source=google&cshift_ck=658939868cs501603922&WT.srch=1" target="_blank">Click
Se pare ca reducere este numai pt copil.

Pastele a fost aici pe 23 martie (si chiar si atunci a fost inchis numai duminica). Nu au nici o treaba englezii cu Pastele ortodox din 27 aprilie, asa ca stai linistita, e deschis peste tot.

Cat despre calatorie, daca un taxi va costa doar 45 pe toti, cred ca mai bine mergeti asa (desi black cabs sunt foarte scumpe, poate vorbim despre minicabs? caz in care trebuie sa ai un nr de telefon de la o firma pt ca nu o sa le vezi trecand pe strada decat pe cele negre). Alte optiuni sunt autocarul National Express sau trenul.

--------------------

Andra

Andruta, multam inca o data pt promptitudine.Informatiile sunt binevenite. Da, e intr-adevar o problema cu transportul de la aeroport, nici mie nu-mi vine sa cred ca pana la Kenton o sa ne ia doar 45 lire si nu stiu cam cate mile sunt pana acolo, ca sa ma pot orienta pe site. Am gasit un site cu rute si preturi, foarte bun tfl.gov.uk, dar nu stiu distanta. Pana la urma, avand in vedere ca e primul drum, chiar daca o se ne cam usture la buzunar, decat sa orbecaim prin Londra ca sa gasim adresa si sa mai caram si bagajele...asta e.Dar oare nu pot sa intreb dinainte pe sofer (la taxi) cat ne costa drumul, daca ii dau adresa? Banuiesc ca pe acolo nu te tzepuiesc astia. Sau da??!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Lucar, parintii mei au fost asta vara la noi si i-am dus sa vada multe obiective turistice. Pur si simplu ceream 2 bilete pentru seniori, 2 pentru adulti si unul pentru copil, niciodata nu ni s-a cerut nici un fel de act doveditor si nici nu mi-am pus problema ca ar putea sa-mi ceara. Parintii mei nu arata foarte batrini si ar fi putut sa ne intrebe. Acu spuneai ca baiatul are 15-16 ani, drept sa spun nu stiu daca mai intra in categoria "copii", pentru ca baiatul meu are 7 ani si se vedea clar ca nu e adult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Carstea, incearca sa cumperi online soya flour www.goodnessdirect.co.uk/cgi-local/frameset/detail/103607_Goodness_Soya_Flour350g.html" target="_blank"> aici...tre' sa gasesti si tarate (bran parca le zice in engleza, nu stiu exact)...

Motanik, musai sa ne intalnim ca intr-adevar stam destul de aproape una de alta...imi pare atat de rau ca nu am ajuns la intalnirea romanilor de pe 15 martie (parca era), dar pur si simplu nu s-a potrivit ora...Cum a fost? ..ca eu nici pe romanionline n-am mai apucat sa intru de atunci, ca am un copilas turbo ...Anyway...sunt libera in weekend-uri, oricand poti tu, stabileste tu unde, dar sa fie dupa ora 15.00....Pupiiiiiciiiii...
Bunny, tu ce mai faci?

Revin ca acum plecaaaaam....

Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis 1+
Slideshow

Life is short...buy pink shoes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

deBilutza, bine ni te-ai alaturat! ...ce sa-ti spun...ar fi excelent sa poti veni aici direct cu drept de munca...asta te scuteste de muuulteee neplaceri, deceptii, incalceli birocratice etc etc...si, intr-adevar, poate boyfriendu' tau ar avea mai multe sanse aici decat in Ro...Ai scris o sintagma care m-a facut sa zambesc putin (cu cele mai bune intentii): nu mai stim cum e sa fim normali...nici aici nu vei vedea foarte multa normalitate , dar DA, fiind totusi in top five printre cele mai dezvoltate tari ale lumii, vei da nas in nas cu lucruri "altfel", lucruri minunate...Te asteptam sa vii!...Ai prieteni aici? Unde vei sta?

Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis 1+
Slideshow

Life is short...buy pink shoes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucar spune:

quote:
Originally posted by Letitia1

Lucar, parintii mei au fost asta vara la noi si i-am dus sa vada multe obiective turistice. Pur si simplu ceream 2 bilete pentru seniori, 2 pentru adulti si unul pentru copil, niciodata nu ni s-a cerut nici un fel de act doveditor si nici nu mi-am pus problema ca ar putea sa-mi ceara. Parintii mei nu arata foarte batrini si ar fi putut sa ne intrebe. Acu spuneai ca baiatul are 15-16 ani, drept sa spun nu stiu daca mai intra in categoria "copii", pentru ca baiatul meu are 7 ani si se vedea clar ca nu e adult.

Daaaaa si al meu e si mai inalt cu un cap decat noi.Mai degrada as putea sa-mi iau eu cu reducere. Oricum, noi ne luam travel pass card, dar tatalui meu nu i-as mai lua decat un oyster si in rest bilet de la fata locului, ca nu stiu daca o sa mearga chiar peste tot cu noi. Chiar, cu transportul pt parinti, cum ati facut? sau aveti masina, poate....
Aaaaaaa si as mai avea o rugaminte, daca ma poate lamuri cineva in legatura cu preturile la taxi fata de tren (traseul este aeroport Gatwich - statia Kenton). Multam fain si numai bine.
Luciana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deBilutza spune:

Uite ca mi-au raspuns fetele meleeee!!!!! motanik, asiza, 10q so much pentru primire!!! intr-adevar nu sint printre voi la propriu, numai ca mi-ati raspuns si psihic sint deja much much better!!!! , Remember Mr Bin cand nimerise in biserica si nu stia saracu' versurile nu's carui cantec? nu zicea decat " alllelujahhh" la refren, hahaha, asa sint si eu acum, voi chiar vorbiti despre lucruri importante, despre surviving kits intr-o tara straina, viata, copii, cariera, va oferiti ajutor real, doamne, sinteti superbe!!! eu nu stiu cu ce sa va ajut, cum sa ma fac utila?? pls, daca cineva are nevoie de ceva infos, sau orice din Romania, pls apelati cu incredere!!
asiza: si eu sper din sufletzel sa fie astia de acord cu transferu', nu le-am propus inca, decizia am luat-o doar de cateva zile si lucrez la "formulare". Firma e nemteasca si ma stiu ca pe dracu' gol astia pe-aici, mereu nemultumita de salariu, mediu de munca, provocari, you name it!!. Am terminat limbi straine (fr-engl) si jobu' meu e in e-commerce, un hibrid intre fisiere nesfarsite de bibilit si junior sales person! e groaznic de rutinant, te ia cu vartejuri cand toata ziua nu faci decat copy-paste, da n-as zice nu daca m-as putea folosi cumva de ultimii 3 ani pe care i-am lasat aici ca macar dupa job sa ma duc sa respir si eu aer de brits!!! ahhh mi-ar da mie nasu' de boyfriend sint siguraaaa ca ar avea poate mai mult noroc si decat mine, are multe premii luate si foarte multe lucrari vandute in strainatate! si nu s-ar baza el doar pe expozitii, galerii sau art dealeri care sa-i apara la aeroport sa-i zica, hai dom'le de cand te asteptam, el stie si graphic design, ar face totu' sa ne asigure macar pentru inceput un ceva decent acolo! Eu la fel, cu limbile straine mai mult de secretara si n-am putut fi aici, da m-am mai skillsuit cu hobiurile mele gen masaj reflexoterapeutic, henna, naturiste, nutritie, si la o adica as putea sa pun de un serious commitement daca s-ar arata vreo ocaziune!! Asa e, termenul de normal sau anormal e foarte relativ si general, cat despre prieteni, chiar stim ceva oameni prin UK, mai ales prin Londra, dar toti ne-au sugerat sa cautam pe net daca vrem chestii...sau alta varianta, cum ca UK nu e pentru oricine si ne-am simti foarte alienated si nu ne-ar placea...... mda....si la faza asta nu mai indraznesti sa mai argue against it, e foarte penibil cand iti vine efectiv sa ceri ajutor in gura mare si ti se raspunde sa te dai putin mai incolo ca incurci circulatia, am zis ca o sa incepem cu inceputu', asa cum a-nceput oricine! pai eu de cand va citesc mi-am notat toate adresele cu romani on-line, cu strazile si mijloacele de transport, cu hoteluri ieftine si locuinte de vandtu sau inchiriat!! pai am aflat mai mult decat mi-au spus "prietenii" in 5 ani!!!
Pe langa restu' de emotii, am una mare rau de ma doare inima....noi avem pe pisicutza didi de 9 ani, de cand ne-am cunoscut, mi-au ajuns pe la ureche zvonuri teribile in legatura cu voaiaju' cu pet-urile, ca ar tine animalutele in carantina nu stiu cat timp, sau poate proprietarii unde o sa stam in chirie stramba din nas daca aud ca ai pisica, mi se face rau doar cand ma gandesc ca bibilica mea sa stea chiar si cateva ore fara bibiloii ei!!! nici n-ar rezista!!! animalutele sint stresate ingrozitor de calatorii chiar daca esti langa ele!!! as da oricat pe tot felu de analize si teste si para carnete de sanatate si vaccinuri numai sa fie langa noi!

ei, asa fetelor, va las cu bine, sa fiti iubite si mandre si daca aveti chef sa rasfoiti presa romaneasca va las un link cu 'In gura presei" cu Mircea Badea sa mai zambiti amar la cate cele.......

http://www.antena1.ro/index.php?page=show&id=10
(sint inregistrari din arhiva, el are emisiune in fiecare seara in jur de 11 si in reluare de dimineata la 7 si 10 ora Romaniei, da eu cam dorm la ora aia si ma uit aci pe net ca e mai comod )

Pupici multiplii!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Debilutza, sper ca moderatorii sa permita linkul, uite aici un articol cu ce trebuie sa stii daca vrei sa iti aduci pisicuta in UK.
http://www.romani-online.co.uk/content/view/7945/371/

--------------------

Andra

Mergi la inceput