Reteta de islere
As vrea sa fac de Craciun niste islere, de fapt sotului ii e pofta de ele. Eu am o reteta dar nu imi place. ies "biscuitii" f tari, ne rupem dintii in islere.Fiind tari biscuitii iese si crema cand musti.Ma gandesc ca poate daca as lasa acei biscuiti la aer cateva zile sa se inmoaie...ar merge?
Va rog mult de tot daca aveti o reteta buna de islere sa o scrieti aici sa ne bucuram de ea.
Sau daca e pe forum vreo reteta dati un link va rog.Am cautat dar nu am gasit, poate nu am vazut eu bine.
alina
Raspunsuri
Alynutza spune:
Am eu o reteta super buna, biscuitii ies deliciosi, sfaramiciosi, exact asa cum trebuie. Deja pentru noi e prajitura clasica si nu lipseste niciodata nici de Craciun, nici de Pasti (la fiecare sarbatoare tai biscuitii in forme specifice sarbatorii respective).
Coca:
220 gr. faina
180 gr. margarina
100 gr. nuca macinata
70 gr. zahar pudra
sare, vanilie
Margarina se freaca intr-un vas cu zaharul, sarea si vanilia 2 minute. Se adauga nuca si faina, se amesteca fara sa se framante si se da la rece cam o ora. Se intinde aluatul intr-o foaie cam de 1/2 cm grosime pe o suprafata de lucru presarata cu faina. Se taie in formele dorite. Restul aluatului se aduna, se amesteca, se intinde din nou si se decupeaza forme. Se repeta operatiunea pana ramanem fara aluat. Formele se coc pe foaie de copt la foc potrivit pana se rumenesc usor. Se racesc si se lipesc cu crema.
Crema:
1 pachet de unt
140 gr. zahar praf
1 cana lapte
3 lg. amidon alimentar
cacao si ness dupa gust
Se amesteca laptele cu amidonul si se fierbe pe foc pana se ingroasa ca o budinca. Se raceste putin, amestecand din cand in cand sa nu prinda coaja. Untul se freaca impreuna cu zaharul, apoi se adauga cate putina budinca din lapte. La final se pune cacao si ness dupa gust. Se pune toata crema intr-un vas cu fund gros sau intr-un vas de yena si se pune pe foc, amestecand in permanenta pana cand crema isi schimba consistenta, devenind fina si mai inchisa la culoare. Se raceste crema pana nu mai curge si se umplu islerele. Nu e obligatoriu sa folosesti crema asta, poti folosi orice fel de crema care iti place tie.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/1875643497/in/set-72157600636179296/" target="_blank">Aici poti vedea islerele pe care le-am facut anul asta de Pasti.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
alinabojuc spune:
Multumesc mult pentru reteta. Ma intereseaza daca se foloseste neaparat margarina la aluat sau se poate pune si unt. Eu margarina nu folosesc deloc in casa.
Am vazut si pozele
alina
Alynutza spune:
Sincera sa fiu, eu reteta o fac cu margarina, insa nu vad de ce n-ai putea sa folosesti unt. Crema este obligatoriu de facut cu unt, altfel nu se intareste cum trebuie si curge dintre biscuiti.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Luna75 spune:
quote:
Originally posted by alinabojuc
Vai abia astept sa fac.
alina
eu le-am pregatit ieri si au iesit intr-adevar foarte buni!
multumesc si eu pt.reteta
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
alinabojuc spune:
Le-am facut si eu si au iesit pe placul sotului.Ma bucur tare mult.Si colindatorii au fost incantati.Sigur voi mai face.
Sa aveti un an nou fericit!
alina
Hildegard spune:
am vrut sa fac islere dar n-am mai apucat...am sa fac intr-un weekend ca tare sunt bune!
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
Criss75 spune:
Reteta mea de islere
3 cesti faina (eu folosesc o ceasca de cafea mai mare)
1 ceasca zahar pudra
250 g margarina
2 - 3 linguri smantana
1 praf de copt Dr. oetker
1 zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie.
Se face aluatul si se intinde foaia cam de 0.5 cm
se decupeaza cu un pahar (dupa marimea dorita)
eu le-am facut cu un pahar mic de tuica, dar altadata le-am facut si mai mari
Se coc pe hartie de copt cca 25 min
Crema
200 ml lapte, doua linguri cu varf faina, 250 g zahar pudra, o margarina Rama sau un pachet unt, 2 - 3 linguri cacao, esenta rom.
Se fierbe laptele cu faina si zaharul pana devine ca o crema mai groasa. Se lasa sa se raceasca.
Se freaca cu mixerul untul sau margarina, se adauga crema fiarta si racita, cacaua si esenta de rom. Se lipesc islerele cu crema si se pune deasupra ciocolata menaj topita. Eu iau fiecare isler si il inmoi in ciocolata, se mai scurge si pe lateral insa imi place cum arata si imi place si ca e mai multa ciocolata.
Asa arata islerele mele.
http://good-times.webshots.com/photo/2636435540102224540DmHyUe
Criss si Alex