herpes( bucal )in sarcina
Tot incerc sa aflu cat de periculos este herpesul de la gura pt bb din burtik.Dupa ce ca sunt racita mi-a mai iesit si un ditamai herpesul pe buza superioara.Am citit pe net despre cel genital si m-am speriat rau de tot.Sper k cel de la gura sa nu fie asa periculos. Voi ce stiti? V-ati confruntat cu asa ceva? cu ce ati tratat?
De la farmacie mi-a dat Zovirax unguent, dar parca imi este frica sa-l folosesc. Am dat de cateva ori si nu stiu dc sa continui totusi sau nu.Astept sfaturi si multumesc anticipat.
Madalina
17+
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )
Darius la 11 luni
VIENA
Raspunsuri
mcrissa spune:
Madaluta herpesul bucal nu afecteaza sarcina.stiu ca eu am facut analiza de sange pentru herpes si e diferit de cel bucal.unul e "virusul herpetic I" si altul "virusul herpetic II".nu mai stiu care e jos si care e sus, dar stiu ca doctorul mi-a spus ca doar cel de jos afecteaza sarcina.
nu prea stiu cu ce sa dai pe el ca sa scapi.poate vechiul leac cu pasta de dinti, ca il usuca mai repede.eu imi puneam un pliculet de ceai de menta tinut inainte in apa calda.si se usca mai repede.
Cristina in asteptarea mormolocului
raluk.m spune:
faptul ca esti racita a favorizat aparitia herpesului, probabil ca ti-a scazut imunitatea organismului, fiind si insarcinata.
si eu am folosit unguent cu aciclovir (aceeasi substanta activa ca si la zovirax, care din cate stiu e destul de scump, si pana acum nu e nici o problema, ne apropiem de termen cu sarcina...
poti sa pui comprese cu ceai de pelin, tataneasa sau roinita (melisa). pasta de dinti nu prea are nici un efect, in afara de faptul ca te ustura ca naiba,,, atentie la igiena, speli f. bine mainile inainte si dupa ce pui compresa, eviti sa atingi alte mucoase (ochi, nas, zona genitala). in nici un caz nu iei pastile anti -herpes, sunt f puternice si din proprie experienta iti spun ca nu au avut efect, in schimb prin intarirea sistematica a imunitatii i-am redus aparitiile considerabil. aveam perioade cand imi aparea saptamanal, si un singur medic s-a gandit sa ma puna sa fac analize, cele hepatice si cele care arata imunitatea organismului,,, se pare ca aveam o gramada de globule albe care le cam papau pe alea rosii. in prima faza am luat fier si gin seng, apoi, in timp, am trecut pe chestii naturiste. concluzia: capul sus, nu fi stresata, da cu crema si pune comprese, oricum tot cam o saptamana tine (probabil ca intre timp ti-a si trecut). sarcina usoara!
virgo spune:
Madaluta , eu am avut foarte multe recidive de herpes simplex sarcina asta si de fiecare data m-am tratat cu un produs care se cheama Compeed . Sunt niste plasturi speciali care se lipesc de zona afectata si nu lasa herpesul sa inainteze , cu-atat mai putin sa faca pustula si sa se sparga ! Mai mult , riscul de a infecta alte persoane este minim . Totusi , s-au descoperit cazuri de simplex I transmisibile genital ! Deci : sa te speli bine pe maini inainte sa folosesti toaleta .
Si , evident , sa nu lasi pe nimeni cu herpes in faza activa sa-ti sarute copilul .
Cauta Compeed , n-o sa-ti para rau . E mult mai bun si mai eficient decat aciclovirul .