Fructe si legume exotice(pentru Romania) 2
Raspunsuri - Pagina 6
lexi spune:
cred ca este yacon, monica. e o radacina dulceaga, eu o folosesc in salate, data pe razatoare sau in cubulete mici (alaturi de maioneza, mere, putina smantana, telina si ce mai vrei tu sa pui). se spala si se curata ca si morcovul, o poti rontai ca atare.
sa vedem ce mai spun si alte fete, s-ar putea sa fie altceva.
monica-elizabet spune:
Vianne, lexi, multumesc
iata ce am aflat intre timp despre ele...
Se numeste Cara aici , face parte din aceeasi categorie cu cartoful, mandioca, cartoful dulce, etc...
se poate manca fiarta sau prajita...inca nu am incercat-o dar diseara nu mai scapa si va zic daca mai traiesc
azi am vazut niste fructe care semanau cu longanul..da' cica nu era longan...nu am retinut cum se numea...abia astept sa-l incerc
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
monica-elizabet spune:
gata, am pregatit radacinile au exact gust de mandioca, arata precum cartofii prajiti(caci prajita am facut-o) cu diferentza ca inainte de prajire...erau foarte alunecoase ...cum sa zic(baloase)...scuzati expresia ...asa ca bamele...si fff fragile...se rupeau imediat...dupa prajire...sunt super ok
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
alinabojuc spune:
Monica arunca si la mine niste radacini din alea.
Ieri am fost la cluj si din pacate nu am gasit andive"sanatoase" toate erau vestede si urate, poate in alta parte gaseam mai faine, dar nu am fost decat la metro si carrefour.
Am luat avocado, cred ca o sa-l prepar asa ca salata de vinete.abia astept. Am luat si sweetie (oare am scris bine?) e tare bun.
Am mai luat si nuci de cocos, nu m-am rabdat sa nu iau.
Am mai vazut si alte fructe exotice dar erau exotice si la pret.
In legatura cu aluatul frantuzesc nu stie nimeni sa-mi zica,care o fi fost problema? Oi fi pus prea multa faina in aluat? poate o sa mai incerc dar dupa sarbatori.
alina
monica-elizabet spune:
alina, nu stiu ce sa zic...poate nu le-ai amidonat destul ca de la amidon "infloresc"
iti trimit radacini...prinde
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
alinabojuc spune:
Monica multam am prins, insa una am scapat-o.
Cu aluatul chiar nu-mi dau seama cat amidon ar trebui pus.Am pus dar poate nu destul cum zici tu. Data viitoare pun mai mult.
Va doresc spor la pregatiri.
alina
monica-elizabet spune:
haideti sa va arat ce am luat astazi...unele le-am mai incercat
primul este Pinha este un fruct din amazon, inauntru are un miez alb si f dulce si parfumat(semana cu ate moya si el amazonian) si niste seminte mari negre) Aici este poza cu miezul lui
aici sunt...vestitele Fructe stea
aici sunt niste Muguri de fasole pe care eu ii folosesc la mancarurile thailandeze
ei...si acum...iar un experiment...stiu doar cum se numeste aici...dar nu stiu cums e mananca...insa pana diseara aflu ca deja am o pofta nebuna
so...acesta este INHAME l-am luat tot de langa raionul de cartofi, mandioci si alte nebuneli stiti cumva ceva despre prepararea lui?
cu multumiri anticipate
va si eu si va urez spor la treburi...
eu plang...ca n-am gasit nici acum matze sa fac carnati nu-mi ramane decat sa cumpar carnati...asta e...
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
ocebine spune:
Inhame este Taro (la noi)...e foarte popular in Hawaii.
Uite un link cu retete:
www.hawaii.edu/hga/Lessons/maui98/TARO/trecip.htm" target="_blank">http://www.hawaii.edu/hga/Lessons/maui98/TARO/trecip.htm
Anamaria
"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."
monica-elizabet spune:
anaMaria, multumesc
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
Vianne spune:
quote:
Originally posted by monica-elizabet
haideti sa va arat ce am luat astazi...unele le-am mai incercat
primul este Pinha este un fruct din amazon, inauntru are un miez alb si f dulce si parfumat(semana cu ate moya si el amazonian) si niste seminte mari negre)
Monica, eu pinha il stiam de fruta-do-conde, e bestial de buuuuun. Eu si al meu sot salivam cand ne gandim....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://community.webshots.com/user/alinavillanova