Scoala Genesys
Salutare, bine v-am regasit.
Fetita naostra face la anul 7 ani si vreom sa o dam la o scoala particulara.
Am ales intre Scoala Europeana si Scoala Genesys, dar inclinam spre cea de a doua.
Mai are cineva copilul la aceasta scoala? Cum este acolo? Puteti sa ne impartasiti din experienta cu aceasta scoala? Care ar fi plusurile? Dar minusurile?
Raspunsuri
roxi2004 spune:
Cum ne-ai regasit daca ai un singur mesaj postat pana acum? E
Era o gluma, bine ai venit pe DC.
Si on topic, a fost in Capitalul de acum cateva saptamani un articol despre scolile private din ro. Nu stiu cum este cea Europeana, dar cele cu specific, ca sa zic asa (adica: sc. americana, franceza, mark twain... ) sunt recunoscute de institutiile similare din tarile respective, dar nu de Min Educatiei din RO. Adica, dupa ce va face cele 12 clase, pt a da la o facultate in ro, trebuie sa isi echivaleze cumva studiile. Din acest pdv trebuie sa va ganditi voi ce anume planuri aveti si ce anume vreti sa faca copilul vostru.
De curiozitate, ce tarife sunt la cele doua scoli?
cristiandan spune:
BUna, am avut alt ID (cristian)dar nu am mai stiut parola si intre timp nici nu am mai folosit emailul la care ar fi trimis-o...
In fine, tarifele afisate de cele 2 scoli sint cam la 170 mil pe un an scolar. Am auzit ca la Europeana vin copii mai de vedete (gem MEME Stocica, etc). Pe de alta parte tb sa mergem la interviu iar copilu tb sa stie Engleza (am si intrebat pai daca de la gradi ar stii la ce i-ar mai trebui scoala?). In fine, prin Martie tb sa mergem la interviu, toata familia. La Genesis pe de alta parte mi s-au parut mai amabili la tel, chiar dna dir s-a oferit sa ne faca turul scolii...Pe la sf lui Ianuarie ma voi duce sa vad Genesis si astept interviul la Europeana. Mi-ar fi fost utile niste informatii despre cele 2 scoli chiar de la sursa, un parinte care are are copilul la una din scoli, pentru a stii la ce sa ma astept.
Andries spune:
Buna Cristian,
eu am colegi care au copiii la scoala Genesys, ce stiu de la ei este ca dpdv al "cartii" baga in ei cu carul si parintii sunt multumiti, dar dpdv "scoala strazii" sunt cam rupti de realitate, mai pe romaneste copiii sunt "prea linistiti", cuminti, uneori timizi, nu fac fata daca e cazul sa se ia la cearta cu vreun baiat de cartier.
Bafta si sa ne spui si noua impresii, please.
Andries
roxi2004 spune:
tot eu sunt - si nu am informatii despre scoala europeana. M-a intrigat ceea ce a spus Andries - cum adica copii nu fac fata la viata strazii? Poate asa sunt alesi copiii la inscriere, nu cred in alte scoli copii ar fi invatati sa fie agresivi. Sau poate da? II invata la "scoala strazii" ?
P&ANA spune:
quote:
Originally posted by roxi2004
tot eu sunt - si nu am informatii despre scoala europeana. M-a intrigat ceea ce a spus Andries - cum adica copii nu fac fata la viata strazii? Poate asa sunt alesi copiii la inscriere, nu cred in alte scoli copii ar fi invatati sa fie agresivi. Sau poate da? II invata la "scoala strazii" ?
Aceeiasi intrebare o pun si eu!
Fetita mea este in cl a II-a la o scoala particulara si nu mi-am pus pb niciodata ca nu are experienta la "scoala strazii"
Cum adica "scoala strazii"?! Se pot intelege o groaza de scenarii de aici.
Alina
a fi om e lucru mare ...
kid2003 spune:
Cristiandan, eu stiu ca Scoala Genesis este printre putinele acreditate nu doar autorizate de Ministerul Invatamantului. Sunt doar 3 scoli particulare (Genesis, Scoala mea si Scoala primara Lauder Reut) acreditate de Minister, ceea ce inseamna ca poti oricand muta copilul la o scoala de stat fara a-i cere echivalarea studiilor, vreun examen sau ceva de gen. Asta mi se pare un mare plus. Fetita mea merge la gradi la ei, iar mama unei colege de grupa a avut baietelul mare la scoala. L-a mutat in clasa a treia la o scoala de stat.
In plus am vazut pe pereti diplome la olimpiadele scolare organizate de minister la care au participat si copii de la Genesis. Lista unitatilor acreditate o gasesti pe site-ul ministerului la adresa http://www.edu.ro/index.php/articles/c605/
De acolo descarci documentul cu numele "Unitati de īnvatamant preuniversitar particular acreditate - nivelul primar", al doilea document. Primul este cu gradinitele.
bb2
monip spune:
Va spun eu ce se intelege prin scoala strazii: copilul mai invata la scoala de stat sa se bata si /sau sa reziste la bataie + dobandeste un vocabular extins de cuvinte "frumoase";toate astea de la colegi...evident...Plus ca daca iesi viu de acolo,rezisti la orice in viata..(recent patit la clasa 1:capul spart la ora de sport;un copil mai mic nu se mai scula de jos..)..scoala din centrul Bucurestiului