Fructe si legume exotice(pentru Romania) 2

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

ache multumesc, macar le tin de decor ca-s frumoase daca nu stiu ce sunt


andivele le pregatesc in tot felul de salate...simple, cu ou, branza, piept de pui, peste, etc...uite cateva culese tot de-aici de pe dc mai de mult...
insa pe astea de le-am luat acum le pregatesc asa simple cu putin ulei de masline, sare, piper, zeama de lamaie si putin mustar(fiindca este post)





Salata de andive cu piept de pasare.


Ingrediente
600 g andive, 300 g piept de pasare fiert, 200 g maioneza, 2 linguri smantana, o jumatate lamaie, sare, piper
Mod de preparare
Se aleg andive albe (cele cu frunze verzi sunt amare), li se taie radacina si cu varful cu un cutit, se curata frunzele de puncte negre atunci cand exista. Se taie andivele în lung pentru a se desface toate foile si miezul, care se pun intr-o salatiera. Acestea se amesteca bine cu pieptul de pasare.


Salata de andive cu somon afumat

Ingrediente

1 andiva (trebuie sa fie cat mai albe si sa nu fi stat la lumina, altfel sunt amare) taiata transversal in fasiute ca la salata de varza
1 pachet somon afumat taiat (de fapt se rupe singur in bucatele mici daca este din cel feliat)
sos, din branza Almette cu verdeata + un pic de smantana + zeama de lamaie

Ingredientele pentru sos se amesteca si sosul se toarna peste andiva + somon.

Gustul este acrisor. Se comsuma numai pe loc, imediat ce a fost facuta, altfel se lasa sosul si nu mai este gustoasa. Daca nu va plac andivele din principiu, e posibil sa nu va impresioneze nici gustul la aceasta salata. Dar somonul o indulceste un pic, la fel si branza.


vinetele acelea mici le-am prajit si le-am papat cu mujdei de usturoi




monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

monica,


ultimul articol achizitionat de tine este ridichie alba,aici,nabo.
eu il tai feliute subtiri,pun sare si pap.



cu andive eu fac urmatoarea salata:

umplu frunzele cu:

sunculita prajita,taiata in felii f subtiri.
branza de capra
cubulete de mango
nuci prajite si maruntite
feliute de mandarina

apoi fac un sos din: mustar ,miere,lamaie,otet balsamic,apa,ulei,sare.

pun barcutele in tava,apoi stropesc cu miere si presar nuca.
este un deliciu.
in fiecare barcuta puneti o feliuta de sunculita,una de manadarina ,un cub de mango,unul de branza.






monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

offf...cred ca am bulibasit pozele...nu de ridiche era vorba ci de asta
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/PapaDePost/photo#5143130880207590658

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

monica,

este bostan galben sau dovlaec galben.
auyama,aici.soiul asta se foloseste mai mult decorativ,la intrarea in casa..aducator de noroc,ptru abundanta casei,strange energia negativa.....
dar se si mananca,eu cumpar de multe ori, ca este mic si-l folosesc odata.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

multumesc principe...deci n-am gresit prea mult cand am zis ca-l tin pentru rol decorativ
oare pot sa-l coc asa cum cocea bunica-mea felii de dovleac la cuptor?
mi-am facut andivele in seara asta...am taiat frunzele cam 3 cm, am pus si niste ciupercute, cateva frunze de ceapa verde, o linguritza de mustar, sare, piper, putina zeama de lamaie, 2 linguri ulei de masline...au iesit f bune.
va pup si maine ma apuc de experimentat

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

monica,
poti sa-l coci,dar poti sa-l bagi si in masa filo,dupa ce-l razi si amesteci cu scortisoara si un pic de zahar,storci de zeama si-l rulezi in masa filo,duopa ce ai imbibat foile cu ulei ca sa se desfaca.


si eu vreau sa fac rulada cu banza si dulceata(reteta care ai postato tu)...daca-mi aduc aminte parac era branza crema,branza faramata ...si mai ce...smantana batuta cumva?

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

principe, daca te referi la impletita cu crema de branza(bineinteles ca poti sa folosesti aluatul asta al tau) la umplutura eu am pus doar crema de branza philadelphia 2 cutii si putin din a treia(ca mi se parea putina branza ), am pus zahar asa din ochi vreo 3-4 linguri am amestecat un pic si am pus-o peste foaie, apoi deasupra am pus un borcan de dulceata)
in branza nu trebuie pus f mult zahar fiindca este si dulceata si se indulceste de-acolo
multumesc de sfaturi

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

quote:
Originally posted by monica-elizabet

Lavinia foietajul il poti faca asa cum a zis si principe cu de toate...si cu dulce si cu sarat
merge si umplutura cu branza sarata si marar
branza dulce , zahar, oua, smantana, stafide
mere rase, nuca, stafide
mango combinat cu mere
mango cu fulgi de cocos
carne tocata si condimentata amestecata cu oua si ceapa
spanac
dovleac
eu ti-am scris aici numai ce am incercat eu(nu cu aluatul asta cu altele) dar sunt convinsa ca sunt mult mai multe posibilitati


monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post


Merci mult!O sa le incerc.Pe rand!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

cu placere Lavinia
azi am papat din nou supita thailandeza Tom Yum Goong
are in ea tot felul de plante exotice
Lemon Grass
frunze de lamai verde
ghimbir
creveti
arata Asa si e tare buna (reteta o aveti in josul pozei)

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

azi am facut dovleacul ala ciudatzel pana la urmal-am facut copt fiindca imi trebuiau cred ca cel putin 10 bucati ca sa pot umple macar o rulada asa ca l-am taiat rondele, i-am scos semintele si l-am copt...apoi l-am pudrat cu zahar vanilat.
voi ce-ati mai experimentat?




Editez, sa va zic ca am luat Maracuja si am facut suc...mama frate da' acru' rau a iesit...cum ziceati ca se face?
eu am pus asa: mijlocul cu tot cu seminte din 4 fructe, am adaugat apa in shaker pana la 1 l si o lingura de zahar brun...brrr...rezultatul...super acru...l-am pus in frigider intr-o sticla pana la noi instructiuni de la voi

aaa...si tot azi am facut si chuchu...bun...principe...multam de reteta de salata
cum se mai simte baietelul tau?

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput