Fructe si legume exotice(pentru Romania) 2
Raspunsuri - Pagina 10
pisimuky spune:
Si eu sunt gurmanda asa ca... pe aici ! Monica, daca tot povestesti de aluat frantuzesc ( ca-l poti face in mai multe combinatii - de ex. umplut cu carne tocata,condimentata si amestecata cu oua si cu ceapa ), nu esti draguta sa pui aici o reteta ( sau chiar mai multe - ce tupeu din partea mea ! ) in astfel de combinatii ? Te rog mult... Chiar ma tenteaza sa pregatesc asa ceva in conditiile in care sotul meu a cumparat o masinarie care face aluat de paine alba, de cereale, dulceturi, aluat frantuzesc, blat de pizza s.a., de mori, nu alta. Face un aluat pufos, de nu-i adevarat ! Deci, totusi, chiar daca scap de faza cu aluatul asa vrea sa stiu concret cum pregatesc o astfel de mancarica, cat timp trebuie lasata la cuptor, daca cuptorul trebuie preincalzit, si tot ce consideri ca e important de stiut. Multumesc tare mult !
Mamica de nazdravan Rares si Mihnea
[url=http://www.flickr.com/photos/Giulia_20[/url]
Good things last forever.
monica-elizabet spune:
quote:
Originally posted by pisimuky
Si eu sunt gurmanda asa ca... pe aici ! Monica, daca tot povestesti de aluat frantuzesc ( ca-l poti face in mai multe combinatii - de ex. umplut cu carne tocata,condimentata si amestecata cu oua si cu ceapa ), nu esti draguta sa pui aici o reteta ( sau chiar mai multe - ce tupeu din partea mea ! ) in astfel de combinatii ? Te rog mult... Chiar ma tenteaza sa pregatesc asa ceva in conditiile in care sotul meu a cumparat o masinarie care face aluat de paine alba, de cereale, dulceturi, aluat frantuzesc, blat de pizza s.a., de mori, nu alta. Face un aluat pufos, de nu-i adevarat ! Deci, totusi, chiar daca scap de faza cu aluatul asa vrea sa stiu concret cum pregatesc o astfel de mancarica, cat timp trebuie lasata la cuptor, daca cuptorul trebuie preincalzit, si tot ce consideri ca e important de stiut. Multumesc tare mult !
Mamica de nazdravan Rares si Mihnea
[url=http://www.flickr.com/photos/Giulia_20[/url]
Good things last forever.
reteta de aluat frantuzesc este data de principe, iar daca nu o mai gasesti intra in albumul meu de post de la semnatura si gasesti sigur acolo reteta la una din poze
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
monica-elizabet spune:
uite AICI reteta de aluat[e care o poti face cu diverse umpluturi
carne tocata, o condimentezi, pui 2-3 oua, marar, patrunjel apoi rulezi sau faci placinta
spanac, scurs bine, amestecat cu oua, cascaval ras, smantana
fructe rase+zahar
branza dulce, stafide, oua, zahar, esentza, cpaja de lamaine
branza sarata+marat
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
vrajitoarea spune:
ce se face cu un ananas ?doar compot?ce efect are la copilasi?
diana,mama lui andrei
monica-elizabet spune:
eu le dau ananas crud
ananas in milk shake
ananas copt cu zahar brun si scortisoara
ananas in placinta
il mananca cu placere
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
diuna spune:
Fetelor mai umblatelor sau mai cititelor, vreti sa vorbiti un pic despre deosebirile dintre mineole, portocale, clementine, mandarine? Sunt fructe diferite sau soiuri hibride?
De ex clementinele sunt tot mandarine, dar cu mai putini samburi? Va rog, lamuriti-ma, ca ma intreaba copiii si nu le pot da raspunsuri exacte.Multumesc si scuzati-mi ignoranta
monica-elizabet spune:
nu stiu diferentele dintre ele, sigur le stie principe si abia astept sa ni le zica...
mie dintre toate "soiurile" de "mandarine" cel mai mult mi-au placut tangerinele(verzi la coaja,dar super dulci si fara samburi) si super zemoase
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
principe spune:
monicaai impresii tare bune despre mine.
aici sunt multe spoiuri de portocal, mandarine ,grapefruit,lamai etc
nu stiu cum s-a ajuns sa se obtina, daca prin incrucisare ..sau sunt soiuri date de mama natura..important este ca sunt delicioase
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
hannen spune:
principe,si eu vreau un sfat.
N-am timp sa rasfoiesc in urma,dar am senzatia ca s-a vorbit de "passion fruit".Am o ladita si nush ce sa fac cu ele(aa,sunt de alea "purple")
Nu mai zic ca am bagat lingurita intr-o jumatate(seminte) si ma doare stomacul de mor,instant m-a luat!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
monica-elizabet spune:
hannen, ma bucur ca ai readus subiectul in discutie si mai ales ca te "vad"
uite ce am facut eu astazi din fructul pasiunii
Tort cu branza si fructul pasiunii si Sectiunea
semintele eu am pus doar cateva pe deasupra pentru aspect in rest nu-mi plac
reteta daca vrei o gasesti Aici sub poza asta cu mentiunea ca pentru tortul de astazi cu fructul pasiunii am folosit asa:
in loc de sucul care trebuie pus in "crema" am pus un iaurt de baut cu gust de fructul pasiunii iar
deasupra in loc de fructe(piersici, mere, etc) ai nevoie de 3 bucati mari de fructul pasiunii pe care le speli, stergi, tai in doua scoti semintele si sucul le pui la scurs intr-o sita, masori sucul care s-a scurs si apoi adaugi apa(pana se fac 250 ml impreuna cu sucul scurs) si mai pui o data peste seminte si amesteci usor pana se scurge tot, apoi amesteci cu zahar sau miere dupa gust si cu un plic de gelatina transparenta si pui peste tort.
semintele le arunci, pastrezi doar cateva pentru decor.
stiu ca mai era pe-aici o reteta de inghetzata cu fructul pasiunii si suc(pe care le-am facut si eu)
pe toate
monica
Prajituri si papa bun
Papa de post