HELP! Cum il imbrac pentru serbare?
Dilema mare! Avem un rol dificil la serbare...copil urator!!!!
Chin mare, 3 strofe de invatat, dar se pare ca ne descurcam. Problema este imbracatul. Educatoarea ne-a sugerat sa-l imbracam secific. Ma gandeam la un costum popular, cu bundita, cusma si un clopotel. Clopotelul il avem dar restul...de unde putem face rost? Va dati seama ca as prefera sa inchiriez decat sa dau banii pentru un costum care il poarta doar o data.
Avem 3 ani, dar hainele lui sunt cam de 4 ca e inaltut. Ce sa facem, ce sa facem???
Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)
Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!
Raspunsuri
Lona spune:
quote:
Initial creeata de crisiacob
Dilema mare! Avem un rol dificil la serbare...copil urator!!!!
Chin mare, 3 strofe de invatat, dar se pare ca ne descurcam. Problema este imbracatul. Educatoarea ne-a sugerat sa-l imbracam secific. Ma gandeam la un costum popular, cu bundita, cusma si un clopotel. Clopotelul il avem dar restul...de unde putem face rost? Va dati seama ca as prefera sa inchiriez decat sa dau banii pentru un costum care il poarta doar o data.
Avem 3 ani, dar hainele lui sunt cam de 4 ca e inaltut. Ce sa facem, ce sa facem???
Pantaloni negri, bagati eventual in ghete (doar e zapada!)
In sus, un "dos" de blanita, o captuseala de haina de iarna (eu am folosit, cu ani in urma, o dublura din blana sintetica de la o geaca). Daca n-are maneci - pe bluza/camasa alba. Un brau colorat.
Pe cap o caciula (eu aveam una din blana de Astrahan, ii cam cadea pe ochi).
Pregatiti merele si nucile, ca oricum va fi imbracat, va avea succes! cu siguranta!
dana d spune:
Dar eu cum o imbrac pe a mea? : "femeie din Bethleem"
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
anya spune:
Dana, poti incerca sa iei o panza si sa faci o roba din ea, iar pe cap sa-i prinzi o "naframa" ceva gen icoanele cu Maica Domnului. De fapt poti sa te inspiri din icoane/carti religioase cum erau imbracate femeile atunci.
Floricel, costum popular cred ca e usor sa gasesti de inchiriat (vezi ca s-au mai dat pe aici link-uri). Sau poate are vre-o cunostinta. E suficienta o ie, chiar daca e de fetita, o pereche de pantaloni inchisi la culoare, un brau (poti lua si panglica de la mercerie), o vesta/captuseala cum a zis Lona, si o caciula/palarie de la bunici.
Noi anul asta scapam ieftin, doar cu camasa alba si papion, dar anul trecut a fost arici la o serbare iar la alta - lup
. Aveam senzatia ca la fete e mai usor - zane, fulgi de nea... dar am auzit de o fetita care trebuie sa se costumeze, printrea altele, in "STALP". Da, stalp-ul de la poarta raiului. E tare, nu?
crisiacob spune:
quote:
Originally posted by anya
Dana, poti incerca sa iei o panza si sa faci o roba din ea, iar pe cap sa-i prinzi o "naframa" ceva gen icoanele cu Maica Domnului. De fapt poti sa te inspiri din icoane/carti religioase cum erau imbracate femeile atunci.
Floricel, costum popular cred ca e usor sa gasesti de inchiriat (vezi ca s-au mai dat pe aici link-uri). Sau poate are vre-o cunostinta. E suficienta o ie, chiar daca e de fetita, o pereche de pantaloni inchisi la culoare, un brau (poti lua si panglica de la mercerie), o vesta/captuseala cum a zis Lona, si o caciula/palarie de la bunici.
Noi anul asta scapam ieftin, doar cu camasa alba si papion, dar anul trecut a fost arici la o serbare iar la alta - lup. Aveam senzatia ca la fete e mai usor - zane, fulgi de nea... dar am auzit de o fetita care trebuie sa se costumeze, printrea altele, in "STALP". Da, stalp-ul de la poarta raiului. E tare, nu?
Anya
Stalp la poarta raiului????? Hai ca asta este ceva nemaiauzit. Si eu care eram suparata ca fi-miu e doar urator...M-am uitat pe link-urile date pe DC si nu am gasit costum popular.