Gravidute prin FIV (11)
Raspunsuri - Pagina 11
alexi22 spune:
amalia sfatul meu e sa mergi la dr, din cate stiu eu durerile ca la CM nu sunt bune deloc nu vrequ sa te sperii dar mai bine fii preventiva in un no-spa sa nu fie cumva o contractie.Asa am patit si eu dar pe la 19 s si erau contractii defapt de atunci tot la pat pana la 36 sapt.Iti doresc multa sanatate si sarcina usoara.
mami degiulia rebeca 13.08.2007
andicu spune:
Amalia, durerile usoare ca la ciclu pot fi contractii, dar atata vreme cat nu se contracta burta, pot fi si false contractii, cat despre intepaturi, se intind ligamentele, creste burtica, sunt cat se poate de normale. Stai linistita si incearca sa nu te obosesti prea tare pana te lamuresti la dr ca e totul in regula. Poti lua No-spa fara probleme, 3-4/zi, iti relaxeaza muschii si nu au nici-un efect negativ asupra burticii sau bebelusului. Sanatate multa!
Sper ca ati petrecut Craciunul frumos, cu bebeii sau cu burtici fara contractii prea multe!
Noi am implinit ieri 6 luni si suntem f mandri! stam in fundulet aproape singuri, adica cateva minute bune, pe urma o mai luam la vale... daca vreti sa vedeti cum am petrecut de Craciun, avem poze la semnatura cu renul nostru mic, cadou lasat de Mos anul asta la noi sub brad!
tuturor!
Andicu mami deFilip Gabriel (27 iunie 2007)
Primul Craciun
Cum crestem noi
Avalon spune:
Buna seara, dragelor! Cum ati petrecut Craciunul? Noi am fost ca in fiecare an la rubedenii si a fost prima data cand nu m-am mai crispat la intrebarea: "si nepotu'? cand vine nepotu'"... nu am spus inca familiei, dar la inevitabila intrebare am zambit si mi-am spus in gand "curand, foarte curand..."... vreau sa trec de primul trimestru si apoi vom face "publica" vestea, ma simt eu mai protejata asa, oamenii asteapta de atatia ani nepotu' incat sunt in stare daca le spun acum sa ma pazesca zi si noapte sa nu fac vreo "greseala"
Au inceput sa ma incerce niste greturi discrete, nu permanent dar cel putin o data, de 2 ori pe zi ma simt "ingretosata"... nu ma deranjeaza, suport orice, chiar imi faceam griji ca eu de ce nu am greturile de sarcina.
Am fost la eco la dr.Iosup, simpatic doctor si glumet, imi place umorul lui... vestea buna e ca ala micu' este acolo, are 9,3 mm si ii bate inimioara cu 126 batai/minut, mi-a masurat doctorul toate cele si sunt in grafic cu ele... e super-tipicar tipul si m-a tratat cu aceeasi seriozitate in masuratori ca si pe orice gravida in luna mare... vestea proasta este ca dupa stimularea fiv m-am ales cu niste chisturi mari, 2 pe dr si 4 pe stg de dimensiuni intre 27-34 mm... inca o veste neplacuta: aveam un mic fibrom subseros (pe peretele exterior) care a devenit intramural (deci a "migrat" in peretele uterului) si si-a marit dimensiunea de la 11 mm la 26 mm in sarcina... din fericire este situat la polul opus de sarcina si nu pune probleme... inca ceva, dr.Iosup m-a avertizat ca sarcina e pozitionata mai jos decat ar fi trebuit, adica mai aproape de "iesire", si ca nu am voie niciun fel de efort sau sa am contractii, s-a exprimat foarte plastic "o contractie il poate scoate afara ca pe un sambure"... e clar, daca trageam speranta ca ne vom mai juca de-a mama si de-a tata in pat, acum am pus in cui placerile trupesti pana la cel putin 12 saptamani.
Vreau sa va intreb: a mai avut cineva chisturi asa mari? Si multe? Si cat mai cresc oare? Mie doctorita mi-a zis ca dupa 3 luni se vor micsora si vor disparea, dar pana atunci? Exista vreun pericol? Ca ma cam dor ovarele...
Andicu, simpatic-foc renul vostru mic, nici nu stiu cu cine seamana mai mult pustiul, are ceva si de la tine dar parca mai mult are trasaturile sotului. Am impresia ca e si un copil cuminte, nu-i asa?
Amalia, cred ca te-ar ajuta no-spa sau scobutil injectabil si repaos la pat pana ajungi la doctor... ai trecut de perioada critica, poate durerile sunt de la faptul ca uterul se mareste in dimensiune si ligamentele ce-l sustin se intind... in orice caz, colul trebuie tinut sub stricta supraveghere, poate e nevoie de cerclaj. Ai grija de tine!
Cellu, Madalina si Aurel_cris, mai aveti putin de tot, fetelor pana cand o sa va tineti bebelusii in brate! Sa aveti nasteri usoare si copilasii sa fie sanatosi si mancaciosi!
Ginger, sa ai grija de gemenasi, lasa ca se fac ei mari!Si tu, Pussi, bine ca ti-ai scos din minte ideea cu prematuritatea, tustele cresc bine si frumos!
Diana, felicitari pentru baietel, sa-ti traiasca!
First carmen, multumesc pentru urari! Si eu iti doresc sa creasca frumos baieteii si sa va lumineze viata!
Ciarli
Alexi22, chiar ca trece repede timpul! Sa-ti traiasca fetita si sa fie sanatoasa!
Xrysya, ce mai faci, cum te mai simti? Banuiesc ca inca esti in Romania, nu te-ai intors.
Kla, intra si tu mai des, a pus Mosu' ce trebuia sub brad sau nu?
Eu de maine plec cateva zile din Bucuresti si ma intorc dupa 3 ianuarie, va urez din tot sufletul:
LA MULTI ANI
si va imbratisez cu drag pe toate!
PS: Pentru "veteranele" din Bucuresti: unde ati facut testele de sarcina, triplu test, ecografiile morfologice, amniocenteza?
Avalon, 7+
madalina28 spune:
Avalon eu am facut dublu test si triplu test la MedLife,iar eco morfofetala la 14 si 22 sapt la Iosup pt ca nu am gasit loc in alta parte,pe cea de 32 de apt am facut-o aici in Ploiesti.Ti l-as recomanda si pe dr Pop Adrian am uzit ca este f bun dar treb sa te programezi cu cel putin 3 luni inainte la el.
toate fetele
Madalina 33+Sofia
calea sigura a esecului este sa renunti...
La mami in burtik
kla78 spune:
fetelor am intrat sa va salut nu pot sta ca sotul meu de ieri e internat in spital se pare ca are ceva probleme mai grave iar dr se cam codeste sa ne spuna,simt ca innebunesc acum cand credeam ca totul va fi bine si vom avea o adevarata familie cu un bb mic se pare ca vin alte probleme,nu stiu dar parca suntem supusi prea multor incercari din partea Domnului la care greu le mai putem face fata,asta e nici nu stiu cum sa ma comport cu el,am suferit atat de mult ca nu ramaneam gravi incat mi-am pierdut curajul si puterea iar acum cand el are nevoie de cineva sa-l incurajeze eu nu mai sunt in stare,offf
AMALIA eu am 14+4s si sa stii ca si eu am ceva dureri chiar dese si cam ciudate,nu stiu ce pot fi dar le am in fiecare zi fara sa fac vreun efort,cred ca voi merge la urgente sa vad care e problema ca am programare abia pe 25 ian la dr.
AVALON mi-a adus mosul un calculici nou dar se pare ca nu m-am putut bucura prea mult de el din cauza problemelor cu sotul.sarcina usoara in continuare!
fug la spital va pupacesc pe toate fara exceptii!
http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/kla788/my_photos
andicu spune:
Avalon, multumim mult de complimente ai dreptate, se pare ca seamana mai mult cu sotul meu, cel putin asa se zice si mie mie mi se pare cateodata, ca de cele mai multe ori nu-mi dau seama. Si , in general, da, e cuminte, sociabil, ii place aglomeratia, lumea multa, atunci n-am treaba cu el..doarme noaptea destul de bine , ziua cand sunt singura cu el isi cam face de cap ( nu prea ma lasa sa respir), dar am auzit cazuri muuuult mai serioase..! o sa vezi si tu cum e, cam la anul pe vremea asta!
Kla, imi pare rau sa aud ca ai probleme pe-acasa..Multa sanatate sotului tau si sa se faca bine repede, ca sa aiba grija de tine cand o sa ai nevoie! fii tare si gandeste pozitiv, bebe are nevoie de tine sa fii optimista si relaxata si cred ca si sotul tau are nevoie de aceleasi lucruri!
Andicu mami deFilip Gabriel (27 iunie 2007)
Primul Craciun
Cum crestem noi
pussi spune:
salutiiiiii
amalia eu am avut contractii de la 13 sapt. de sarcina, se intarea burta ca un ghem si ramnea asa cam 10 min. + dureri de CM, atunci am inceput sa fac GRAVIBINON la 7 zile!
ginger ma bucur ca sunteti bine! cred ca ti-e foarte greu... eu am preferat sa stam toate 3 internate ca sa nu trebuiasca sa ma impart!
avalon stai linistita cu pozitia sarcinii... si la mine Elena a fost in placenta previa pana pe la 28-29 de sapt. cand a urcat odata cu dezvoltarea, dar fara si fara efort! Oricum iti spune ginecologul ce si cum! Triplul test dupa mine, sa nu-l faci... e o statistica si nu un diagnostic!
kla multa sanatate sotului!
noi suntem bine, sanatoase si uite cu noi
LA MULTI ANI!!! MULTA SANATATE din burtici si de aici!
Un 2008 plin de implinirii!!!!!!!
PUSSI de SABINA ELENA & ANA NICOLETA
www.flickr.com/photos/12652375@N04/2078939834/in/photostream/" target="_blank"> TUSTELE MELE
DOAMNE AJUTA!
ciarli spune:
Buna fetelor!!!
Amalia, si eu cred ca e bine sa iei no-spa si mult reapos pana la intalnirea cu dr.
Avalon, stai cuminte si nu face eforturi mari.
Kla, ai incredere in Dumnezeu ca si pana acum si va avea grija de voi si de familia voastra!
Andicu, nu-mi vine sa cred ce mare e Filip si ce frumos!!!
Noi suntem bine, cred. Am experimentat un travaliu fals, am scapat, insa, cu ocazia asta s-a scurtat mult colul si s-a mai deschis. Speram sa trecem de sarbatori cu bine, ca sa mai crestem macar o saptamana sau doua.
Va pupam pe toate fara exceptie.
Ciarli&Co
ioanacarmen spune:
Avalon, cu toate ca varsta mea o cerea, nu am facut dublu testul si nici amniocenteza. Oricare ar fi fost rezultatul n-as fi facut un avort. Toate analizele si ecografiile lunare le-am facut si le fac la Medsana.
Ecografiile de 14 saptamani si de 22 saptamani, le-am facut la Iosup, Pop si Herghelgiu. Pentru cea de trimestru 3, m-am programat tot la cei trei.
Cellu, mai ai putin..., ce mai faci?
Va pe toate.
29+
first_carmen spune:
Buna seara!
Sanatate maxima mamicilor si bebicilor lor si 2008 sa fie un an in care zimbetul sa fie pe buzele tuturor!
La multi ani!
Carmen mamica de Petru si Stefan din 28 iulie 2007
http://www.dropshots.com/first_carmen#albums/Luna%20a%20cincea