Nasici si Nasi de pretutindeni!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tashica spune:

In calitate de nas ... bani, daca au nevoie ..dar ma gandesc ca oricine are nevoie de bani, dar deobicei se duc haine sau o jucarie...

quote:
Originally posted by dumitrulaura

Si mie tocmai mi s-a nascut finutul.Primul. Am si eu o intrebare. Care e obicieiul cand te duci in calitate de nas pentru prima oara la un finut nou nascut. Se dau bani, cadouri?

Mergi la inceput

Ooo.. sa creasca mari :D si frumoase :D... Lantic si medalion pentru fetite, dar pentru baietei ce se ia?! Dar sa zicem ca nu e aceasta dilema mea existentiala, ci ca prietena mea este foarte pretentioasa si nu prea accepta ideea ca trebuie sa aiba lantic de aur sau ceva de genu.. Si nici nu imi da idei, cred ca vrea sa ma puna la incercare :D La fel cu setul pentru nou nascuti, ala trebuia sa ramana la mine, dar a zis ca nuuuu...trebuie sa il aduci sa il vad, si asta am facut....Dar nu va zic ce frica aveam in mine sa nu mi-l puna in cap :D.. Dar am scapat :D ii place la nebunie! :D

quote:
Originally posted by valentinag

Eu am 2 finute nemaipomeniteStefaniasi Casiana!Le iubesc de mor pe amandoua,le cumpar cadouri,ma duc sa le vad,acum am dat o poala de bani pe jucarii de mos!
In februarie o sa-i rup turta celei mici!
Cat despre botez,la noi nasa cumpara de imbracat copilului,cumpara lumanare si cam atat...Eu le-am luat si cercei la finute,iar la turta,celei mari i-am luat lantisor cu medalion de aur!O sa-i iau si celei mici la fel!

"La vita e bella"
De mancare

Mergi la inceput

Felicitari! :D
Ce trebuie sa faci in calitate de nasica, pai multe :D dar depinde ...ce vrei tu, principalele sunt simple :
- trebuie cumparat trusou complet, lumanare
- a doua zii dupa botez trebuie sa te duci la fini acasa sa ii faci prima baita :D (la baita nu prea am inteles eu ce si cum dar cred ca te va lamuri cineva de aici )
- dar stiu ca tot la baita trebuie sa ii duci ceva, un cadou, acum depinde de tine ce cadou. Si tu vei fi nasica de baietel ca si mine, eu sunt in dilema ce sa ii cumpar :D dar mai e pana botez eu :D
Iar daca am uitat cevaaaaa...poate ma completeaza altcineva :D

quote:
Originally posted by lilina

si eu voi fii nasa in luna ianuarie 2008, voi boteza baietelul unei prietene
si as vrea sa stiu tot ce trebuie sa fac in calitate de nashik

Lilina si Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe site-ul lui bebe varsta lui bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

la biserica, la botez, pe langa setul de hainute in care il vei imbraca pe bebe dupa botez, trebuie sa mai duci:
- ulei pt miruit,
- panza alba (eu am luat metraj de finet mai mare, de care mamica se poate folosi cum vrea dupa aceea, ca scutecele sau sa-l stearga pe bebe dupa baita),
- bentita din aia cu care se leaga bebeii cand ii infesi (o sfinteste preotul) - eu am luat si bentita din aia si o funda lucioasa, frumoasa, albastra/ rosie in functie de ce botezi: fetita/ baietel;
- un prosop si sapun pt preot;
- eu am dus la botez pe post de cadou pt bebe cate o cruciulita de aur, prinsa frumos cu o funda si ac de siguranta de costumasul lui bebe...

cam atat; cat despre 'cotizatia' la preot/ cantareti samd, ar trebui sa discuti cu cineva de la biserica, de obicei femeia de la lumanari stie aceste detalii, sau cu alti cunoscuti care au botezat de curand bebei, eventual la aceeasi biserica.

cat despre ce cadouri sa duci la bebe, inainte de botez si pe durata vietii, asta depinde de fiecare, de buget samd.

eu de ex pt primul fin nu prea am avut posibilitatea sa ii cumpar cate-n luna si in soare, pe vremea aia aveam posibilitati reduse. am incercat insa sa nu il uit din lista cu cadouri pt craciun, pasti, ziua lui...
la alt fin i-am dat cu imprumut toate hainutele ramase de la piciul meu, mama-sa imi povestea cu multumire in glas la un moment dat ca in primii 4 ani n-a avut practic nevoie sa cumpere nimik, a cumparat doar ce i-a facut ei placere deosebita.

din pacate, timpul si distanta nu imi permite sa ii vad atat de des cat mi-ar place mie. incerc insa ca atunci cand ii vad sa le dau sfaturi frumoase, pt ca dincolo de cadouri si bani, asta inseamna de fapt sa fii nasul unui bebe: sa-i fii alaturi, sa il indrumi, sa participi la educatia lui frumoasa...

_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

baita de a 2-a zi e alta poveste... ceva care chiar te face sa te simti maaare in pielea de nas, pt ca de data asta chiar nasica e cea care 'presteaza'...

eu stiu cam asa; pregatesti cadita cu apa asa cum stie mamica bebelui, apoi se adauga in apa urmatoarele:
- un pic de orez/ tarate de grau (multe boabe) ca sa fie instarit in viata;
- un pic de zahar, sa-i fie viata dulce;
- cateva petale de trandafiri sau alte floricele, dupa plac...

cadouri in special la baita nu am dus, dar intre ce am luat pt botez se gaseau si sampon, sapun, prosop, ulei/ crema pt dupa baie, alte hainute in care sa imbrac bebele dupa baita.

si inca ceva, nu stiu daca s-a mai spus, in ziua in care botezi bebele, nu i se mai face baie. prima baie dupa botez este cea facuta de nasa, a 2-a zi.

_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisoi3 spune:

TASHICA si ANAMARIA, merci mult de tot pentru raspunsuri.
Pentru lumanare am vorbit cu mamica lui bebe, eu vin din strainatate cu avionul si nu am cum sa o car, o fac ei si eu decontez. Trebuie sa ma ocup de restul, sticluta cu ulei la preot etc.
Abia astept sa il botez, e o minune de copilas si ne e foarteeeeeee drag de el, la fel de parintii lui.
I-am luat o multime de jucarii. I-am cumparat si hainute.
Pupici si merci mult inca o data.
Week-end placut, fetele.

Anda si Mark (16.01.2006)
www.helpsonia.com

Mergi la inceput