Strumfi de iulie-august 2007 (35)
Raspunsuri - Pagina 8
sunflower1979 spune:
de ce vreau sa va povestesc despre maternitate? pentru ca m-a cam marcat, mai ales in ultimele zile de stat in spital si vreau sa stiu daca mai e undeva asa.
sectia de maternitate e la etajul 3 al spitalului, inchisa cu usi de metal care au 2 gemulete mici si nimeni din exterior nu are acces in interior. usile nu se deschid niciodata, asa ca mamicile tb sa se inghesuie la cele 2 gemulete, unde e un curent groaznic si sa-si primeasca felicitarile, florile, pachetul...pe aceste geamuri, cum v-am spus. nici vorba sa intre sotul, mama, sa faca cineva poze, sa vada copilul pana vii cu el acasa. pe mine asta m-a terminat pentru ca facand cezariana, prima anestezie nu a prins, mi s-a mai facut una si am avut niste dureri cumplite de cap , incat imi era greu si sa ma ridic la copil, daramite sa ma duc la usa. mergeam cu capul mai jos de nivelul corpului (asa mai suportam durerea si greata) de parca impungeam...cred ca eram de rasul lumii si nu aveam nici un chef sa stau de vorba cu cineva. mi-ar fi prins tare bine sa poata veni cineva pana la pat, sa ma incurajeze si pe mine, sa mai am cu cine sta de vorba, sa-l vada pe bb. asa, vizitele mele se reduceau la 5 minute cat imi luam pachetul cu schimburi si mancare si dadeam eu inapoi ce aveam. si am stat de duminica seara si pana urmatoarea duminica la ora 2 in spital, asa incat in ultimele zile am plans la greu...desi eu as fi zis ca nu e depresie. dar in felul asta am apreciat si mai mult casuta mea, unde stateam cu bb la san si toata lumea imi aducea care mai de care ceva bun. m-am bucurat atunci sa vina toata lumea, si parintii mei si socri si fratele meu cu cumnata, si nasii copilului. toti mi-erau dragi si m-am bucurat sa-i vad, chiar daca abia atunci iesisem din spital...le dusesem lipsa.
oare mai exista indeva in tara o maternitate asa de restrictiva?
dar sa spun si o vorba buna despre ea...promoveaza si sustine alaptatul foarte mult.la copilasi li se dadea glucoza si supliment cu seringa pana putea mama sa alapteze, nu e voie cu suzi, cu biberon, pana si protectiile de silicon pt sfarcuri sunt evitate. mama sta in camera cu copilul, se alapteaza la cerere si e interzis sa se recomande vreo marca de lapte praf. eu de exemplu, am avut tare tarziu lapte. sanii nu s-au modificat cu nimic in timpul sarcinii, nici dupa nastere, erau mici, minusculi... mi-era parca si rusine sa-l pun pe copil la san, ca ziceam ca-l pun degeaba. dar...pt ca pe parcursul sarcinii am citit sfaturile anyei despre alaptat si mi-am dorit tare mult sa-i dau tzitzi copilului meu, am insistat. l-am tinut si 4 ore in continuu la san...deh, nestiutoare, si va imaginati ce rani am facut. si am intrebat doctorita ce formula dau in spital, ca daca ajung acasa si nu am lapte suficient, sa nu-i dau altceva. si ea-mi zice zambind: nu stiu! tu ai sa mergi acasa si-i dai numai san. nu am crezut ca va fi posibil, dar iata ca au trecut 4 luni si jum. aproape si denis papa doar san, din minusculii mei...si creste si f. bine!
eu am reusit sa aflu ce lapte foloseau (humana) si mi-am cumparat sa am, dar nu l-am folosit. dar cred ca mi-a ajutat la psihic, pentru ca il alaptam fara stresul ca daca nu se satura, am ce sa-i dau...
acum ma scuzati pentru kilometrica poveste fara legatura cu subiectele de actualitate, dar de mult vroiam sa v-o impartasesc.
si va mai dai si o
decofeinizata, asa de amiaza, sa mearga cu prajitura cea buna.
va pup!
Cristina, mami de superbaietel
www.flickr.com/photos/12285891@N07/" target="_blank"> Denis Stefan (30.07.2007)
Simo78 spune:
Aciclovir nu este antibiotic, ci antiviral..si asa cum ii spune si numele, a-ciclo-vir intervine in ciclul de reproducere a virusului...
Eu am preferat sa nu iau in sarcina (am avut in primul trimestru herpes dupa herpes).
Iata ce am gasit pe net
Graviditate: Nu exista date despre folosirea Valtrex in sarcina. Valtrex se va administra in sarcina doar daca potentialul beneficiu pentru mama este mai mare decat posibilul risc pentru fat. In studii prospective nu s-a observat o crestere a incidentei defectelor de nastere la aproximativ 300 femei expuse la Aciclovir pe cale sistemica (majoritatea dozelor orale erau de 800 pana la 1000 mg pe zi) in cursul primului trimestru de sarcina, in comparatie cu incidenta la nivelul populatiei generale. Defectele raportate au aratat ca nu exista o etiologie comuna.
Poate aduc Alinele lamuriri suplimentare.
Simo
mami de Matei Hisham (28 iulie 2007) 
It's a cruel and random world, but the chaos is all so beautiful.
Antoanela23 spune:
Buna ziua,
Anuntata reintoarcere in campul muncii nu s-a produs din motive de...cufureala. Nu am patit asa ceva in viata mea, luni dimineata intre 5 si 7 am pazit wc-ul, asa ca nu m-am mai dus la serv iar dr mi-a dat conjed medical ieri si azi.
Acum sunt un pic mai bine, dar inca functionez sub capacitatea normala.
Vad ca vorbiti despre diversificare si oberv ca ccc "cate bordeie atatea obiceiuri" dar sunt si puncte comune.
Va spun pe scurt cum se face aici si cum am facut si noi, nu neaparat ca ar fi astia genii dar pt ca ducand copiii la cresa am considerat ca e important sa fie adaptati la cum ii hraneste acolo:
- se recomanda sa incepi cu piureul de legume (pt ca daca se incepe cu fructele care sunt dulci si mai usor acceptate de obicei sunt sanse ca bb sa refuze legumele) la masa de pranz (11-12); se incepe cu morcovul, apoi se introduce treptat cate o leguma noua pt a depista eventualele alergii; sunt interzise verzele, ardeiul, spanacul, ceapa (nu stiu de ce) pana la un an. Carnea se adauga la piure dupa 6 luni, galbenusul dupa 9 luni, albusul dupa 1 an.
- apoi se introduc fructele pt masa de la orele 15-16, para, mar, banana, facute piure; la fel, fiecare fruct nou se introduce treptat. Sunt interzise fructele rosii si citricele pana la un an si fructele exotice pana la 18 luni-2 ani.
Cam asta e ce-mi amintesc eu acum.
Burtika, si eu am luat antibiotice (din cele nerecomandate in sarcina) in primele 3 sapt de sarcina, inainte sa aflu ca sunt gravida. Dr a zis ca nu luasem mult (5 zile) si ca nu vor fi probleme, si nu au fost. Se spune ca in primele sapt functioneaza sistemul "totul sau nimic", adica ori e totul in regula ori, doamne fereste, sarcina daca e afectata se elimina de la sine. Sa mai intrebe si alt doctor si depinde si de ea cat e de optimista si curajoasa. Bafta!
Am inceput sa scriu acum o ora, trimit mesajul acesta si revin, pup fetele,
Anto, mamica de
Sonia ( 22iunie 2007) siwww.flickr.com/photos/10611598@N04/sets/72157601053655009/" target="_blank">
Victor (8 octombrie 2005)
i_ulia spune:
luna,
pentru cresterea in greutate!!!
valen, ne povestesti si noua din cuba? pleaaaaase!!!
burtika, stiu ca nu e neaparat concludent, dar eu m-am dat cu aciclovir (unguent, cred ca 250 mg, nu mai sunt sigura) in primul trimestru de sarcina si am nascut un copil sanatos.
monicabo spune:
Si eu am nevoie de lamuriri de la cele 2 Aline... dau copy/paste la mesajul meu scris in capitolul anterior (caci l-am scris la cap anterior, pe la pag 19 si pe urma imediat s-a schimbat capitolul, plus voi adauga ce mi-a zis dr.) Iar cele 2 fete dragute sa-mi confirma daca este ok ce mi-a zis, sau sa-mi mai dea unele sfaturi.
Va mai innebunesc cu o intrebare, in special daca imi raspund fetele de specialitate, Anya sau Alina (sau altcineva care e medic pediatru).
Noi avem 5 luni (maine implinim), luna asta iar nu am luat bine in greutate 2-300 g si alea chinuite... Ea mananca tzitzi, si chiar papa (nu suntem in situatia Almei), si totusi nu a luat... In acest caz, ce D-zeu fac cu diversificarea??? Sa o incep acum, sa mai astept un pic? Am inteles de la dr noastra (pe care o voi contacta) ca la copiii mai slabuti se incepe cu cereale, si pe urma piureuri sucuri etc...
Andreea, cum am mai zis, este un copil mai slabut, insa este vioaoe si f activa: da din picioare, se intoarce de pe spate pe burta si invers, se taraste prin ot patul... dau aceste detalii pt a intreba si aspectul asta: poate fi mai slabuta datorita faptului ca este mai activa? cum se intampla in cazul adultilor care fac mai multa miscare, comparativ cu cei mai sedentari? (si nici in cazul oamenilor mari nu este o lege vis a vis de greutate)
Am fost mai atenta in sensul ca dupa ce mi s-a atras atentia, am observat ca atunci cand sugea mai putin, aveam impresia ca sanii sunt mai moi, cand am pus-o mai des, atunci sanii se intareau mai mult (nu-mi curg, ca stiti ca v-am intrebat eu o data daca va mai curg sanii ca la inceput). Sanii se detensioeaza dupa masa, deci laptele se duce la ea. Am inteles ca nu exista lapte bun sau prost...
Pana acum slava Domnului nu am avut alte probleme de sanatate cu ea, insa ma cam dispera cu greutatea asta, ca nu ia cat as vrea eu..
Dr mi-a zis asa: ca acum, dupa 5 luni sa-i bagam progresiv cereale. Cereale fara gluten (orez - cel mai comun) fara alte adaosuri, de la Humana, Nestle etc. Daca accepta biberon, sa-l facem la inceput diluat, daca nu va vrea cu bibe, sa-i dam progrevis cate o lingurita, apoi 2 etc (si facem amestecul mai consistent). Apoi se completeaza cu san. Iar restul meselor doar san. Si masa de cereale sa fie pe seara. Zice ca cerealele astea aduc un aport suplimentar de calorii.
Ca ea poate nu asimileaza f bine, ca e si un copil mai activ, ca au perioade cand ba pun in greutate, ba se lungesc, si sa fiecare copil e diferit etc. Dar atata timp cat starea ei este bune, vrea sa pape, nu ar fi motive de ingrijorare.
Cam asta...scuze pt mesajul lung si pt copy/paste, dar am vrut sa fie scris totul la un loc.
Monica (Andreea Ioana - 11 iulie 2007)
poze
aylin_tarcan spune:
monicabo, eu zic ca deja avand 5 luni poti sa ii dai linistita cereale.
Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
broscuta gargarita
liadorian spune:
Bai ce m-a speriat medicul meu de familie, care e si pediatrul Mirunei! Cica sa mergem maine pentru vaccinul de 4 luni. E drept ca Miru a implinit pe 8 dec. patru luni, dar vaccinarea anterioara a facut-o la 3 luni, cu Infanrix hexa. Din ce stiu eu, intre cele 2 imunizari trebuie sa fie un interval de 2 luni, nu? Zic prostii? Nu e periculoasa vaccinarea asta asa de repede dupa cea anterioara???
Lia si
Miruna Demetra
X-ray spune:
monica dr ta are dreptate.nu toti copii cresc la fel.poti incepe cu cerealele dar poate mai stai doua saptamani.daca micutza e activa,vioaie ,nu plange dupa mese,inseamna ca asta e ritmul ei de crestere.acum creste si ea cum vrea ea nu cum vrei tu
.si daca zici ca e si mai vioaie de felul ei...poate ai citit si tu ca dupa 4-5 luni nu mai cresc asa cu 1 kg pe luna,acum dorme mai putin,se misca mai mult,consuma si ei calorii.
ma duc la terorista mea...a 5 noapte de trezit din 2-3 ore cu maraiala,tipete,masa..si de la 8 de dimineatza a dormit numai 15 min odata,in rest tipa si se distreaza in pat...eu jur ca nu am mai fost demult asa obosita...
alina mamica bulinei Elisa
(20 iunie 2007)
Antoanela23 spune:
quote:
Originally posted by liadorian
Bai ce m-a speriat medicul meu de familie, care e si pediatrul Mirunei! Cica sa mergem maine pentru vaccinul de 4 luni. E drept ca Miru a implinit pe 8 dec. patru luni, dar vaccinarea anterioara a facut-o la 3 luni, cu Infanrix hexa. Din ce stiu eu, intre cele 2 imunizari trebuie sa fie un interval de 2 luni, nu? Zic prostii? Nu e periculoasa vaccinarea asta asa de repede dupa cea anterioara???
Lia siMiruna Demetra
Lia, nu e relevant dar aici se face Infanrix Hexa la 2, 3 si 4 luni. Noi am lasat cam 6 saptamani intre vaccinari, deci le-am decalat un pic. Deci nu cred ca e periculos sa-i faci la o luna urmatoarea vaccinare, dar decat sa fii stresata mai bine suna la dr, spune-i ca e prea devreme si te duci luna viitoare. Am vazut fata care scoate limba, e o printesa scumpica foc,
.Anto, mamica de
Sonia ( 22iunie 2007) siwww.flickr.com/photos/10611598@N04/sets/72157601053655009/" target="_blank">
Victor (8 octombrie 2005)
!